שרשור שאלות לסופר רונן דוד

mirav101

New member
האם לא היה לך חשש שלא יפרסמו

את הספר לאחר שעבדת עליו כל כך קשה?זה לא שבר אותך לפעמים?

מ ה פ כ ן

New member
פרסום הספר...

היה לי חשש כזה, אבל לא נשברתי ולא נתתי לו להשתלט עליי גם כאשר הגיעו אליי בזו אחר זו התשובות השליליות מהוצאות הספרים הגדולות. הייתה לי תוכנית מגרה למקרה ולא אצליח בהוצאה רגילה, לעשות זאת בהוצאה פרטית. לשמחתי לא הגעתי לזה. אם יש חלום ומטרה בחיים, צריך לעשות הכל באמצעים הקיימים בידינו על מנת להגשימו.

mirav101

New member
מה הכוונה בהוצאה פרטית?

אתה לא יכול פשוט לתת להוצאה רגילה ולשלם להם על הכל? לזה אתה מתכוון בהוצאה פרטית?

מ ה פ כ ן

New member
הוצאה פרטית

היא הוצאה שהלקוח העיקרי שלה הוא הסופר ולא הקורא כפי שצריך להיות. את עיקר הרווחים היא עושה מהסופר ולא ממכירת הספרים. היא מוכוונת סופר ולא מוכוונת קורא. זה ההבדל העיקרי והוצאה שמכבדת את עצמה, לא תדרוש השתתפות מהסופר, או שרק תדרוש השתתפות בהוצאות. ההוצאות הגדולות לא מוכוונות סופרים אלא מוכוונות קוראים וכך גם רווחיהן...

mirav101

New member
איך החלטת על הפורמט של כתיבת הספר?

עזרו לך מההוצאה? מי בחר את התמונה לכריכה? מי החליט איך יראה הספר?

מ ה פ כ ן

New member
חזות הספר...

בעיקרון, כל שלב שבוצע על ידי ההוצאה לאור, בוצע בהסכמתי. אני בכלל רציתי לקרוא לספר "סדר עולמי חדש" ומי שייכנס לבלוג שלי יבין כעת מה פשר השם, אך בהתייעצות עם ההוצאה הגענו למסקנה שלא כדאי להשתמש בביטוי שהצורר הנאצי תבע אותו לראשונה במלחמת העולם השנייה. הצעתי כ- 70 שמות אלטרנטיביים לספר עד שנבחר השם הנוכחי "פסיכופריחה". גם את התמונה הסופית לכריכה בחרתי מתוך 3 אופציות שקיבלתי מההוצאה לאור. שיתוף הפעולה בינינו היה לאורך כל הדרך ואם היה שלב שלא הסכמתי בו, חיפשנו אלטרנטיבה שתהיי מקובלת עליי....

מ ה פ כ ן

New member
עוד דבר - תמונת הכריכה...

אם תיכנסו לבלוג שלי, תראו שם את התמונה של עראפת נאבק עם ברק בפיסגה בקאמפ דייויד, זו הייתה הבחירה הראשונית שלי לעטיפה. התמונה לקוחה מזכרוני לאחר שנחרטה אצלי עמוק בתודעה כאחת התמונות הדומיננטיות בפסיכוזה שעברתי. אך בעצת ההוצאה בחרנו בתמונה אחרת על מנת שלא תהייה לספר קונוטציה פוליטית כלשהי, ועל כך אני שמח.

mirav101

New member
איך עבדת מול ההוצאה?

דרך אימייל, טלפונים, פגישות?כמה זמן לקח כל התהליך?

מ ה פ כ ן

New member
העבודה מול ההוצאה...

בעיקר אי מיילים, קצת טלפונים ומעט מאד פגישות. בעידן בו אנו חיים היום, אפשר לעשות כמעט הכל מהבית...

מ ה פ כ ן

New member
עבודה מול ההוצאה...

בעיקרון העבודה מתרכזת רק מול המפיקה של הספר מההוצאה, שמחברת ביני לבין כל יתר הגורמים. אפילו מול העורכת לא עבדתי ישירות למרות שהתעקשתי ולבסוף הסכימו לקשר ביני לבין העורכת. רצוי שתהייה עבודה משותפת עם העורכת ולא רק דרך מתווכים...

mirav101

New member
האם אתה מתכנן עוד ספר ?דרך אגב

ידידה שלי המליצה לי על הספר ודידפתי בו קצת בחנות ודי אהבתי-יש סיכוי טוב שאני אקנה אותו.

מ ה פ כ ן

New member
ספר נוסף...

