שרשור שאלות לסופר רונן דוד

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
שרשור שאלות לסופר רונן דוד

מוציא הספר "פסיכופרוזה"-על ההתמודדות שלו עם התקפים פסיכוטיים במהלך שירותו הצבאי ולאחריו ועל תהליך הוצאת ספרו לאור.

מ ה פ כ ן

New member
סיון ערב טוב...

הדבר העיקרי שהניע אותי לכתוב את הספר, היה בעצם הצורך להוציא את הסיפור שלטעמי ולטענת אחרים ששמעו עליו, מיוחד במינו. רציתי שכל העולם ידע על המ"פ שיום אחד "השתגע" במילואים

magal101

New member
אחד מהחלומות שלי הוא להוציא ספר

איך עושים את זה? האם צריך לשלם להוצאה בשביל שתוציא לי את הספר? מה קרה במקרה שלך?

מ ה פ כ ן

New member
הוצאה לאור והשתלום הכרוך בכך...

קודם כל אני מאחל לך שתצליחי יום אחד להגשים את חלומך. ולגופו של עניין, לשאלתך, אם יש לך מזל ואחת ההוצאה שפנית אליה עם כתב ידך חזרה אלייך ובישרה לך שהיא מעוניינת להוציא את סיפרך לאור. אם מדובר בהוצאה גדולה כדוגמת כתר או עם עובד, סביר להניח שלא תצטרכי להוציא אפילו אגורה אחת מכיסך. לצערי, רוב כתבי היד שמגיעים להוצאות הגדולות, נפסלים, מה שמותיר אותנו עם ההוצאות הקטנות יותר הדורשות מאיתנו הסופרים להשתתף "בסיכון" של הוצאת כתב ידנו לאור. זה מה שקרה במקרה שלי, נאלצתי לשלם ולהוציא מכיסי סכום לא מבוטל. רק במצב כזה חשוב להקפיד שיהיה מדובר בהוצאה מוכרת ולא בשרלטנים שרק רוצים להרוויח מאיתנו ויתרשלו בכל השלבים בהוצאה לאור.

magal101

New member
איך אפשר לדעת איזו הוצאה היא טובה?

למשל הוצאת תפוז היא הוצאה טובה?

מ ה פ כ ן

New member
הוצאות טובות

הוצאת תמוז ולא תפוז, נחשבת להוצאה טובה, היא פעילה נדמה לי משנת 76 ועם הרבה מוניטין שנבנה במשך השנים. פשוט בודקים ושואלים אנשים בכל מיני הזדמנויות בפורומים שונים, מחפשים מידע על ההוצאה באינטרנט ומגלים הכל לבד או בעזרת חברים.

מ ה פ כ ן

New member
עלויות...

אני מעדיף ךא להיכנס לעניין הלויות שלי, אבל זה עלה לי דיי הרבה כסף, ומצד שני סכום שיכולתי לעמוד ולא לקרוס גם לאחר שהוצאתי אותו...

magal101

New member
עוד שאלה

על מה בדיוק מספר הספר? האם אתה מנסה להשפיע באמצעותו או להשיג משהו?

מ ה פ כ ן

New member
על מה הספר...

לצורך כך אני מביא את תקציר העלילה המופיע על גבו של הספר. "פסיכופריחה" מביא את סיפורו של אורי, מ"פ לוחמים בשטחים, בחור כארז, שבמהלך שירות מילואים קרבי לקה בפסיכוזה חמורה, המערערת את עולמו ומעמתת אותו עם עולם שבו אין ערכים, אין סדר ואין דבר להישען עליו. במקביל, מתערערת אצל אורי האמונה בערכים היפים שעליהם חונך: זוגיות, אהבת אדם לרעהו, מחויבות ואהבת המולדת. המסגרות הישנות והטובות, מסגרות מציאות חייו הפנימית והחיצונית גם יחד מתמוטטות אחת אחרי השנייה ואורי נאלץ להתמודד עם החוקים החדשים שהוצבו בפניו, עם רופאיו ועם מציאות שונה לגמרי מזו שהייתה מנת חלקו קודם לשירות המילואים הגורלי. ספרו של רונן דוד, חושף צוהר אל הוויה אישית עלומה, מיוחדת במינה ובתוך כך מאפשר לקורא ללוות את אורי בדקדקנות מצמררת, בחוויות המדהימות שהוא עובר. סיפורו המרגש נקרא בנשימה עצורה. אני מעוניין באמצעות ספר זה להשפיע על דעת הקהל ולהוכיח לקורא שכל אחד יכול לקבל התקף פסיכוטי ולא מדובר באנשים דווקא משכבות מצוקה או אחרות באוכלוסיה ושלא מדובר בעבמי"ם אלא בבני אדם כמוני וכמוך. אני גם רוצה לנסות ולשנות את הסטיגמה הרובצת על אנשים שכמותי.

