שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כרובית של אשת הבוס במיקרוגל/אפהיל

כרובית במיקרוגל / רעיה (אישתו של הבוס)
באדיבות: סינדרלה

1 שקית כרובית קפואה (אפשר גם טריה, אבל אז יש את הניקוי של הכרובית)
1/3 כוס שמן זית - אני שמתי קצת יותר
1-2 כפות גדושות אבקת מרק בצל. להחליט לפי החריפות של האבקה, שמשתנה בין חברה לחברה
כפית פלפל שחור (אני לא שמה)
כפית פפריקה מתוקה
לערבב את הכל
ולהבריש עם מברשת
אם השתמשנו בכרובית הקפואה, לא צריך לכסות, ובעצם עדיף לא לכסות
אם טריה, לכסות עם נייר אפייה, כדי שהרטיבות המועטה לא תאבד
20 דקות במיקרוגל, עצמה מלאה
(אחרי 10 דקות אני אוהבת לערבב, אבל לא מוכרחים)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רובית של השכן (של אירן מהפורום הסמוך)/אפיהיל

כרובית בתנור כמו מטוגן אבל בלי העבודה ובלי השמן והשפריצים

שקית כרובית קפואה. (הבעיה בקפואה היא הפלחים הקטנים, אבל מסתדרים ופחות עבודה)
או כרובית מופרדת לפרחים אבל אז צריך את הניקוי של הכרובית
2 ביצים
½ כוס שמן
תבלינים לפי הטעם.
(אני אוהבת רק להוסיף מלח וכמו סוכר לפי הטעם).
1 כוס פרורי לחם מתובלים

טורפים את הביצים עם השמן והתבלינים
טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בפרורי הלחם
מסדרים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות טורבו
עד השחמה כחצי שעה.
כדאי להפוך באמצע האפייה.
מעולה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עועית ירוקה עדינה בניחוח שום/אפיהיל

שעועית ירוקה עדינה בניחוח שום

להשרות לכמה דקות פרוסות שום יבש בתוך מעט שמן (2-3 כפות שמן)
(פרוסות שום יבש חוסכות את עבודת הקילוף והחיתוך, ולטעמי מעולות)
לטגן לכמה דקות עד שניחוח השום עולה, אבל שלא יהיה חום
להיזהר שלא יישרף!
להוסיף שקית שעועית ירוקה עדינה (השלמים הדקים דקים) קפואה
מעט מים (שליש מהגובה)
מלח
סוכרזית או סוכר לפי הטעם (אנחנו בנטיה לדי מתוק)
לבשל מכוסה עד לרכות הרצויה (אנחנו אוהבים ממש רך, אחותי לעומת זאת אוהבת יותר קשה)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שעועית ירוקה ברוטב חמוץ מתוק

שעועית ירוקה ברוטב חמוץ מתוק

המצרכים:

חב' שעועית קפואה (אני קונה שעועית עדינה של סנפרוסט, נדמה לי שיש בה 600-700 גר')
3 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות סוכר חום (אפשר גם רגיל, אני אוהבת כאן סוכר החום)
כפית אבקת מרק עוף
קצת פלפל שחור

אופן ההכנה:

שמים את השעועית בסיר, יוצקים עליה את יתר החומרים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ 15 דקות (בוחשים מידי פעם) עד שרך אך לא "מדלדל". מסירים את המיכסה, טועמים כדי לבדוק שלא מתוק מידי (אם צריך מוסיפים עוד כף מיץ לימון) ומבשלים כ-10 דקות נוספות (תוך ערבוב מידי פעם), או עד שהרוטב ייסמיך אך לא ייחרך.

המתכון מ-סודות מן המטבח של נירה רוסו, עם שינויים שלי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אפונה עם ארטישוק/לאה ס.

