hi asit
אסית יקרה הי למרות שההודעה הזאת נבלעה בתוך שרשור, אני מקווה שתוכלי לראות אותה. ההודעה שלך ממש דיברה אלי. גם אני עוסקת באמנות, אחרת אמנם, הכתיבה, אבל התהליך הינו אותו תהליך כעקרון ביצירה, בסרטים רואים אדם שמתנפל על הבד כאחוז אמוק וזורק את הצבעים כמו שוטר שזורק רימונים בהפגנה- יענו בהתלהבות ובמסירות. בפועל זה לא ככה, בפועל כתיבה, ציור, הלחנה- כל אילו 'אמנויות' שדורשות המון משמעת עצמית. המיתוס על ה'אמן הספונטני שרגש מבעבע בתוכו והוא מצייר/ כותב' הוא נכון לעיתים נדירות לרוב זהו מיתוס כזב . הרבה יותר קל לעשות התעמלות, את יודעת למה אסית? כי אף אחד לא אמר לנו שהתעמלות עושים 'ספונטני'. אנחנו יודעים שכדי להגיע לתוצאה מסויימת בספורט עלינו להתאמן כל יום , למדוד עם שעון את הדקות, לספור את הכפיפות בטן / הרמות משקולות / קילומטרים, ובעזרת זעה קשה ועבודה מרובה להגיע ליעדינו. בקשר לספורט לא מרמים אותנו. אומרים לנו שזה כרוך בהזעה, רגעי שבירה, קושי. אמנות לעומת זאת נחשבת כ'הסחה'. אמנם אינם נחשבים כאנשים רציניים אלא כ'תמהונים' למרות שבפועל אמנות זקוקה לעבודה קשה ולמשטר קשה ממש כמו ספורט. תודעת הכזב בציבור על האמן היא שמפריעה לנו ליצור, כי אנחנו חושבים שנשב ותצמח ההשראה מאליה, ולא כך. אולי אחרי הרבה אימונים קשים ומפרכים אנחנו מגיעים לשלב שאנחנו יכולים לעשות את זה ספונטני. לכן מאד הזדהיתי עם ההחלטה שלך "לעבוד" בציור, כלומר למרות המיתוס של מי שיראה את הציור שלך, שבטח יצאת לרקד לך ביער קלות עם סלסילת תותים ו"פתאום" קפצה עליך ההשראה וישבת לצייר, הרי שאת מוציאה את זה מעצמך בהמון שעות ומשמעת. זה לא שהתעוררת בלילה לקול יללת תן שעוררה בך השראה ורצת לבד- ואופס- תוך רבע שעה 'נפל' לך ציור מן הידיים, מן ה'השראה' אל הבד. זה יקרה, אבל הדרך לשם רצופה עבודה קשה שדורשת אותה משמעת בהתחלה כמו בעבודה הכי 'סיזיפית' ו'יקית'. לכן אני מזדהה עם ההחלטה שלך לשבת 5 שעות ביום 3- 4 פעמים בשבוע כי זאת בערך ההחלטה שלי, למרות שחושבים בטעות שכתיבה היא תוצר של אמוק ספונטני ונמשכת 5 דקות ויוצאת היצירה הכי נפלאה, כאילו אין שליטה על הגוף ועל הנשמה שמתוכם יוצאת היצירה אלא זה תהליך ספונטני, כמו זיעה שפורצת מהגוף, כך חושבים שהכתיבה פורצת מהידיים שנעות על המקלדת כמו מעצמן. זהו, אני נורא מזדהה עם ההחלטה שלך txt