שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

22BB

New member
דג ברוטב עדין מעגבניות - אורני

הקרדיט מגיע לעליזה בן-סעדון מכוכב השחר.

את המאכל הזה אפשר להכין מאיזה דג שרוצים - דג שלם פרוס למנות לרוחב או פרוסות של פילה דג ואפילו פילטים של דגים לא גדולים (סול, אמנון וכיו"ב). אצלי בבית הכי אוהבים כשאני מכינה מפרוסות רוחב לא דקות של דג בורי.

כ- 1 קג' דג מחולק למנות, 3 עגבניות בינוניות בשלות, פרוסות, 6-8 שיני שום גדולות חצויות, כפית פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור, כפית מלח, רבע כוס שמן, רבע כוס מים.
מרפדים סיר שטוח ורחב בפרוסות עגבניה, מערבבים את כל השאר בקערה ומעבירים לסיר. 5 דקות על להבה גדולה, מנמיכים ועוד 40 דקות.
 

22BB

New member
סלמון מוקפץ עם ירקות - דליה ב.

סלמון מוקפץ
מחבר/ת : דליה ב

הכנתי סלמון מוקפץ -יצא מעולה , אפילו סרבן האוכל בן 8 אכל ואמר "אמא תכיני רק ככה את הסלמון"
כך הכנתי:הורדתי את העור שהיה חצי קפוא ,חתכתי לקוביות בערך של 3*3 אולי יותר ,השרתי במקרר עם קצת שום כתוש ושמן, כשסיימתי עם הירקות הכנסתי את הדג לווק הלוהט(את השמן והשום של המשרה זרקתי כי הדג הפשיר והיו גם מים)
הוספתי קצת שמן סויה שום ומלח -יצא מעולה
(יעלה התבססתי על הקישור ההיסטורי שלך שמצאתי במתכונים-קישור בשישור המקורי- תודה לך )

הקפצתי ירקות לדרגת נא : בצל, גזר, שעועית ירוקה (קפואה) כרוב ,קישוא.

ההקפצה נעשתה רק עם שמן ומעט סויה ,ולאחר שהכל היה מוכן -הקפצתי כל ירק לחוד, אחד אחרי השני- בסיום הוספתי לכל הירקות יחד מעט מלח ושום כתוש.
חוץ מזה היו תפו"א בתנור מתובלים בפפריקה שמן ומלח גס-מעולה גם כן.

ממליצה לך בפעמים הבאות, להקפיץ את הסלמון עם סויה וטיפה דבש, לימון, שום - מתקבל צבע ג'ינג'י מבריק ויפה יותר לנתחים.

מצויין עם פסטה או עם אורז או אטריות אורז וסובל בהחלט חימום שלא כמו מנות סלמון אחרות שצריך להגיש ישר מהמחבת או תנור.
 

22BB

New member
סלמון עם ציפוי פריך ואגוזי - סמדרה

טעים מאד ופשוט

מצורף המתכון עליו התבססתי, התפרסם ב-YNET לפני חודשים אחדים
אני משתמשת בפירורי לחם/קמח מצות (לדעתי די ברבע כוס ולא חצי)
במקום טימין שמה פטרוזיליה או כוזברה
במקום אגוזי מלך אפשר לגוון עם פיסטוק קצוץ (לא מלוח)
במקום חמאה - מורחת מיונז (לארוחה בשרית)
סלמון טרי נותן תוצאה נהדרת , בשבת בבוקר ניתן לחמם קלות על הפלטה או להגיש בטמפ' החדר
אצלנו, מוותרים על סלט העדשים
בהצלחה!

פילה סלמון על סלט עדשים
הסלמון עטוף בקראסט תבלינים ומונח על סלט עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים. מתכון של השפית בל קפצן ל"סוגת"

המרכיבים (ל-4 מנות):
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
לקראסט:
1/2 כוס פירורי פנקו
3 כפות אגוזי מלך טחונים
2 כפות שקדים פרוסים
2 כפות טימין יבש
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל גרוס
שמן זית
50 גרם חמאה מומסת
לסלט העדשים:
200 גרם עדשים ירוקות
1 בצל
שמן זית
1/4 כפית זרעי כמון
3 שיני שום כתוש
3 ענפי בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
מיץ מ-1/2 לימון
גרידת לימון מלימון 1
2 כפות לימון כבוש קצוץ
מלח ופלפל גרוס


פילה סלמון בתבלינים על סלט עדשים ירוקות (צילום: דן פרץ)

אופן ההכנה:
הקראסט: בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
הדג: במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקראסט בנדיבות לדג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-6 דקות.
סלט העדשים: מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון, שום כתוש, מערבבים ומורידים מהאש.
מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
הרכבת המנה: מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.

