שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

פלסטיק

New member
שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

העלת טענה (ואני מצטט): "שר הפנים פורז עושה הכל כדי להרע את חייהם של החרדים. זוהי משאת נפשו, משאת חייו. הוא חי וחולם שנאת חרדים!! וזאת ללא קשר לגיוס חרדים או לא. מפלגת שינוי עושה הכל לשנאת הדת, זאת האג'נדה שלה!!! כל כולה נוטפת שנאה וגזענות!" כמו כן העלת עוד שאלות (שאשרשר להודעה זו) וביקשת את תגובתי

פלסטיק

New member
ההודעה השניה של אי"ב

אני לא הבאתי את פורז כדוגמא. הוא כבר הועלה כאן. הרי מי מעלה את כל השאלות שאתה מעלה בתחילת השרשור שלך? מפלגת שינוי!! מי מביא את כל "בעיות" המדינה כביכול - החרדים, לסדר היום הציבורי? מפלגת שינוי!! מה מביא אותך להתעסק כל הזמן בגיוס חרדים לצבא? תגיד לי אתה!! האם אתה מוצא שזו הדרך היחידה להידברות של חילוניים עם דתיים? פלסטיק, אין לנו על מה לדבר חוץ מאשר על גיוס החרדים? אין על מה לדבר חוץ מהמחזירים בתשובה? אין על מה לדבר חוץ מהאג'נדה של מפלגת שינוי? מי יוצר את הוויכוחים הבלתי פוסקים האלה? האם מישהו כאן מהחבר'ה החילוניים עצר רגע לשאול, סתם כך, מהו אורח החיים הדתי? ממה אנחנו נהנים? מה עושה לנו טוב? לא מספיק דשנו בנושא האם יש אלוקים והאם לא? האם לא כדאי שנתחיל כבר לעסוק בקבלת העולמות השונים שלנו? רק בקבלה פלסטיק. האם זה כל כך קשה? תגיד לי אתה.

פלסטיק

New member
עם הודעה זו אני יותר שמח

הרבה פחות מתלהמת ולכן אענה לה ראשונה. 1. כמובן שהחרדים אינם אחראים לכל הבעיות במדינה. יש להם חלק בחלק מהבעיות של המדינה אבל לא נראה לי שיש אדם שעיניו בראשו שחושב שהחרדים הביאו את כל הצרות עלינו (הם אחראים ל800 הרוגים בפיגועים? נו באמת...). 2. חשבת למה יש כזו התנגדות לפעולות של חרדים בקרב החילוני והדתיים? מי שהעלה את החרדים על ראש שימחתנו הוא הממסד החרדי, לא שינוי ולא התקשורת. הממסד החרדי שמונע מהחרדים (מרובם לפחות) להיות אזרחים טובים במדינה. כל החילונים והדתיים שאני מכיר לא כל כך כועסים על החרדים, הם כועסים על הממסד החרדי והתוצאות של חלק מהמעשים שלו. תאמיני לי שכל חרדי שיתנהג כמו יהודי חרדי טיפוסי באנטוורפן יעטף בחום על ידי אזרחי מדינת ישראל. 3. סביר שיעלו נושאים שנמצאים במחלוקת, במיוחד אם הם משפיעים לרעה על הצד השני. לכן באותו שירשור ריכזתי את הנושאים שלדעתי לא קיבלו תשובה מספקת. 4. תאמיני לי שאני יודע ומתעניין הרבה באורח החיים הדתי, אין לי מידע לגבי שאר חברי הפורום כך שלא יכול להעיד לגביהם 5. בהחלט הייתי שמח שנלמד אחד על השני הרבה יותר. אז אם זה חשוב לך מדוע לא תתחילי בזה במקום דיון על מפלגת שינוי?

פלסטיק

New member
האם ההודעה שלך היא אוהבת?

