שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפינס כרישה של רוני (מאחד ממפגשי הפורום)

מאפינס כרישה של רוני
מאדים 3-4 כרשות פרוסות בשמן
להוריד מהאש
להוסיף 1 קוטג
(אפשר גם חצי כוס פטרוסיליה קצוצה - אני לא שמתי )

לערבב
להוסיף 3 ביצים
5 כפות קמח
מלח פלפל
כף אבקת מרק עוף
2 שלי
לערבב

על תחתית משומנת לשים פרורי לחם לשפוך את התערובת
מלמעלה לתת נגיעות של שמן זית

בתנור בחום בינוני כ-40 דקות(עד שחום מלמעלה)

הערות שלי:

כמובן הכנתי בתבנית מאפינס ובמקום "נגיעות" של שמן
השתמשתי בספרי שמן.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לזניה/רות סירקיס

נושא : לזניה/רות סירקיס "מהמטבח באהבה" ביתי בת ה-11 מכינה לבד
תאריך : 06/12/11 14:51
מחבר/ת : הבת המתהוללת
בתגובה ל: אל תצחקו אבל אף פעם לא הכנתי לזניה. מחפשת מתכון ידידותי לילדים. - Michalgad
================================================
עפ"י רות סיריקס, בשינויים קלים שלי. כדאי להציץ בהערות - טיפ לחיסכון בזמן וגם שידרוגים.

לזניה/לפי רות סירקיס "מהמטבח באהבה"

רכיבים:
דפי לזניה ללא בישול מוקדם
2 קוטג’ 9%
גבינה צהובה /מוצרלה מגוררת (כמות - בהתאם לאהוב אצלכם בית)
3 רסק עגבניות*
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1 כפית אורגנו
1/4 כוס פטרוזליה קצוץ
גיוונים**

אופן הכנה:
1. להכין תערובת קוטג’: לערבב קוטג’ עם ביצים ופטרוזליה + מלח ופלפל.
2. להכין רוטב עגבניות: רסק עגבניות מים שום מלח אורגנו.
3. הרכבת הלזניה : שליש איטריות לזניה, חצי תערובת קוטג’, שליש רוטב עגבניות, שליש גבינה צהובה וחוזר חלילה, מסיימים באיטריות+רוטב עגבניות+גבנ"צ.
4. אופים כחצי שעה בחום בינוני גבוה.

הערות חני ס.:
*כשלחוצה בזמן משתמשת ברוטב פסטה מוכן וקנוי.
**גיוונים:
1. אופה פסוסות חצילים ושמה בין רוטב העגבניות לגבנ"צ.
2. מוסיפה פטריות חתוכות לרסק העגבניות.
3. מוסיפה חב' תרד קצוץ קפוא לתערובת הקוטג'.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק כרובית חלבי, מרק כתום עם תוספות/סמדרה

אנחנו לעיתים רחוקות אוכלים חלבי (בגלל אחד הבנים שלא אוכל מוצרי חלב, ואז משחדים אותו עם פיצה- המאכל החלבי היחיד שנכנס לפיו)

מרק כרובית חלבי - מהספר מהמטבח בהנאה/באהבה - הוא תירוץ חזק בשבילנו לארוחה חלבית חגיגית בליל שבת

1 בצל - פרוס לפרוסות - מטגנים בסיר עד שמזהיב

1 תפו"א - חתוך לקוביות- מוסיפים לבצל ומערבבים

1 שקית כרובית קפואה - מוסיפים לסיר + מים רותחים

מבשלים עד שתפו"א וכרובית מתרככים

מתבלים: מלח, פלפל, מעט אבקת מרק

מרסקים בבלנדר מוט בתוך הסיר.

בשלב זה אפשר להקפיא/ לשמור במקרר לליל שבת.

לפני שבת אני מרתיחה את המרק ומוסיפה 1-1.5 כוס חלב

מגישים עם קעריות:

קרוטונים

גבנ"ץ מגוררת

פטרוזיליה קצוצה

וזוללים בהנאה.


מרק כתום פרווה - משודרג בליל שבת עם תוספות של קרוטונים וגבנ"צ בהגשה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שעועית ירוקה ועגבניות /לאה ס.

שעועית ירוקהועגבניות-קצת אחרת

החומרים:
1/2 קילוגרם שעועית ירוקה או צהובה, אפשרי קפואה*
2 עגבניות פרוסות
1/3 כוס שמן
מעט מלח, מעט פלפל שחור
מספר שיני שום כתוש
אופן ההכנה:
להניח את השעועית בסיר שטוח ועליה שכבת עגבניות ועוד שכבה של שעועית. להוסיף:1/3 כוס שמן, מעט מלח, מעט פלפל שחור, מספר שיני שום כתוש.
מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, מבלי לבחוש. **

*עדיף ירוקה
**משאירה לפחות שעה מבלי לבחוש

מקור: הבית היהודי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פופקורן כרובית

פופקורן כרובית

המצרכים:

