שרשור המידע והטיפים לסטודנטים חדשים

stkachov

New member
שרשור המידע והטיפים לסטודנטים חדשים

לכבוד שנת הלימודים הבאה עלינו לטובה(האמנם?
) הסטודנטים הותיקים מוזמנים לתת טיפים ועיצות מהנסיון שצברו, והסטודנטים החדשים מוזמנים לשאול כל שאלה שתעלה בדעתם. נכון שהיו כבר שרשורים כאלו בעבר לנושאים ספציפיים, אבל לכבוד השנה החדשה עדיף שנרכז את כל הידוע לנו בשרשור אחד חדש, שגם יקודם בתפוז וצפוי להביא לכאן סטודנטים חדשים שטרם נחשפו לפורום. אז מי מתנדב להתחיל?

Fuhor

New member
מזכירויות החוגים

המזכירות בחוגים (הן קוראות לעצמן רכזות חוג) הן הכוח המוביל באוניברסיטה מבחינת טיפול בעניינים של סטודנטים בתוך החוג. לכן כדאי להתחבר איתן כמה שיותר מהר. קשר טוב עם מזכירת החוג יכול להועיל מאוד בבעיות הקטנות (וגם הגדולות). למזכירות יש גישה לכל המערכות הממוחשבות, הן יכולות לטפל בבעיות שיש מול מרצים וגם מול מזכירויות של חוגים אחרים (חשוב במיוחד למי שלומד ברב-תחומי, זה מניסיון). מזכירה תזכור אותכם לרעה - זה עלול להקשות מאוד את המשך הלימודים (ויש להן דרכים מגעילות להתייחס לאנשים שהם שונאות - הכל לפי הספר...).

tutiris

New member
MP3

היו לי כמה מרצים שרק בהרצה איטית של אודיו אולי אפשר להבין מה הם אמרו....
אבל ברצינות, יש שיעורים של "ניקור" ואף הירדמויות, או סתם שיעורים שקשה לעמוד בקצב. אני ממליצה להקליט את השיעור (לבקש קודם מהמרצים, הם כמעט תמיד מסכימים). בעיקר בשביל קורסים ספציפיים מזוויעים. הערה חשובה: לא הייתי בונה על זה ללימוד מלא של השיעור, במקום סיכומי שיעור (או צילום של סיכום שיעור ממישהו שכותב טוב) כי לפני מבחן לשבת ולהקשיב להכל זה ממש ריאלי... אבל בעיקר בשביל "השלמות" לדברים לא ברורים ובשביל סטודנטים שמעדיפים לישון בשיעור ולשמוע מה היה אח"כ... והמלצה יותר טובה אפילו, אבל לא תמיד ניתנת ליישום: תהיו חברים של האנשים עם הלפ-טופ! תהיו חברים שלהם ואולי תזכו לסיכום שיעור שיישלח לכם ישירות למייל... [ואם יש לכם תקציב וקצב הקלדה מהיר- תקנו לפ-טופ!] בהצלחה לכולם בלימודים!

tutiris

New member
טיפ לגבי כרטיסי צילום

עלות צילום ב"קופי דף" היא האופציה הכי זולה באוניברסיטה, אבל הרבה פעמים יש שם תורים ארוכים וגם לא תמיד נח ללכת לשם. אני אישית מחזיקה כרטיסי צילום משני סוגים- גם של קופי דף וגם למכונות של האוניברסיטה. מומלץ להערך מבעוד מועד ושתמיד יהיה זמין כרטיס צילום. בתור אחת שמשתדלת לסכם בעצמה את השיעורים, בכל זאת הצלחתי לסיים בלי בעיה כרטיס צילום למכונות של האוניברסיטה (כרטיס של 200 צילומים- המקסימום שאפשר לרכוש) ו 2 כרטיסים של 50 בקופי דף במהלך שנה אחת. תמיד יש איזה מרצה שאי אפשר לעמוד בקצב שלו, או מרצה שפרסם מצגות בהיי לרן ולא שמתי לב אז לא הדפסתי וכו'... ניתן לקנות כרטיסים בספרייה (בקומה שנייה אם אני לא טועה בחדר צילום, וגם בחדר צילום של ה"שמורים") או באגודה.

salt of earth

New member
עוד מקומות לרכישת כרטיסים

חדר הצילום בקומת ה 500 ליד הקפטריה שנסגרה <מישהו יודע למה נסגרה> חדר הצילום בקומה 5000 בבניין רבין כמובן בספריה ובאגודה. אני אוסיף ואומר כי המכונות של קופי דף יותר משוכללות ומהירות, אני אישית עושה כך: כאשר מדובר בכמה דפים אז אני בכרטיס הצילום אבל כאשר יש חומר רב מאוד (מבצע סוף סמסטר) אז אני אצלם בקופי דף. והכי חשוב חברים, לא לזרוק כרטיס צילום ריק
זה חוסך לכם 4 ש"ח בקניית כרטיס מלא.