או שזו הודעת שינאה? מאיפה הגיע אליך המידע על משאת נפשו של אברהם פורז? מאיפה המידע שלך על האג'נדה של שינוי? אני מכיר אג'נדה שונה. תוכלי לתת מקור ממצע המפלגה או ממקום דומה? ובקשר לגזענות הצחקת אותי. יש כיום שתי מפלגות בכנסת שלאחת מהן לא יכול להבחר אדם ממוצא אשכנזי ולשניה ממוצא ספרדי. לשתי המפלגות כמובן לא יכולה להבחר אישה או בן עם או דת אחרת. אני יכול להמשיך אבל הדוגמאות שהבאתי לגבי המפלגות עצמן מספיקות כמו כן לשתי המפלגות יש רשתות חינוך שלהן בהן ננקטת מדיניות של הפרדה בין תלמידים ממוצא אשכנזי ומוצא ספרדי. אף אחת משתי המפלגות האלה איננה שינוי אז מאיפה הבאת את הטענה המצחיקה הזו שדוקא שינוי היא מפלגה גזענית?

מתנדב

New member
פלסטיק זה ידוע, והדברים הוכחו...

ששינוי הם נגד החרדים בכל דבר שרק קיים, כי כל מה שהחרדים ניסו להעביר בכנסת, שינוי שמה להם רגליים, (לא רק שינוי גם מרץ, אבל כרגע אנחנו מדברים על שינוי), לגבי הארנונה, דיברתי היום עם כמה גורמים, וזה הוכח שזה דופק את החרדים, כי שינוי רוצה לבטל את ההנחות בארנונה, מילד שלישי ומעלה, ותגיד לי אתה איזה ציבור יש לו מעל שלושה ילדים? התשובה היא לדתיים ולחרדים, כי החילונים על פי רוב מסתפקים בילד שניים מקסימום שלושה ילדים, כך שברגע שאתה רוצה לבטל את חוק הארנונה, ולא לתת הנחות, אז תבטל את זה לגמרי, למה להוציא חוק שיבטל את חוק הארנונה, רק למי שיש שלושה ילדים ומעלה? (כאילו מהילד הרבעיע?) יכול להיות שחוק הארנונה שנותנת הנחות לציבור, יתכן שזה לא טוב וצריך לבטל את זה, ולא לתת הנחות, יכול להיות שכך זה צריך להיות, (אע"פ שזה לא נראה לי כך), אז אם אתה מבטל, תבטל לכולם גל לאלו שיש להם 2 ילדים, למה רק מהילד הרביעי? סימן שזה נגד החרדים... עוד דבר תוכנית הכלכלית החדשה רוצה לבטל את מימון התלמידים שמגיעים מחו"ל, ללמוד כאן בארץ, שהממשלה טוענת שהיא לא רוצה לממן תלמידים מחו"ל, יכול להיות שהטענה צודקת, אז למה הממשלה רוצה לממן עולים חדשים שיבואו לכאן לארץ ללמוד 3 שנים?, הבאתי פעם את הקישור מאתר YNET, שהממשלה רוצה לממן עולים חדשים, אז לזה יש כסף לממשלה לממן עולים חדשים, ולממן תלמידים חוצניקים, אין כסף לממשלה?, עוד ראיה שהממשלה נגד החרדים... יש לי עוד דוגמאות וראיות מוצקות שהממשלה נגד החרדים, אביא אותם אח"כ, דבר ראשון תענה לי עליהם...