חבילה גדולה של כרובית קפואה חתוכה לפרחים בינוניים (לא לחתוך קטן כי הפרחים מצטמקים במהלך האפיה)
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר חום
1/2 כפית אבקת מרק בצל
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4-1/2 כפית כורכום *
6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות צלסיוס.
2. מרפדים תבנית אפיה בינונית בנייר אפיה**.
3. מערבבים היטב את כל המצרכים להוציא הכרובית בקערה. מוספים את הכרובית ומקפיצים בעדינות לכיסוי הפרחים.
4. מסדרים את פרחי הכרובית בשכבה אחת ובצפיפות בתבנית המרופדת .
5. אופים לא מכוסה כ 30 דקות, עד להזהבה יפה של פרחי הכרובית. אם הפרחים משחימים באופן לא אחיד, לערבב בעדינות לשם צליה אחידה. אני מעבירה ב5 דקות האחרון את התנור לפונקציית הגריל להשחמה יפה.

הערות חני ס.:
*לפעמים מחליפה באבקת קארי.
**אלא אם מכינה משתי שקיות כרובית קפואה אופה בתבנית קטנה כדי שיהיה צפוף (לא הכי קטנה, זו שאחריה).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שעועית ירוקה וברוקוליבתנור/מממ הביאה לאה ס.

שמה בתבנית קפואים (מעדיפה שעועית שלמה)
מתבלת (הפעם פיזרתי רק אבקת מרק בצל
קצת שמן מלמעלה ולתנור בחום גבוה


לאה ס.:
מעולה
מכינה גם לפעמים עם כרובית ושעועית
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בטטה ודלעת בסילאן וסויה בתנור/ורד המקורית

בטטה ודלעת בסילאן וסויה בתנור

חותכים דלעת ובטטה לקוביות בינוניות
שמים בתבנית,
מתבלים בסילאן וסויה (1:1)
אופים בחום גבוה מכוסה עד שמתרכך, ואח"כ מורידים את הכיסוי וצולים מעט עד שמקבל זיגוג מבריק ושחום מעל.
לא לשכוח לערבב/לצקת נוזלים מתחתית התבנית מידי פעם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוד וריאציה של ברוקולי בתנור/מותק בעבודה

עוד וריאציה של ברוקולי בתנור

לסדר ברוקולי סנפרוסט בתבנית ( אני מסדרת סביב-סביב בתבנית עגולה- מאוד יפה), לערבב בצנצנת שמן זית, רוטב סויה ושום כתוש ולצקת על הברוקולי. 25 דקות בתנור.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קישואים ברוטב פטריות/Narya

קישואים ברוטב פטריות:

1 בצל קצוץ גס
4 קישואים חתוכים לקוביות
סלסלת פטריות פרוסות די עבה

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה
מוסיפים את הקישואים והפטריות וממשיכים לטגן עד שהקישואים מתרככים אך לא נהיים סמרטוטיים

לרוטב:
1/2 כוס מים חמים
2 כפות אב. מרק פטריות
פלפל שחור גרוס

ממיסים את אבקת המרק במים החמים ומוסיפים למחבת
מתבלים בפלפל שחור גרוס ובודקים אם צריך להוסיף גם מלח
מבשלים את הירקות ברוטב מס' דקות

לפני ההגשה לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קישואים מוקפצים בעשבי תיבול

קישואים מוקפצים בעשבי תיבול/מבוסס על מתכון של בני סיידא מ"ברגע האחרון".

מצרכים:
כ1/4 כוס שמן זית
7-9 (או קצת יותר) קישואים בינוניים, עדיף מכמה צבעים
7 שיני שום קצוצות
1/2 כוס עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)*
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. חותכים קישואים לחצי לאורך (אם הקישואים גדולים, לרבע) ואז כל חצי, לחצי לרוחב.
2. מטגנים קישואים בשמן זית במחבת גדולה כ5-7 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שמתחילים רק להזהיב אך נשארים פריכים. להקפיד שלא ייתרככו יתר על המידה.
3. מוסיפים שום, מלח פלפל ועשבי תיבול, מערבבים דקה- שתיים ומכבים.

הערות חני ס.:
*בנוסף לפטרוליה, שמיר וכוסברה אפשר גם: עירית, בזיליקום וטימין. אני לא ניסיתי עם שלושת האחרונים. במתכון המקורי כתוב 11/4 כוס עשבי תיבול, אני מעולם לא שמתי כ"כ הרבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שעועית ירוקה מוקפצת/מותק בעבודה

לחמם ווק/ מחבת עמוקה/ סיר ולקלות לשתי דקות שומשום ופרוסות שקדים מולבנים. לשים בצד. לחמם קצת שמן זית בווק או מחבת/ סיר עמוק, להוסיף חבילת שעועית ירוקה שלמה סנפרוסט ולהקפיץ קצת. לצקת קצת רוטב סויה, מלח-פלפל וטיפונת צ'ילי גרוס (אני אוהבת טיפונת חריף). להקפיץ עוד שיהיה מבושל אבל לא סמרטוט. להוציא מהמחבת ולהוסיף שקדים מולבנים פרוסים ושומשום שנקלו קודם במחבת.
ניתן להגיש קר או חם, ממשיך להיות טעים גם אחרי יומיים שלושה במקרר (אם נשאר בכלל)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קישואים מאודים ברוטב עגבניות/שוויצרית