טיפ השף: ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).
 

22BB

New member
מאפינס טונה טעים - סמדרה

במחבת מקפיצים עד שמזהיבים:

קוביות בצל/חצאי פרוסות
רצועות פלפל אדום

מוסיפים לקערה מערבבים:

1 תפו"א מבושל ומעוך (אפשר לוותר כשממהרים ולהגדיל את כמות פירורי הלחם)
2 קופסאות טונה מסוננות
1 ביצה
פירורי לחם
מלח, פלפל
1 כף קטשופ
1 כפית חרדל (דיג'ון)
פרוסות זיתים (לא חובה)

מרססים בשמן תבנית שקעים

מכניסים את התערובת

מרססים שוב בשמן
אפשר לקשט בשומשום למעלה (לא חובה, אצלי לא כל הילדים אוהבים)

אופים בתנור בחום בינוני
 

22BB

New member
בלינצ'ס במילוי תפו"א ובשר טחון - סמדרה

כבר הרבה שנים שאני לא מכינה בלינצ'ס בעצמי
לעיתים, סבתי שתחיה מכינה לנו פלצ'ינטה מתוק,
וכשלבנותי מתחשק הן מכינות קרפים חלביים.

אני ממליצה לקנות בלינצ'ס של מעדנות ,
הוא פרווה, לא שמנוני, דקיק ומאד טעים ושימושי למילויים מתוקים וגם מלוחים.

מפשירים למשך לילה את הבלינצ'ס במקרר

מכינים מלית של פירה + בצל מטוגן ובשר טחון

אפשר להוסיף גם פטריות - ממש לא חובה

מתבלים:

מלח, פלפל שחור וכורכום

ממלאים ומגלגלים.
מתחמם מצוין בשבת בבוקר , אך לא מניחה ישירות על הפלטה.

קיצורי דרך:

להכין בצל מטוגן ובשר טחון ולהקפיא.

בעת הצורך , שולפים את המרכיבים מהמקפיא
מוסיפים פירה ומגלגלים....
 

22BB

New member
סלמון בציפוי אגוזים ופיסטוקים/ הבת המתהוללת

סלמון בציפוי אגוזים ופיסטוקים:

נתח גדול של סלמון, מקולף ופרוס, מסודר בתבנית.
בקערית ערבבתי:
כפית מיונז עם כפית חרדל, מלח, פלפל, מעט גבישי שום + גרידת לימון
מרחתי שכבה דקיקה ביותר על כל פרוסה.

מעל פיזרתי תערובת של: אגוזים ופיסטוקים גרוסים
 

22BB

New member
סלמון עם פרוסות לימון מעל/ השריף

כף דבש
1 כף שטוחה א.מרק בצל/פיטריות
1/4 כוס שמן
1 לימון פרוס לפרוסות דקיקות*
דג סלמון
עשבי תיבול קצוצים**

לערבב היטב את הדבש+א. מרק+שמן. למרוח על הדג ולפזר בנדיבות עשבי תיבול קצוצים שאוהבים. להניח את פרוסות הלימון הדקות על הדג.
לאפות 25-35 דקות , תלוי בגודל הדג.

לאה:
*פרוסות הלימון מעולות לאחר האפיה!
** השתמשתי בעשבי תיבול מיובשים.
 

22BB

New member
סלמון בסילאן וציפוי עשבי תיבול ושומשום/ השריף

גיליתי שאם רוצים שסלומון ישאר עסיסי
נא לא להוסיף רוטב עם נוזל אלא רק על בסיס שמן.

מכינה תערובת קצוצה בסכין של עשבי תיבול שאוהבים
למשל:

כוסברה ופטרוזיליה
מערבבים עם 1/3-1/2 כוס שמן(תלוי בגודל הדג)
2 כפות א. מרק בצל/פיטריות
פלפל שחור (אני אוהבת גרוס)
1 כף רוטב סויה
1/3 כוס סילאן

למרוח היטב את שני צידי הדג
ולהניח בתבנית

מלמעלה לפזר בנדיבות (אני ממש מכסה
אבל אפשר רק קצת) שומשום או פירורית.

אופה 30-35 דקות בחום בינוני.

