שרשור המידע והטיפים לסטודנטים חדשים

פרח 2 2

New member
לדעתי רק שמועות

אני התרשמתי שהמוסד הזה ממש טוב. בכל מקרה מה שחשוב בסופו של דבר זה הציונים, ואם יש לך ציונים טובים אין לך מה לדאוג. מבחינה כספית עדיף אוניברסיטה ברור, אך לא הצלחתי להוציא 700 בפסיכו כמו ששנידרש.. כמו כן אני אוכל לעבור בשנה שנייה למכללה למנהל אם אגיע לממוצע 88 (בתקווה שאפילו יותר). אך משיחות שערכתי עם תלמידים שלמדו שם התרשמתי מאוד לטובה, וגם האווירה שם טובה מאוד. לכן גם אם אגיע לציון הזה, אני לא בטוחה שאעבור. כמובן שאהיה חכמה יותר בסוף השנה שאדע באמת מה רמת הלימודים שם ובאיזה ציונים אסיים. מה שכן מי שלא עובר בציון 70 את כל הקורסים לא נשאר במכללה, זה גם אומר משהו לא?

פרח 2 2

New member
ועוד משהווו

בסוף המילא כולם צריכים לעבור את אותו מבחן- מבחני לשכה... אז מה זה משנה בכלל?

flutter girl

New member
הדרישה של אונ' חיפה למשפטים

היא לא כזאת מטורפת כמו שאת חושבת... בדקת את הנושא? לא שיש לי משהו נגד ההחלטה שלך ללמוד במכללה, פשוט סקרנותי.

flutter girl

New member
שמעי

אם תגידי לתלמיד של אונ' ת"א משהו על הפקולטה למשפטים בחיפה, הוא יירק עלייך בבוז. אפילו תלמידים של העברית יעשו זאת. אבל מה לעשות, לא לכולנו יש כסף להחזיק דירה בת"א, או רצון לגור כ"כ רחוק מהבית בירושלים. חיפה היא במרחק כשעה נסיעה מהבית של ההורים, אני אגור בדירה בחיפה (שבכלל לא יקרה ומאוד קרובה לאונ'), ואני מרגישה שזאת הייתה ההחלטה הכי נבונה. חוץ מזה, שחיפה זאת גם העיר שאני הכי אוהבת בארץ (לא להאמין
), ככה שאפילו זה הסתדר לי יופי.

יירק עלייך בבוז? אני לא חושבת, אם כן - הוא

אדיוט. זכורים לי הרבה פרסומים חיוביים על הפקולטה הזו ספציפית השנה (אני לא לומדת שם ואין לי הרבה חברים משם כך שאיני משוחדת). . זכור לי אפילו משהו מידיעות בו היא דורגה כשישית בעולם , אני רק לא זוכרת על איזה הישג/רקורד

flutter girl

New member
אין לי שום התנגדות../images/Emo9.gif

אני שמחה שבחרתי בחיפה, ואני גם בטוחה שאם אני אעשה את המקסימום גם לא תהיה לי שום בעיה בהמשך.

flutter girl

New member
כן אה../images/Emo6.gif

אני מפחדת שמישהו עוד יבוא ויצלוב אותנו ורבלית על הדיבור הזה, אבל יש הרבה פוזה שם, וגם התחרותיות היא חולנית. אני לא בן אדם תחרותי מאוד, כלומר יש לי הרבה מוטיבציה, אבל אני מציבה סטנדרטים אישיים לעצמי, ואני לא מחפשת להשוות את עצמי מול אחרים. עד עכשיו זה ממש לא פגע בי, וההישגים שלי היו מאוד טובים רק עם הגישה הזאת... ככה שטוב לי להגיע למקום שלא כולם שואפים לרמוס בו זה את זה (כמובן שאני בטוחה שיש גם אחלה חבר'ה באת"א, אני מכירה כאלה, אבל זה עניין של אווירה כללית בפקולטה ממה ששמעתי מחברים).

