שרשור סיבות בעד ההתנתקות-סיבות נגד

iii4

New member
זה גם מה שאני שואל..

כתבתי את זה רק בגלל שצריך גם נגד...

hilasapir

New member
חולקת על דעתך

מה ההבדל איפה הם יסכנו את חייהם???? טעות אזור הגוש מלא ביהודים!!!!! אל תשכחי שגוש קטיף הוא מגן המדינה....

hilasapir

New member
הוא כן....

תקרא כבר הודעות קודמות.....תיכנס להודעה לכולם ואם תרצה פירוט על משהו מסוים תגיב שם!!!!

NimrodOZz

New member
צודק.

אתה יודע משהו אתה צודק לחלוטין! אין שום סיבה שכמות מזערי תשל יהודים ישבו באיזור שרובו ככולו ערבים... אז מה אנחנו עושים כאן? אני מתכוון כאן במדינת ישראל, מה אנחנו עושים כאן? אנחנו מוקפים במדינות ערב מכל כיוון אפשרי, אנחנו מיעוט במזרח התיכון ובעצם בחלק הזה של כדור הארץ. מה אנחנו עושיפ כאן? כבר עדיף ללכת לאמריקה או אירופה... החיילים לא מססכנים את חייהם בגלל המתנחלים, מה שמסכן אותם הוא לא המתיישבים אלא מי שרוצה לפגוע בהם. המתנחלים לא הורסים לערבים את החיים, אלו שפוגעים בהם הם מיעוט שבמיעוט, רוב מתיישבי יש"ע (ובמילותיך: רובם ככולם) מסתדרים איתם טוב מאוד. לפני האינתיפאדההראשוןנה ועד האינתיפאדה האחרונה (שפרצה עקב עידוד של שלטון השחיתות של ערפאת) היו חיים של שלום הדדי. ערבים עבדו בישובים יהודים ויהודים הוזמנו לחגיגות של הערבים, לא היה שלום רשמי אבל היה שקט, שיתוף פעולה ועבודה משותפת. נכון, לפעמים היו מעשים של קיצוניים שתקפו ופגעו ביהודים (ולא רק בהתנחלויות) אבל מעשים כאלה היו גם בצד הישראלי של המפה. בקשר לנגד שלך תרשה לי להפנות אותך למה שכתבתי לגולשת hilasapir : הגישה שלך מפלה. למעשה את אומרת שעד עכשיו ירי הקאסם על שדרות היה ברמת ה"בסדר" כי הוא לא היה על תל-אביב... כך למעשה את מפלה בין יושבי שדרות והדרום ליושבי תל-אביב (ואני לא מדבר על תושבי גוש קטיף ששם הירי הוא על בסיס יומי). את רוצה בעצם לומר לי שכששדרות חוטפת קאסם זה בסדר ואם תל אביב תחטוף זה לא בסדר? עד כאן מהשכתבתי לה, האם גם אתה חושב כמוה? עוז.

hadasii

New member
נגד! ../images/Emo128.gif

המתנחלים הורסים לערבים את החיים? מה חבורת מטורפים????? תגיד אתה בכלל שמעת עליהם עד לרעיון של ההתנתקות????? הם אי פעם עשו לך משו רע??? רצחו מכרים שלך?? גנבו ממך?? לא! הם לא! וזה יותר ממה שאני יכולה להגיד על הערבים! אלק תנו להם לחיות בשקט.. הם אי פעם נתנו לנו לחיות בשקט????? אם כן, מילא...... אבל הם לא!!!!! הם תמיד שנאו אותנו ותמיד ישנאו! הם תמיד רצו את הארץ שלנו! (ואם אתה חושב שזה רק גוש קטיף זה כבר בעיה חמורה) ותמיד ירצו את הארץ שלנו!!! המחבלים וגדודי הטרור הם מיעוט בציבור הערבי?? זה החינוך של הילדים בציבור הערבי! על מה אתה מדבר????? הם מלמדים את הילדים שלהם לירות בזמן שהילדים שלנו משחקים בלגו! פחחחח המתנחלים הורסים לערבים את החיים.. ממש מרגש.. מה אני אגיד לך.. ממש נגעת לליבי.. אני צריכה טישו... הלוואי שהסימפטיה שאתה מרגיש כלפי מחבלים הייתה גם כלפי העם שלך....

eran85

New member
בעד!!

השטחים האלה הם מחוץ לקו הירוק משמע מחוץ לישראל! השטחים האלה אינם שלנו! אין שום סיבה שקומץ של אנשים פנאטים שיושבים שם ישלטו על כמיליון הערבים שנמצאים באזור שהוא ביתם!

ההתנתקות תביא רק רע.

