שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

22BB

New member
סלט פיטריות פיקנטי/בני סיידא/לאה ס.

400 גר' פיטריות פרוסות (משומרות)
2 בצלים גדולים
פפריקה אדומה חריפה
פפריקה אדומה מתוקה
מלח, פלפל שחור
כמון
100 גר' רסק עגבניות
1/4 כוס מים
פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון

1. קוצצים את הבצלים דק ומזהיבים אותם בשמן, מוסיפים את הפיטריות ומטגנים אותן במשך כעשר דקות (*טיגנתי קצת יותר זמן)
2. מתבלים בתבלינים האמורים, מוסיפים את רסקהעגבניות ואת המים וממשיכים לבשל, עד שהרוטב ייספג בפיטריות.
3. מצננים את הסלט ומגישים אותו קר, עם עיטור של פטרוזיליה קצוצה.

מקור:יופי של סלטים/בני סיידא
 

22BB

New member
שומר אפוי במיץ לימון ושמן זית

מעדן אמיתי בקלי קלות

8 ראשי שומר
חצי כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
מלח גס

להוריד מראשי השומר את העלים המיותרים ואת החלק התחתון הנוקשה, ולפרוס לרבעים לאורך.
להניח בתבנית בצפיפות
לשפוך פנימה את השמן ומיץ הלימון ולעסות היטב
לפזר מלמעלה מלח גס
לכסות היטב בניר כסף
לשלוח לתנור לחום גבוה שעה
אחרי שעה לפתוח, לערבב, להכניס לתנור לעוד חצי שעה
אחרי חצי שעה לפתוח ולהכניס לתנור ללא הניר להשתזפות כעשרים דקות.

וריאציה נהדרת: להוסיף תחתיות ארטישוק קפואות חצויות.
 

22BB

New member
סלט שומר במיקרו - נפנף

המליצה יפה 55

תבשיל מהיר וחם למי שחוזר מהעבודה ומחכה לו גדוד של רעבים:

2 שומר חתוכים בגודל של סלט
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
3 שום דורות
2 קוביות בצל טחון (אני שומרת במקפיא בכלי של קוביות קרח)
2 קוביות פטרוזיליה קצוצה (כנ"ל)
מלח

לשים בכלי המתאים למיקרו גל, לערבב, להכניס ל 6 דקות, לערבב שוב ועוד 6 דקות.
מעולה.

*אני (יפה55) משחקת עם הכמויות (יותר בצל, לפעמים אין פטרוזיליה וכד')
 

22BB

New member
סלט חצילים בלאדי בניחוח מעושן/צרמלה

חומרים:
1 חציל
2 עגבניות*
שן שום כתושה
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון
שמן זית
כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:
1. קולים החציל ו - 2 עגבניות אדומות.
2. מוציאים את בשר החציל ואת בשר העגבניות הקלויות (מהעגבניות להיפטר מכמה שיותר גרעינים ונוזלים) מועכים בקערה ומתבלים במלח, פלפל, שן שום כתושה, מיץ מחצי לימון, שמן זית....והשוס כפית פפריקה מעושנת.
3. מערבבים מכניסים למקרר ותוך שעה יש לכם סלט מטריף.

הערות חני ס.:
* אני קולה גם גמבה ומועכת את הבשר עם החציל והעגבניות
 

22BB

New member
סלט במיקרו (אחות של השפית מירי זורגר)

הביאה ST

3 עגבניות
בצל קוביות
חופן זיתים ירוקים
שמן
מלח
פלפל
5 דקות מוכן כשהעגבניות רכות
 

22BB

New member
קציצות דגים של אורנה ואלה עם רוטב פלפל צו'מה

קציצות דגים ברוטב פלפל צ'ומה
ההשראה למנה הזאת הן קציצות דגים ברטוב פלפל צ'ומה מן המטבח הטריפוליטאי. אנחנו העשרנו את הרוטב בפרוסות פלפלים טריים ובעגבניות שרי מזן תמר, אך מה שחשוב עוד יותר הוא שאנחנו לא טוחנות את בשר הדג, אלא קוצצות אותו בסכין, וכך מתקבלות קציצות עסיסיות ואווריריות יותר. זה כרוך בקצת יותר עבודה, אך בהחלט שווה את המאמץ.

