שרשור סיבות בעד ההתנתקות-סיבות נגד

נבני

New member
שרשור סיבות בעד ההתנתקות-סיבות נגד

דוגמא שלי: בעד: החיילים שלנו מסכנים את חייהם כדי להגן על אנשים שמתיישבים במקום מגוחך, ואנו מאבדים חיי אדם. נגד: האנשים קשורים לאדמתם, וקשה לגרש אותם. <דוגמא כללית. אני לא רוצה להביע דעה לגבי ההתנתקות...>

Eran De Niro

New member
נגד נגנד נגד

החיילים מגנים על גוש קטיף בשביל שהילדים שיהו לאותם חיילים יוכלו עוד לזכות להיות תושבי מדינת ישראל ולא שניהיה מיעוט מבחינה דמוגרפית בארץ אבותינו .

תאונות שנגרמו מגשר שהיה לא יציב,

מה עשו חכמי חלם? בני בית חולים ליד הגשר... נו באמת, אתם לא שמים לב שהבעיה זה הערבים ולא המתנחלים?! אין דבר כזה מדינה לשתי עמים! יש איזה 30 ומשהו מדינות ערב, שילכו לשם.. מה אנחנו ביקשנו? חתיכת ארץ קטנה ומסכנה?! נו באמתתתתת

Nielle

New member
איזו נקודת מבט אגואיסטית ומוגבלת !

אתה מסתכל רק על הצד שלך, על זה שאין לך מדינה, על זה שאתה מסכן. אבל זו גם המדינה שלהם, למען האמת הם אפילו היו פה קודם ולהשתלט על השטח בטענה של "אנחנו יותר חזקים" "אין לנו מקום אחר" "לכו מפה" "יש לכם מספיק מקום לשרוץ בו" הוא דבר לא מתקבל. אז מדינה לשתי עמים אולי לא תהיה אבל 2 מדינות ל2 עמים יהיו. ולמרות שמזה בא-לי על עוד שטח ועוד מקום הכיבוש והדיכוי ח י י ב להיפסק כי כבר הובהר לנו יפה מאוד שגישת הבריונות זה פשוט לא זה. אז אם אתה רוצה להמשיך לספר לעצמך שזה שלנו ושלכבוש ולדכאות עמים זה בסדר והגיוני אז בבקשה.

orenberg

New member
נו ולכן

אתה אמור לתמוך בהתנתקות. ההתנתקות היא צעד ראשון להפרדה ביננו לבין הערבים. אם לא הייתה ההתנתקות, בעוד כ20-30 שנה ניהיה כאן מיעוט!

bnitribe

New member
נגד נגד נגדדדד

למה?????למה?????..למה????? במשך כל ההיסטוריה עם ישראל נאבק על זכויותיו לשמור על מדינת ישראל. במשך כל ההיסטוריה עם ישראל נאבק עם כל אומות העולם. חבל שבארץ ישראל אנשים יהודים יפנו אנשים יהודים!! זה פשוט דבר שלא יעלה על הדעת

Nimst

New member
מסתבר שזה עלה על הדעת

גם עכשיו עם ישראל נאבק על זכותו לשמור על מדינת ישראל. מדינת ישראל, לא ארץ ישראל. אתה מבין את ההבדל?

Nielle

New member
אז אולי גם נעבור לגור במצריים ?

נהיה שם וזה יהיה שלנו, הרי אם אנחנו שם = זה שלנו. אם אני משחקת בצעצוע שלך אז הוא אוטומטית שלי, אני בטוחה שזה מה שלימדו אותך כשהיית בן 4.

I am a freak

New member
יש גם יהודים באמריקה

אז אמריקה שלנו
ויותר מזה- יש הרבה ערבים בארץ ישראל.... אז, ארץ ישראל שייכת לערבים
[שלא יהיה ספק- אני בעד ההתנתקות. אבל, צריכים להיות בעד מסיבות הגיוניות... לא
]

dor1111

New member
חלאס עם הסיסמה"יהודי לא מגרש יהודי"

לפעמים צריכים לעשות הקרבות. הסיסמה הזאת אולי נוגעת בלב אבל זאת לא סיבה מספיק טובה. אם היו אומרים ךף את מתפנה יש שלום עם סוריה,לבנון,הרשות הפלסטינאית,עיראק,אירן ועם עול העולם הערבי היית מסכים?

Sober19

New member
ממש לא נוגעת לי ללב...

אולי מכה בו. לטעמי זאת סיסמא גזענית שמנסה לייחד אותנו, היהודים, "עם הסגולה הנבחר" מן הגויים. יהודי לא מגרש יהודי.. למה? ערבי יכול לגרש יהודי? נוצרי יכול לגרש יהודי?

Rotema3

New member
לא קשור.

מדובר גם בעם שיש לו הסטוריה משותפת קשה, בייחוד של גרושים, נדודים, וחוסר שייכות. עמים הגלו גרשו והתעללו ביהודים במשמך שנים. עכשיו הגוני לזמן בו יהודי מגרש יהודי?

AdonAsda

New member
בעד:

*ההיתנתקות תתן אפשרות קטנה לשלום. *ההיתנתקות תשפר את התדמית של ישראל בעולם. *ההיתנתקות תחזק גושי היתישבות גדולים במקומות אחרים. *אין דרך אחרת. נגד: *מה שאמרתם. *ההיתנתקות מבזבזת הרבה כסף. *אין שום הסכם בין הרשות לישראל, לכן הם יכולים לראות את ההתנתקות כ"בריחה".

למעלה