שרשור סיבות בעד ההתנתקות-סיבות נגד

NimrodOZz

New member
תרשהלי לחלוק עליך:

ההיתנתקות תתן אפשרות קטנה לשלום.. לא. לא יהיה שלום בדור הקרוב כל עוד השנאה ההדדית קיימת חיה נושמת ובועטת. אין שליטה של הפלשתינאים על ארגוני טרור וחבלה, כמו שאין שליטה של השילטון על הימין הקיצוני בישראל. אין "אפשרות קטנה לשלום" לא כי אני פסימי אלא משום שזו המציאות. ההיתנתקות תשפר את התדמית של ישראל בעולם. לא. תדמית ישראל בעולם לא ממש קשורה למתנתקים/נלחמים. מי ששונא אותנו שונא בלי קשר וימצא סיבה אחרת לשנוא אותנו. רק לפני שבוע, אחרי הפיגוע המתוכנן בבריטניה היה מי שהפנה אצבע מאשימה על ישראל, כמו כן זכור לי סיפור דומה אחרי הפיגוע במרכז הסחר העולמי. לעומת זאת מי שאוהב אותנו, יגן עלינו בכל מצב. או לפחות יסביר את מצבינו ואת הגורמים ללחימה. ההיתנתקות תחזק גושי היתישבות גדולים במקומות אחרים ראשית: מי קבע שצריך את זה. שנית: אחרי היציאה מימית לא התחזקו גושי התיישבות אלא הוקמו ישובים חדשים. די הגיוני שהעקורים מגוש קטיף/נצרים יעדיפו להקים ישוב ביחד מאשר להצטרף לישוב חדש. אין דרך אחרת טוב, על זה אפשר להתווכח. יש המון דרכים השאלה היא אם מוכנים לקחת את האחריות לעיהן ולבצע אותן. עד כאן דברי. עוז.

AdonAsda

New member
תרשה לי לחלוק עליך:

האם אתה מסגול לחזות את העתיד? כיצד אתה יכול לקבוע בצורה מוחלטת מה יקרה ומה לא? אולי ההיתנתקות תאפשר לאבו משהו לעשות משהו? אני אומנם בספק גדול אבל אני לא יכול להיות בטוח, אבל אני כן בטוח מעבר לכל צל של ספק אפשרי, שהמצב הנוכחי לא הטיב לא מטיב ולא יטיב עם ישראל. >לא. תדמית ישראל בעולם...< תאורית "כולם שונאים אותנו.", אני מסכים אומנם שיש כאלה שתמיד ישנאו אותנו, אבל דעת הרוב יכולה להישתנות. המצב לא טוב, המצב הגיע עד כדי שאלת "האם לישראל יש זכות קיום"! >טוב, על זה אפשר להתווכח.< האם אתה באמת חושב שישראל תוכל לישמור על הישובים בעזה לעד? עדיף מוקדם מאשר מאוחר.

NimrodOZz

New member
אינני חוזה דבר

אבל אתה יכול לקרוא לי אנאליסט. מוזר לי שאתה טוען כנגדי שאינני יכול לחזות את העתיד כשאתה בעצמך עושה זאת. על "תדמית ישראל בעולם" אני חזור על מה שאמרתי: מי ששונא אותנו לא צריך סיבה ומי שאוהב אותנו יגן עלינו בכל מקרה. בכל מקרה, לא דעת העולם קובעת את הלגיטמיות של מדינת ישראל בעלם אלא מבחן התוצאה והעוצמה הצבאית שיש לנו (ויש מיש יאמר בחירה אלוהית). בכל מקרה להזכירך, כמדינת ישראל השמידה את הכור העירקי כל העולם רעש ורגש ובכל זאת אף אחד לא חשב להפטר ממדינת ישראל. "על הויכוח" כפי שציינתי, יש כמה דרכים וכמה אפשרויות בקשר להתיישבות בעזה. העניין הוא שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות, גם ראש הממשלה שהחליט על יציאה מעזה תוך כדי עקירת ישובים לא מוכן לקחת אחריות לגבי היום שאחרי, שלא לדבר על המהלכים המדיניים הבאים. דעתי לגבי ההתנתקות כתובה פה למטה. הקביעה שלך של "עדיף מוקדם מאשר מאוחר" היא לא יותר משימוש די ילדותי בפתגם. הדבר דומה למי שיש לו דלקת ביד, יש כמה דרכים לטפל בו אבל אתה בוחר פשוט לכרות אותה כמה שיותר מהר. עוז.