ראשית אני שמח שהספר מצא חן בעינייך כפי שמצא חן בעיניי רבים אחרים. וזאת לפי התגובות החמות שאני מקבל מקוראים. לגביי ספר נוסף, כרגע אני מחפש נושא נוסף, עוד לא החלטתי אם אכתוב את הספר הבא כספר המשך או בנושא אחר לגמריי. למרות שקיבלתי תגובות רבות בהם טענו כי הספר נגמר באמצע ושאלו מה עם ההמשך. ובכן ההמשך הוא חיי הנוכחיים ואולי בעתיד גם אכתוב עליהם ספר נוסף.

semes100

New member
סיימתי לכתוב ספר שירים ואני רוצה...

לפרסם אותו. איך עושים את זה? מה עשית כדי שהספר שלך יתפרסם? שלחת לכל הוצאות הספרים ומי שפנתה אליך, הסכמת? מה שלחתם להוצאות ספרים- את כל הספר או רק אמרת להם את הרעיון של הספר והם עזרו לך לפתח אותו?

מצטרפת לשאלות לגבי הוצאת ספר ומוסיפ

ה לא יודעת אם תדע, אבל נשאל בכל זאת... 1. האם יש משהו בדבר שלהשיג הוצאה שתסכים להוציא ספר שירים זה קשה יותר מלהוציא ספר "רגיל"? 2. האם יש אפשרות לקבל עזרה במימון מהוצאות מסויימות או שהמימון נעשה על ידך בלבד? ואם כן, כיצד ניתן לעשות זאת? 3. ואחרונה, שלא יודעת אם מישהו יוכל לענות לי אבל נשאל... אם סגנון השירה שלי, קצת שונה מהסגנון המקובל- הכוונה לשירים היותר בנויים להלחנה (אבל עדיין שירים כתובים היטב), זה מוריד מהסיכויים שלהם להתפרסם או לא בהכרח?

מ ה פ כ ן

New member
ספר שירים...

שוק ספרי השירים לצערי קטן בהרבה משוק הסיפורת והעיון. עם יד על הלב, מתי קניתם לאחרונה ספר שירים ? לכן מן הסתם קשה הרבה יותר להגיע לקהל הרחב עם ספר שירים. לגביי המימון, אם איתרע מזלך ונפלת להוצאה שמעוניינת להוציא את כתב ידך לאור ללא השתתפות מצידך, הריי שזה שווה לטעמי כמו בזכייה בלוטו באחד מהפרסים הראשונים. אם לא, ניתן להעזר המילגות שונות הקיימות מקרנות שונות כמו מילגות שמסייעות בשכר הלימוד באוניברסיטאות. צריך פשוט לדעת למצוא אותן ולפנות אליהן בבקשה מנומקת (ומיתחננת). ולגביי סיגנון השירים שלך, אני לא מבין גדול בשירים אבל ככל שהם יוצאי דופן מבחינה סגנונית כך לטעמי יש להם יותר סיכוי להימכר, לפחות לטעמי...

מ ה פ כ ן

New member
מה שולחים...

ראשית ברכות על שיש בידך "מוצר" כמעט מוגמר. דבר ראשון אני מציע לך להעביר את כתב היד לקריאה ביקורתית ועדיף שתהיה אוביקטיבית, זאת אומרת גם בתשלום. את השירות הזה עושות הוצאות פרטיות המעבירות את כתבי היד ללקטורים מקצועיים האומרים אם יש לספר פוטנציאל ומה עוד צריך לשפר בו. לאחר מכן לשוב ולשכתב את הספר עד שיהיה לך ברור שהוא מוכן להוצאה לאור. גם אז לשוב ולשכתב עד שיימאס לך מכך. השלב הבא הוא הדפסת עותקים כמס' ההוצאות לאור אליהן את רוצה לשלוח + עותק נוסף שיישלח לעצמך בדואר רשום ואותו תשאירי חתום וסגור כהוכחה שכתב היד המקורי הוא שלך וכך גם זכויות היוצרים עליו. לא להתעצל ולכרוך את כתבי היד הנשלחים, ולצרף מכתב קצר (לא יותר משני עמודים) המספר בקשצרה עלייך ועל עלילת הספר. אני מאמין שהתהליך זהה גם לספרי שירה...

semes100

New member
לא הבנתי את הרעיון עם שליחת העותק?

מה הכוונה לשלוח עותק בדואר לעצמי? זה עוזר לזכויות יוצרים? כיצד?הרי אף אחד לא יודע מה שלחתי לעצמי, אפשר גם לזייף חותמת של הדואר- למה זה עוזר לזכויות יוצרים לשלוח לעצמך את העותק?

למעלה