לשני הצדדים. היא תועיל רק לשרון ולחוברתו... לפלסטינים ולישראלים היא תגרום רק רע. ההתנתקות תחזק את הכיבוש, ההתנקות תביא עוד פיגועים. בקשר חיזוק הכיבוש, צירפתי כאן קובץ של הצעת חוק בכנסת. ההתנתקות תחזק את מעמד גושי ההתנחלויות שמעבר לקו הירוק. בקשר לפיגועים- אירגוני הטרור ירגישו כמנצחים, למרות שבמציאות הם רק מפסידים מהמהלך. זה יוביל לעידוד ארגוני הטרור ולהגברת הטרור. בהיבט הכלכלי בעניין, ההתנתקות גם תרע את המצב הכלכלי בעזה ותגרום לעוני רב עוד יותר ממה שיש שם כיום. קישור לכתבה של מאבק סוציאליסטי. וסתם בלי קשר, זה גם לא מוסרי כלפי המתנחלים. למדינה אין זכות להחליט איפה הם יגורו. מותר להם לגור איפה שהם רוצים.

AdonAsda

New member
>למדינה אין זכות להחליט<

למדינה יש זכות להחליט איפה יעברו גבולתיה.

את טועה מכמה סיבות...

א. המדינה יכולה לצמצם את גבולותיה, לא להרחיב אותם, את כתבת שמותר לה להחליט איפה הגבול יעבור, מזה עולה שמותר לה להחליט שהוא יעבור בעירק גם... ב. אולי יש לה זכות להחליט את זה, אבל אין לה זכות להוציא את המתנחלים. שתפסיק לשלוט שם, שלא תגרש אותם מהבית, אין לה זכות כזאת.

shui chan

New member
חיילים מתים כדי להגן על משפחה וחצי.

האם זה לא כואב למתנחלים? שאחיהם היהודים מקפחים את חייהם כדי להגן עליהם? ארץ ישראל היא ארץ גדולה.. יש עוד כל כך הרבה מקומות בהן יהודים יכולים להתיישב.. למה לריב על החלקה הזאת? לערבים לא מגיעה מדינה? אתם יודעים מה.. לא קשור מי ישב פה קודם.. הם עם וכמו כל עם אחר הם רוצים מדינה וכמו שלנו יש קשר למקום ככה גם להם.. ולכן לדעתי צריך לעשות חלוקה לשתי מדינות. [ או אפילו טוב יותר, לחיות בדו קיום]

hagaiad

New member
למה נגד??

רדו לשטח ותראו בעצמכם!לתקשורת יש אינטרס לעוות ולשנות, לך תראה דברים ממקור ראשון.- המתנחלים בתוך עזה? שטויות, עזה רחוקה מגוש קטיף 20 קילומטר, מאשקלון 12 קילומטר בלבד.- יחס חרא לחיילים? ליד גדיד הקימו ב 60,000 שקל ועוד עלות החזקה חודשית גבוהה בית לחיילים, עם אוכל, שתיה קרה, גלידות והכל חופשי!- חיילים נהרגים שם סתם? מי שבורח מעזה, עזה רודפת אחריו. חיילים נהרגים בגלל שזה קו העימות, אז קו העימות יעבור לאזור אשקלון, מה עשינו בזה?אני יכול לתת לך אלף טענות למה נגד, אבל אני יתן לך קישורים שיסיבירו טוב יותר, תמונה אחת שווה אלף מילים.

t i p o

New member
אני רוצה להבהיר משהו

אין מה להתווכח בנוגע ליחס רוב המתנחלים לחיילים, הם באמת מנסים לעשות הכל על מנת להקל עלינו. למרות זאת יש בהם שורש רוע, ועליהם להוקיע את הרוע.

Rotema3

New member
סליחה?!

שורש רוע? על סמך מה אתה אומר את זה? אתה לא חושב שזאת התבטאות קצונית מדי? שנתחיל עם ההכללות כולנו?

t i p o

New member
את יודעת את פירוש המילה "הכללה"?

אם לא, וכנראה שלא, כדאי שתדעי- אם הייתי אומר שכל המתנחלים מתנהגים כפושעים זו הייתה הכללה, אם אני אומר שיש ביניהם שורש רוע זה לא הכללה, זה דיבור על חלק מהם. אם תרצי בזה או לא, יש בין המתנחלים פושעים (מכים חיילים ושוטרים, חוסמים כבישים, מציפים כבישים בשמן ודוקרנים, מתנגדים למעצר). אני אומר את זה על סמך ניסיון אישי עם אותם פושעים.

Rotema3

New member
אתה יודע את פירוש מה שאתה כותב?

לא כתבת-"יש בניהם שורש רע". אילא-"יש בהם שורש רע". תבדוק את עצמך, ותבין אתה הכללה מה היא.

למעלה