פלסטיק

New member
זה לא ידוע, הדברים לא הוכחו

יש כאן התייחסות להתנגדות לדעה מסויימת כאילו זו שינאה. אני חושב שיש זכות לאדם אחד להתנגד לדעתו של אחר וזה לא אומר שהוא שונא אותו. גם בעל ואישה יכולים להיות בעלי דעות נוגדות אבל הם אוהבים אחד את השני. יש עוד מפלגות שהן בשתי הקצוות של הקשת הפוליטית ויש בינהן חילוקי דעות. זה לא אומר שהם שונאים אחד את השני אלא פשוט אלו חילוקי דעות (חריפי ככל שיהיו) בגלל שהמפלגות החרדיות עומדות על הרגליים האחוריות רק בנושאי כספים, ולא בנושאי כספים באופן כללי אלא רק בהטבות לחרדים אזי יש להן התנגשויות מרגיזות עם כאלה שלא מוכנים לאפליה ולא צריכים לתת שוחד פוליטי למפלגות החרדיות. זאת אומרת שינוי ומר"ץ. לגבי הצעת החוק לביטול ההנחות מארנונה: 1. זה לא הצעה של שינוי, זה חלק מהתוכנית הכלכלית ששותפים לה (למשל) גם הליכוד והמפד"ל. כך שתרד מהעניין של שינוי 2. החוק לא דופק דוקא את החרדים אלא גם את הערבים (למשל). 3. חוק הארנונה נותן הנחות לפי כל מיני קריטריונים, למשל הנחות לנכים ולנתמכי סעד. אני מבין מדוע נתמך סעד צריך הנחה בארנונה, אינני מבין מדוע מספר ילדים הוא קריטריון להנחה. יכול להיות שיש עוד קריטריונים מוזרים ואני בעד ביטול כל קריטריון מוזר. 4. לגבי הקישור שהבאת כבר אז שאלתי אם 18000 דרכוניסטים מתאים לך ולא ענית. אני בהחלט חושב שצריך להיות שוויון. שמתי לב שאנחנו קצת סובבים סביב פרטים אז אני רוצה לשאול אותך שאלה כללית: האם אתה בעד שוויון בין כל אזרחי המדינה? כדי שיהיה קל בוא נצמצם מעט את השאלה האם אתה בעד שוויון בין כל אזרחי המדינה היהודים?". אם אתה בעד אז דעותינו דומות, אם אתה נגד תוכל לפרט איזה מגזר צריך להיות מופלה לטובה או לרעה, למה ובאילו תחומים?

מתנדב

New member
לשאלתך אני בעד, שיהיה שוויון

בין כל האזרחים במדינה, ולא לעשות הפליות בין דתיים לחרדים ולחילונים, אבל העניין הוא שאת זה המדינה לא יכולה להבין, וזה מה שכתבתי לך גם קודם, אם מבטלים את חוק הארנונה, שיבטלו לכולם, גם לי וגם לך, אבל אם אומרים שהם מבטלים את חוק הארנונה, רק מהילד הרביעי, בזה כבר אין שוויון זכויות, וזה מפלה לרעה את הציבור החרדי... אם אתה שואל אותי, צריך לעשות כזה חוק, כל מי שהכנסתו היא נמוכה, שהאדם משתכר בחודש בשכר מינימום, או בשכר ממוצעת, ואין ביכולתו לפרנס את המשפחה בכבוד, אותו אחד צריך לקבל הנחה בארנונה, ולא משנה אם אותו אחד הוא חרדי או חילוני או דתי... אבל זה הבעיה במדינה, כשמוצאים חוק, בוחנים אותו טוב טוב, בכדי לראות שאין בזה הטבה כלשהי לחרדים, ואם יש בה אחוז קטן של הטבה לציבור החרדי ישר מוחקים את זה, ולא מעלים את זה בכלל לדיון ואני אתן לך דוגמא הכי טובה ממפעל הפיס, מפעל הפיס מקימה מבנים גם לציבור החילוני וגם לציבור הדתי / החרדי, כך המדינה צריכה לנהוג, וכשמעבירים תקציבים לחינוך הממלכתי, כל חודש כמו שעון, באותה מידה שהיא תעביר גם את התקציב גם לישיבות וכוללים, שישיבות וכוללים לא ימתינו לתקציב שנה, ולפעמים גם מעבר לזה.... ועם העיריה, מאשרת 10 מבנים ציבורים, שישמשו את הציבור, שלא תתן את כל המבנים רק לחילונים או רק לחרדים, שתתן 5 מבנים לחילונים ו5 מבנים לחרדים, ואני אתן לך דוגמא, בכל עיר ועיר יש כמעט בכל אזור מתנ"ס, ומרכזי פעילויות לחילונים, למה שלא יעשו מתנסי"ם גם לחרדים, עם מרכזי פעילויות? אז אתה תענה לי שיש כן מתנסי"ם לדתיים?, כמה יש לדתיים? 3 מתנסי"ם במקרה הטוב, ולחילונים יש לעומת זה 20 מתנסי"ם ומרכזי פעילויות, וזה הפליה...

