שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא הייתי שמה בסלט טרי, אך בסלט מבושל (פיקנטי

של לאה ס) פטריות חתוכות מקופסה הופכות אותו עניין של דקות הכנה.
כך גם לתבשילים מהירים - כתוספת למוקפץ (נודלס, עוף) למשל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד


אני סבורה שבשנתיים+ שחלפו מאז פתיחת השרשור המיתולוגי נוספו כמה מתכונים קלים לרפטואר.

למה שלא נשמר ונשפר את השרשור הישן והטוב?

אני מציעה לשרשר לכאן מנות מהשרשור המקורי ומנות חדשות מתאימות, תחת תת- הקטגוריות.

נא זכרו להשאיר את מחלקת הרושם בצד, משמע, סלט הדורש זריית מלח על חצילים, השריה למשך זמן, שטיפה וייבוש, טיגון ואז תחמיץ, לדוגמה, "ייצא בחוץ"..

כך גם תבשיל הדורש טיגון חומרים בנפרד ובשלבים ואז איחוד לתבשיל מפואר (רטאטווי מקורי, למשל).

קדימה - השמן קצר והמלאכה מרובה!
 

22BB

New member
רוטב לסלטים חיים / פריכים - אשת לוט

כדאי להחזיק במקרר צנצנת עם הרוטב הבא, הולך טוב על כל מיני סלטי ירוקים/פקעות החורף למיניהן/כרובים

כוס שמן
כוס חומץ
4 כפות סוכר
6 שיני שום קצוצות
כף מלח

לנער היטב לפני המזיגה
 

22BB

New member
סלט גזר עם פקאן, שום,שמיר ומיונז - רוני

לגרד גזר להוסיף לו שום כתוש, שמיר קצוץ, אגוזי מלך , מיונז וקצת מלח.

לא יודעת כמויות עושה לפי הרגש.
תמיד מקבל מחמאות
 

22BB

New member
רוטב שום חסלט חסה - שוויצרית

הרוטב מחזיקים במקרר די הרבה זמן ואז הדבר היחיד שנשאר זה להוסיף שקית חסה רגילה או מעורבת ולהגיש.
רוטב שום:

1 כוס מיונז
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כף חרדל
3 שיני שום כתושות

מערבבים היטב בצנצנת ושומרים במקרר

אני שומרת במקרר בתוך בקבוק כמו שיש בחנויות פלאפל טחינה ואז מאוד קל לשפוך על הסלט כמות מבוקרת.
 

22BB

New member
סלט קולורבי / בישולה. המליצה המתהוללת

סלט מהיר בניחוח סיני, אפשר להכין כמה שעות מראש, אני מכינה חצי שעה לפני סעודת שבת בצהריים.

סלט קולרבי/בישולה
חומרים:
2 קולרבי שטופים וקלופים
2 גזרים שטופים וקלופים
1 מלפפון *
לרוטב:
2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות חומץ
11/2 כפיות שמן שומשום
שן שום
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. חוצים מלפפון מוציאים גרעינים.
2. חותכים מלפפון, קולרבי וגזר למקלות דקים ומניחים בקערה.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ויוצקים על הירקות.

גיוון:
אפשר להחליף קולרבי בגבעולי סלרי.**
הערות חני ס.:
* מעולם לא שמתי מלפפון.
**כשיש מוסיפה סלרי בנוסף לקולרבי וגזר.
 

22BB

New member
סלט עגבניות שרי עם בזיליקום וצנוברים/בישולה+ג

גיוונים של הבת המתהוללת

לא תמיד יש לי בזילקום - קלאסיקה, שימו לב לגיוונים. אפשר להכין כמה שעות מראש, אני מכינה סמוך לארוחה.

חומרים:
1 סלסלה עגבניות שרי
חופן עלי ריחן (בזיליקום) שטופים וקצוצים דק
100 גר צנוברים מטוגנים קלות
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. חוצים עגבניות (אם קטנות מאד, לא חוצים) ושמים בקערה.
2. מוסיפים שאר החומרים ומערבבים.
3. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים (משאירה פחות).

גיוונים חני ס.:
מחליפה בזיליקום בנענע, עירית או בצל ירוק. והפסקתי להוסיף צנוברים.
 

