היא מיררה לליז את החיים והחרימה אותה כמו איזו ילדה בכיתה ד', סתם ככה, כי ליז לא באה לה טוב (להגדרתה של קרן!) החיטוט בתיק של ליז תוך כדי חיקוי שלה בצורה מזלזלת הוא אחד מרגעי השפל שלה עד כניסתו של גב, מאז שהוא נכנס היא הגיע לדרגות חדשות של פטאתיות. קרן בחורה שפלה ומגעילה, שומר נפשו ירחק.
והיו לזה סיבות רבות. האינטיליגנציה הרגשית של ליז לא היתה גבוהה במיוחד והיא גם היתה חסרת טאקט במקרים רבים. היא בהחלט עצבנה לא פעם... מה לעשות שהבנות שהיו בחבורה (אתי, קרן ליהי ) השפיעו לרעה אחת על השנייה במקרה הזה והעצימו את חוסר החיבור שלהם אליה בשיחות ביניהם ,דבר שיצא קצת רע , במקרה הספציפי הזה , אבל לחברה יש יכולת להיות בונה וגם הורסת. זה ידוע.... בכל אופן, הן כולם הביעו את צערם על כך והבינו את טעותם ואני מאמינה להם... אף אחד לא מושלם וצריך לקחת הכל בפרופרציות
כאילו היא איזו אוטיסטית שלא מודעת לסביבה שלה. ליז אשמה בזה שעשו עליה לינצ', כי הייתה קצת נודניקית וחסרת טאקט? מה זה כיתה ג' וקרן היא מלכת הכיתה ? מעניין שחוץ מקרן וחברות שלה, כל השאר גילו סובלנות. פשוט מביך לקרוא איך אנשים מפרשים התנהגויות , סליחה על הבוטות אבל אותי זה פשוט דוחה.
את לא מסתכלת על דברים בצורה אובייקטיבית בכלל... חוץ מזה,אני לא פסיכולוגית, אבל אם זה דוחה אותך ומוציא ממך כ"כ הרבה אמוציות, אולי זה משהו שקשור אליך, משהו מהניסיון האישי הכואב שלך... אחרת, היית יכולה להסתכל על זה בצורה יותר מאוזנת
אובייקטיבי לחלוטין. בלי שום נסיון כואב כזה או אחר, יש דברים שאני ניהנית לראות ויש כאלו שלא, את קרן לא, וכל התירוצים שתרצת עבורה לא שכנעו אותי, ציפיתי בה גורמת עוול נוראי לאדם שחי איתה באותו בית, ראיתי אותה פוגעת בחברה הכי טובה שלה בוילה, ראיתי אותה חסרת עמוד שדרה וכבוד עצמי מול גב וקשה לי מאוד לשנות את דעתי עליה בגלל כל אלו.
מה שלא יהיה , שיהיה בהצלחה לכולם. אגב, דחייה זה רגש וזה סובייקטיבי לחלוטין. אי אפשר להגיד: " זה דוחה אותי" ולטעון שזה אובייקטיבי (מה שאובייקטיבי זה רק הארועים .הפרשנות והרגש הם סובייקטיביים...אבל שטויות, סתם פילוסופיה מפגרת )
מתחילת התוכנית. ואם יש רגש אחר מלבד דחייה שאני חשה כלפיה זה רחמים, היא צריכה לטפל בעצמה ובבעיות חוסר הבטחון שלה והדימוי העצמי הנמוך. אגב, אמא שלה בשיחה עם גב עצמו גרמה לו להבין בדיוק מה היא חושבת עליו ועל היחס שלו אליה.