מעדן
 

22BB

New member
חריימה/יעלה

חריימי דגים (חריימה)

סיר רחב שיש לו מכסה טוב

החומרים:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות (אפשר לשלב 1 רסק + קופסא קטנה עגבניות מרוסקות)
2-3 כוסות מים
רבע-חצי כוס שמן פשוט
מיץ מלימון אחד, או לפי הטעם
חופן שיני שום פרוסות או כתושות
מלח
כפית גדושה סוכר
פפריקה אדומה מתוקה או חריפה, לפי הטעם של הצרכנים.
פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
כוסברה - חופן עלים שלמים או קצוצים גס (לא חובה) .

נתחי דגים גדולים, מסוגים שונים: רצוי דגי ים !

הערה חשובה: אם משתמשים בנתחים קטנים או דגים "דקים", כדאי לשים בתחתית הסיר שכבה של פרוסות עגבניות. יש כאלה ששמים תמיד.

אופן ההכנה:
שמים בסיר את כל החומרים, פרט לדגים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-10-15 דקות על אש נמוכה.

בינתיים מכינים לבישול את נתחי הדגים.

אם הם לא מכוסים לגמרי ברוטב, מוסיפים מעט מים רותחים מקומקום עד שהרוטב מכסה אותם.
מבשלים בסיר סגור, על אש בינונית כ-30 דקות. תלוי בסוג הדגים ועוביים.

אפשר בשלב זה להגיש את הדגים ואם יש יותר מדי רוטב – אפשר להביא לרתיחה כדי לעבות הרוטב. בודקים תיבול ומגישים.
אם רוצים להגיע לתוצאה יותר אותנטית – לשים את הסיר בתנור על חום של 100 מעלות למשך כשעתיים. לא לפתוח ולא לגעת.

הולך מצויין עם חלה/ לחם לבן או עם פוקצ'ה.
בתיאבון יעלה
 

22BB

New member
פישבורגר של מסעדת לילית

750 גר' סלמון טחון
1 ביצה
2 כפות מיונז
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות חרדל דיז'ון
1 וחצי בצל אשלוט קצוץ דק
2 כפות עירית קצוצה
1 כפית שמיר
2 כפות מיץ לימון
מלח פלפל שחור טרי גרוס

***3/4 כוס פירורי לחם-כתוב בניפרד

לערבב הכל,לתקן טעמים ולטגן.

הסבר מפורט:

לרסק את הדג, הבצל במעבד. בפולסים קצרים, כדי שלא ייהפך למחית, אלא כמו קצוץ-טחון. אני מכינה בכלי הקטן של מוט הריסוק.
מוסיפים את כל יתר החומרים. מערבבים ומניחים לקירור.

אם מוסיפים פירורים - אז שמים אותם בתוך התערובת . אבל לאט, ולא את כל הכמות. לדעתי, מספיק 2 כפות. שמים בהדרגה, בודקים שנספג בעיסה ואז מחליטים אם להוסיף עוד.
אסור להפוך לקציצות לחם !
שמים את העיסה במקרר לכ-חצי שעה או יותר. מתקשה מעט ואז מחליטים אם צריך להוסיף עוד מעט פירורים, כדאי אחרי הקציצה הראשונה.

מטגנים בעדינות: אש לא גבוהה במיוחד, בטיפה שמן, על טפלון. או - בתנור על נייר אפיה.

אפשר להכין בגודל של המבורגר ולהגיש בלחמניה עם חסה, בצל, עגבניה, רוטב וכו'.
אפשר להכין קציצות קטנות כמו המבורגר. להגיש במזנון.

טעים מאוד !
 

22BB

New member
קציצות דגים של בית-ספר - יעלה

קציצות דגים

1 קג פילה דגים מופשר וסחוט
2 בצל
5 שיני שום
====
לפחות כוס פטרוזיליה קצוצה
3-4 ביצים
1 כוס קמח רגיל או לחם מושרה וסחוט לעיבוי
כפית גדושה אבקת אפיה
מלח, פלפל שחור
אפשר כמון או כוזברה טחונה - בגירסא המודרנית.

לטחון או לרסק את הדג, הבצל והשום.
להוסיף את היתר, לא לחסוך בתיבול.
להשהות כחצי שעה או יותר, במקרר.
ליצור קציצות ולטגן בשמן חם, על אש בינונית.