// אורנה ואלה1/08/2011
פלפל צ'ומה מורכב משני סוגים של פלפלים מיובשים, האחד גדול ובעל חריפות מתונה, והשני פלפל הפלפל הסודני הקטן והחריף מאוד. אנחנו מכינות פלפל צ'ומה מתון, עד כמה שפלפל צ'ומה יכול להיות מתון בחריפותו ובמידת השום שבו. ניתן בהחלט להכין אותו חריף יותר או פחות ע"י משחק בין כמות הפלפלים המיובשים החריפים לאלה המתונים יותר, וכן להוריד או להוסיף שום לפי הטעם האישי.

לפלפל צ'ומה (1 כוס)

50 גרם פלפל אדום יבש חריף גדול (פפריקה)
10 גרם פלפל חריף יבש קטן ('סודני')
2 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית מלח
1/3 כפית כמון
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון

אופן ההכנה:
משרים את הפלפלים במים רותחים לשעה. מנקים מהפלפלים הגדולים את הגרעינים. מרסקים את כל הפלפלים במעבד המזון עם השום, הפלפל והכמון. יוצקים את השמן ומיץ הלימון בהדרגה, תוך כדי פעולת המעבד. מעבדים עד שמתקבלת מחית חלקה. מאחסנים בכלי סגור במקרר עד שבועיים.

לרוטב

2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לפרוסות דקות
2 פלפלים אדומים, פרוסים דק
3 שיני שום, פרוסות דק
1/3-1/4 כוס פלפל צ'ומה
1.5 כפות רסק עגבניות
850 גרם עגבניות שרי פרוסות (כ-5 כוסות)
1 ליטר מים
2 כפיות קימל טחון
1 כף סוכר חום
מלח

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב או במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף ורך. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם מתרככים ומשחימים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים רבע כוס פלפל צ'ומה ואת רסק העגבניות, מערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים ומוסיפים את העגבניות. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות קצת. מוסיפים את המים, הקימל והסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-40 דקות. טועמים, מוסיפים פלפל צ'ומה לפי מידת החריפות הרצויה ומלח.

לקציצות הדגים

800 גרם פילה דג לבן (פלמידה, לוקוס, דניס, פרידה, בס או קט פיש),
קצוץ בסכין לפיסות קטנות מאד
1 תפו"א, מאודה או מבושל, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
2 שיני שום
2/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2/3 כוס עלי כוסברה קצוצים
1 ביצה
1.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל לבן
2 חלבונים, טרופים קלות
פירורי לחם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
לשים היטב בידיים את פיסות הדג, תפוח האדמה, השום, עשבי התיבול, הביצה, המלח והפלפל. יוצרים מהעיסה 12-15 קציצות. טובלים אותן בחלבונים ולאחר מכן בפירורי לחם. מחממים שמן בגובה כסנטימטר במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים ומנחיחים על נייר סופג. כשהרוטב מוכן, מוסיפים אליו את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.

להגשה: מניחים את הקוסקוס על צלחת הגשה רחבה, ומסדרים מעליו את הקציצות והרבה רוטב.

מתכון זה ומתכונים נוספים בספר
"אורנה ואלה: ספר המתכונים"
בהוצאת "אחוזת בית ספרים".
 

shron17

New member
סלט טעים מחצילים ופלפלים קלויים בתנור,,,

2 חצילים לפרוס לפרוסות,לפזר מלח ,ולסדר בתבנית עם ניר -אפיה .
2 גמבות (פלפלים מתוקים),לשטוף היטב ,וכמו שהם שלמים
לקלות אותם בתנור ביחד עם התבנית של פרוסות החצילים.

כשפרוסות החצילים הקלויים,בגוון זהוב-שחום,
מוציאים אותם מהתנור.