bnitribe

New member
חחח אתה מעלה בי גיחוך.וההסבר לכך-

ההתנתקות לא תתן אפילו אצבע קטנה לשלום משום שהפלסטינאים הודיעו לא אחת שהם לא מעוניינים בשטח הזה. ב- ההתנתקות היא מהלך חד צדדי בלי שום קשר לשלום. ג-ההתנתקות לא משפר ולא תשפר כלום.ולהוכחה לכך תשמע את דברי ראש ממשלת לונדון. המשפט האחרון שאמרת הוא תבוסתני.

hilasapir

New member
נגד נגד

1. (לדתיים שבניכם) אסורה מסירת שיטחי ישראל.... 2.פינוי פיצוי לא מספיקים (זה בדרך כלל דעה שהתקשורת מראה שהיא : אני יתנתק אם תפצו אותי...סוג של ההתנתקות טובה רק תפצו אותי...) 3.למה בכלל להיתפנות???? 4. כול הזמן אומרים בתקשורת שזה צד שאומר שאנחנו נכנעים. 5.זאת החלטה דיקטטורית(יש דיקטטורה בגלל השחיטות בדמוקרטיה) 6.אם מפנים את גוש קטיף אז גם את הגליל והשומרון(זאת אפליה אם ניתן רק להם) 7.איין שום הסכם.(חוזר לשאלה למה לפנות) 8.גוש קטיף זה מקום מאוד אסטרטגי(חבל להפסיד אותו, אם נפסיד אותו אז אנחנו נהיה יותר פגעים) 9.לתת פרס למי שאתמול היתפוצץ והרג אחד מבני המדינה שלך 10.גוש קטיף השומר של תל אביב, אולי האנשים מרגישים שההתנתקות רחוקה מהם... אבל לפני ההתנתקות הם הגעיו רק לשדרות בגלל שהפצצות שלהם מאולתרות(מזל) אחרי ההתנתקות הם יצליחו להגיע לתל אביב.... 11. מה זה משנה איפה החילים נהרגים בגבול או בגבול אחר?! 12.תראומה לחילים(שמפנים) 13.מלחמת אחים!!!(אלפי נספים) 14. אם אתה שונא את האנשים שמפגינים ובגלל זה אתה בעד תדע לך שאחרי ההתנתקות הם היו שכנים שלך.... 15.כתום זה יפה 16.טוב התחלתי לרשום שטויות כי יש עוד המון אידיולוגיות שאני לא מכירה כי התקשורת מסתירה....

NimrodOZz

New member
נגד. שתי סיבות.

הסיבה הראשונה: העובדה שמההנתקות הזו לא יוצא דבר, לא הסכם הפסקת אש, לא שביתת נשק, לא הסכם שלום. אנחנו מוותרים על שטח מתוך מודעות מלאה ובידיעה מראש שאין שום תמורה לכך. בהיסטוריה הלא רחוקה של המדינה שלנו יש מבצע די ידוע "מבצע קדש" מבצע זה יצא לדרך עקב כך שמחבלים -פאד'איון- חצו את הגבול ממצרים לישראל ורצחו אזרחים בכפר חב"ד. ישראל כבשה חלק נרחב מסיני ובאותו זמן ברז'נייב (נשיא בריה"מ) ונשיא ארה"ב פעלו יחד על מנת להכריח את מדינת ישראל לצאת מהשטח שכבשה. לא ממש ענינה אותם הסיבה לכך שהמדינה הגיעה לשם לכתחילה, הם פשוט רצו שיצאו ואף נתנו "ערבויות" מין סוג של הבטחה בכתב או בעל פה שהם אחראים על הבטחון שם. ובהתנתקות דנן? אין שום ערבויות אירופאיות או אמריקאיות שתהיה תמורה מסויימת להנתקות הזו. אין שום "תמיכה אמריקאית" או "מענק מלחמה" לצורך ההתנתקות. הכל הולך ליפול עלינו, גם הקטע הבטחוני. הסיבה השניה: העובדה שראש המששלה שלנו עושה הנתקות מעניקה לו חסינות שאף שלטון לא זכה לה קודם (אולי רבין בשעתו), הוא יכול לבצע פשעים, שחיתות שלטונית/פוליטית, הוא יכול לשלוח שוטרים חמומי מוחל שיעשו שפטים במפגינים בלי קשר למה הם עשו, הוא יכול לתת הוראה למשטרה להגביל את חופש התנועה, חופש הביטוי וחופש הדת ואף אחד לא יבקר אותו, אף אחד לא ישפוט אותו. אמנון אברמוביץ' השווה את ראש הממשלה לאתרוג שיש לשמור עליו מכל משמר. והשמירה עליו הדוקה יותר מתמיד. הוא יכול לעשות מה שבא לו ולמעט קול ענות חלשוה אף אחד לא יבקר אותו. כבר התבטא מישהו לא מזמן (וסליחה שיאנני זוכר את שמו) ואמר: "אם ההגנה על ראש הממשלה מעניקה הכשר לשחיתות ופשעים שלו או של משפחתו שתלך ההתנתקות לעזאזל". ברור לי שלא כיסתי הכל, אני מקוה שעשה זאת בקרוב. עוז.

hilasapir

New member
טוב יש לי הודעת נגד-בעד....

