שרשור הפרק היומי

ToryMaster

New member
עומס או לא עומס

כשאין ברירה אין ברירה, הם לא יכלו להשאיר את דיאנה ובעלה, הרי.

rocket

New member
הסיפור על המגפה באמת מוזר

גם בזמנו חשבתי על השאלה למה מכל העולם דווקא אוסטרליה. זה פספסוס די מוזר של הכותבים. אבל לא ממש הבנתי למה היה צורך להתיחס לעולם הנשים בפרק הזה. אומנם יש קשר ברעיון הכללי אבל בחוויות הפרטניות של הגולשים לא מצאתי משהו שיכול להזכיר להם את העולם הקודם. בכל מקרה, כמו שאמרתי מה שאני כותבת מבוסס על זכרון מלפני כמה שנים, את הפרק עצמו אני אראה מחר. אגב, לגבי הקיבולת של המערבולת - קווין בעצמו לא יודע כמה הוא יכול לקחת איתו. בפרק הראשון הוא לא ידע עד כמה הוא צריך להגביר את העוצמה כדי לקחת את וויד וארטורו ועובדה שהוא לקח גם את רמי+האוטו של רמי ולא קרה כלום. הוא אמר לרמי שיגרם עומס כי פשוט אין לו מושג. אבל במציאות כנראה שאין באמת בעיה לקחת עוד אדם או שניים.

גלבטרון

New member
היה צורך בהתייחסות מכיוון ש-..

זהו העולם השני שאנו נתקלים בו הנשים שולטות + בעולם הקודם לכל הגברים היה קשה להתאקלם, במיוחד לארטורו. "מצאו את גן עדן" ארטורו אומר, הוא צריך לדעת קצת יותר טוב מזה ויש לי רעיון מדוע הוא לא חושב כך אבל על זה צריך לדון מאוחר יותר.

rocket

New member
אני בטוחה שלכל מי שראה את הפרק

היה בדיוק את אותו הרעיון ללמה העולם הזה היה גם עדן לארטורו (ולגברים בכלל ^^)

ToryMaster

New member
אני לא חושבת שהעירק הפציצה את עצמה

אני כן חושבת שאם היא הפציצה את ארה"ב, זה בהמיספרה הצפונית, בעוד שאוסטרליה נמצאת בהמיספרה הדרומית וכמעט בחצי השני של הכדור [על פי קווי אורך].

nick at noon

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מה שרציתי לומר

אומנם נשמע שם כאילו נאמר שהפצצה התפוצצה בעיראק מפני שאומרים שעיראק היא שממה של נשים, אבל זה לא הגיוני למה שמספרים. נראה לי שהסיבה שעיראק כבר לא מהווה איום היא מפני שהתרבות המוסלמית הרבה יותר שוביניסטית מזו האמריקאית והאוסטרלית. לא היו שם כמעט נשים בעמדות כוח ולכן כשהגברים מתו לקח להן יותר זמן להתארגן.

GrandPrix2006

New member
אני דווקא חושב שזה סיפור נהדר

אם תשים לב תראה שהפרק היה יחסית עמוס והמעבר בין יום ללילה ושוב יום ושוב לילה היה יחסית מהיר וזה כי 'הוציאו' את כל הקטעים המשעממים כביכול (שקורים ב-real life) והציגו בפנינו רק את הדרמות. יש מצב שהם ישבו להם על כוס קפה ועוגה ושוחחו על עולם הנשים ועל עוד עולמות ועל ספורט ועל כל מני נושאים אבל זה לא היה רלוונטי להראות לנו את זה. אני חושב שהם בחרו באוסטרלים בגלל שבנוסף להיותם רחוקים גאוגרפית הם גם דוברי אנגלית. אם המגפה הייתה מדלגת על שוודיה או נורווגיה זה לא היה אפקטיבי ולך תשיג עכשיו שחקנים דוברי נורווגית. הדבר היחיד הלא הגיוני שם זה איך לעזאזל ארטורו הצליח לעבור את החומה. קווין ורמברנט עברו בקושי וזה אחרי שהם נעזרו בגב של ארטורו כדי לטפס. במי ארטורו (ה"אנגלי כבד המשקל" לפי וויד) נעזר? תעלומה מבחינתי. בגדול היה אחלה סיפור, העיצוב האומנותי המושקע ניכר בכל סצינה וסצינה וכל הכבוד על ההשקעה - אחרי הכל מדובר בסדרה מלפני 10 שנים! ואם כבר פאשלות, אז היה מצחיק לראות את קווין רץ אל המערבולת, דורך עליה, ממשיך לרוץ עליה ורק אז גולש

rocket

New member
אוי הפאשלה עם המערבולת !!! חחחחחחחח

זה היה ענק ! יש עוד איזה פרק ששם ממש רואים בבירור שהם קופצים כביכול לתוך המערבולת אבל עדיין רואים אותם בפריים גם אחרי הכביכול קפיצה. אולי קווין ורמי משכו אותו למעלה ?

