שרשור ימי הולדת
(מתבקש)

נברא

New member
גב' אפריל, אני יודע שאני לא חייב להשתתף

ובוודאי שמת לב שאני לא נוטל חלק בכל הקצ'קצ'יאדה. אשמח אם תוכלי להפנות אותי "לפורומים האחרים" שאת מדברת עליהם...

אם לנסח לפי דרכך

אזי - בחייאת, פורום של דוקטורנטים, אתה דוקטורנט אינטליגנט. אתה בוודאי תצליח לצוח את משימת מציאת פורומים מתאימים לך יותר, לא?

נברא

New member
אני חייב בוידוי קטן...

מצאתי את הפורום המתאים לי. הפורום הזה. אשתדל להיות כמה שפחות מעיק אבל לא במחיר של הזניית האינטלקט והמצפון.

ושוב -

אם אנסח את זה בדרכך - הרי כדוקטורנט אינטליגנט, היית אמור לקרוא את תקנון הפורום, לפני שהתחלת לכתוב בו, ולהכיר את ה"זירה" שבתוכה אתה פועל. הפורום מוגדר מראש כפורום תמיכה לכותבי תזה ודוקטורט. אתה נכנסת אל הפורום. לא אנחנו הבאנו אותך אליו בכוח. אתה יכול לכתוב כשמתאים לך, ויכול להתעלם כשלא מתאים. אתה יכול להעלות נושאים משלך, אם כי לא לזה הפורום נועד במהותו המקורית. לא היתה פה ולו פעם אחת, שמישהו העלה נושאים לדיון ולא התפתחו הדיונים (ואני מזמינה אותך ללכת קצת אחורה בהיסטוריה של הפורום ולגלות את זה בעצמך). כולם כאן שמחים לדון, להידיין ולהקשיב לדיעות של אחרים. עם זאת כולם כאן גם יודעים לשמור על הכבוד זה של זה ולכן אולי גם קל להם יותר לכתוב את דעותיהם ולפתח דיונים. אני לא רואה (או לפחות לא ראיתי עד כה בהודעותיך) איך אתה מצליח לכתוב בצורה מכובדת ומכבדת, שרותמת את האחרים לדון איתך בדברים. אתה בהחלט מוזמן לנסות, ו.. שוב, כמו שכבר אמרו לך - אם אתה מגלה שהפורום אינו לטעמך, והאוירה והתכנים בו אינם הולמים את ציפיותיך - אולי באמת הוא אינו מתאים לצרכים ולציפיות שלך. לא לכולנו אותו הטעם. וזה מותר.

נברא

New member
אני מבקש לתקן (לא שזה ממש חשוב)

את הדוקטורט סיימתי די מזמן, ואני לא חושב שהאינטלגנציה שלי גבוהה מהממוצע (אולי רק קצת). לגבי התיקון הראשון, חשבתי שזה לא צריך להיות רלוונטי, יש לי לא מעט לתרום מהנסיון. אגב, אני לא חושב שאני עובר על התקנון גם אם מדי פעם אני משתמש בלשון מעט חריפה. אני מאוד משתדל שהדברים יאמרו לגופו של עניין ולא לגופו (או נפשו) של אדם. אני מודה שבכל מה שקשור באנטי-ציונות ובאוטו-אנטישמיות, הפתיל שלי די קצר אבל גם אז אני מאוד משתדל להיות מרוסן, אם כי מידת ההצלחה של הריסון כאן תלוייה גם בברי-הפלוגתא שלי.

אז עכשיו אתה מחזק אולי את זה שזה לא הפורום

המתאים לך. סיימת את הדוקטורט? מעולה. מזמן? עוד יותר מעולה. תמיכה לכתיבת התזה או הדוקטורט - אתה לא מחפש כאן. עצות שימושיות, אתה בוודאי לא צ ריך. ודיונים על מה שמתרחש בתוך אניברסיטות וכו' - ממש לא מעניינים אותך. אז... בעצם אתה מחפש פורום לדיונים אקטואליים, או אקדמיים. זה ממש לא מה שיש כאן בהגדרה. אבל כן משהו שמעת לעת עולה. מעולם לא קרה שמישהו פתח שרשור אקדמי-איכותי-עיוני ומחקתי לו אותו, או שמישהו מחברי הפורום זרק עליו ביצים וירטואליות בשל כך. בינתיים, למיטב הבנתי - זה כבר היום השלישי או הרביעי שבו אתה רק מלין על - למה הפורום לא הבדר ולמה אתה צודק בזה שאתה ואמר שהוא לא בסדר ועוד ועוד התפלספויות. בקיצור - אם יש לך נושא לדיון - בבקשה, פתח אותו. אם אין לך - אל תטיף אלף אחד כאן בבקשה מה מותר ומה בסור ומה אתה היית מצפה מאחרים. צפה קודם כל מעצמך.