את הפלפלים הקלויים מכניסים לניילון ,
לאחר 20 דקות מוציאים ומקלפים קליפה,מנקים את הגרעינים,
וחותכים את הפלפלים לחצאים.

קוצצים את פרוסות החצילים והפלפלים במעבד -המזון,
ביחד עם 4 שיני שום שום כתוש, מלח, פלפל, מיץ לימון,
ו-2 כפות שמן זית.

ויש ממרח טעים למרוח בפיתה .
 

sdlipson

New member
חומוס עם בשר

מאגנים בצל ומוסיפים בשר טחון עד שמשנה צבע.
מוסיפים פטריות משומרות, מלח פלפ כמון וכוסרה קצוצה לפי הטעם.
בשבת מחממים על הפלטה ואז מניחים על חומוס
 

vered1111

New member
פילה אמנון בעשבי תיבול עטוף בנייר כסף

שוטפים את האמנונים היטב (אני קונה בסופר טריים באריזת וואקום של דגת הים).
בקערה שמה קוביות עשבי תיבול של דורות + קוביות שום כתוש + שמן זית (ביחס של קוביה לשני פילטים של דג +-)
מערבבים היטב, אפשר להוסיף עשבי תיבול נוספים לפי הטעם.
כמובן שאפשר להשתמש בעשבי תיבול טריים קצוצים, אבל זה כמובן לוקח יותר זמן...

מכינה נייר כסף חתוך לכל דג, בגודל שיאפשר סגירה וקיפול ל- 3.
שמים את הדג במרכז נייר הכסף, מורחים בתערובת של עשבי התיבול, מפזרים מלח גס מלמעלה. מקפלים את נייר הכסף משני הצדדים וסוגרים בצדדים למלבן אטום.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות כ- 25 דקות.
מגישים לכל סועד מנה אישית.
מעולה בחימום על הפלטה, רק לא להניח ישירות עליה.
 

22BB

New member
פילה דג אפוי עם חמאה ותבלינים של מקרומיק

http://www.mccormick.com/Recipe es/Main-Dish/Garlic-Herb-Tilapi ia.aspx

50 גר' חמאה רכה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית תבליו איטלקי
1/2 כפית אבקת חרדל

1/2 קילו פילטים של אמנון או כל דג אחר

1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל

להמיס את החמאה עם התבלינים.
להניח את הדגים על תבנית. לתבל במלח ופלפל.
למרוח את החמאה המתובלת על הדגים.
לאפות 10 דקות שתנור מחומם מראש ל 200 מעלות.

אין לי אבקת חרדל אז אני שמה קמצוץ חרדל.
אני ממיסה את החמאה במיקרו ומערבבת גם את המל"פ לתוך התערובת , ככה יותר קל למרוח בעזרת מברשת.

לפעמים אני שמה במקום רק חמאה חלק חמאה וחלק שמ"ז.
גם רק עם שמ"ז יוצא מעולה !

הכנתי עם פילה באס / אמנון / סלמון ויוצא מאד מאד טעים ועסיסי !
 

חנהפ

Active member
נסיכה בתנור

אני לא מתה על הדדג הזה, אבל פעם ב... אני קונה בדיוק בשביל להכין את המנה הנהדרת הזאת

מוציאים את נתח הדג מהשקית כשהוא קפוא כן, כן לא מפשירים, ר'ק שוטפים במים

מניחים בתבנית חסינת חום

פורסים 3 בצלים,3 פלפלים,3 עגבניות ומניחים על הדג

1 כף מלח

5 כפות שמן

מכסים את התבנית ולתנור לשעה וחצי בחום 180 מעלות

אפשר להתאמץ ולהכין רוטב חרדל בשמנת, אבל ממש לא חייבים כי הדג כל כך טעים שאין צורך.
 

