שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איך להכין סיר חמין בכמה דקות? /יעלה

לעיתים יש אירועים משפחתיים בשישי בצהריים. חוזרים הביתה לקראת שבת וממש אין זמן לכלום. אם יוצאים ב-12, אפשר להעמיד את הסיר לפני כן, להביאו לרתיחה ולכבות את האש. כשחוזרים, מדליקים שוב ומבשלים עד ריכוך, מעבירים לפלטה או תנור להמשך השבת.

בחמישי מאוחר בערב או שישי מוקדם בבוקר, מכינה את כל חומרי החמין ברוכסניות על מגש במקרר:
ביצים קשות
תפו"א קלופים - לא משחירים ברוכסנית
הקטניות והדגנים אחרי השריה
הקישקע מופשרת
תערובת הבסיס שממנו מתחילה: בצל מאודה עם פפריקה ותבלינים - בצנצנת.
הבשר נקי ומוכן לבישול

מתחילים מהרתחה של מים בקומקום ותוך כדי מתחילים להרכיב את הסיר.
יוצקים את המים הרותחים ומתחילים בבישול
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פטנט של טליק : לבשל את החמין כבר ביום חמישי

ולאפסן במקרר
ביום שישי לפני הזמן לתת הרתחה ולפלטה.
ממילא תפוחי האדמה מקבלים טעם מיושן אז לא משנה שהם עברו השהייה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טיפים להכנות מראש תאריך/סמדרה

בעיקרון, מה שאפשר להכין מראש ולשמור במקפיא/במקרר- מבורך!

בצל מטוגן - קוביות או חצאי פרוסות
מכינה כל שבוע-שבועיים, מקפיאה בקופסאות קטנות/שקיות נילון
ובאמצע השבוע כשצריך להכין מהר אורז, או להכנות שבת מאד שימושי.

שום כתוש
קונים חבילה של 4 ראשי שום
הילדים אוהבים לקלף את השום ולכתוש
מקפיאים בקופסאות קטנות ובקופסאות "ביצה" של כפפות בצבע לשיער

וכך לסלט טחינה, רטבים לסלטים יש מוכן

אגוזים קצוצים
קוצצים במעבד מזון אגוזי מלך, פיסטוקים ושומרים בקופסאות במקרר.


קינוחים לשבת
עוגות, גלידות מכינים כמויות גדולות ומקפיאים

"מלכלכים" את קערת המיקסר ברצף"

חלות ועוגות שמרים

מכינים את הבצק אחה"צ/ערב
עוטפים בשקית אשפה גדולה (חדשה) ומכניסים למקרר

למחרת, כשחוזרים מהעבודה אחה"צ, מוציאים מהמקרר וממשיכים.

בשבועות שאנו אופים, אני מעדיפה בימים ב-ד , לפי הבישולים של שבת

בשר טחון

בשר טחון עובר מצוין הקפאה.

כשיש מחירים טובים אני קונה כמות, לפעמים מערבבת עם חזה עוף ומכינה אספקה לאמצע שבוע ולשבתות וממלאה את המקפיא:

כדורי בשר עם אורז ברוטב עגבניות

"קלופס"- (בלי ביצים קשות)עם בצל, (קישוא), (גזר), תפו"א, בטטה, פטרוזיליה, סלרי, ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל ובהרט.
מכינה 5 תבניות אינגליש קיק,
אופה 20-30 דקות מכוסה בנייר כסף ואח"כ ללא.

קציצות אפויות/ מטוגנות - אותה תערובת כמו הקלופס

לזניה בשרית - בתבנית חד פעמית מלבנית/ באינגליש קיק

ממולאים שונים
 

22BB

New member
בעוד כחודש יהיו שומים ירוקים טריים לטחינה

כדאי לקנות כמות, לנקות היטב ואת ראשי השום לרסק במעבד מזון ולהקפיא.
לא צריך לחלק לשיניים כי הקליפה צעירה ודקה. אני מורידה רק את השכבה העליונה.
יש י עוד שקיות משנה שעברה.
קצת טרחה אבל חוסך המון למי שמשתמש הרבה בשום ומשתמש בד"כ בשום קפוא של דורות שעולה הרבה לכמות די קטנה.
 

22BB

New member
אני רואה מתכונים עם פטריות מקופסא - למה ???

יש היום מבחר פטריות טריות במשך כל השנה.
במקום לחכות שישחירו במקרר כדאי תמיד לטגן אותן ואז להחליט על עתידן.
אפשר לקנות בשוק בחצי מחיר כמות יפה, לטגן בווק על קצת בצל, לתבל נייטרלי רק במל"פ ולהקפיא בשקיות.
לתבשילים זה מעולה, חוסך חיתוך וטיגון.
לסלטים טריים - להשתמש בפטריות מקופסא ? נו, באמת !
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מבינה אותך, אך מדובר במתכונים ותיקים אצלנו,

למתכונים חדשים יותר לעיתים מצרפים תמונות. כאן בעצם איגדנו מתכונים ממולצים ע"י חברי הפורום שהינם קלים ומהירי הכנה.
אם יש לך שאלה לגבי מתכון ספציפי, נשמח לענות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חמין בסיסי של יעלה

תכיני תחילה חמין הכי בסיסי שיש. עם תבלינים פשוטים ומוכרים: מלח, פלפל, פפריקה וזהו !

אם רוצים להשחים יותר מהר:
פרוסות בצל מטוגנות מעט
מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן בזהירות עד שמזהיב כהה
יש כאלה שבשלב הזה מוסיפים כף אבקת מרק
אני מוסיפה כאן הרבה פפריקה ומעט פלפל שחור
מוסיפה רק 2 כוסות מים ולא מרתיחה!.

מתחילה למטה מפרוסות עבות של תפו"א (הרגל מאותן שנים שהסירים היו שורפים את התחתית. כיום יש לי סיר שלא שורף כלום).
אח"כ שמה בשר ו/או עצמות.
כשע"י הבשר יש שעועית שהושרתה לילה קודם.
בפינה אחרת יש גריסים או חיטה (אם שמים חיטה - כדאי להשרות כמה שעות).
שמה תפו"א בינוניים שלמים
מכסה במים ומביאה לרתיחה. ממשיכה לבשל כשעתיים.
חלק מהמים נעלמים בתהליך הבישול. כעבור כשעה, מוסיפים מים רתוחים ושמים בהם מלח.
בינתיים מכינה ביצים קשות
קישקע קנויה ו/או קיגעל מתפו"א וקמח.
אחרי כ-40 דקות או בערך רבע שעה לפני שמורידים מהגז,
מוסיפה את הביצים, הקישקע או הקיגעל לסיר החם, מוסיפה מים בהתאם לצורך. מביאים שוב לרתיחה מאוד עדינה.

מעבירה לפלטה או תנור. זו כל התורה.
ולדעתי, בחמין - כל המוסיף - גורע. כי הטעם הבסיסי ביותר הוא מה שאנשים מחפשים.
ואת זה נותן הבישול האיטי.
 
למעלה