שרשור סליחות

One Echoe

New member
את אמורה לבקש סליחה,

מכל מי שנפגע ממך, ובלי שום הסתיגויות. אפילו את הדת שלך את לא יודעת?

spoop

New member
אם פגעתי במישהו שמגיע לו?

עד שהוא לא יבקש את סליחתי אני לא אסלח לו. אבל למזלי הרב בחיים לא היו לי ריבים קשים עם אף אחד. סליחה היא דבר אמיתי,אני לא אבקש סליחה ממי שפגע בי! הוא לא יהיה ראוי לסליחה אם הוא אפילו לא מוכן להתנצל על הפגיעה שהוא התחיל.

One Echoe

New member
אממ...

חשבתי שכל המשמעות של היום כיפור זה שאנשים ימחלו לך על חטאיך ולא משנה מה הוא עשה לך.

spoop

New member
אתם שניכם טועים

אני אבקש סליחה ממי שפגעתי בו סתם. אני יכולה להרביץ למי שהרביץ לי,אז פגעתי בו לא? תאמרו לי סיבה אחת בעולם לבקש סליחה מהחיילים? ואם הסיבות הן כי הם נפגעו נפשית וכו'... אז גם למתנחלים מגיעה התנצלות מלאה אתם לא חושבים?

spoop

New member
אין לך זכות אבל

לבקש ממני לומר סליחה אם אתה לא מאמין ביום כיפור. כמו שאין לך זכות להטיף לשמירת שבת,אם אתה לא מאמין בזה. האמונה שלי? אז אתה מודה שבקשת סליחה קשורה לדת? ואת זה אתה אמרת!

One Echoe

New member
לא.

בקשת הסליחה המוגדרת שלך קשורה לדת שלך. הדת לא המציאה את המחילה, אל תבלבלי...

spoop

New member
נכון הדת לא המציאה זה מושרש בנו.

ע"י ה'. אבל זה לא העניין. ביום כיפור אדם רוצה לכפר על כל חטאיו,כי המשך חייו נכתב בספר. אבל על עוונות שבין אדם לחברו יום הכיפורים לא מכפר,הוא מעורר אותנו לבקשת סליחה,הוא לא הסיבה שאנחנו מבקשים! ואם כן,אין לנו מחילה.

One Echoe

New member
מה את מבלבלת...

אל תכפי את האמונה שלך עלינו, ה' לא המציא שום מחילה, אז תפסיקי. והחיים של אף אחד לא כתובים בשום ספר.

One Echoe

New member
דווקא כן.

אני דיברתי באופן כללי על בני אדם, ואת אמרת שהמחילה מושרשת בנו ע"י ה'.

One Echoe

New member
ברור שלמתנחלים מגיעה התנצלות,

אבל זה ע"פ האמונה שלך..לא שלנו. ובכל זאת, אני מבקש סליחה מהמתנחלים אשר נפגעו... לא הייתה לנו כוונה לפגוע בכם, אנחנו רק רוצים עתיד יותר טוב למדינת ישראל. תאמיני לי, אם הייתי יכול גם הייתי נוסע לניצנים ועוזר להם.

אז את יודעת מה,

אני לא צמה ביום הזה, מעולם לא צמתי אבל עוד לא קרה שפגעתי במישהו והנשמה שלי לא נאכלה מבפנים, ולא משנה מה הוא עשה לי. לא באמת צריך יום בשנה כדי להצטער על זה, במיוחד כשיש כל כך הרבה הסתייגויות... את הרסת את משמעות כל היום הזה, עשית אותו ליותר לא רלווטי ממה שהוא כבר עכשיו.

spoop

New member
תקשיבי שנייה.

אם את בריב אם אחותך על המחשב נניח?
אז היא באה ואתם מתחילות לריב והיא נותנת לך סטירה מצלצלת ואת נושכת אותה בחזרה ונשאר לה סימן,ואמא שלך מעיפה אותך מהמחשב ואומרת לך לוותר לאחותך הגדולה. אז את בחדר בוכה,וגם חבל לך שנשכת את אחותך והכאבת לה,אם את באמת משהו מיוחד את תבקשי ממנה סליחה אבל זאת לא חובתך! אפשר לבקש מחיילים שבאמת פגעת סליחה,אבל שאתה עדיין בוכה על הדבר שנלקח ממך אין לאף אחד זכות לדרוש את זה ממך.

את יודעת משהו

יש דברים שהם מעבר לחובה ולמצווה. איזה פורום עצוב, קשה לי להאמין לאוטם הלב הזה כלפי העם שלך עצמו. מתוקה שלי, אם את רוצה להתחשבן עם החיילים על מי התחיל ראוי שתתחילי בקברים של אלה שהגנו על ההתנחלויות כל זמן שכך נדרש מהם לעשות. ותפסיקו כבר עם החוקים היבשים האלה לעזאזל את בעצמך אמרת שאת מגנה את הפגיעה בחיילים ואת האלימות שהייתה סליחה היא חמלה אלוהית שמגיעה לכל אדם ואם התורה אינה מצדדת בכך, אני רק יכולה לחבר עוד חלק לפאזל שמוכיח שהדת היא אם כל המלחמות.

למעלה