טיעון מעניין

הבעיה העיקרית שחותרת תחת הדרישה שלך היא שאישית, מעולם לא ראיתי אותך פותח דיון שכזה, מעלה נושאים לדיון או תורם במשהו חוץ מקיטורים. אם לצטט את ראש הקתדרה ללימודי בולשיט בבנק הפועלים, שרי אריסון, השינוי מתחיל בך.

d a p h n a

New member
לא הבנתי למה צריך להעמיד הכל בסתירה

בפורום הזה מתקיימים חדשות לבקרים דיונים מאוד מעניינים בנוגע למהות האקדמיה, לתחומים אקדמיים שונים ועוד. הדיונים מעמיקים למדי ושרשורים רבים ממשיכים לתפוח גם הרבה אחרי שהם הפסיקו "לקפות". במקביל, הפורום הזה מהווה קהילת תמיכה, בה אנשים חולקים את הקשיים המעשיים והרגשיים שלהם בכתיבת תזות ודוקטורטים. זו המטרה של הפורום וזה חלק מהעניין בו. בנוסף לכל אלה, נוצרה כאן קהילה של חברים - אנשים שמכירים אחד את השני, גם אם רק וירטואלית, ואכפת להם זה מזה. מאחר וכך, אנחנו גם רוצים לפעמים לחלוק אירועים וחוויות שאינם בהכרח קשורים ישירות ובאופן מהותי להיותנו דוקטורנטים. כמו, למשל, הפעילות החברתית הבסיסית של לאחל "יום הולדת שמח" למישהו. הפורום הזה גדול. הוא יכול להכיל הכל, ועד כה לטעמי הוא גם עשה זאת יפה מאוד - יש בו שרשורי עידוד ותמיכה, יש בו שרשורי דיון ועיסוק אינטלקטואלי, ויש בו גם שרשורים חברתיים מדי פעם. ואם מישהו מתעניין בעיקר בשרשור מסוג אחד ולא בשרשור מסוג אחר, הוא או היא רשאים להתעלם ממה שלא מוצא חן בעיניהם. אתה אולי לא מתעניין בשרשורי התמיכה או בשרשורים החברתיים, וזו זכותך, אבל אין זו זכותך להכפיש או להעליב את מי שמוצא בהם ערך.

נברא

New member
ועוד דבר אחד קטן...

מה כוונתך במשפט "לבזבז כל כך הרבה אנרגיות שליליות ולפזר אותן בסביבה"? ככל שאני יודע אנרגיה שלילית היא אנרגית קשר... במובן זה היא דווקא מאוד חיובית...

yairma1

New member
לא רציתי להתווכח אבל :

אני חייב להודות שאני לא באמת יודע מה זה "אינטליגנטי". אבל אני כן יודע שלימודי הדוקטורט מצריכים כמה וכמה משאבים. חלקם אינטלקטואליים וחלקם נפשיים. אין כל פסול בעייני אם הפורום, שנועד לתמיכה בכותבי תיזה ודוקטורט, יטה את הקשב שלו פעם לנושא אחד ופעם לאחר. גם לא יפריע לי יותר מדי אם הוא יטה קשב רק לנושא אחד. אם לא ישא חן בעייני- אחפש פורום אחר. מתאים יותר לצרכי. בכל מקרה, אני חושב שהפורום עוסק במגוון תחומים. החל בויכוחים אקדמיים, עבור דרך תמיכה ריגשית וכלה במענה על בעיות יום יום, אדמיניסטרציה אקדמית ועוד. יתרה מזו, אני חושב שלפחות חלק מהדוקטורנטים הם בני אדם. ככאלה לפחות לחלקם יש מעגלים נוספים בחייהם (כגון עבודה והורות), אם להזכיר את השגורים שבהם. אין כל פסול בהתייחסות למעגלים צולבים אלו. זו דעתי ואני תומך בה. יאיר

Aeroguy

New member
רעיון נחמד. 17.9

בדרך-כלל אני חוגג בתאריך הלועזי, אך מבחינת התאריך העברי נולדתי בערב ראש השנה, והמשפחה תמיד חגגה לי בארוחת ערב ראש השנה

למעלה