אפונה עם ארטישוק


5-6 בצלים ירוקים
גבעולי סלרי אמריקאי
חבילת אפונה
חבילת ארטישוק
כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, שמן

חותכים את הבצל הירוק לחתיכות של 2-3 ס"מ ומניחים בסיר. מוסיפים את הסלרי, מוסיפים שמן,אפונה, ארטישוק חצוי או חתוך לרבעים ותבלינים. מוסיפים מים עד גובה האפונה והארטישוק- (לא יותר!). מרתיחים, מנמיכים לאש נמוכה עד אשר מבושל

זהבה/ממטבחה של איה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פשטידת ירקות פרווה/ BB

פשטידת ירקות פרווה

5 קישואים
5 גזרים
1 בצל גדול
1 תפוי"א גדול
6 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כוס קמח
מלח (כ 2 כפיות שטוחות)
פלפל שחור
מעט אבקת מרק

לגרד את הירקות ולסחוט
לערבב הכל ולאפות עד להזהבה.
 

vered1111

New member
לקראת סיום עונת התותים

קונה כמות גדולה של תותים, שוטפת היטב ומרסקת במעבד מזון עם 2 כפות אבקת סוכר לכל חצי קילו תותים.
מחלקת לקופסאות חד פעמיות של 1/2 ק"ג ומקפיאה.
מעולה לשדרוג קינוחים מהירים ותמיד כיף לאכול תותים, גם באמצע הקיץ...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פטנט קטן לחיסכון ענק בזמן/Rachel's Kitchen

אני אוהבת להשתמש בהרבה עשבי תיבול טריים לכל תבשיל. אלא שהדבר כרוך בטירחה רבה, כי צריך לברור היטב, לשטוף היטב, לנקז את הנוזלים ורק אז לקצץ וכו', וזה כמובן גוזל המון זמן.
הפטנט שאימצתי לי:
אחת לחודש בערך, אני נוהגת לקנות כמויות גדולות של עשבי תיבול טריים שאני אוהבת:
קבוצה אחת: פטרוזיליה - שמיר - עלי סלרי. (אני לא מחבבת כוסברה, אבל מי שאוהב, מוזמן כמובן להחליף/להוסיף)
קבוצה שניה: (שאני מכנה אותה "האיטלקית"):
טימין, מיורן, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין וכו'.
אני כמובן מתכננת את הקניה כשאני יודעת שיש לי שעה-שעתיים פנויות.
אני עושה עם כל קבוצה בנפרד את כל הפעולות הנדרשות שציינתי למעלה.
קניתי לצורך העניין שתי מסננות גדולות...
ואז אני מקצצת כל קבוצה במעבד מזון. מערבבת ומאחסנת בקופסאות פלסטיק קטנות ושקופות, בערך כוס או שתיים למנה. ומקפיאה כמובן. ועכשיו יש לי עשבי תיבול מוכנים לכל מטרה: לדגים, לקציצות, לאורז לפסטה, לצלי, לרטבים וכו'. בכל פעם שאני צריכה 2-3 כפות עשבי תיבול, מגרדים בכף את העשבים הקפואים או מוציאים לכמה דקות קודם שקצת יפשיר. בשום אופן לא להפשיר ולהקפיא שנית כי התערובת משחירה...
הפטנט הזה שמשדרג לי את העבודה במטבח חוסך לי זמן ולכלוך...
מקווה שתרמתי קצת לבשלניות המדהימות כאן...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לקצוץ כרובים ולגרר גזר מראש/נשמה טובה

לקצוץ הנ"ל ולשמור במקרר (כל אחד נפרד-הוספה של איליס) להכנה מהירה של סלט.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שבת בשעתיים/אשת לוט