הערה: יש ששמים 2 תפו"א טרי במקום חלק מהקמח או הלחם
 

22BB

New member
קציצות דגים - נולי

קציצות דגים - נולי

דג מרלוזה 1 קילו
1 קישוא מגורד
1 גזר מגורד
1 בצל יבש מגורד
שיני שום מגורד כתוש

לטחון במגימיקס

לשים בקערה
את הדג הטחון (שטחנו בחנות.אפשר לבקש לטחון פעמיים את הדג.)
ואת הירקות הטחונים.
לשים 4 כפות קוואקר לשטוף במסננת -לא חובה לשים.
2 ביצים ואם צריך 2 כפות פירורי לחם.

תבלינים" כמון פלפל לבן או שחור חואג מרק (לא חובה )פפריקה מתוקה חריפה מלח כורכום.
להוסיף לעיסה פטרוזיליה וכוסברה קצוצה.- מוסיף המון.

לערבב בידיים רטובות . לתת לעיסה לנוח חצי שעה במקרר.

לטגן במחבת עם שמן .
 

22BB

New member
קציצות דגים ברוטב עגבניות - יפנית

600 גרם דג בקלה+טונה טחון
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3/4-1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח/פלפל

לערבב וליצור קציצות .

לרוטב:

4 עגבניות אדומות וגדולות מגוררות
3 שיני שום פרוסות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה או חריפה
1/2 כפית כמון
מלח/פלפל
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים

להכניס את מרכיבי הרוטב לסיר ולבשל 10 דקות .
כשהרוטב רותח מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 3/4 שעה על אש נמוכה.
 

22BB

New member
קציצות דג ברוטב בצל / שפית בהתהוות

6 פילטים של דג סול
5 פרוסות דג טונה
1 בצל גדול
2 ראשי שום קלופים לשיניים
1 חבילה כוסברה
לטחון הכל יחד פעם אחת

להוסיף לעיסה:
2 ביצים
חצי כוס פירורי קמח מצה
כפית כוסברה מיובשת טחונה
פלפל שחור, מלח
מגלגלים לכדורים לא גדולים – חלק גדול אני מקפיאה בתבנית עם שקית שמבודדת בין השכבות,
וחלק מבשלת באותו הרגע.

לרוטב:
5 בצלים גדולים קצוצים
4 גבעולי סלרי+עלים, קצוצים
4-5 שיני שום פרוסות
רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום,

מטגנים את הבצל עד שמשחים, על אש גבוהה,
מדי פעם מוסיפים כף או שתיים מים. מנמיכים אש
ומוסיפים את הסלרי והתבלינים ומבשלים עוד 10 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 5 דקות.
מוסיפים את הקציצות, מנענעים קצת את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות.
 

22BB

New member
קציצות טונה - סבתא של מישמיש

קציצות טונה

2 קופסאות של טונה בשמן - 170 גרם (120 גרם מסונן)
זר קטן של פטרוזיליה
3 שיני שום
3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
1 כפית שטוחה של אבקת מרק עוף או בטעם עוף
1 בצל מגורר (לא גדול מאוד)
2 ביצים

ההכנה:
לשפוך כמעט את כל השמן מקופסאות הטונה (להשאיר קצת)
למעוך את הטונה להוסיף פטרוזיליה קצוצה ושום כתוש
לערבב ולהוסיף את שאר החומרים ולערבב שוב.
יוצרים קציצות מעט שטוחות ומטגנים .
זה הכל!
קל וטעים

אני BB מכינה תמיד כמות כפולה או משולשת. זה נגמר בצ'יק
 

חנהפ

Active member
חצי
גליל סלמון מעושן חצי אבוקדו

קצת חסה, עגבניות שרי ורוטב ע"ב מיונז
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חומוס בשר/שרקו

מטגנים ביום שישי בשר טחון כמו למאפה בשר- דהיינו בצל, ירוקים, מלח פלפל

בשבת מכינים על צלחות עיגולי חומוס קנווי, בתוכם מתערובת הבשר החם,
ומגישים אישי- לצד לאפה/ פרנה/ כל לחמניה מעניינת אחרת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כדורים כבד/חלבית

לוקחים קופסא קטנטנה של חצילים בטעם כבד מוכן, הטעם מאד מרוכז, מוסיפים 2 עד 3 ביצים קשות.
מועכים הכל ביחד ומכינים כדורים או מגישים כסלט.
כמובן שצריך להכין לפני שבת.

הוספה של המתהוללת: נהדר על טוסטונים עם ריבת בצל ליד.

לגרסה בשרית - מחליפים את ממרח החצילים בטעם כבד בסלט כבד קצוץ (קנוי).
 
למעלה