22BB

New member
סלמון בעשבי תיבול - קיצי

דג סלמון בעשבי תיבול

המצרכים

פילה סלמון פרוס למנות / פרוסות (קפוא בוואקום)
2/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון קטן סחוט
4 שיני שום כתוש

תערובת תבלינים יבשים

רוזמרין
פטרוזיליה
כוסברה
טימין
מיורן
זעתר
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה

יוצקים 1/3 כוס שמן זית לתבנית (אפשר להניח ניר כסף בתחתית תבנית)
מניחים את פרוסות הסלמון, מורחים את נתחי הדג בשום כתוש, מתבלים בתערובת התבלינים, יוצקים מעל את מיץ הלימון ו- 1/3 כוס שמן זית מעסים את פרוסות הדג שיהיה מרוח בתבלינים בכל הצדדים.
מעל מפזרים מעט מלח גס, מכסים בניר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש
ל- 180 מעלות 20 דקות.


* השמן המתובל שנשאר בתבנית הוא מעדן. כמה פיתות/לחם טרי
ולהתחיל לנגב :)
 

22BB

New member
קוביות כבד ברוטב - לאה ס.

מטגנים שני בצלים חתוכים לפרוסות או חצאי פרוסות. אפשר להוסיף פטריות מקופסת שימורים.מוסיפים את הכבד החתוך לחתיכות (מוכשר, בטח מוכשר), מטגנים יחד דקה-שתיים, מפזרים כף קמח ומערבבים, מוסיפים מים לכיסוי, מלח, פלפל, פפריקה, שום אחד או שנים כתושים (לא חובה), קורט סוכר, ומבשלים כעשר דקות עד רבע שעה. אם הנוזלים הצטמצמו, אפשר להוסיף קצת. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט. מעולה עם חלה!
 

22BB

New member
דג נסיכה במיונז(בתנור) - ורד המקורית

משרים את נתח הדג במיץ לימון-חומץ-מלח כשעה.
שוטפים היטב
בקערית קטנה מועכים כ-5 קוביות שום קפואות (אפשר גם להשתמש בשום טרי כתוש)
מורחים את השום הכתוש על הדג,
מורחים מעל 2-3 כפות גדושות מיונז,
מפזרים מעל בנדיבות אבקת מרק בצל.
אופים בחום 180 לא מכוסה כחצי שעה.
מעדן!
 

22BB

New member
פשטידת/מאפינס טונה פרווה - טליק

פשטידת/מאפינס טונה פרווה

2 קופסאות טונה (עדיף במים)
2 בצלים קצוצים
5 ביצים טרופות
5 כפות מיונז
1 כוס קמח תופח
1 כף אבקת מרק עוף
מלח-פלפל

לערבב, טעום ,לתקן תיבול
לאפות כ-20 דקות בתבנית מאפינס או כפשטידה (ואז לאפות מעט יותר)

אפשר להוסיף זיתים,תירס וכדומה
 

22BB

New member
חריימי טוניסאי של סלמון / דגים נקיים - יעלה

חריימי טוניסאי של סלמון או דגים נקיים אחרים מהיר מאוד


הדגים הכי מהירים שיש.
ההכנה מאוד פשוטה וזה ממכר... את החריפות את יכולה לקבוע בעצמך אפשר לשים פפריקה חריפה ממש בסוף הבישול ואז את יכולה לשלוט בחריפות.
אפשר לשים פלפל ירוק חריף קצוץ דק או שאפשר לשים מעט אריסה.

חריימי דגים (חריימה)
סיר רחב שיש לו מכסה טוב

החומרים:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות (אפשר לשלב 1 רסק + קופסא קטנה עגבניות מרוסקות)
2-3 כוסות מים
רבע-חצי כוס שמן פשוט
מיץ מלימון אחד, או לפי הטעם
חופן שיני שום פרוסות או כתושות
מלח
כפית גדושה סוכר
פפריקה אדומה מתוקה או חריפה, לפי הטעם של הצרכנים.
פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
כוסברה - חופן עלים שלמים או קצוצים גס (לא חובה) .

נתחי דגים גדולים, מסוגים שונים: רצוי דגי ים !
אני אוהבת נתחים של בורי או סלמון ללא עור. יוצא מצויין !

הערה חשובה: אם משתמשים בנתחים קטנים או דגים "דקים", כדאי לשים בתחתית הסיר שכבה של פרוסות עגבניות. יש כאלה ששמים תמיד.