עשיתי זאת (טוב, אולי כמעט...) שבת בשעתיים
ובכן:
פירקתי את הכרובית והשריתי בחומץ: 3 דקות
חתכית את הכרוב והשריתי בחומץ: 3 דקות
הכנסתי עוף ובטטות לתבנית תיבלתי והכנסתי לתנור - 2 דקות
תנור תפוס
שמתי את העוף של המרק להרתחה ראשונה לסילוק הקצף - דקה
קילוף וחיתוך הירקות למרק - 7 דקות
שפיכת המים ומילוי מחדש, הכנסת ירקות ותיבול - 3 דקות
להבה 1 תפוסה.
בררתי את האורז ושמתי על האש - 5 דקות
להבה 2 תפוסה
חתכתי בצלים לתיבול של העוף בתנור, שמתי במחבת והקפצתי עם שמן, רוטב סויה, משמשים מיובשים, חמוציות, סוכר - 2 דקות (ועוד ערבובים)
להבה 3 תפוסה
שמתי בסיר אפונה ירוקה "בלי כלום" בשביל הבת האמצעית שלא נוגעת ב"תוספות" - 2 דקות
להבה 4 תפוסה
ערבבתי בשתי קערות את הבצק והמילוי של עוגת הפירורים-שוקולד - 10 דקות, ועוד 5 דקות הלכו לי על חיפוש התמצית וניל שעמדה מולי על השיש
פתחתי את התנור ושפכתי לתוך התבנית את התיבול של העוף - 2 דקות
שמתי בסיר את הכרוב+קופסת עגבניות מרוסקות+ מיץ לימון שמן זית מלח חצי כוס אורז+ פטרוזיליה (משהו כמו ממולאים לעצלנים) - 5 דקות
להבה 3 תפוסה שוב
חתכתי תפוחים ללפתן ושמתי על האש עם סוכר קנמון ומיץ לימון - 4 דקות
להבה 4 תפוסה שוב
גולאש: חתכתי בצל ושמתי בסיר נוסף עם שמן, (2 דקות) הוספתי חתיכות שווארמה ותיבול והקפצתי (3 דקות) הוספתי קוביות תפוחי אדמה וערבבתי (5 דקות)
להבה 2 תפוסה שוב
טלפון מחברה - התייעצויות של שבת - קפצתי להחזיר לה משהו ששכחתי להחזיר בשבוע שעבר... 10 דקות

העברתי את האפונה לקופסה ולמקרר - ושטפתי את הסיר - 2 דקות
הורדתי את המרק מהאש והפרדתי בין העוף לעצמות (זרקתי את העצמות) - 5 דקות
שמתי סיר עם ביצים

להבה 1 תפוסה שוב

התנור גמר והכנסתי את העוגה - 2 דקות
שטפתי את הקערות של העוגה - 3 דקות
העברתי את הלפתן לקנקן ולמקרר - 3 דקות
שטיפת הסיר - דקה
הכנסתי את הכרובית לסיר אידוי ושמתי על האש - 2 דקות
להבה 4 תפוסה שוב
הורדתי את הכרוב מהאש והעברתי לקופסה, שפכתי חלק בדרך על הרצפה - 3 דקות
נקיתי והתעצבנתי - 2 דקות
המסתי שוקולד מריר בסיר עם סוכר וכף שמן
להבה 3 תפוסה שוב
הכנתי תערובת מהשוקולד פצפוצי שוקולד - 5 דקות
העברתי למנג'טים - 4 דקות
שטפתי את הסיר - דקה
פינקתי את הבעל שמנקה בינתיים את החדרים בכוס קפה ומנג'ט פצפוצים - 3 דקות
הכנסתי את הכרוב החתוך הטרי שנותר לקופסה (מיועד לסלט) - 2 דקות
קילפתי 7 גזרים, 2 קולורבי, 2 סלקים, וגררתי במג'ימיקס לסלטים - 10 דקות
שטפתי את המג'ימיקס - דקה
העברתי את הביצים לקערת מים קרים - דקה

זהו
נראה לי שבערך סיימתי
יש עוף עם בטטות, גולאש עם תפוחי אדמה
אורז, אפונה, כרוב "ממולא", כרובית מאודה מוכנה לסלט, ביצים לסלט, ירקות חתוכים (שיצטרפו לעגבניות ושאר הירקות שלא חותכים מראש), לפתן, עוגה, פצפוצי שוקולד
בודאי פספסתי משהו בחישוב - שכחתי לומר שהבטטות כבר היו קלופות, אבל זה בכל זאת נראה לי מתקרב

פשלה אחת שעשיתי מהמהירות ואני לא עושה בדרך כלל: העוגה תהיה בחזקת בשרית, ולא נוכל לאכול אותה ממש עם הקפה.
**לקח לפעם הבאה: כשעושים בבת אחת - ולא מורחים את ההכנות על כל השבוע - להכניס את העוגה קודם.
 

