לשאלתך אני בעד, שיהיה שוויון
בין כל האזרחים במדינה, ולא לעשות הפליות בין דתיים לחרדים ולחילונים, אבל העניין הוא שאת זה המדינה לא יכולה להבין, וזה מה שכתבתי לך גם קודם, אם מבטלים את חוק הארנונה, שיבטלו לכולם, גם לי וגם לך, אבל אם אומרים שהם מבטלים את חוק הארנונה, רק מהילד הרביעי, בזה כבר אין שוויון זכויות, וזה מפלה לרעה את הציבור החרדי... אם אתה שואל אותי, צריך לעשות כזה חוק, כל מי שהכנסתו היא נמוכה, שהאדם משתכר בחודש בשכר מינימום, או בשכר ממוצעת, ואין ביכולתו לפרנס את המשפחה בכבוד, אותו אחד צריך לקבל הנחה בארנונה, ולא משנה אם אותו אחד הוא חרדי או חילוני או דתי... אבל זה הבעיה במדינה, כשמוצאים חוק, בוחנים אותו טוב טוב, בכדי לראות שאין בזה הטבה כלשהי לחרדים, ואם יש בה אחוז קטן של הטבה לציבור החרדי ישר מוחקים את זה, ולא מעלים את זה בכלל לדיון ואני אתן לך דוגמא הכי טובה ממפעל הפיס, מפעל הפיס מקימה מבנים גם לציבור החילוני וגם לציבור הדתי / החרדי, כך המדינה צריכה לנהוג, וכשמעבירים תקציבים לחינוך הממלכתי, כל חודש כמו שעון, באותה מידה שהיא תעביר גם את התקציב גם לישיבות וכוללים, שישיבות וכוללים לא ימתינו לתקציב שנה, ולפעמים גם מעבר לזה.... ועם העיריה, מאשרת 10 מבנים ציבורים, שישמשו את הציבור, שלא תתן את כל המבנים רק לחילונים או רק לחרדים, שתתן 5 מבנים לחילונים ו5 מבנים לחרדים, ואני אתן לך דוגמא, בכל עיר ועיר יש כמעט בכל אזור מתנ"ס, ומרכזי פעילויות לחילונים, למה שלא יעשו מתנסי"ם גם לחרדים, עם מרכזי פעילויות? אז אתה תענה לי שיש כן מתנסי"ם לדתיים?, כמה יש לדתיים? 3 מתנסי"ם במקרה הטוב, ולחילונים יש לעומת זה 20 מתנסי"ם ומרכזי פעילויות, וזה הפליה...