שרשור סיבות בעד ההתנתקות-סיבות נגד

Allways Smiling

New member
יש משהו שאתם לא מבינים....

כולם פה אומרים שהחיילים נהרגים כשהם מגנים על משפחה וחצי. מה השכל? ברגע שתהיה הנתקות הערבים יעברו לגור איפה שעכשיו המתנחלים גרים. הערבים יהיו יותר קרובים לערים אחרות בארץ. הם עדין ייצטרכו לשמור שם, ההנתקות לא משנה כלום בסדר השמירות של החיילים. אני לא יודעת מי ראה או מי לא ראה, אבל אני ראיתי בחדשות שבוע שעבר, איזה מנהיג פלסטינאי אומר שברגע שתהיה הנתקות הם יפציצו אותנו מכל הכיוונים- ויהיו להם עוד כיוונים, הם יהיו יותר קרובים לערים אחרות, שלפני כן, לא הצליחו להגיע אליהן. אתם חושבים שאם יפנו את עזה- אוטובוסים בירושלים יפסיקו להתפוצץ? לא. הערבים רואים שברגע שמפציצים אותנו, ומאיימים עלינו עם חרבות- אנחנו נכנעים מיד. הם רוצים עוד. הם לא מסתפקים רק בעזה. לאט לאט זה נכנס להם לתודעה שברגע שהם יפציצו אותנו- הם יקבלו כל מה שהם רוצים. אז לא רק שהם מקבלים את השטחים שלנו, הם גם מקבלים חזרה את כל המחבלים שלהם, ונראה לכם שהמחבלים למדו מהישיבה שלהם בכלא? ההפך- זה חיזק את רוחם, ואת דעתם להרוג אותנו, להשמיד את העם היהודי. חלאס- מזו האטימות הזאת!? בקשר לחיילים, הם עדיין ייצטרכו לשמור שם. (ואני מדברת מתוך שיחה עם אח שלי שהוא מפקד בכיר בצה"ל..) עזה עדיין תהיה קרובה לערים בישראל, ועכשיו אפילו יותר. פיגועים?- יימשכו, ובחזק יותר. קסאמים?- לא יהיו רק בשדרות, הם גם יגיעו לאשקלון ולכל הסביבה. לאט לאט הם מבינים מה שאנחנו הבנו ממזמן. לאט לאט הם גם יתחילו להפציץ אותנו מקלקיליה. אזור השרון?- עוד כמה זמן לא יהיה. תחשבו קצת בהיגיון. אני מבינה את העניין שזה מסכן את החיילים ואת התושבים שגרים שם. צודק לגמרי. אבל, ככה או ככה, אנחנו נהרגים, נרצחים, וכך גם חיילינו. כמה שזה נורא להגיד, עדיף איך שזה עכשיו, כי אח"כ- הם יגיעו לכל מקום. חבל שאריאל שרון כזה תמים, שחושב שזה יביא שלום. כל מה שהוא עושה זה פשוט לעשות כל מה שאמריקה אומרת לו. מי היגה את הרעיון הזה?- אמריקה. אריאל שרון חושב שאם נעשה מה שהם אומרים לנו, הם ייגנו עלינו. בלושיט- מה הם ייעשו? ייאטמו את השמים מפני טילים? חבל חבל חבל. פשוט חבל. זה הורס את המדינה. אולי במקום לשבת פה ולריב על שטויות- נהיה מאוחדים, כי זה מה שחשוב כרגע. תראו איזו שנאת חינם יש פה בין אנשים שבכלל לא מכירים אחד את השני. יומטוב!

והסיבה הבעד הרבה יותר חשובה...

מהסיבה הנגד! חיי חיילים הרבה יותר חשובים מהקשירות לאבדמה של המתנחלים!!! הרבה יותר חשובים!!!

hagaiad

New member
חיי אזרחים תמימים באשקלון, שדרות

אופקים ונתיבות כבר אינם חשובים? הרי ראינו כבר למה הקסאם מסוגל

נגד!

נגד: כי החיילים שלנו מסכנים את עצמם בכל מקום וגם בירושלים, אז אולי נתנתק מירושלים?? הרי בתל אביב היה יותר הרוגים מגוש קטיף, אז איפה יותר סכנה לגור???

dor1111

New member
טיעונים משני הצדדים

בעד: *חיילנו מסכנים את חייהם שם, תוך כדאי שפלוגה שלמה שומרת עךל שני קראוונים. *ארצות הברית חשובה לנו מאוד, אולי יותר מנפש יהודית *לא נחייה בסביבת ערבים ולא ניהיה איתם יותר וזה יצמצם את העימותים *מצבם הלכלי יהיה יותר טוב והם יפסיק לעשות פיגועים *בעקבות ההתנתקות תיפסק ההסטה נגד: הפלסטינאים לא עושים כלום כדאי למנוע את הפיגועים ולמנוע את ההסטה. הם לא מפרקים את ארגוני הטרור מנשקם ככה הפלסטינאים יהיו בעמדה אסטרטגית יותר טובה ויכלו לפגוע בעכמעט בכול מקום בארץ. גוש קטיף הוא מין מגן וכך המחבלים לא חודרים לערים כמו אשקלון, שדרות או ועוד וגם בעתיד ת"א *חלק ממה שכתבתי הוא השערה של אחריי ההתנתקות