mirav101

New member
יש לי כמה שאלות..אני אכתוב כל אחת

בנושא נפרד שיהיה לך יותר קל לענות...

mirav101

New member
למה בכלל החלטת לכתוב ספר?

מה הניע אותך לעשות זאת- הרי הרבה מאוד סובלים מחלות נפש ולא כותבים ספר?

מ ה פ כ ן

New member
הסבל...

זו בדיוק הבעיה לטעמי, שאנשים שסובלים ממחלות נפש, לצערי לא יכולים להתבטא בצורה חופשית וספרותית ולהעביר לאנשים את הסיפור שלהם. יש יותר מידיי אנשים כאלה באוכלוסיה ומעט מידיי אנשים שמספרים את הסיפור שלהם מכל מיני סיבות כמו: החשש מה יגידו עליהם, הפחד מחשיפה, אי יכולת להתבטא באופן "ספרותי" וכו'. המניע המרכזי שלי כפי שכבר הזכרתי, היה להוציא את הסיפור המיוחד שלי החוצה ולהילחם בכל מיני תופעות שליליות הקשורות במחלות נפש הקיימות בחברה.

mirav101

New member
היתה לך איזו משמעת כתיבה במהלך

הכתיבה. נניח החלטת שאתה כותב משעות עד שעות או שכתבת מתי שבא לך והיה לך זמן? האם היה לך קשה לכתוב את הספר? היו לך רגעי משבר שבהם אמרת לעצמך שאתה מסתבך ואתה כבר לא רוצה לכתוב? מה חיזק אותך באותם רגעים?

מ ה פ כ ן

New member
על הכתיבה...

הייתה לי בפרוש משמעת עצמית גבוהה, כזו שהובילה אותי משק רוב ימי חיי, לשמחתי היא לא ניפגמה כתוצאה מהמחלה. היה בי גם כוח רצון אדיר עם הרבה מוטיבציה להוציא את הדברים החוצה. הכל היה מוכן לי בראש, הייתי צריך רק לשבת ולכתוב, ולשמחתי זה היה מאד מהנה ומעניין. הייתי כותב בערבים אחרי העבודה, יום אחר יום. היו שלבים בספר שהיו קשים לי לתיאור ולהתמודדות איתם כי הריי כתיבת ספר מעין זה מחייבת את הכותב להתמודד שוב עם החוויות שעבר. אבל היה בזה גם המון סיפוק, אחרי כל פרק שסיימתי הרגשתי שאבן נגולה מעל ליבי והרגשת סיפוק אדירה, כאילו הצלחתי להגיע לפסגה נופסת בדרך לאוורסט.

mirav101

New member
אתה תכננת לפני את כתיבת הספר?

איך ידעת לכתוב אותו לפי פרקים?היה לך סיגנון מוכן מהתחלה?

מ ה פ כ ן

New member
תכוניות לכתיבה...

במקרה שלי כל הסיפור היה ידוע לי מראש בראש, הייתי צריך רק לסדר אותו בסדר הגינוי וכרונולוגי עם כמה שפחות קפיצות בעלילה. אני מקווה שהצלחתי בכך... החלוקה לפרקים הייתה גם שלי וגם בשיתוף עם ההוצאה לאור. לגביי הסגנון, אני מקווה שעניתי על שאלתך...

למעלה