פלסטיק

New member
אני שמח שאתה בעד שוויון

לעיתים קשה להשיג שוויון כי האוכלוסיה שמה לעצמה דגשים שונים אין לי מושג לגבי נתונים על מתנסים אבל אני יכול לתת לך נתון הפוך יש לי נתונים לגבי מקוואות לעומת בריכות שחיה ציבוריות. בכל עיר יש מכסימום בריכה עירונית אחת או שתיים לעומת אין ספור מקוואות. אז אני יכול לשאול שאלה נגדית מדוע על כל 2-3 מקוואות לא יבנו בריכה ציבורית כשמחיר הכניסה לשניהם יהיה זהה? אני בהחלט מסכים שיבטלו לכולם. אני אינני בקיא בתיקון לחוק הארנונה המוצע אבל אני חושב שאתה טועה. אני לא מכיר הנחה בשל ילד שני או שלישי כך שאין מה לבטל שם (אם אתה מכיר אנא תן ציטוט כי רבים מחברי ישמחו עם הנחה שכזו). אבל אני מוכן לעשות איתך עיסקה. אם תביא ציטוט מהחוק שנותן לילד שני יותר מאשר לילד רביעי אני מתחייב לכתוב ולשלוח לכל חברי הכנסת של שינוי מכתב המוחה על כך. תקציבים לישיבות וכוללים. אני מוכן (דעתי האישית) שיקבלו סיוע כמו אוניברסיטה או מכללה לפי העניין ובתנאי שיעמדו באותם תנאים בסיסיים. מתאים לך? למה בוחנים חוקים לבדוק אם הם מפלים לטובה חרדים? מה לעשות שזו האוכלוסיה העיקרית שנהנית מחוקים מיוחדים לה רק בגלל היותה בעלת אמונה דתית מסויימת. דרך אגב יש גם מעקב אחרי הקצבות למתנחלים אז אתה לא לבד בסירה הזו (צרת רבים?) אין אוכלוסיה הנהנית מחוקים מיוחדים בגלל אהדתה להארי פוטר או לטולקין. אבל אם אתה מסכים איתי לגבי השוויון (חוץ ממקרים מיוחדים כמו נכים) הרי שלא יאלצו לבדוק אם פוליטיקאי חרדי סידר "קופה קטנה" לחבריו (כמו גם כמה מחברי הליכוד).

פלסטיק, תודה על השרשור החדש..

ראה... ראש מפלגה של 15 מנדטים שמצהיר בפומבי ובגאווה גדולה... "אני לא יושב עם החרדים בממשלה" זה מעיד על שנאה וגזענות! ראש מפלגה של 15 מנדטים שכל האג'נדה שלו היא נגד הדת והדתיים, ואפילו בתעמולת הבחירות שלו הוא מציג את החרדים כפי שהציגו אותם הגרמנים במלחמת העולם השנייה. זה מעיד על שנאה וגזענות! אתה יודע, אפילו מרצ, שאינני תומכת בכל דעותיהם, אפילו הם מעולם לא התבטאו בצורה כזו! מעולם לא הגיעו הדברים למצב כזה שחבר כנסת מטעם שינוי יבטל את כל המסמכים שבהם רשום בס"ד למעלה. מעולם לא הגיעו הדברים למצב כזה שמפלגה תפעל למען ביטול השבתון בערב תשעה באב. ולא ירחק היום, בו יתבעו אנשי שינוי לבטל את השבתון ביום הכיפורים. אז אנא ממך פלסטיק, קשה מאוד להתעלם מעובדות אלה. אני רק מתפללת לקב"ה שכמו שהעלה את המפלגה הגזענית הזו לשלטון, כך יפיל אותה! זו המפלגה שמביאה צעירים חילוניים להסתה נגד החרדים, לשנאה כלפי הדתיים והדת, מבלי לתת להם את הצ'אנס להכיר את העולם הזה כדי לקבל ולכבד בני אדם בבחירה שלהם. המפלגה הזו פועלת לנאורות כביכול, אבל היא כולה חושך!

tamarhp

New member
שמעתם?

