שרשור המידע והטיפים לסטודנטים חדשים

flutter girl

New member
דיברו על זה פה בפורום

יכול להיות שזה מוזכר היכן שהוא באתר, אבל אני לא ראיתי.

amitk80

New member
אגב אם רוצים לעשות את החיים יותר קלים

אפשר לבדוק את המיילים של האוניברסיטה באמצעות תוכנת מייל כגון ה outlook. מי שצריך עזרה בהגדרות שיפנה אלי במסרים כי זה טיפה יותר מסובך להגדיר. לילה טוב, עמית

סלוניק

New member
...

סיומת מילים באות א' היא מאפיין של שפות זרות, בעיקר הארמית והשומרית אשר השתמשה בהן ללשון נקבה למיטב ידיעתי. מרבית המילים בהן אנו משתמשים בסיומות אלה, או מתלבטים אם לרשום אותן ב-ה', הן מילים עבריות שנטמעו באופן שגוי על פי הנוסחה (ולא נוסחא) הנ"ל. כך יצא ששיבשנו מילים כגון קופסה, כורסה, משכנתה ועוד. האקדמיה (ללשון עברית, לא זו שלנו) קבעה בזמנו שיש להקפיד על סיומת ה' למילים בלשון נקבה אלא אם כן מדובר במילה ארמית מובהקת, ולכן יש להגיד סיסמה ולא סיסמא. למען האמת, לאחר בדיקה קצרה מסתבר שבכלל צריך לומר ססמה. שיהיה, נו. ואחרי שחפרתי לך אני אבדוק את הצעתך לעניין התדפיסים. רוב תודות!

סלוניק

New member
../images/Emo122.gif

טוב, אני גם לא יכול להוציא שום תדפיס היות ומשום מה "לא נמצאו קורסים לתלמיד".

flutter girl

New member
בלה בלה בלה../images/Emo3.gif

כולה ציינתי בשימוש נפוץ, ובוא נגיד שלא יפסלו לך בגרות על זה.
בד"כ אני מקפידה, אבל זה באמת הגבול שלי. ואני מציעה שתתקשר דחוף לאונ' בעניין התדפיס וכו'.

tulchi

New member
בדוק אם אתה חייב בשכ"ל

כמו השלמות למיניהן (הצמדה למדד, לדולר, למחירון יצחק לוי). יכול להיות שמדובר בתקלה אבל בדר"כ כשאי אפשר לכנס למייל מדובר בחוב שכ"ל.

נומוש

New member
שאלה לגבי מלגות

עשיתי חיפוש באתרים למלגות, אבל לא מצאתי כלום מתאים. יש איזה מקום שניתן לפנות אליו ויוכל לומר לי על סמך נתוני האישיים אם אני זכאית למלגה כלשהי?

יש את מלגת דיקאן שקשה (לפחות היה לי) לקבל

יש את מלגת משרד החינוך שהיא הרבה יותר זמינה (אם כי הרב מקבלים 2500 ש"ח, שוב על בסיס סוציו אקונומי) יש מלגות הצטיינות - שזה כבר האוני' כלומר החוג/הדיקנאט מודיעים לך יש כמובן את פר"ח ועוד ועוד

amitk80

New member
עוד טיפים לאוניברסיטה

אהלן, אמנם חזרתי אתמול מברצלונה ואני מתחיל לאט לאט לסגור את מה שהלך פה בפורום בכמה הימים האחרונים. טיפים לסטודנטים החדשים: 1. לא להיות לחוצים. ההתחלה לא תהיה תמיד קלה אבל תנו לעצמכם זמן להתרגל לאוניברסיטה. מהירות החומר שלומדים היא מאד מהירה בניגוד לתיכון. קחו את הזמן וקחו הכל בקלות. 2. אם יש לכם שינוים במערכות נצלו זאת בתקופת השינויים. יש שבועים של שינוויים בכל סמסטר, נצלו זאת ועדיף שתעשו זאת לפני הלימודים לפני כל הלחץ. 3. כל סידורי המנהלה (כרטיס סטודנט, חופשי סימסטריאלי וכו') עשו זאת בשבוע וחצי שנותרו כדי שלא תעשו את זה בזמן הלימודים בשבוע הראשון שעשוי להיות קצת לחץ. זהו ושיהיה בהצלחה! עמית

Genevieve

New member
יש לי שאלה

לגבי קורס לטינית. אני בעיקרון מהחוג לפסיכולוגיה, חד-חוגי, אז אני צריכה לבחור לי קורסי בחירה למיניהם ורציתי לשאול עד כמה הדריושת גבוהות שם, והאם זה יכול להפריע לי להתמקד בפסיכולוגיה.. תודה רבה מראש לכל העונים .

טלי1983

New member
אמנם לא לקחתי לטינית, אבל גם אני בחד חוגי

גם אני לומדת פסיכולוגיה, מסלול חד חוגי, שנה שנייה. יש לי חברה שלקחה לטינית ונהנתה מאוד. היא סיפרה שיש בחנים, מטלות, אבל בסך הכל נחמד מאוד.לגבי קורסי בחירה מעניינים נוספים, תבדקי אם יש בהם מקום ואם הם בכלל קיימים השנה: 1. מעמד האישה במשפט הישראלי- קורס מדהים, 4 שעות, 4 נקודות, אני ממש נהניתי, עם שופטת מדהימה בשם שולמית וסרקרוג. זה ללא ספק הקורס שהכי אהבתי השנה, בסופו יש מבחן אמריקאי, עם חומר פתוח, צריך להכיר את החומר ולקרוא פסקי דין, אבל התכנים מרתקים. 2. מהחוג לחינוך- פסיכולוגיה אבנורמלית, נקרא גם פסיכופתולוגיה של הילד והמתבגר- מרתק, קליל, מבחן פתוח אבל ממש הוגן. שיעורים מעניינים, מרצה מקסימה, איילת ארז. אני לא חושבת שהלימודים הכלליים מפריעים ללימודי הפסיכולוגיה, הכל תלוי בך, כמה את משקיעה בכל מקצוע. אני לקחתי בכוונה חד חוגי כדי להשקיע יותר בפסיכולוגיה, אבל הקורסים הכלליים גם הם מרתקים ואפשר להצליח בהם יחסית בקלות. אם יש לך עוד שאלות- את מוזמנת...

Genevieve

New member
מבוא לציוליזציה היפנית

תודה על התשובה. ויש לי עוד שאלה, ברשותכם =) יש כאן מישהו שלמד כאן קורס בשם "מבוא לציויליזציה היפנית" ? מה דעתכם?

למעלה