22BB

New member
סלט פטריות בצ'ילי מתוק של ליאתי

הסלט טעים עם כל סוג של ארוחה (חלבית או בשרית)


1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
1/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום


חוצים את הפטריות או חותכים לרבעים (אם הן גדולות) ושמים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מניחים בצד למשך 10-15 דקות. ובתאבון!
 

22BB

New member
סלט כרוב לבן-סגול אפשר גם רק עם כרוב לבן!

הביאה לאה ס.

כדי לקצר את התהליך, קונה כרוב לבן וגזר מגוררים בשקית. תהליך ההכנה אז הוא שתיים שלוש דקות!
200 גר' כרוב ירוק קצוץ
200 גר' כרוב סגול קצוץ
2 גזרים בינוניים
4 גבעולי בצל ירוק
50 גר' שומשום (לא חובה)
100 גר' גרעיני חמניות (לא חובה)

החומרים לתחמיץ:
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר*
1/2 כפית מלח

1. לגרר את הגזר על מגררת גסה.
2. קוצצים את הבצל הירוק.
3. מניחים את כל הירקות בקערה.
בוחשים את החומרים לתחמיץ ויוצקים על הירקות.
קולים במחבת או בתנור את השומשום והחמניות ומפזרים אותם על הסלט זמן קצר לפני הגשתו.**



*הוספתי רק 1/3 כוס סוכר. מעדיפה להרגיש את החמצמצות.
**ממליצה להכין את הסלט מספר שעות ואפילו יותר לפני הגשתו, כדי שהטעמים ייספגו היטב.

מקור:שפרה אבלקוש
 

22BB

New member
סלט תירס ומיונז - אפיהל

קופסת גרגרי תירס ללא רוב הנוזלים
(אנחנו מאד אוהבים את הרוטב, ולכן משאירים חלק מהנוזלים)
כף מיונז
מלח (די הרבה)
סוכר או כמו סוכר לפי הטעם
שמיר יבש לפי הטעם
לערבב ולתת קצת זמן לפני ההגשה לעירוב הטעמים
 

22BB

New member
סלט סלק מהיר - הבת המתהוללת

שמתי בקטגוריית הסלטים החיים כי משתמשת פה בסלק בוואקום. אם מבשלים הסלקים אולי יש להעביר לקטגוריית המבושלים..את הרוטב אימצתי מסירקיס מהמטבח באהבה ומהמטבח בקלי קלות.

סלט סלק מהיר
מצרכים
1 מארז סלק בוואקום
רוטב:
4 כפות חומץ בן יין/הדרים/רגיל
2 כפות שמן
כפית סוכר (לפי הטעם)
2 שיני שום כתושות
1/2 בצל קצוץ דק
כפית חרדל חלק
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. פורסים סלקים לפרוסות דקות.
מערבבים מרכיבי הרוטב היטב לתחמיץ.
3. יוצקים התחמיץ על הסלק, מערבבים בעדינות ומשהים מספר שעות/במשך הלילה במקרר לספיגת טעמים.


*אני שמה חומץ
 

22BB

New member
סלט תירס/רות סירקיס, מהמטבח בהנאה

נזכרתי בו כי בקידוש בר המצווה שלנו היה משהו מאד דומה וקיבל המון מחמאות. (הבת המתהוללת)

סלט תירס/רות סירקיס, מהמטבח בהנאה

מרכיבים:
3 כוסות גרעיני תירס (משומר/קפוא)
2 מלפפונים כבושים
מלפפון טרי
1 גמבה אדומה (אפשר גם כבושה)
1 בצל קטן
5 גבעולי שמיר קצוצים

לרוטב:
3 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
קורט קורנית (טימין) יבשה
1/2 כפית חרדל חלק
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. שוטפים ומסננים את גרעיני התירס. שמים בקערה.
2. חותכים גמבה, מלפפונים ובצל לקוביות קטנות. מוסיפים לתירס.
3. טורפים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הירקות. מוסיפים שמיר מערבבבים ומניחים כשעה לספיגת טעמים
 

22BB

New member
סלט חסה נבטים ותפוזים - חלבית

פיסות של חסה
פרוסות מלפפון
נבטים
בצל אדום קצוץ
תפוז מפולט וחתוך לקוביות
אגוזי מלך

