שרשור שגעונות, IF U WILL

סליידר

New member
פירסמתי את זה בפורום התמכרויות...

וחשבתי שאולי מהזווית שלכם של המטריקס והקונספירציות, תראו לי כיוון אחרי לפיתרון הבעייה, אז שתעזרו לי להאמין במשהו אחר... תודה לכם אם אתם יכולים לעזור בכל דרך, גם בלי קשר לקונספירציות ומאטריקס. --------------------------------------------------------------- התמכרות כזאת בטח לא שמעתם הרבה זמן. לא שאני מתגאה בזה או משהו, ואני גם לא בטוח אם שמעתם על מקרה דומה או לא, פשוט אני בחיים לא ראיתי משהו דומה להתמכרות שלי, ואני פשוט חייב לסיים את זה וזה הורג אותי! אז מאיפה להתחיל...? הנה: אני לא זוכר איך התחלתי את המעשה המטומטם הזה, אבל התחלתי ללכת בדרכים קבועות לבי"ס, ולזוז דרכים משונות. עכשיו הקטע המוזר המתפרש מזה: כשאני הולך לבי"ס אני מסתכל שעל כל סוג דרך (עפר, אספלט) אני חייב לדרוך עליו ברגל ימין ולצאת ממנו ברגל ימין. אם אני עובר בין שני עמודים (עמודי פנסים, חשמל, או אפילו עצים) אני חייב לעבור דרך עוד שניים, כאילו תמיד במספר זוגי, אם אני עובר דרך 3 אני מאמין שזה יביא לי מזל רע. עוד דברים: כל מקום שאני הולך בבית או בכיתה, חייב להיות דברים מסודרים ומקבילים, אסור לשים ספר הפוך, או קלמר באלכסון וכל מיני שטויות כאלה. אני אפילו מאמין שאני חייב להשתמש בשמפו מיוחד בשבילי ושמפואים אחרים מביאים מזל רע. ויש עוד המון דוגמאות. אני מאמין שאם אני יחרוג מהדברים האלה שאני עושה, ולא יעשה אותם כמו שצריך, אז יבוא אליי מזל רע. עכשיו בטח אתם שואלים את עצמכם למה לא ניסיתי פעם אחת להפסיק אם זה. אז זהו , שכן ניסיתי פעם אחת. אבל ניסיתי בדרך אחרת: אמרתי לעצמי שברגע שאני עובר מהבית, אני ניטראלי וככל שאני עובר דרך שני עמודים יותר, אז זה יותר מזל טוב. כאילו אין דרך שיווצר מזל רע. אז ניסיתי את זה, ופשוט היה לי את השבוע הכי גרוע בחיים שלי. אני לא יכול להסביר מה היה גרוע, כי ניסיתי לשכוח מזה כמה שיותר מהר, אבל ההרגשה הכללית שלי הייתה כל כך גרועה, שזה גרם לי להאמין יותר בהתמכרויות האלה. יש לי עוד המון דוגמאות לכל מיני דברים טיפשיים כאלה, כמו שכשאני רואה חתול שחור אז אני יורק 3 פעמים. עכשיו עוד כמה פרטים עליי שתדעו: אני בן 15, אין לי חברה, אני לא הומו, יש לי המון חברים, אני אוהב כדורגל ובקיצור אני נורמלי לכל דבר (בערך..
) (לא שהומו זה לא נורמלי חס וחלילה, מצטער אם אני פוגע במישהו, פשוט אני רוצה שיבינו את הפרטים עליי). ועוד משהו: אני לא מאמין באלוהים. וכל התופעה הזאת שאני ממשיך לעשות את הדברים האלה נמשך מספטמבר האחרון נדמה לי. אני כבר לא סופר, אני רק רוצה שזה יגמר. בבקשה ממכם, תעזרו לי, תכתבו כל עצה שנראה לכם שתעזור, חשבתי המון זמן אם לכתוב כזאת הודעה ואיך לנסח אותה. אם יש לכם עוד שאלות אני יענה, אני כל הזמן יבדוק אם מישהו כאן ענה להודעה שלי. אני פשוט צריך עזרה כי זה ממש דחוף לי ואני לא יודע איך אני יוצא ממצב כזה. תודה לכם, סליידר.