פומפ יה

New member
יש כאן מישהו שהגריל חניה? ../images/Emo124.gif

שילמתי כסטודנטים לתארים מתקדמים, ובסופו של דבר אין לי חניה. מעוניינת להעביר הלאה את התשלום. יש קונים?

אני ענת

New member
לא הבנתי מה כתבת

את יכולה להסביר? גם אני סטודנטית לתארים מתקדמים

פומפ יה

New member
באיזו שנה לתואר את לומדת?

שילמתי על תו חניה, אך איני זכאית לו בגלל ההנחיות החדשות (שמזכות רק את תלמידי השנה הראשונה לתואר השני). לכן אני מעוניינת למכור למי שזקוק וזכאי לתו (שעולה 400 ש"ח).

אני ענת

New member
מתחילה שנה א' תואר שני

הנחיות חדשות? כלומר מגיע לי תו חנייה? בתשלום או בחינם? סליחה על הבורות - עדיין לא בקיאה בנהלים - אשמח לתשובות

אני ענת

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif תו חנייה?../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif

אפשר הסבר? אני מתחילה שנה א תואר שני מגיע לי? בחינם? בתשלום?

a q u a 7

New member
ממליצה לקנות מדפסת, חסכון בזמן ובכסף,

ובנוסף, הנוחות

פרח 2 2

New member
שלום לכולם, שאלה קטנה.

היי. אני מתחילה שנה א', ורציתי לדעת כמה דברים.. האם בכל השיעורים צריך לסכם לבד? או שמקבלים את החומר גם כתוב? ומה יותר כדאי? מחברות או קלסר? מה יותר מסודר ונוח?

אז ככה...../images/Emo98.gif

יש שיעורים בהם ההרצאה עצמה חשובה וצריך לסכם/להקליט, במיוחד אם אין מצגות לכל שיעור (שנמצאות בhighlearn, פורטל הלמידה הממוחשבת). יש שיעורים בהם הנוכחות פחות חשובה, כי כל מה שהמרצה אומר נמצא במצגות שהוא מעלה בhighlearn, כמו שהסברתי למעלה. כעיקרון לא "מקבלים את החומר כתוב", יש מקראות שמכילות מאמרים (שכדאי מאד לקנות) ויש מקראות שמכילות סיכומי שיעורים בהתבסס על שנים קודמות- איכותן שנויה במחלוקת ומשתנה מקורס לקורס. כמובן שלרב המאמרים זמינים בת"ות (תדפיסים ותמונות) אולם אלה תכנים שאת *אמורה* לקרא לפני השיעור כהכנה אליו (בהתאם לסילבוס). בשיעורים רצוי לסכם, להקליט או לצלם. מה יותר כדאי מחברות או קלסר? אין לי תשובה חד משמעית. מצד אחד קלסר זה יותר מסודר לקורסים שדורשים תדפיסים רבים או כאלה בהם מקבלים דפים רבים מהמרצה (ד"ר משלר מחסלת היערות היא דוגמה לכך...) מצד שני - אני לא אוהבת קלסרי חוצצים שמכילים את כל המקצועות בעולם ושסוחבים כל יום כי זה יוצא עמוס,כבד,לא מסודר... אני יותר בן אדם של מחברות. את הדפים אני מאחסנת בתיקיית אקורדיון בד"כ. המלצתי לך: תקני קלסר או שניים ומעט מחברות ובשבוע הראשון תראי כבר מה יותר נח לך לכל קורס ותמשיכי משם

bp20

New member
מחשב נייד

הכי טוב קומפקטי ומשמש למחברת ולקנות איזה 5 קלסרים דפדפות וציוד משרדי כלי כתיבה

פרח 2 2

New member
תודה לכם../images/Emo13.gif

לנסיכה- ממש עזרת לי, ואני באמת בחורה של מחברות יותר מקלסרים, זה הרבה יותר נוח לי, ועכשיו ששמעתי שניתן להתסדר איתם, אני אאמץ את זה, ותודה גם על ההסבר המושקע.. אני אצטרך להתחיל את השנה ולמצוא לי את הדרך הטובה לסכם או למצוא את החומר. בקשר למחשב נייד, אני לא מקלידה מהר, ונראה לי שזה חשוב במקרים האלו, וגם המצב הכלכלי לא מאפשר

אליהו ד

New member
רגע לפני , תחשבי על שינוי לאוניברסיטה

התואר אם אפשר לקרוא לזה תואר , של קרית אונו , הוא כל כך מעפאן אבל כל כך מעפאן , אני מדגיש שככה אומרים ככה שמעתי , לי אין דיעה בנושא בכלל בכלל..

למעלה