ובה הנגד צודק כמובן!: בעד-כי אז תהיה לנו שליטה אל פחות שטח ככה נתרכז בבטחון נגד-בגלל שנפסיד אזור אסטרטגי מאוד, ותהיה גישה קלה יותר אלינו,ויוכלו להפציץ את תל אביב.... אז לסיכום נתנו סתם שטחים זה לא הקל אלינו לביטחון!!!

ברור שנגד

וכמו ששמתם לב, הרוב כאן נגד. לדעתי זה מראה שלנגד יותר אכפת מהמדינה שלנו, כי עובדה שהם נכנסו לכאן. לאיודעת.. סתם עלה לי לראש

Nielle

New member
מה לעזאזאל זה קשור?

אכפת לי מהמדינה אז אני אכנס לאינטרנט ואכתוב את דעותיי בפורום ההתנתקות? נראה לי שאלה שבעד עסוקים בדברים יותר טובים, דברים מועילים שלא כוללים חסימת כבישים.

NimrodOZz

New member
הגישה שלך מפלה

למעשה את אומרת שעד עכשיו ירי הקאסם על שדרות היה ברמת ה"בסדר" כי הוא לא היה על תל-אביב... כך למעשה את מפלה בין יושבי שדרות והדרום ליושבי תל-אביב (ואני לא מדבר על תושבי גוש קטיף ששם הירי הוא על בסיס יומי). את רוצה בעצם לומר לי שכששדרות חוטפת קאסם זה בסדר ואם תל אביב תחטוף זה לא בסדר? עוז.

NimrodOZz

New member
את גרה בתל אביב?

אם לא אז אל תדברי בשמם. ועדיין "הרגשתם" של אנשי תל אביב על פי מה שאת חשושבת לא רלונטית. ם ההנתקות היא משגה בטחוני אז זה לא משנה לאן הקאסם מגיע. עוז.

כן

גם לגזול אדמות זה בסדר... מספיק להסתכל רק על האינטרסים שלך ולהתחשב גם באחרים! לא שאני בעד ההתנתקות אבל אני לא אוהב הודעות פאשיסטיות בסגנון שלך. הציונים גנבו להם את האדמה ואת מדברת על בטחון שלך??? ואת מגדירה את עצמך מוסרית???

yaelush3

New member
נגד.

יש לי שם קרובי משפחה. הדבר היחיד שהם יודעים לעשות זה חקלאות. כאשר מפנים את הגוש- הורסים להם מפעל חיים של 30 שנה. עבודה של 30 שנה יורדת לטימיון. כאשר מפנים אותם, הם צריכים להתחיל את חייהם מהתחלה, בגיל 50, וזה לא קל.
ההתנתקות לא תעזור בכלום. אבו מאזן בעצמו הודיע, שיהיו עוד פיגועים בהמשך, ולא ההתנתקות זה מה שיעצור אותם.
אין שום הסכם עם הפלשתינאים!!! אם זה היה בעד שלום- ניחא. אבל זה לא. אנחנו לא מקבלים שום דבר בתמורה.
כמעט לכל משפחה בגוש יש הרוג מפעולות הטרור. מה שעושים זה לתת את הבית שלהם לרוצחים שלהם!!!!
כל הטילים יפלו על יישובי המרכז, והברחת הנשק לתוך תחומי ישראל תהיה קלה בהרבה יותר. זהו. אשמח לקבל תגובות. לילה טוב.

iii4

New member
בעד! ../images/Emo127.gif

כי.. אין שום סיבה שכמות מזערית של יהודים יישבו באזור שרובו (ככולו) ערבים ו.. אין שום סיבה שחיילים יסכנו את חייהם בגלל חבורת מטורפים שנמצאים באזור שרובו (ככולו) ערבים.. (יש לי דז'בו..) וגם.. המתנחלים הורסים לערבים את החיים.. תנו להם לחיות בשקט! נגד כי.. המחבלים וגדודי הטרור (מיעוט בציבור הערבי) יכולים להיות יותר קרובים לערים גדולות במדינת ישראל

למעלה