שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

ביום שבו חרדי יהיה בשינוי...

נדע כי המשיח כבר כאן..

iziman

New member
אני זוכר שלפני הבחירות היה

איזה חרדי אחד שהיה פעיל שס והפך להיות פעיל שינוי . זה היה בכל החדשות .

כן, היה חרדי אחד.

נדמה לי שזה היה עוד לפני הבחירות לקדנציה הקודמת. ואני גם זוכרת את מידת הלגלוג שנהג בו טומי לפיד. לא יודעת אם הסכים להיפגש איתו מיד, לקח לו זמן לטומי להחליט. ולגבי אותו חרדי... קשה היה לי להעריך את דבריו.

אליצדק

New member
התשובה נמצאת בדבריך !!

הרי ענית את התשובה בעצמך- כדי שחרדי יוכל להבחר לשינוי, עליו לתמוך בעקרונות של שינוי וכמו שכתבת קשה למצוא חרדי כזה. א"כ שינוי בעצם עקרונותיה מונעת מחרדים להיות ח"כים מטעמה. אותו הדבר בש"ס עקרונות המפלגה הם הליכה על-פי ההלכה ולפי דעת-תורה של הרב עובדיה יוסף . א"כ אשה שמסכימה עם עקרון זה אינה יכולה להבחר, משום שאין זה מתאים לעקרונות המפלגה. לדעתי, דבר זה קיים בשתי המפלגות גם בש"ס וגם בשינוי. שינוי בעקרונותיה פועלת לדברים שחרדי לא יפעל לעולם בעדם (דהיינו נגד עקרונות דתיים), לכן חרדי לא יתמוך בעקרונות שינוי ולא יוכל להבחר לשינוי. כמו-כן ש"ס פועלת על-פי ההלכה ולכן לא תבחר לשם אשה ושני הדברים לגיטימיים באותה מידה. עקרון השוויון אינו תמיד נכון ולא תמיד יכול להתקיים, צריך להתחשב בגורמים נוספים הקיימים בדמוקרטיה וכו' עוד בעניין בנייה מוטעת על ערכים "מקודשים" כולל ערך השוויון כדאי לעיין בקישור המצורף.

כנראה לא קראת את החלק השני

של הודעתי. אנא קרא. תמיד יש סיכוי שקיים חרדי-דמוקרטי שמתנגד לכפיה הדתית על כלל האוכלוסיה, אבל אם יש אישה שרוצה שלהתקבל לש"ס, היא לא תוכל פשוט כי לא יתנו לה. וכאן ההבדל. "עקרון השוויון אינו תמיד נכון ולא תמיד יכול להתקיים, צריך להתחשב בגורמים נוספים הקיימים בדמוקרטיה וכו' עוד בעניין בנייה מוטעת על ערכים "מקודשים" כולל ערך השוויון כדאי לעיין בקישור המצורף."- חחח...שיוויון פשוט בין גבר ואישה תמיד חייב להתקיים במדינה שהיא דמוקרטית. מכאן רק ניתן להסיק שש"ס היא מפלגה אנטי-דמוקרטית.

שני דברים בקשר ללינק שלך

1)הוא לא עונה ולא קשור לנושא שלנו. 2)רבות מהתשובות שם בכלל לא עונות על הטענות.

אליצדק

New member
ויש גם כמה נשים וערבים פעילי ש"ס.:-

ויש כמה נשים וערבים פעילי ש"ס. שאלתי היא האם יש ח"כים חרדים מטעם שינוי.

מתנדב

New member
פלסטיק, יתכן ובש"ס יש גזענות

אני לא יודע הכל יכול להיות, אבל מה שבטוח שבש"ס אין שום הסתה נגד הציבור החילוני, ובשינוי השנאה כל כך גדולה, שאתה אפילו מנסה להתעלם מההוכחות שמביאים לך

פלסטיק

New member
ש"ס מטרתה גזענית ובראש חוצות

אני לא מבין איך אתה אומר "יתכן" כשראשי ש"ס צועקים את זה מכל הגגות וללא בושה. לגבי שינוי תן לי 3 הוכחות (הודעות מתלהמות אינן הוכחה) לגבי השנאה ואז אוכל להגיב. בינתיים אין הוכחות אלא רק הודעות מתלהמות.

פלסטיק

New member
ש"ס בטח שלא גזענית, הרי את אמרת ../images/Emo8.gif

והעובדות אינן משנות לך כמלוא הנימה. לא ענית על אף עובדה ששאלתי אותך. אשכנזי יכול להבחר לש"ס? לא, אישה? בטח שלא, מישהו שאיננו יהודי? חס ושלום (בטח אם זו אישה לא יהודיה אירופאית) אבל ש"ס איננה גזענית. למה? כי אי"ב אמרה. אחרי שתעני תרכזי לי 3 טענות לגבי שינוי (אני לא ראיתי כאלה) ואענה לך. אבל מכיוון שאני הבאתי את ההוכחות קודם אני נותן לך את הזכות לענות קודם. אחרי כן אני אענה לגבי שינוי.

