@yoni564712 לטיפולךיש לי וידוי
אני מתחילה לחבב את הדר
*בורחת*
@yoni564712 לטיפולךיש לי וידוי
אני מתחילה לחבב את הדר
*בורחת*
מי אמר שפשוט לגדל ילדים?מסכן עידן מתחיל להיות לו כבד
כן הוא במקום בעייתי באמצעמסכן עידן מתחיל להיות לו כבד
קודם כול לא ניתן לקבוע הרבה מהלייב, ההנחה העיקרית שלי היא הוא עבר הערכה פסיכולוגית לפני הכניסה לבית. ועם זאת הוא לא מציג תסמיני פוסט טראומה, כמו אשמה עצמית, בושה או הימנעות מלדבר על הלחימה. אדם עם פוסט טראומה לא היה נכנס עם נשק לצלם את ת.ז השלו לבית האח הגדול, הנשק עצמו היה מעורר בו אסוציאוציות שלא יכול להתמודד איתן.קראתי
ועדיין, אם כך אז מי כמוך יודעת שפסיכולוגיה לא מדע מדויק, ולא תחום הרמטי
מכבדת את הידע שלך אבל בכנות, את באמת מרגישה שזה משהו שאפשר לקבוע מהסתכלות בלייב?
בסופו של דבר אנחנו מקבלים תמונה מאוד שיטחית של מה שהם באמת מרגישים
ואני לא טוענת שיש לו,קטונתי (למרות נגיעה בתחום מלימודים שעזבתי בעיקר בגלל שיש כ''כ הרבה שטח אפור)
לא צריך להכיר את האישיות, האופי של האדם בשביל לקבל נק' יחוס בכדי לקבוע משהו כלשהו?
באמת שואלת
(ואת האיבחונים אני בכלל לא לוקחת בחשבון על סמך מה שראיתי שמכניסים לתוכנית)
''התסמינים צריכים להיות בולטים ולהפריע לאיכות החיים של האדם''קודם כול לא ניתן לקבוע הרבה מהלייב, ההנחה העיקרית שלי היא הוא עבר הערכה פסיכולוגית לפני הכניסה לבית. ועם זאת הוא לא מציג תסמיני פוסט טראומה, כמו אשמה עצמית, בושה או הימנעות מלדבר על הלחימה. אדם עם פוסט טראומה לא היה נכנס עם נשק לצלם את ת.ז השלו לבית האח הגדול, הנשק עצמו היה מעורר בו אסוציאוציות שלא יכול להתמודד איתן.
לשאלתך, פוסט טראומה היא פתלוגיה מאוד מסוימת ויחודית, בזמנו המרצה שלי הגדיר אותה כתגובה נורמלית למצב לא נורמלי, אך יחסית קלה לאבחון. מאבחנים אדם עם פתלוגיה על סמך התסמינים שהוא מציג, התסמינים צריכים להיות בולטים ולהפריע לאיכות החיים של האדם. האישיות של האדם יכול לשחק פה עניין, בעיקר כי טראומות נבנות אחת על השנייה לאורך החיים אך ספציפית בפוסט טראומה זה פחות רוולנטי. את יכולה להקביל את זה לאדם ששבר את היד, זה לא בהכרח קשור לאישיות שלו אלא לסיטואציה ספציפית שקרתה. פתלוגיות כגון הפרעות אישיות זה עניין הרבה יותר מורכב לאבחון.
אני חושבת שבעקבות המלחמה, המילה פוסט טראומה נזרקת המון לאוויר וזה "מוזיל" את ההפרעה במידה מסוימת וזה לא בהכרח דבר טוב. התווית שנדבקה לפוסט טרואמה זה מקרים כגון אלירן מזרחי ואיציק סעדון ואלה מקרי קיצון, רוב החיילים מקבלים עזרה בזמן ומתגברים על זה עם הזמן, אני יודעת שמידע אישי שהצבא הפיק לקחים מצוק איתן וחיילים קיבלו מענה לקשיים פסיכולוגים בזמן אמת, אך עדיין ישנם אנשים שמפחדים לבקש עזרה בגלל התווית הזאת.
אם אין תסמינים והם לא מפריעים לאיכות חיים וגורמים לסבל, אז אין הפרעה''התסמינים צריכים להיות בולטים ולהפריע לאיכות החיים של האדם''
ומה אם לא?
ומה אם יחסית לאישיות של עידן להחליט ללכת על כניסה לבית האח זה דווקא זה התסמין?
מתיי זה נאמר..?..עידן לאמיליה:
"אני ואת פה ביחד נגד כולם או שאני ממשיך לבד״
אמילי סיפרה להדר לפני חצי שעה בערךמתיי זה נאמר..?..
פרודים?..
הפרידו את החלמון מהחלבון....?
לא הפרידו חלמונים וחלבונים, פשוט קצת מבולבלי, ורוצה זמן להרהר עם המחשבות שלו על מה שקורה ואיך להתמודד עם קונפליקט אמילי-אורית כשהוא ביניהן.מתיי זה נאמר..?..
פרודים?..
הפרידו את החלמון מהחלבון....?
דון קישוטעידן לאמיליה:
ממש רמבו סרט מלחמהעידן לאמיליה:
חחח אכן חסר על המסך...אולי הלך לאח?א י פ ה
ע י ד ן ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.