שרשור שאלות לסופר רונן דוד

מ ה פ כ ן

New member
זכויות יוצרים...

ככה מלמדים כשמוציאים ספר, שולחים לעצמנו בדואר רשום עותק מכתב היד. ולא פותחים את החבילה עד שמגיעים לבית המשפט שם מוכיחים באמצעות הפתק של דואר רשום והחבילה הסגורה שכתב היד שלנו. גם אני עשיתי זאת למרות שעדיין לא שמעתי על גניבת זכויות יוצרים של כתב יד שנישלח להוצאה מסויימת בארץ.

semes100

New member
כמה זמן עבר מאז שסיימת את הספר ועד

ועד שהוצאת ספרים פנתה אליך שתוציא אותו? כמה זמן לקחת להוצאת הספרים להוציא את הספר לאור?הם עשו איתך איזה חוזה שבו אתה מקבל אחוזים מהספר? איך זה הולך?

מ ה פ כ ן

New member
זמנים וחוזה...

אני שוב אומר, אני מספר על המקרה הפרטי שלי. את הפורמט הראשוני של הספר כתבתי תוך מקסימום חודשיים. לקח לי לערוך ולשכתב אותו עוד כ- 5 חודשים. היו הוצאות לאור שענו לי תשובה שלילית כמובן תוך שבועיים, ובאמת עד היום אני מתפלא כיצד ניתן לקרוא ספר תוך שבועיים כאשר בזמן הזה הוא גם עושה את דרכו חזרה אליי. היו הוצאות שקיבלתי מהן תשובה שלילית גם לאחר 10 חודשים. כל התהליך לקח כשנה עד שהגעתי להוצאת תמוז וזו הסכימה להוציא לאור את הספר אצלם. כל התהליך כולו מרגיע הקלדת המילה הראשונה עד שהספר ראה אור, לקח שנה ועשרה חודשים. מהר לפי כל קנה מידה של הוצאת ספר לאור. כמובן שבשלב ראשון, לפני תחילת עבודה על הספר בשיתוף ההוצאה לאור, חתמנו על חוזה מפורט ובו התחייבנו להוציא את הספר לאור תוך חצי שנה מיום חתימת החוזה.

semes100

New member
לכמה הוצאות שלחת את הספר שלך?

איפה ניתן לראות את כל ההוצאות הללו?יש איפשהו רשימה שלהם?

מ ה פ כ ן

New member
רשימת ההוצאות...

ניתן להיכנס לבלוג שלי ולמצוא כתובות עדכניות של כל הוצאות הספרים אליהן פניתי. בסך הכל פניתי לכ- 15 הוצאות שונות...

מ ה פ כ ן

New member
התאחדות המולים

בקישור מצורפת רשימת ההוצאות לאור הרשומות בהתאחדות המולי"ם, אני רק מזהיר אותכם שהכתובות לא תמיד מעודכנות. שווה לנסות...

semes100

New member
עניין הוצאת הספר הוא עניין מסובך?

מה אתה עושה על מנת לשווק את הספר? כמה עותקים אתה צריך למכור על מנת להרויח מהספר?

מ ה פ כ ן

New member
רווחים

בספר השקעתי הרבה זמן, יזע וכסף.את הכסף אני לא מצפה להחזיר כרווחים.חשוב להבין, לא הוצאתי לאור את הספר על מנת להרוויח ממנו או לקנות וילה. המסר חשוב לי יותר מהרווחים מהספר.מי שכותב ספרים על מנת להרוויח רצוי ששמו יהיה רם אורן או עירית לינור, אני ממש לא מבין איך אנשים אחרים מצפים להרוויח מהוצאתו של ספר.אני נוקט בכל האמצעים על מנת לשווק את הספר, פורומים, אינטרנט, מיילים, עיתונאים, כל המדיות כמו רדיו, טלויזיה ועיתונים כמובן במשאבים שעומדים לרשותי (ואין לי הרבה בכלל). תתפלאו כמה ניתן לעשות על מנת לשווק ספר בלי הרבה כסף.למשל אחד הפרוייקטים שלי בשיווק הספר, היה למידת תוכנת פלאש על מנת ליצור סירטון אנימציה לצורך פרומושין ושיופץ ברחבי האינטרנט.מי שרוצה לראות את הסירטון מוזמן להיכנס לקישור המצורף את הסירטון הכנתי בעצמי...

semes100

New member
איך אתה עושה שיווק ע"י רדיו, עיתוני

עיתונים וטלווזיה- אתה שולח להם בדואר שפירסמת ספר או מתקשר אליהם?

