תכנון לתינוק שעוד לא נולד
שלום שרון, ממכתבך, אני מבינה שיש לך כבר בת אחת, שצברת ניסיון מסויים במהלך גידולה מבחינת העבודה. ואת עדיין לא בהריון בפעם הנוספת, אבל חושבת על "מה יהיה". ובכן, קשה לענות לך על השאלה הזו, משום שזה תיאורטי, אבל אשתדל. אם את מדריכת הנקה, וברצונך לשקול להביא את התינוק המיועד לעבודתך, זה יכול להיות יתרון מצד אחד - את משמשת מודל לחיקוי ללקוחות שלך, והדרך בה את מגיבה אל התינוק ומטפלת בו תהיה משמעותית לנשים שלהן את יועצת. בנוסף, יש תנאים חיוביים לגבי הוספת תינוק לשטח הפעולה שלך שם (בניגוד, אולי למצב שבו היית עובדת בתחנת דלק, או בחברת היי-טק). השאלה היא, באיזו מידה את בעצמך תהיי בטוחה ביכולתך להיות רגועה ולהרגיע את התינוק במידה כזו שתוכלי להיות ממוקדת בלקוחה שלך ובעבודתך. לכן, אני קצת חלוקה עם עצמי. אם את חוששת שתהיי מאד טרודה בתינוק ותהיי "אם טוטאלית" לא תוכלי להציב גבולות ולהיות במקום באופן מלא עבור הלקוחה (או אולי את קוראת לה בכינוי אחר) - אזי יכולה להיות לך בעיה. משום שאם את עובדת עם אנשים, עליך להיות בטוחה במאה % שהאנשים איתם את עובדת מקבלית ברצון ובשמחה את התינוק שמתלווה לסצינה. בנוסף, אם יהיה מדובר בתינוק קוליקי, או עצבני, או חולה, או רעבתן, או בכיין (מצב שיכול לקרות כמעט לכל תינוק ברגע מסויים) - את עלולה להיתקל בבעייה שבה את תהיי בלתי פנוייה כדי לתמוך בנשים איתן את עובדת. מה שאני מציעה לך הוא להמתין ללידה עצמה, ולראות איזה תינוק יהיה לך. לפי אופיו ולפי בדיקה שתערכי בשטח עצמו תוכלי לדעת מה מתאים לך יותר. מאחלת לך הורות והריון\לידה מוצלחת, שלך, מירה