טומי לפיד התחיל ללמוד תורה! הוא רוצה לגמור ש"ס... ועכשיו ברצינות - גם אם לא מדובר על שנאה ממשית אצל כולם, כן יש את הקטע של להכשיל את הציבור החרדי ו"לשים לו רגל" כמו שהתבטאו פה למעלה. ודוגמאות - אני לא צריכה להוסיף...

פלסטיק

New member
קודם קשוט לעצמך

אני לא מבין מדוע את לא מתייחסת למה שנאמר על המפלגות החרדיות וגזענותן אני אמתין בסבלנות לתשובתך ואז אתייחס להשמצות (שרובן כמו קודם חסרות בסיס) שרשמת כאן אבל קודם כל אתן לך להגיב על גזענות ש"ס ואגודת ישראל

לא פלסטיק, אתה מסיט את הדיון!

אתה רוצה לדבר על מפלגת שינוי, בבקשה! יש הבדל עצום בין מפלגות ש"ס ואגודת ישראל לבין מפלגת שינוי! ואני בטוחה שאתה יודע ומבין זאת! הבדל עצום ותהומי!!! רק לומר ש"ס ושינוי באותה נשימה, זה מבייש אותי! אני אשמח לדון איתך על מפלגת ש"ס, על היתרונות והחסרונות שבה, אבל גזענות היא ממנה והלאה! וזה דיון אחר לגמרי. יש לאדון המכובד טומי לפיד עוד הרבה מה ללמוד מחברי ש"ס על אהבת ישראל! דבר על שינוי, דבר על כל מעלליה! אתה יודע מה? דבר על "הישגיה"! ותסלח לי שלא אענה לך היום, ורק מחר. כל טוב.

iziman

New member
שאלה לי

למה קמה שינוי ? ולמה היא קיבלה כל כך הרבה מדנטים ?

פלסטיק

New member
אני לא מסיט את הדיון

אני מדגים מהי גזענות של מפלגה לא יכול להיות שתהיה מפלגה אולטרא גזענית ומצביעיה ואוהדיה יבואו בתלונות למפלגות אחרות אני אין לי בעיה לדון איתך בכל השמצה על שינוי. את משום מה לא מסוגלת לדון בגזענות של ש"ס ואגודת ישראל. מצידי את יכולה לפתוח לגזענות שלהן שרשור חדש או לענות כאן, אבל מבחינתי שתיקה כמוה כהודאה. דבר אחד אני חושב שאנשי שינוי יסכימו איתך, שלדבר על שינוי וש"ס באותה נשימה זה מבייש. הם יחשבו רק שזה מבייש אותם שיהיה לך יום נחמד

tamarhp

New member
דבר אחד נראה לי נכון

שש"ס די גזענית... נגיד - כשאורי לופוליאנסקי היה מועמד, והרבה אנשים (לא רק דתיים) קיוו שהוא יבחר (גם בגלל העובדה שהוא אדם שפועל למען הכלל - "יד שרה" וכו') שמעתי שש"ס אמרה לתומכים שלה שאורי לא טוב בשבילה או משהו כזה. גם ככה כולם נגד החרדים, אז למה לעשות עוד פיצול? עוד מריבות? אני עצמי אשכנזיה, אז אנחנו לא תומכים בש"ס, אבל אני כן חושבת שש"ס די גזענית.

תמרי, אני כבר בדרך החוצה...