GrandPrix2006

New member
../images/Emo58.gif

#319 The Breeder - בעולם הזה עם הצלופחים המעופפים שאחד נתקע בפרצוף של מגי ואז גורם לה להפוך לדמות מ"הנוסע השמיני" - המערבולת נפתחת על הקרקע ורואים אותה קופצת ומתיישרת חזרה לפריים. אבל זו העונה השלישית אחרי הכל אז זה בכלל לא מפתיע

rocket

New member
אוי כן. נזכרתי.

אגב, קראתי פעם שהפרק הזה הוא הנצפה ביותר בכל הסדרה בקרב גברים. מעניין למה.

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif

אם אני לא טועה זה לא אמור להיות החיזר של הנוסע השמיני אלא החיזר של species שזה (אם אני לא טועה בשם) על הכלאה בין DNA אנושי וחיזרי שגורם להיווצרות ילדה שגדלה מהר ומתחילה להזדוג מהר עם אנשים. אבל זה כבר קצת ניטפוק.

Fairywitch

New member
לא הבנתי. מה קרה במערבולת?

ופריים זה מסגרת המסך- מה לא בסדר בזה שהם בפריים?

גלבטרון

New member
אגב, שכחתי לציין...

למי שאהב/ה את הסיפור שבפרק זה אני ממליץ בחום רב מאוד לקרוא את Y The Last Man. Y The Last Man היא סידרת קומיקס בעלת 60 חוברות בלבד! (55 יצאו בינתיים ורובה נאספה כבר לאוגדנים - ספרי קומיקס) מבית Vertigo, השייכת ל-DC Comics. בקומיקס, וירוס קטלני הרג כל דבר חי בעל כרומוזום Y בעולם, פרט לקופיף אחד קטן ובעליו, יוריק, אומן הימלטות. יוריק, יוצא לחפש את אהובתו שבזמן פרוץ המגפה הייתה באוסטרליה ובדרך עובר הרפתקאות מעניינות. חשוב לציין כי לישראל יש חלק לא קטן בסיפור מכיוון שהצבא שלנו הוא הצבא עם הכי הרבה נשים ולכן לאחר פרוץ המגפה נהינו כוח לא קטן בזירה הבין לאומית. הסיפור לא רק כתוב טוב ומאוייר הייטב אלא הוא גם אינו "פנטסיה" לגמרי, הכותב מנסה להיות מציאותי ככל שניתן. + תמיד נחמד לשמוע ישראלים מקקלים בעברית בקומיקס אמריקאי. בקיצור, שוב, מומלץ מאוד.

nick at noon

New member
שמעתי על זה

אף פעם לא ידעתי בעצם מה העלילה של זה. כל מה ששמעתי זה שהכותב (או אחד הכותבים) הוא בריאן ק. והן. אותו אני מכיר מפני שאני קראתי את האוגדן הראשון של הrunaways המעולה שלו. 60 חוברות זו הוצאה כספית לא קטנה. אני לא נוהג להוציא הרבה על קומיקס.

גלבטרון

New member
עזוב חוברות קנה את הספרים

יש לי כבר 7 מתוך 9 הספרים של הסידרה, הם הרבה יותר נוחים לקריאה וזולים.

nick at noon

New member
גם הם הוצאה

כמה עולה ספר? אתה מתכוון לספרונים קטנים כאלו (כמו חוברות מנגה)? איפה אתה קונה? והאם הכותב הזה באמת כתב את כל הסדרה או רק חלק ממנה? (או שאני בכלל טועה)

גלבטרון

New member
פירוט

הכותב בריאן ק. והן כתב את כל הסידרה, היא הבייבי שלו. האוגדנים הם לא מנגה אלה גדולים יותר (וצבעוניים) והמחירים שלהם לא כל כך גבוהים בערך 14/15 דולר (בעוד שספר מנגה עולה 10 דולר). אני קונה אותם בקומיקאזה

nick at noon

New member
לא מסכים לגבי עניין שלטון נשים

הפרק שבו הנשים היו בשלטון היה שונה לחלוטין. שם היה עולם שבו הנשים היו בעמדת כוח מעל גברים שזה לא כזה דבר בידיוני בעיקר מפני שזה די קרוב למצב הקיים כיום בעולם (והרבה פחות קיצוני ממה שהיה לפני 100 שנה) רק הפוך. בשום שלב העולם ההוא לא נראה כפנטזיה לבנים. לעומת זאת עולם שבו כמעט כל הגברים מתו הוא הרבה יותר בידיוני. מצב שמעולם לא היה בעולם. וברור שזה פנטזיה לבנים - זה עולם שבו גם זמר כושל ופרופסור שמנמן נחשבים לאלילי מין. הדימיון היחיד בין העולמות הוא שבשתיהן יש נשים בשלטון. באותה מידה אפשר להשוות עולם שבו אלביס חי ועולם שבו חייזרים פולשים לכדור הארץ והורגים את כל המין האנושי והמנהיג של החיזרים הוא אלביס (כי הרי הוא נחטף על ידי חייזרים). בשניהם אלביס חי אבל זאת לא הנקודה.

גלבטרון

New member
אבל אמרתי...

שזה פרק שונה רק ציינתי כי לעומת הפרק הקודם, שעסק בשילטון נשי, הפרק הזה לוקה בחסר ושאין התייחסות כלל לעולם הקודם שבו נשים שולטות. דבר שלדעתי היה מתבקש.

למעלה