מ ה פ כ ן

New member
שיווק...

שיווק הספר הוא השלב הכי מסובך ובלתי תלוי (בי) בכל תהליך הוצאת הספר. כחלק מהחתימה על החוזה, התחייבה ההוצאה לשלוח מס' רב של עותקים למבקרי ספרות ועיתונאים בכל המדיות הקיימות. מכאן והילך הכדור במגרש של המבקרים אם יבחרו לערוך כתבה על הספר או לא. זה תלוי בהרבה קשרים אישיים וקסם אישי וגם קצת חוצפה. אני מאמין שצריך להיות גם מקוריים על מנת שישימו לב אלייך. כך גם עלה בליבי הרעיון של הסרטון המצורף כאן באחת התגובות אותו הפצתי לכ- 200 כתובות מיילים של חברים, משפחה וכל מי שאי פעם התכתבתי איתו ברחבי האינטרנט, וביקשתי מהם להפיץ את הסירטון הלאה לחברים שלהם, בדומה לדואר ספאם, אבל ספאם חכם וידידותי... רצוי ליצור קשר ראשוני טלפוני או אחר עם המבקר אליו נשלח עותק מהספר, אבל הדבר לא תמיד אפשרי ואנחנו תלויים בגחמותיהם של המבקרים.

semes100

New member
מה תהליך ההוצאה?

האם ביקשו ממך לשנות את הספר? האם לא פחדת שיגנבו לך את הרעיון?שתפסיד מכל הענין כסף?

מ ה פ כ ן

New member
תהליך ההוצאה...

התהליך בקצרה הוא: עריכה, עימוד, עיצוב הכריכה, כתיבת התקציר, נתינת שם סופי לספר, חתימה על עותק שמש והוצאה לאור. אה כן וכמובן ההפצה לחנויות. אני מקווה שלא פיספסתי שלב... בעיקרון לשמחתי לא נתבקשתי לעשות שינויים מהותיים בעלילה. לא פחדתי שיגנבו לי את הרעיון מאחר ומדובר בסיפור אוטוביוגרפי. וברור לי שאני אפסיד מכל העניין כסף. שוב אני אומר, המטרה בהוצאת הספר היא לא כלכלית...

מ ה פ כ ן

New member
עותק שמש...

עותק שמש הוא הפורמט האחרון והמודפס בו יצא הספר לאור. הוא קרוי על שם עותקים השמש שפעם היו מדפיסים בדפוס מיוחד ואשר היווה את הבסיס ליצירת הגלופות להדפסת הדפים. היום כל מה שנותר מהמושג זה שמו, אבל בעיקרון אחרי שחותמים על עותק השמש, כמעט ולא ניתן לשנות דבר מתוכן הספר וזה בעצם האישור הסופי לדפוס.

semes100

New member
זהו בינתיים-אני אהיה באירוח

ומכסימום אני אכתוב לך- אני אשמח אם תשאיר גם אימייל שאפשר יהיה ליצור איתך קשר אחרי זה.

....

איפה טופלת? האם אתה מאמין בפסיכולוגים? האם אתה מאשים את הצבא במה שקרה לך?

מ ה פ כ ן

New member
פסיכופריחה

פירוש השם הוא פשוט. זוכרים את הסרט גבעת חלפון אינה עונה ?, אז טוביה צפיר שמשחק את המ"פ ניתקף שיגעון והרס"פ שלו (שמשחק אותו גברי) אומר למח"ט שכנראה הוא (המ"פ) סובל מסכיזופריחה. זה בקטע בו הוא רודף אחריי בולה בולה. אז באנלוגיה לכינוי הזה קראנו לספר בשם פסיכופריחה. אגב סכיזופריחה הוא גם הניק הקודם שלי בפורומים

מ ה פ כ ן

New member
פסיכופריחה

פירוש השם הוא פשוט. זוכרים את הסרט גבעת חלפון אינה עונה ?, אז טוביה צפיר שמשחק את המ"פ ניתקף שיגעון והרס"פ שלו (שמשחק אותו גברי) אומר למח"ט שכנראה הוא (המ"פ) סובל מסכיזופריחה. זה בקטע בו הוא רודף אחריי בולה בולה. אז באנלוגיה לכינוי הזה קראנו לספר בשם פסיכופריחה. אגב סכיזופריחה הוא גם הניק הקודם שלי בפורומים

למעלה