אז אענה לך בקצרה. אני לא יודעת על התבטאויות נגד פוליאנסקי לרשות עיריית ירושלים מצד אנשי ש"ס. אני כן יודעת שהנ"ל נבחר ברוב מוחץ!! אז מן הסתם הוא נתמך גם ע"י חרדים מש"ס. עכשיו... יש עניין אחר שמתפרש כגזענות מצד ש"ס, והוא העניין היחודי לה כספרדים. ש"ס קמה בגלל קיפוח עדתי, ולמעשה קמה בגלל קיפוח של האליתה החרדית האשכנזית. ש"ס שמה לה כמטרה "להחזיר עטרה ליושנה", ולהציג את האדם הספרדי באור אחר, באור של תורה יושר וכבוד! לאדם שאינו ספרדי אולי קשה להבין זאת, אבל אם בודקים לעומק מגלים ששכבות האוכלוסייה הנחשלות בארץ ברובם הם שכבות של אזרחים יוצאי עדות המזרח. היום אולי זה קצת השתנה בגלל העלייה מרוסיה ואתיופיה. מה שש"ס עשתה במהלך השנים האחרונות, לא עשתה שום מפלגה בארץ. יש לי הרבה הערכה וכבוד לעבודת השטח שעושה ש"ס עם השכבות החלשות. יש לי הרבה כבוד והערכה לאותם ספרדים שבחרו באור של תורה כדי לחיות חיי יושר וכבוד! יש לי גם הרבה הסתייגויות כאלה ואחרות לגבי מפלגת ש"ס, אבל גזענות היא לא אחת מהן. גם בתי הכנסת מחולקים בעם... לספרדים, לאשכנזים, לתימנים, לאתיופים, להודים וכו' כל אחד מוצא את המקום המתאים לו לשייך את עצמו, וזה לגיטימי. ש"ס אינה גזענית. האם אי פעם ש"ס הביעה התנגדות לפלג מסויים באוכלוסייה? מעולם לא!! למפלגת שינוי מאוד לא נוח עם ש"ס, מאוד לא נוח בלשון המעטה! המפלגה הזו המריאה בזמן קצר כל כך וזה הפחיד הרבה אנשים כאן בארץ. החילוניים חששו שפתאום כל "השחורים" האלה ישתלטו להם על החיים, לכן קל היה ליצור מפלגה כזו בדמות "שינוי", שהיא למעשה אנטי כל מה שמייצגת ש"ס.. את התורה! מדוע לא יצאו מעולם נגד המפלגות החרדיות שהיו קיימות כבר, כמו שיצאו ויוצאים נגד מפלגת ש"ס? הרי הטענה נגד תקציבים ונגד אי השרות בצה"ל, קיימת גם כלפי המפלגות החרדיות האלה, לא? מדוע קמה פתאום מפלגת שינו ובסדר גודל שכזה? הפחד!!! 17 מנדטים שלמים לש"ס, את קולטת את העלייה המטאורית שהייתה להם? מה יקרה עכשיו? לא ניסע בשבת? יהיה כאן משטר חומייני? זה הפחד!! ופחד זה תמיד חוסר ידיעה = בורות! אז קמה לה מפלגת שינוי והציבה לה כבסיס את עניין החרדים. בגלל החרדים אין מספיק כסף! בגלל החרדים המדינה מדרדרת כלכלית! בגלל החרדים יש גם מלחמות! הכל בגלל החרדים! ובעיקר בגלל החרדים מש"ס, שלמרבית האבסורד כולם שרתו בצה"ל וביחידות מובחרות יותר מאנשי שינוי! וש"ס הרבה יותר מסוכנים, כי הם "מדברים", כי הם "מביעים דעה", ולחרדים אסור להביע דעה. הכי טוב זה חרדים שקטים. הכי טוב ילמדו בישיבות וישתקו. אם הם מדברים זה מסוכן! והם לא רק מדברים, הם גם עושים עבודה, הם ממש עובדים! הם דואגים לשכבות מצוקה, הם פועלים למען ישיבות ולמען מקוואות... זה ממש מסוכן! אז מה עושים? מציגים את החרדי באופן מעוות לחלוטין! מציגים אותו כפארזיט! מעוותים את כל המושגים בנוגע לחזרה בתשובה! מעוותים את כל המושגים בנוגע לדת! מציגים את האדם המאמין כשוטה, כחלש אופי, כדי להגיע למטרה שהדת כולה היא טפשית וחסרת תוכן, ויותר מזה, היא גם מסוכנת! עושים הכל כדי לעקר את כל שורשי היהדות במדינה היהודית שלנו. והקצפת לכל העוגה הזו, היא להוסיף שש"ס היא מפלגה גזענית, כי מהי ההגנה הטובה ביותר? ההתקפה! והאבסורד הכי גדול, האבסורד הענקי הוא שהם קוראים לזה "חופש". יענו "הפרדת הדת מהמדינה". הדתיים אין להם זכות להביע דעה פוליטית גם מהמקום המאמין שלהם, רק לחילוניים, ואח"כ אומר טומי לפיד שחילוניות היא גם דת. אז לדת שלו מותר לא להיות בהפרדה מהמדינה, אבל לדת היהודית שהביאה אותנו הלום לארץ ישראל, לדת הזו אין מקום בארץ ישראל! זו מטרת מפלגת שינוי! ואני מכירה כמה אנשים שבחרו בשינוי שהבינו זאת כבר, לכן אני מתפללת שאזרחים יתפכחו ולא יבחרו במפלגה הזו עוד. מתנצלת על אורך ההודעה, רציתי הודעה קצרה וראי מה יצא...
אני חייבת לצאת.. לילה טוב