רוטב חרזל ודבש וקת מיץ תפוזים
 

22BB

New member
סלט צנוניות (סבתא של החמודים)

לטחון צנוניות הכי דק להוסיף מלח,שליש כוס מיץ לימון
ושליש כוס שמן נשמר במקרר יומיים
 

22BB

New member
סלט אדממה / מקרומיק

סלט אדממה

600 גר' אדממה עם קליפה - לבשל 4 דקות, ליבש, לקלף
2 כוסות גרעיני תירס
1 פלפל אדום - קוביות
4 בצלים ירוקים חתוכים דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

רוטב :
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ תפוחים (שמתי חומץ רגיל)
1 כף אורגנו יבש (פעם ראשונה שמתי אפילו פחות מכפית והיה דומיננטי לטעמי. שמתי קצת עשבי
טוסקנה טחונים דק במטחנה)
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל

לערבב הכל ולקרר לפחות שעה
http://prdupl02.ynet.co.il/Foru umFiles_2/28617630.JPG
 

vered1111

New member
סלט כרוב אדום, בוטנים מלוחים ומנגו/ מרילין

מצרכים
ראש כרוב אדום קטן קצוץ דק
צרור עירית קצוצה
כוס נבטי ברוקולי
100 גרם בוטנים קלויים מלוחים קצוצים (1 כוס)
1 מנגו חתוך דק
לרוטב
2 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה או חמניות או סויה
1/4 כוס חומץ
1 כפית סוכר חום
מלח ופלפל שחור

מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת קטנה, סוגרים, ומנערים.
מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט בקערה גדולה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
 

גםצופה

Member
מנהל
סלט הפתעות

מרכיבים:
1 חב` חסה (לרוב חסלט...) שטוף

1 שקית עלי בייבי (במקור צריך 750 ג` עלי תרד+עלי רוקט כך שלקט עלי בייבי מתאים ביותר
)

2 תפוחי עץ גרני סמית או פינק ליידי (אני יודעת שהם יקרים אבל הטעם שלהם מדהים...) קלופים

פרי חמוץ מתוק (במתכון המקורי זה 750 ג` תות שדה פרוס [כמו בתמונה] אבל אני אישית אוהבת את זה עם קיווי מקולף - בקיץ אפשר לעשות את זה עם נקטרינות...)

חופן קשיו קלוי/צנוברים קלוי/שבבי שקדים מלובנים

חופן קרוטונים לסלט (לא חובה)


לרוטב:

2-3 כפות שמן זית

2 כפות דבש/סילאן <אפשר גם פחות...>

2-3 שיני שום כתושות

2-3 כפות מיץ לימון

מלח+פלפל


הכנה

* חותכים את עלי החסה (אפשר לקרוע ביד) ומעבירים לקערה.

* מוסיפים לקערה את עלי הבייבי.

* פורסים את התפוחים והפרי לרצועות ומוסיפים לקערה (רצוי לטפטף מעט לימון על התפוח כדי שלא ישחיר...)

* מפזרים מעל את הקשיו/צנוברים/שקדים וכן את הקרוטונים במידה והחלטנו להוסיף.

* שמים בצנצנת הניתנת לסגירה את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

* יוצקים את הרטב על הסלט לפני ההגשה מערבבים היטב את הרוטב והסלט ומגישים.

יוצא נהדר


זה גם כיום מתאים לתפריט החדש שלי (שלא כולל שימוש בחומץ למשל...)
 

22BB

New member
סלט עגבניות מבושל בנוסח מרוקאי/בני סיידא "בר

הביאה הבת המתהוללת

סלט עגבניות מבושל בנוסח מרוקאי/בני סיידא "ברגע האחרון"

2 קופסאות גדולות (800 גר) עגבניות מרוסקות
4 פלפלים חריפים ירוקים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן
מלח ,פלפל

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר שטוח ורחב מוסיפים את השום הקצוץ והפלפלים ומטגנים כדקה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כשעה, תוך בחישה מדי פעם,עד שלא נשארים נוזלים בסיר. שומרים במקרר עד להגשה.
 
למעלה