Vdrums

New member
ש"ס גזענית ואין טעם להכחיש

מפלגה שחורטת על דיגלה את המוצא שלה ואומרת אנחנו מפלגה ספרדית זו גזענות לשמה!!!

האמנם רק אני החלטתי?

בוא אזכיר לך כמה פרטים... כששינוי עלתה בקדנציה הקודמת עם שישה מנדטים, אתה זוכר מי קרא לה מפלגה גזענית? מרצ! הליכוד! המערך! אבל מה? הפוליטיקה הישראלית איבדה את המוסר שלה כאשר שינוי קיבלה 15 מנדטים. במקום למגר את התופעה הבלתי מוסרית והערכית שהציגה מפלגת שינוי, החליט אריק שרון שיותר קל בשבילו לצרף אליו לממשלה את שינוי. הכל פוליטיקה. 15 מנדטים זה הרבה, זה יותר מש"ס, שינוי מציגה לפחות על פני השטח גישה ימנית, אז לשרון זה התאים. במיוחד אחרי שש"ס הרגיזו אותו, זה היה מתאים להחזיר להם. כן דתיים, לא דתיים, מה אכפת לשרון? יש לו עניינים דחופים יותר! אז זה ששינוי מפלגה גזענית בכל רמ"ח אבריה כבר היטשטש לגמרי בתוך כל המערבולת הפוליטית שאנו נמצאים בה, בתוך האינתיפאדה, בתוך המלחמה בעירק, בתוך פיצוץ בניני התאומים.. בתוך כל הכאוס העולמי הזה, זה ממש "כסף קטן" קצת גזענות. ומה יותר הומאני וחזק מלטפטף כל הזמן לישראלים... "החרדים לא משרתים בצבא" טפטוף ועוד טפטוף ועוד טפטוף... בסופו של דבר זה נכנס! ההטפה מצליחה! עכשיו מה שנשאר זה רק "לדפוק" את החרדים. באשר לשאלותייך... האם מפלגה שצמחה בגלל קיפוח עדתי מצד האשכנזים תכניס לתוכה אשכנזי? האם מפלגה שבאה לתמוך באוכלוסייה של ספרדים תכניס לתוכה אשכנזי? האם מפלגה שהרב הראשי שלה הוא ספרדי וההלכות הן שונות מהעולם האשכנזי, תכניס לתוכה אשכנזי? זה בדיוק כמו לומר, האם מפלגת שמאל, תכניס לתוכה איש מהימין? ומה באשר לנשים? השאלה בכלל לא רלוונטית, כי אף מפלגה דתית לא תכניס לתוכה נשים, אבל הועלתה כבר האפשרות שתהיה מפלגת של נשים דתיות נפרדת. וקצת מוזרה השאלה הזו היות ולשינוי "הנאורה" כל כך, יש בשורותיה רק אישה אחת! ואיך יכולה מפלגה דתית יהודית שפועלת ע"פ הוראות של רב להכניס לתוכה גוי? תזכיר לי אם למפלגת שינוי יש גוי בתוכה. ולגבי שינוי... באמת פלסטיק, או שאתה תמים, או שאתה מיתמם... אבל כל הגה שמוציא אחד מחבריה של שינוי הוא נגד הדת והדתיים! מספיק עם התמימות הזו!

Vdrums

New member
הם קראו לה גזענית כי זה מה

שהיא מפלגה גזענית. זה ששרון בחר את שינוי ברור שזו פוליטיקה. זה שם המשחק. איך יקראו לזה? שש-בש? שינוי הציגה גישה ימנית עם יותר מנדטים ולכן שרון הלך איתם. מה לא בסדר בזה? מי זה גוי מבחינתך?

פלסטיק

New member
האם במפלגה בכנסת פוסקים הלכות?

מה הקשר בין רב ספרדי לכנסת ישראל? בכנסת ישראל אמורים לעסוק בכל הנושאים שבעולם חוץ מהלכות. אז מה הקשר בין מסורת ופולחן אשכנזי/ ספרדי לכנסת? תרשי לי לדלג על השאר (עירק שירות צבאי הילרי קלינטון חסה בשטחים ולא יודע מה עוד את מכניסה לויכוח).

מתנדב

New member
פלסטיק, תן הוכחות שש"ס גזענית....

הודעות מתלהמות אינן הוכחה....

למעלה