קישואים מאודים ברוטב עגבניות (מעולה בהקפאה)

1 בצל גדול
4 קישואים לא קלופים
2 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית סוכר

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את הקישואים ומאדים בכלי מכוסה במשך 20 דקות, מוסיפים את הרסק, הסוכר והמלח, מוסיפים מעט מים ומאדים עוד כ 10 דקות.
מגישים חם או קר.

מקור: ניחוחות בירוק
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בטטות-שמן זית -ענפי טימין -מלח גס -בלסמי/רקפת

בטטות -שמן זית - ענפי טימין - מלח גס - כפית חומץ בלסמי

פשוט פשוט וטעים טעים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שעועית צהובה בשמן זית ותבליני פרובאנס/אשת לוט

שעועית צהובה בשמן זית ותבליני פרובאנס

חבילת שעועית צהובה קפואה מוקפצת במחבת בשמן זית.
מעט מלח, תבליני פרובאנס, ולהקפיץ עד שמשחים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תבשיל חצילים ברוטב פטריות/לאה ס.

גדלנו על התבשיל הזה..אפשר להוסיף קופסת שימורי פטריות פרוסות או סלסלת פיטריות טריות פרוסות.

חצילים ברוטב פטריות:

1 בצל קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
2 חצילים חתוכים לקוביות (אני אפילו לא מקלפת)
מלח, פלפל שחור
2 כפות אב. מרק פטריות
1 כף קמח
חצי כוס מים חמים

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה.
2. מוסיפים את החצילים וממשיכים לטגן עד לריכוך אך לא יתר על המידה.
3. מוסיפים תבלינים (ופטריות אם רוצים) ורבע כוס מים רותחים, מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
4. ממיסים קמח ברבע כוס המים הנותרת, יוצקים על התבשיל, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות להסמכה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תבשיל חצילים ברוטב פטריות 2/לאה ס.

תבשיל חצילים ברוטב פטריות

האמת, שאנחנו אוכלים את זה לפעמים בליל שבת למנה ראשונה, כשנמאס מהכל. מעולה עם חלה. טוב גם כתוספת (בתי הגדולה מתה על זה כתוספת). אם תוספת, אפשר גם לא מחומם.

קוביות חצילים ברוטב פטריות

2 חצילים חתוכים לקוביות (אין צורך לקלף)
אבקת מרק פטריות מלח, פלפל
שן שום או שנים קצוצים (לא חובה)
בצל קצוץ לטיגון

מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את החצילים וממשיכים עוד קצת לטגן על אש לא גבוהה עוד כחמש דקות. מוסיפים מים לכיסוי. כשרותח,מוסיפים אבקת מרק פיטריות, ותבלינים. אם מוסיפים שום, אז בשלב טיגון הבצל. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהחצילים מתרככים. הם הופכים לנוזליים, אם מבשלים על אש נמוכה הרבה זמן. לא להיבהל- זה מעולה. לבחוש מידי פעם ולוודא, שיש נוזלים.
בתיאבון! מצווה להכין הרבה חלה

מקור:עצמי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תבשיל חצילים ברוטב עגבניות/לאה ס.

עוד תבשיל מימי ילדותי. עם קצת חלה - מעין עולם הבא.

חצילים ברוטב עגבניות/לאה ס.
1 בצל קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
2 חצילים חתוכים לקוביות (אני אפילו לא מקלפת)
1 רסק עגבניות קטן
1 כף סוכר
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור
חצי כוס מים חמים
פטרוסיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה.
2. מוסיפים את החצילים וממשיכים לטגן עד לריכוך אך לא יתר על המידה.
3. מוסיפים תבלינים, רסק העגבניות והמים רותחים, מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות, עד להסמכה.
4. מפזרים פטרוזיליה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קישואים ופלפלים מוקפצים/Narya

קישואים ופלפלים מוקפצים:

3-4 קישואים חתוכים לאצבעות די עבות
2 פלפלים (רצוי אדום וצהוב) חתוכים לרצועות לאורכם
1 בצל חתוך לחצאי טבעות
2 שיני שום פרוסות

מקפיצים את הבצל במעט שמן עד הזהבה קלה
מוסיפים את השום ונזהרים שלא ישרף
מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן
מוסיפים את הקישואים ומטגנים עוד כ- 2 דקות

3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית סוכר
1 כפית חומץ
מעט ג'ינג'ר מגורר
מלח (מעט, הסויה מלוחה)
פלפל לבן
1/4 כוס מים

מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה
מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש
 
למעלה