שרשור שאלות לשלומית כהן אסיף

לוטקה

New member
שאלות בשם בני בן התשע

שגדל על מסיבה בגן העכברים, הגמד גמדן והקוסם תותן, גשם של נשיקות וגלגל הלחמניות: אני אוהב את סיפוריך, הם נשמעים כמו שירים. * האם את משוררת או סופרת או שניהם? * האם את אוהבת עכברים במיוחד? * איך את בוחרת את השמות של הדמויות בסיפורים? תודה, טל

ללוטקה, אמא של טל

אני גם זה וגם זה. ילד אחד אמר לי פעם: "את גם משוררת וגם סופרת, אולי תקראי לעצמך בקיצור סוררת?". לפעמים אני מבטאת את עצמי בשורות קצרות, לפעמים בשורות ארוכות. מבחינתי אין הבדל בין סיפור לשיר. לגבי העכברים, כן אני אוהבת אותם. גם ספרי "סיפור שמתחיל בנשיקה ונגמר בחיבוק" עוסק בעכברים. כשהייתי קטנה פחדתי מחתולים. שמות הדמויות כמו "ממושי", "ד"ר מרשמלו מלו", "שישקו" וכו', מצלצלים לי באוזניים כשמות יפים. אפילו שהקורא רואה בהם לפעמים שמות מוזרים. כמובן שאם לגיבורה שם כמו "חג'ובה", היא וודאי מכשפה. ואם שמה "ננרלה" או "אהילי", היא ללא ספק נסיכה. אגב טל הוא שם מקסים.

שאלה ארוכה קצת...

שאלות לשלומית: 1. ביקרנו בחולון בן הציבורי שיש בו את הפסלים של "הארנב ממושי" והוקסמנו. את הולכת לבקר לפעמים בגן הזה ורואה את ה"בייביס" שלך? גם בעדליאדא האחרונה שהיתה בפורים עשו מהסיפור הזה בובות ענקיות וזה מקסים. איפה הבובות ההם היום את יודעת? יש לנו בבית את הדיסק שאת קוראת בקולך את הסיפור ורוצים להודות לך עליו. יהיה נחמד אם יהיו עוד קלטות ודיסקים כאלה בחנויות- ויפה שעה אחת קודם. 2. האם תהיי מוכנה להופיע גם בפני חירשים ולספר על הכתיבה שלך ובכלל (הרצאות מתומללות שאפשר להבין גם עם שפת סימנים והקלדה). איך יוצרים איתך קשר? 3. שיר שאני מאד אוהבת זה האבן שלי. (מתוך "הירח בוכה כוכבים") רציתי לשאול אם אמך באמת אמרה את זה... את השיר הזה ראיתי פעם חקוק על קבר בבית הקברות. האן שלי יש אבן אחת בסוף החצר שם אני יושב וחושב שם אני מסתתר. פעם אקח אותה הביתה ואנסה להעמיד בחדר במקום כסא. אבל האבן גדולה וקשה לסחור ואמא תגיד להחזיר לרחוב. מקודם ראיתי מישהו יושב על האבן שלי רציתי להגיד לו שיסתלק ולא ישב עליה לעולם ונזכרתי שאמא אמרה: "האבן בחצר היא של כלם". ------------- ואני חושבת שאת, שלומית,ואסיף שירייך, היא הלב - של כולללללם!! תודה. ש. היי ברוכה ותמשיכי לנבוע ולפרוח, וולוולה, דפנה אבישי יעל, מיכל, שי ועידו

סליחה על הטעויות, ועוד שאלה...

לא יפה, לא יפה. הטעויות.. לשיר קוראים: "האבן שלי" וצריך להיות "אבל האבן גדולה וקשה לסחוב" והשאלה שקפצה לי עכשיו היא: האם יש לך אתר באינטרנט? איך לא.. שמעתי, אגב, שאת עדיין אוהבת לכתוב שירים בעיפרון, זה נכון? ותגידי, תמיד תמיד היה לך שער ארוך ארוך? ועוד שאלה: יש אולי אפשרות שיהיה פעם ספר שאת תאיירי אותו בעצמך? תודה על הסבלנות והקשב.. ותודה על הביקור שלך כאן. להתראות באתר שלך!

לוולוולה

אני מופיעה גם בפני ילדים חרשים וגם בפני ילדים חריגים. הקשר יכול להיעשות באמצעות סל תרבות ארצי, אומנות לעם או באמצעות משרד. וולוולה, תודה על כל המחמאות. ושמרי על עצמך, אולי במקרה גם את כותבת? וניפגש על מדף הספרים.

