שבת בשעתיים/אשת לוט
עשיתי זאת (טוב, אולי כמעט...) שבת בשעתיים
ובכן:
פירקתי את הכרובית והשריתי בחומץ: 3 דקות
חתכית את הכרוב והשריתי בחומץ: 3 דקות
הכנסתי עוף ובטטות לתבנית תיבלתי והכנסתי לתנור - 2 דקות
תנור תפוס
שמתי את העוף של המרק להרתחה ראשונה לסילוק הקצף - דקה
קילוף וחיתוך הירקות למרק - 7 דקות
שפיכת המים ומילוי מחדש, הכנסת ירקות ותיבול - 3 דקות
להבה 1 תפוסה.
בררתי את האורז ושמתי על האש - 5 דקות
להבה 2 תפוסה
חתכתי בצלים לתיבול של העוף בתנור, שמתי במחבת והקפצתי עם שמן, רוטב סויה, משמשים מיובשים, חמוציות, סוכר - 2 דקות (ועוד ערבובים)
להבה 3 תפוסה
שמתי בסיר אפונה ירוקה "בלי כלום" בשביל הבת האמצעית שלא נוגעת ב"תוספות" - 2 דקות
להבה 4 תפוסה
ערבבתי בשתי קערות את הבצק והמילוי של עוגת הפירורים-שוקולד - 10 דקות, ועוד 5 דקות הלכו לי על חיפוש התמצית וניל שעמדה מולי על השיש
פתחתי את התנור ושפכתי לתוך התבנית את התיבול של העוף - 2 דקות
שמתי בסיר את הכרוב+קופסת עגבניות מרוסקות+ מיץ לימון שמן זית מלח חצי כוס אורז+ פטרוזיליה (משהו כמו ממולאים לעצלנים) - 5 דקות
להבה 3 תפוסה שוב
חתכתי תפוחים ללפתן ושמתי על האש עם סוכר קנמון ומיץ לימון - 4 דקות
להבה 4 תפוסה שוב
גולאש: חתכתי בצל ושמתי בסיר נוסף עם שמן, (2 דקות) הוספתי חתיכות שווארמה ותיבול והקפצתי (3 דקות) הוספתי קוביות תפוחי אדמה וערבבתי (5 דקות)
להבה 2 תפוסה שוב
טלפון מחברה - התייעצויות של שבת - קפצתי להחזיר לה משהו ששכחתי להחזיר בשבוע שעבר... 10 דקות
העברתי את האפונה לקופסה ולמקרר - ושטפתי את הסיר - 2 דקות
הורדתי את המרק מהאש והפרדתי בין העוף לעצמות (זרקתי את העצמות) - 5 דקות
שמתי סיר עם ביצים
להבה 1 תפוסה שוב
התנור גמר והכנסתי את העוגה - 2 דקות
שטפתי את הקערות של העוגה - 3 דקות
העברתי את הלפתן לקנקן ולמקרר - 3 דקות
שטיפת הסיר - דקה
הכנסתי את הכרובית לסיר אידוי ושמתי על האש - 2 דקות
להבה 4 תפוסה שוב
הורדתי את הכרוב מהאש והעברתי לקופסה, שפכתי חלק בדרך על הרצפה - 3 דקות
נקיתי והתעצבנתי - 2 דקות
המסתי שוקולד מריר בסיר עם סוכר וכף שמן
להבה 3 תפוסה שוב
הכנתי תערובת מהשוקולד פצפוצי שוקולד - 5 דקות
העברתי למנג'טים - 4 דקות
שטפתי את הסיר - דקה
פינקתי את הבעל שמנקה בינתיים את החדרים בכוס קפה ומנג'ט פצפוצים - 3 דקות
הכנסתי את הכרוב החתוך הטרי שנותר לקופסה (מיועד לסלט) - 2 דקות
קילפתי 7 גזרים, 2 קולורבי, 2 סלקים, וגררתי במג'ימיקס לסלטים - 10 דקות
שטפתי את המג'ימיקס - דקה
העברתי את הביצים לקערת מים קרים - דקה
זהו
נראה לי שבערך סיימתי
יש עוף עם בטטות, גולאש עם תפוחי אדמה
אורז, אפונה, כרוב "ממולא", כרובית מאודה מוכנה לסלט, ביצים לסלט, ירקות חתוכים (שיצטרפו לעגבניות ושאר הירקות שלא חותכים מראש), לפתן, עוגה, פצפוצי שוקולד
בודאי פספסתי משהו בחישוב - שכחתי לומר שהבטטות כבר היו קלופות, אבל זה בכל זאת נראה לי מתקרב
פשלה אחת שעשיתי מהמהירות ואני לא עושה בדרך כלל: העוגה תהיה בחזקת בשרית, ולא נוכל לאכול אותה ממש עם הקפה.
**לקח לפעם הבאה: כשעושים בבת אחת - ולא מורחים את ההכנות על כל השבוע - להכניס את העוגה קודם.