אופן ההכנה:
שמים בסיר את כל החומרים, פרט לדגים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-10-15 דקות על אש נמוכה.

בינתיים מכינים לבישול את נתחי הדגים.

אם הם לא מכוסים לגמרי ברוטב, מוסיפים מעט מים רותחים מקומקום עד שהרוטב מכסה אותם.
מבשלים בסיר סגור, על אש בינונית כ-30 דקות. תלוי בסוג הדגים ועוביים.

אפשר בשלב זה להגיש את הדגים ואם יש יותר מדי רוטב – אפשר להביא לרתיחה מהירה כדי לעבות הרוטב. בודקים תיבול ומגישים.
אם רוצים להגיע לתוצאה יותר אותנטית – כדאי לשים את הסיר על אש פצפונת או בתנור על חום של 100 מעלות למשך כשעתיים, לפחות. לא לפתוח ולא לגעת. אפשר גם לשים אח"כ על פלטה.
 

22BB

New member
סלמון בדבש וסויה - שוויצרית

2 פרוסות סלמון טרי או פילה סלמון
אבקת שום
2 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש
כף רוטב סויה
שומשום – לבחירה

מפזרים אבקת שום על פרוסות הדג.
מערבבים מיץ לימון, דבש וסויה ושופכים על הדג.
מפזרים שומשום.
אופים בחום הכי גבוה, או על גריל 10 עד 15 דקות.
זהירות מאפיית יתר, הדג עלול להתייבש!
 

22BB

New member
דניס שלם/פילה(כל דג אחר) בעשבי תיבול -נמצ'וק

אופציה א' הכי קלה:

1. פילה דניס/דגים שלמים מחורצים (כאמור, אפשר גם כל דג אחר)

2. מערבבים עשבי תיבול יבשים- כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, טימין (אפשר להשמיט מה שלא אוהבים)+ מלח, אפשר להוסיף גם תבלין לדגים אך בהחלט לא חובה. סוחטים מעל הדג לימון, מפזרים שיני שום פרוסות, מפזרים מתערובת עשבי התיבול לציפוי חלקי או מושלם, מזלפים מעל שמן זית. את חצאי הלימון משאירים בתבנית, הם מתקרמלים ונהדרים לסחיטה על הדג.
אופים כ 15 דק' לפילה ו- 20 דק' לדג שלם או קצת יותר בהתאם לגודל.


אופציה ב' "המושקעת":

קוצצים עשבי תיבול טריים מה שאוהבים, פורסים ירקות (גמבה, בצל, שום, שומר בדר"כ), מפזרים מעל הדגים ובתוכם עשבי תיבול + שום, שאר הירקות מסביב בתבנית, סוחטים לימון מעל הכל + שמן זית ומלח. משאירים לימונים. אופים כנ"ל.
 

22BB

New member
פשידת פיטריות ובצל קלה להכנה - נולי

לא כתוב כמה פטריות. אני משערת שקופסא.

פשטידת פיטריות ובצל רותם- נולי

להדליק תנור מראש לחום 180 מעלות

1 בצל יבש
3 ביצים
2 קוטג'
100 ג גבינה צהובה מגוררת ,
100 ג גבינה צהובה מגוררת
1 כף אבקת מרק פיטריות
1 שמנת מתוקה או חמוצה
מלח פלפל שחור
1 כף קמח פירורי לחם מעט (לפזר על התבנית)

במחבת לטגן בצל קצוץ עם שמן ולהוסיף את הפיטריות,לטגן כמה דקות.
בקערה לערבב ביצים קוטג' 100 ג גבינה צהובה מגוררת אבקת פיטריות שמנת חמוצה או מתוקה
כף קמח מלח ופלפל שחור

משמנים תבנית חד"פ בינונית ושמים מעט פירורי לחם.
מערבבים את הפיטריות עם החומרים שבקערה

ושופכים לתבנית מפזרים גבינה צהובה מגוררת מעל.
מכניסים לתנור לאפות בחום 180 מעלות כשעה.

(אני )שמתי שמנת חמוצה)
 
למעלה