22BB

New member
כדאי להקפיא בשקיות בשכבה דקה

זה לא מרק ולא נוזל אז אין בעיה להכניס לשקיות ולהקפיא שקייות עם שכבה דקה של העשבים. ככה לא צריך לטרוח ולגרד וקל יותר לפרק כל כמות שצריכים בעתיד.
הייתי מציעה להקפיא בקופסיות של דורות אבל כל הפטנט הוא הרי לעקוף אותם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכנה מראש ל- סלטים/רונית

אנחנו מאוד אוהבים הרבה ומגוון סלטים וכדי לחסוך בזמן בהכנת הסלטים, משתדלת שיהיה במקפיא:

חצילים קלויים- אני קונה כמה, קולה אותם על הגז
אז כל חציל (מקולף או לא...- תלוי בכח) הולך לשקית ולמקפיא.

פרוסות חצילים- פורסת כמה חצילים לפרוסות (עיגולים), אני אופה בתנור לאחר שהברשתי בשמן זית ופיזרתי מלח. ומקפיאה במנות.

מטבוחה- מכינה כמות (שיש עגבניות זולות וטובות) ומקפיאה במנות (בתוך כוס חד פעמית)

חומוס ביתי- אנחנו אוהבים את החומוס הביתי שלנו- מכינים לשבועיים- שלושה ומקפיאים במנות. ומוציאים לפי הצורך.

בורגול- בוררת ומשרה ומקפיאה במנות. (לפעמים עושה טבולה ולפעמים את הסלט עם החמוציות והמשמשים המיובשים, שדנה הביאה)

פלפלים קלויים- קולה ומקפיאה, אבל לא להרבה זמן, אחרת נהיה סמרטוטי....

ככה עומדים ביום שישי לפני המקפיא ושואלים אילו סלטים בא לכם לשבת?
זה חוסך המון זמן ....

גם את החמוצים של לאה ס. אפשר להכין יותר משבוע מראש ולשמור במקרר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אפייה באמצע השבוע ולמקפיא/רונית

אני אופה פעם בשבועיים חלות (מ-1 ק"ג קמח) -ותמיד ביום שלישי או רביעי
יוצאות לי 4 חלות- אורזת טוב ומקפיאה
ככה יש לי חלות לשבועיים...

כמו שאמרו מומחיות לפניי- הרבה עוגות ועוגיות עוברות הקפאה.
מכינים בתחילת השבוע ומקפיאים (בדר"כ עד יום רביעי מתעסקת באפייה)
ככה תמיד יש מגוון עוגיות בבית.

לגבי קינוחים- אפשר להכין באמצע השבוע ובמקפיא לשעת הצורך תמיד יהיה אפשר למצוא- גלידה ביתית, או מוס שוקולד (להפשיר במקרר), עוגת מוס וכו'
(שלא תחשבו שתמיד יש אצלי במקפיא את כל זה.... )
אפשר שיהיו גם כדורי שוקולד או חטיפי קורנלפקס עם שוקולד -שניהם מצויינים אחרי הפשרה קצרה.
ועוד דרך להפעיל את הילדים בימים שקר וגשום ואין לאן לצאת אחה"צ.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
השרייה ובישול מקדים של קטניות/שירה ק

אני מכינה כמויות גדולות של קטניות והן יושבות בפריזר ופשוט מחכות. הכי קל להכין בסיר בישול איטי אבל גם אם אין לכם כזה, אפשר להכין בסיר רגיל.

אז בזמן שאתם לא בלחץ, קונים , בוררים ומשרים כמה סוגי קטניות שבא לכם - שעועית לבנה, חומוס, שעועית אדומה וכו'. שוטפים, ומכניסים לסיר בישול איטי עד שמתרכך. מצננים ומעבירים לשקיות (מנות) ולפריזר.

מכיוון שכבר מבושל - זה מתאים לסלטים קרים, לשידוך קצרצר עם רוטב, לחומוס (ממרח) וכו'.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
Clean as you go/shirak/shira 1960

הטיפ הכי טוב שלמדתי מאמי ז"ל...

לשטוף כלים, להחזיר כמה שיותר דברים למקום, תוך כדי עבודה.

היתה לי שכנה שהיתה מעבירה את כל האוכל לכלי פיירקס או תבניות חד"פ לפני שבת ושוטפת את כל הסירים. ככה יש פחות בלאגן.
 
למעלה