tamarhp

New member
נכון

אני אענה רק לכמה נקודות: ש"ס אכן פועלת למען הציבור, וזה טוב. ש"ס לא גזענית כמו שינוי או מפלגות אחרות, ברור! פשוט הקטע הזה של מפלגה לספרדים... בתי כנסת זה משהו שונה, כי זה נוסחים שונים והכל. בעניין ה"ספרדים" כסוג ב'... אצל החרדים זה באמת ככה לפעמים, שהאשכנזים נחשבים לסוג א', ואני מקבלת את מה שאמרת על כך שהמפלגה הוקמה כדי להחזיר עטרה ליושנה. אבל את יודעת איך הכל התחיל? בהתחלה היו אלה הספרדים ש"החרימו" את האשכנזים, ועכשיו זה פשוט חוזר אליהם כמו בומרנג! טוב, אני לא הולכת לעשות פה צדק היסטורי, ואני לא מצדיקה את ההפרדה בין העדות, ואני די מסכימה עם רוב מה שכתבת.

מתנדב

New member
אין ייאוש בעולם, את פשוט צודקת...

לא יכולתי להסביר את זה יותר טוב ממך...

פלסטיק

New member
אני רואה שהתקדמתם יפה בדיון בלעדי

את מנסה לפזר מסך עשן באמצעות העלאת מליון נושאים כשאני שואל אותך על נושא אחד קטן יש שתי מפלגות שבאחת אסור לאשכנזי להבחר בה ובשניה לספרדי אסור להבחר אליה. זו גזענות או לא? או שאולי את זקוקה להסבר מהי גזענות? לא שאלתי למה הם גזענים, לא שאלתי אם הם עובדים, לא שאלתי ממה "ה-ם מ-פ-ח-ד-י-ם" האשמת מפלגה בגזענות ואני מנסה לברר אם 1. את יודעת מהי גזענות 2. אם גזענות לדעתך היא בסדר ובלבד שהגזען יהיה חרדי אין לי בעיה לענות לטענותייך אחת לאחת, אבל מכיוון שזהו פורום נפתור אחת ונמשיך בשניה אחרת יש סתם בלאגן והודעות שינאה (כמו חלק מאלה שאת רושמת).

מצטטת אותך...

"דבר אחד אני חושב שאנשי שינוי יסכימו איתך, שלדבר על שינוי וש"ס באותה נשימה זה מבייש. הם יחשבו שזה מבייש אותם" אני לא חושבת שצריך עוד להוסיף על זה, אמרת את הכל! ורק אינפומציה קטנה... אני לא הצבעתי ש"ס, ובכל זאת אני חושבת שש"ס אינה גזענית ושינוי כן!

למעלה