סלוניק

New member
זו אוניברסיטה של 30,000 סטודנטים אאל"ט

אי אפשר לתאר "אווירה כללית" של תחרותיות. על אותו משקל גם סטריאוטיפ השאנטי של אב"ג די מוגזם כשמדברים על 18,000 איש. בכל אופן אני יודע שאתן לא מתכוונות לכולם אלא לאווירה כללית או מה שזה לא יהיה, שזה בהחלט לגיטימי (לפעמים שימוש בהכללות הוא הכרח סמנטי בכדי להתייחס לקבוצה או תופעה מסויימת), אני פשוט חושב שזה ריק מתוכן כשמדברים על קבוצה גדולה כל כך מבלי להתייחס לאף פרמטר אחר פרט לעובדה שהם סטודנטים באת"א. בכל אופן יש חוגים תחרותיים יותר ופחות. רפואה יהיה תחרותי גם באת"א וגם בעברית בעוד שחוגים שבהם בד"כ אין נשירה יהיו תחרותיים פחות. העובדה שהחוג נלמד במקום מסויים לא הופכת מישהו לתחרותי יותר. לכל הפחות אדם תחרותי יעדיף ללמוד במקום שנחשב למוצלח ויוקרתי יותר, כך שלפי הטענה שאת מציגה ניתן להגיע למסקנה שיש בכך רק משום אישוש לאיכות של את"א על פני אוניברסיטאות אחרות.

flutter girl

New member
דיברתי רק על משפטים

אבל סחתיין על הפירוט. שאני עייפה מדי מכדי ממש לקרוא.

flutter girl

New member
וההמשך-

כי אתה היית עייף מדי מכדי להתעמק במה שאמרתי, לפני שפצחת בעוד אחת מההרצאות שלך... סליחה, אבל זה כבר הפך להיות ממש מעיק. בגדול אין לי בעיה עם דיונים ארוכים ומתישים מדי פעם, אבל כמעט כל תגובה שלך היא הרצאה, כאילו אתה לא מסוגל להסכים עם אף אחד על שום דבר. אל תעייף את האוניברסיטה כשתתקשר לברר לגבי הסיסמה (מרוצה?). בהצלחה בהמשך.

סלוניק

New member
אני לא יודע כמה יצא לנו להתכתב

מעבר לשרשור הזה (באמת שאני לא זוכר הודעות נוספות שלך), אבל אין לי בעיה גם לכתוב ביקורת להודעות אחרות כשיש כזו, ואני לא חושב שזו איזושהי תכונה שלילית, נהפוכו. על כל פנים - אם שתי פסקאות הופך בשבילך לטקסט ארוך מדי, אולי האקדמיה היא לא המקום המתאים עבורך?

flutter girl

New member
ממש לא זה המצב

העניין הוא שאתה נוטה להפוך כל שיחה קטנה להרצאה גדולה. ממש אין לי בעיה עם זה שאתה מחליט מדי פעם להביע את דעתך באופן נרחב על נושא מסויים, אבל גם לענות בקצרה ולעניין לא יזיק, וגם אקדמאים צריכים לדעת לעשות זאת.

סלוניק

New member
עם כל הכבוד

אם אני משתדל להגיב לך באופן מפורט (ושוב, באמת שאין לי מושג איך שתי פסקאות זה "הרצאה גדולה" בשבילך) זה מתוך כבוד וענייניות, חבל שאת מגיבה בחזרה באופן הזה. גם נימוס לא מזיק מדי פעם.

flutter girl

New member
באמת? מתוך כבוד וענייניות?

כי ההרגשה היא שזה מתוך התנשאות, ונסיון להוכיח שאתה כל הזמן צודק ויודע הכל. אם הייתי מרגישה שזה בא מתוך כבוד, לא היה לי משנה אם זה שתי שורות או שלוש פסקאות ארוכות.

flutter girl

New member
במחשבה שניה,

אני מתנצלת על הדרך שהגבתי, ואני לוקחת בחזרה את מה שאמרתי. כל אחד זכותו להגיב איך שהוא רוצה, ואם המטרה שלך הייתה באמת מתוך כבוד וענייניות, אני אקבל את מה שאתה אומר ולא אחלוק עליך. אני פירשתי את זה בדרכים אחרות, אבל אני יודעת שהאינטרנט די מבלבל בקטע הזה, ואני צריכה להסכים שבטח לא התכוונת להיות מתנשא וצדקן.

למעלה