שתי דעות

בעד: *כי החיילים מסכנים את חייהם *כי גם כככה מתים שם אנשים מירי ערבים *הם מקבלים פי 10 מממה שהם רצו יהיו לכם חיים הרבה יותר טובים ומוגנים נגד: *כי הבית שלהם עדין *כי אז הערבים יקבלו משו שהם קצת רוצים אבל אנחנו לא נקבל שלום

sarahhh

New member
נגד נגד נגד

כי זה לא יביא לשום דבר רק שהערבים היתקרבו יותר ויותר ושיהיה עוד פיגועים כי אנשים יפונו מהבתים שלהם אחרי ששנים הם גרים בגוש והם קשורים למקום כי אנשים מתו שם כי הם נילחמו על המקום והם נילחמו על הדעה שהם לא יזוזו משם והם לא יתנו את המקום היפה הזה לערבים וכי זה חלק של המדינה שלנו וזה שייך לנו ואיין שום סיבה שניתן את המקום לערבים והסיבה העיקרית שוב- כי זה לא יביא שלום זה רק יביא לעוד הרג של אזרחים תמימים

בעד, כמובן

כל התנחלות בלתי חוקית צריכה להתפנות, או צה"ל צריך לחדול מלשמור עלייה כאשר ההתנתקות תצא לפועל, ולהתיר את המתנחלים הבלתי-חוקיים לגורלם. אין שום הצדקה לכך שחיילים יסכנו את חייהם בהגנה על חבורת עבריינים פנאטים שבחרו להתיישב באדמה שאינה שייכת להם.

sarahhh

New member
חבל מאוד

זה הבעיה של המדינה היא לא היתה צריכה לישלוח אותם היא שלחה היא אוכלת את התוצאות

BrightDarkness

New member
ומה עושים עם בעיות בדרך כלל?

מנסים לטפל בהם בדרך הנכונה...והממשלה ועוד אנשים רבים אחרים מאמינים שהדרך הכי נכונה לטפל בבעיה הזאת היא לפנות את התושבים משם...

פילפולה

New member
הרוב בחר השרון..

ואת חיה במדינה דמוקרטיחת-את אמורה ללכת אחרי ראש הממשלה. ככה זה עובד. הרוב בכל זאת בחר בו-אז גם אם לא מוצא חן בעיניך וגם אם לא בחרת בו-מחובתך כאזרחית להקשיב לו ולעשות כדבריו.

2 דברים:

1. אני בן 2. כשהיה בחירות זה היה או שרון או מצנע. בזמנו למצנע היה תוכנית התנתקות משלו ולעומת זאת שרון עידד את הקמת ההתנחלויות ולכן הרבה אנשים בחרו בו! היום הגלגל התהפך ושרון הולך על ההתנתקות ושבחרו בו היה לו דעה אחרת בנושא! אני מסכים איתך שאם בחרו בראש ממשלה אז כנראה שבחרו בו כי הדעות שלו תואמות את מי שבחר בו אבל כזה שינוי דעה דרסטית אין לוזכות לבצע את התוכנית המקוללת הזאת! אם יהיה משאל עם והרוב יבחר שהולכים על זה אז יש לו את המנדט לעשות את זה אבל כרגע אין לו!!!!

פילפולה

New member
../images/Emo127.gifבעד../images/Emo104.gif

אני בעד.. מדינת ישראל מוציאה המון כספים על השטחים הללו.בנוסף, חיילים נהרגים שם. חשוב לי לצין שגם אם הייתי נגד-הייתי עונדת סרט ירוק [נגד ההתנתקות ונגד אלימות] כי זה פשוט זוועות מה שהולך שם.... וזה לא שאני לא רוצה להביע את התמיכה שלי-אבל איפה אני יכולה לעשות את זה לעזאזל? למי שנגד יש המון הפגנות,כנסים,סטיקרים וכו'. רק אני לא נתקלת בדברים דומים בנוגע לתמיכה בהתנתקות

NimrodOZz

New member
אפרק את טענותיך אחת לאחת

ההגנה על ישטבי הצפון עולה ביותר ממאתיםם אחוזים ממה שמשקיעים ברצועת עזה, גם שם נהרגים חיילים ועדיין אף אחד לא חושב לפנות את ישובי הצפון מיושביהם. ההשערה שלי לכך שאין לך כנס להזדהות איתו היא משום שבאמת אין כזו תמיכה גדולה להתנתקות, זהו מצב שהמדינה נכנסה אליו ומי שתומך פשוט "הולך עם הזרם" כאומר: "יש התנתקות? שיהיה". עוז.

נגד, אין לי דעה בעד

בס"ד נגד:בגלל שהמתיישבים גרים שם וזה רשעות לגרש אותם וגם בגלל שהערבים רק יחזקו את הטרור והם ירצו עוד יש לי עוד הרבה, אך הפורום קצר מלהכיל את דעותיי

למעלה