למיכל שגיא

"אגרוף קמוץ". נמצא בספרי "מחשבות שאינן רוצות לישון", אבל שיבצתי אותו שוב בספרי "נשיקה בכיס", כי לטעמי זהו שיר אהבה. הספר "נשיקה בכיס" עוסק בחברות, אהבה, נשיקות ולבבות.

yaelnoga333

New member
מהי רשימת הספרים המלאה שלך?

שלומית יקרה שלום. אני יודעת שאת כותבת הרבה. כמה ספרים כתבת עד היום? כמו כן הייתי שמחה לקבל מימך את רשימת הספרים המלאה שלך. בתודה יעל

רשימה חלקית- בשבילך יעל, עד חצי המל

1. שש ביד שמאל 2. סיפור שמתחיל בנשיקה ונגמר בחיבוק 3. גשם של נשיקות 4. הצב שמיל שמלאי 5. נשיקה בכיס 6. מאחורי וילון האפרסקים 7. התעלול האדום 8. גבעת הכפתורים 9. פונזו מן האגם הצוחק 10. מחשבות שאינן רוצות לישון 11. הירח בוכה כוכבים 12. הארנב ממושי 13. הסוד של העכבר זנזיבר 14. הגמד גמדן והקוסם תותן 15. נשיקת הפתעה 16. הצימוקים הם ענבים עצובים 17. המחבוא של הרוח 18. סבא מרחוב העפיפונים הכחולים 19. ד"ר מרשמלו 20. הספר הגדול של שלומית 21. לפעמים בגשם לפעמים בלב 22. גלגל הלחמניות 23. המלך ממדו 24. חצי גלימת מלכות 25. שודד החלומות 26. מלך הפעמונים 27. מוכר העננים 28. מסיבה בגן העכברים 29. דובי דביג'מה 30. ואם המלכה תגיד כן 31. הנסיכה מן הקשת 32. שוק המראות הקטנות 33. רונה זברונה 34. אחרי שלבשתי פיג'מה 35. חומפס 36. ארמון הפרפרים --- הצלחתי רק עם ל"ו הספרים, חסרים לי עוד כ-9 למנין. מי יכול לעזור לי לפני ששלומית מגיעה??

Naomif

New member
שלומית כהן-אסיף שלום,

אני סטודנטית בשנה השלישית ללימודים. אני עושה עבודת סימנריון על מיתוס השוויון בין המינים כפי שמתבטא באיורים של ספרות ילדים. במהלך החיפושים אחר ספרים נתקלתי בספרים המקסימים שלך. מאוד אהבתי את הספר "דוקטור מרשמלו מלו" ויוסי אבולעפיה הוא מאייר נפלא
הייתי רוצה לדעת אם את יכולה להמליץ לי על ספרים שלך או ספרים אחרים שיכולים להתאים למחקר שלי. תודה רבה
נעמי

לנעמי

נעמי, תודה על המחמאות. אני חושבת שידידי יוסי אבולעפיה יוכל לעזור יותר ממני. גם הציירת הילה חבקין תוכל לתרום בנושא. עייני בספרי "נשיקה בכיס".

hozalitoosh

New member
שאלה לשלומית

שלומית. שלום. קוראים לי אורי. לפני המון שנים, עוד הייתי קטן, את באת לדבר אצלנו בבית הספר, ואני זוכר שכתבתי לך כמו מן ספור שמשולבים בו כותרות\שמות של השירים שכתבת. מעניין אותי לדעת אם שמרת את זה? אני זוכר שמאוד שמחת...

אורי יקר

אני זוכרת שהתרגשתי, אני מקווה שאני לא מבלבלת אותך עם אורי אחר. אני מקבלת אלפי מכתבים מילדים, ולפעמים אני לא זוכרת שניים שלושה.

hozalitoosh

New member
אני נתתי לך את המכתב ביד.

הייתי בכיתה ד'. זה היה באיזה אולם ספורט

hozalitoosh

New member
אני זוכר שהקראתי אותו בפנייך

הייתי בכיתה ד'. זה היה באיזה אולם ספורט... אני לא זוכר הרבה כפי שאת רואה- רק את התגובה שלך

Naomif

New member
המון תודה על תגובתך,

איך אני יכולה ליצור קשר עם יוסי אבולפיה והילה חבקין
אני אחפש את הספרים שציינת. שוב תודה, נעמי

hozalitoosh

New member
שאלה לשלומית

שלומית. שלום. קוראים לי אורי. לפני המון שנים, עוד הייתי קטן, את באת לדבר אצלנו בבית הספר, ואני זוכר שכתבתי לך כמו מן ספור שמשולבים בו כותרות\שמות של השירים שכתבת. מעניין אותי לדעת אם שמרת את זה? אני זוכר שמאוד שמחת...

למעלה