סלט הפתעות
מרכיבים:
1 חב` חסה (לרוב חסלט...) שטוף
1 שקית עלי בייבי (במקור צריך 750 ג` עלי תרד+עלי רוקט כך שלקט עלי בייבי מתאים ביותר
)
2 תפוחי עץ גרני סמית או פינק ליידי (אני יודעת שהם יקרים אבל הטעם שלהם מדהים...) קלופים
פרי חמוץ מתוק (במתכון המקורי זה 750 ג` תות שדה פרוס [כמו בתמונה] אבל אני אישית אוהבת את זה עם קיווי מקולף - בקיץ אפשר לעשות את זה עם נקטרינות...)
חופן קשיו קלוי/צנוברים קלוי/שבבי שקדים מלובנים
חופן קרוטונים לסלט (לא חובה)
לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
2 כפות דבש/סילאן <אפשר גם פחות...>
2-3 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון
מלח+פלפל
הכנה
* חותכים את עלי החסה (אפשר לקרוע ביד) ומעבירים לקערה.
* מוסיפים לקערה את עלי הבייבי.
* פורסים את התפוחים והפרי לרצועות ומוסיפים לקערה (רצוי לטפטף מעט לימון על התפוח כדי שלא ישחיר...)
* מפזרים מעל את הקשיו/צנוברים/שקדים וכן את הקרוטונים במידה והחלטנו להוסיף.
* שמים בצנצנת הניתנת לסגירה את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
* יוצקים את הרטב על הסלט לפני ההגשה מערבבים היטב את הרוטב והסלט ומגישים.
יוצא נהדר
זה גם כיום מתאים לתפריט החדש שלי (שלא כולל שימוש בחומץ למשל...)