ווילינג
כפרה שלי
שואלת את זה באהבה - ואולי את זו שעושה את ההשלכה?
את רואה את המזרחי עם הסגנון דיבור הטיפוסי ותנועות הידיים וישר מתלבש לך שהוא בריון
איזה מעשה בריוני הוא עשה?
אחרים שם השתמשו בשפה יותר מכוערת ממנו
צרחו יותר חזק ממנו
אני למשל חושבת שאמילי הילדונת העדינה.. היא הכי בריונית בבית.
אני חושבת שהדר במילים שלה יודעת לדקור יותר חזק.
אבל הוא
קצת ע וח'.. זה נשמע אחרת.
עם גופיית ה - wife beater
והמוצא...
אז לו אסור. כי זה מיד יהפוך לאקט בריוני.
בלי לקחת צד , ובלי לשנוא את אור , תכלס יש בו צדדים "חבריים" שאני אוהב -
יש בו משהו מהלך איימים בצורת הדיבור ,וזה לא קשור לעדתיות . ואפשר פשוט לתת דוגמאות , אין פה משהו מעורפל.
כאמור , צורת הדיבור להדר , "תסתמי" ,
שימת הרגליים על הדר שציווה עליה לעשות לו מסג' .
הדרך שבה מתייחס ל"חברים" שלו , בעיקר לחיים , כאילו הוא יותר חיית מחמד או שעשוע שלו מאשר חבר . "תלך" "תעשה" "אל ואל ואל ואל " "ואל תתייפיף"
ותביא לי , ובעיטה בתחת ,
"אל תביע את דעתך" "אל תתערבי " , כל צורת הדיבור הזו היא מרתיעה ומאיימת ,זו לא צורת דיבור תקינה או נעימה לאדם שנמצא בסביבתך. אם לא פועלים לפי החליל שלו נראה שייצאו לו אדים , והרבה פעמים לא ראינו את זה כי אנשים פשוט פחדו . הכל זה "אור , תרגע" , לפני שמדברים איתך , לפני שתגיב, "אני רוצה להגיד לך משהו, אבל תבטיח שתרגע" . אין פה עניין של עדתיות. נטו ההתנהגות שרואים על המסך.
ומבחינתי זו דווקא לא ההתנהגות כלפי הדר, בעיקר כלפי חיים , החבר ה"טוב" שלו , שהוא "דואג" לו וכו' . אלו לגמרי יחסים רעילים . ייתכן והם יהיו חברים באושר ואושר כשיצאו בחוץ וכל אחד מהם ירוויח משהו מהחברות הזאת . ואולי בזכות אור אפילו חיים ילמד שיעור על התמסכנות והתבכיינות ,דווקא בגלל היד הקשה בה אור נגד מולו , וזה יצא לטובה. אבל לא נראה שאור מתנהג כפי שמתנהג למטרות של לחנך וכדי שייצא משהו טוב .