דנה^^

New member
תשמע, סליידר,

לפני שאני מתחילה לכתוב אני רוצה להבהיר שכל מה שכתוב פה זו רק דעתי, ולאנשים שונים מתאימים דברים שונים, אז תרגיש חופשי להתעלם ממה שכתבתי.. הכינוי שלך הזכיר לי שיר אחד, SLIDE של דידו, והנה שורה ממנו: "it´s alright to make mistakes you´re only human" לא יודעת מה היא קשורה אבל היא יפה. תשמע, אתה נכנסת למעין שגרה כזו, ויותר מזה- אתה נתפסת לרעיון שאם תצא מהדרכים האלה יקרה משהו רע, או שהדרכים האלו מביאות לך מזל. תראה, אם אתה רוצה להפסיק אם זה אתה צריך לשחרר, ומה זה אומר? קודם כל, לדעתי, האמונה היא הדבר הכי חזק שקיים כי זה הרצון שלך, אז עכשיו תחליט (ובעצם הפנייה שלך כבר החלטת) אם אתה מעדיף לצאת מהמצב הזה או להישאר עם האמונה שנלוות אליו, תראה, אולי בתור התחלתה תנסה בהדרגתיות, פעם בשבוע או פעם בכמה ימים לחרוג מהמנהג. אל תחפש את הדברים הרעים או תחושות רעות שקרו באותו שבוע כי דברים רעים תמיד אפשר למצוא. אולי תנסה במקום לחשוב על דברים משמחים שקרו באותו שבוע. תן לזה נסיון. קשה לקטוע הרגל שנעשה במשך הרבה זמן אבל זה הכל במחשבה, תנסה לחשוב (כמו שעושים בשיעור ספרות :)) מה המספרים הזוגיים אומרים בשבילך? למה דווקא הם יגנו עליך? ועוד דבר מאוד חשוב- האם אתה באמת רוצה לצאת מהמצב הזה. ברור שאני מאמינה שכן, כי אחרת לא היית כותב את הודעה, אבל השאלה הזו היא כדי לחזק את הרצון והאמונה שלך בעצמך שתצליח בלי קשר למספרים. בלי קשה למה שאמרתי קודם נסה במשך יום אחד להתעלם ממספר הצעדים שאתה עושה, וכשאתה מתחיל לספור, נסה להפסיק. בסך הכל רק אתה יכול להפסיק עם זה. אין לי עוד ממש משהו להגיד.. אז שיהיה בהצלחה ותמשיך לעדכן! עוד דבר חשוב: אל תתייאש, גם אם בהתחלה לא הולך, תמיד תמשיך לנסות.

סליידר

New member
אויש תודה!

אני מבטיח לנסות. הבנתי כל מה שכתבת ואני מרגיש שהתגובה מתאימה לי. באמת פגעת בול במה שכתבת, אני מבטיח שאני ינסה ואני יעדכן בימים הקרובים. תודה רבה! נ.ב. וואו איך העלת לי את המצב רוח. זה טוב שיש אנשים שמבינים לליבי. תודה.

דנה^^

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

איזה כיף לשמוע!! באמת! :) שמחה שיכלתי להעלות את המצברוח :) "dont let anybody put you down" שיהיה המון המון בהצלחה!!

IC4

New member
תנסה ללכת מכות עם חבר טוב ../images/Emo13.gif

ואז לא תהיה מרוכז ותקוע במחשבות שכאלה אני לא יודע זה רק רעיון (כן זה בא בהשראת פייט קלאב אבל גם אני עוד לפני הסרט היו לי מחשבות כאלה). תעסיק את עצמך תקרא תשיר תצפה תאונן אולי לאט לאט תשים לב שאינך שם לב לדברים האלה שכלאו אותך עד כה --- תמיד יש אנשים שמבינים ללבך, הרעיון הוא להבין זאת ולדבר/לזכור איתם

IC4

New member
"you´re only human"

פעם עלתה בי המחשבה של מה זאת אומרת "רק" בנאדם ולכן מותר לו לטעות? ההפך הוא הנכון אתה בן אדם ! אתה יצור חי חושב אינטלגינטי , למה שתטעה? תנצל את יכולתך לחשוב במקום קודם לפגוע במישהו אחר ואז להסיק מזה את המסקנה --- אבל זה לא ענין אבסולוטי ככה אני רואה זאת היום מגוון רחב של טעויות שחלק מהן או כולן או אף אחת מהן, זה לא נורא אם קרו אז מה ?!?!

RedStorm

New member
עכשיו תוורי!.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני חושב שאני מבין אותך אפילו בגלל שעברו עליי כאלה דברים (ועדיין עוברים) תראה אתה בטח עושה את הדברים האלה כדי שתרגיש טוב עם עצמך אתה ממציא לעצמך אמונות ומנהגים כאלה , שפשוט בלי סיבה אתה אומר לעצמך שאם אתה תעבור בין שני עמודים פעם אחת יהיה לך מזל רע... תראה הכל בראש! ותאמת אם אתה תאמין בזה , יכול להיות שזה באמת יהיה נכון לתת לך עצה? תגיד לעצמך שהכל שטויות , אם אתה באמת רוצה להפסיק את המנהגים האלה תעשה בכוונה דברים נגד האמונות האלה שלך ! תעבור פעם אחת בין שני עמודים ותגיד !!!!זין , יהיה לי את המזל הכי טוב בעולם!!!! תשתמש בשמפו שאתה מאמין שעושה לך מזל רע!בכוונה! תבלגן את הקלמר!!(תחייה בגבול הסכנה:)) תלטף חתולים שחורים ! באמת תלך ותגיד לעצמך שזה שטויות , ורע לך רק כי אתה מאמין שיהיה לך רע! תוכיח לעצמך שאתה יכול לעשות הכל , תראה שהאמונות תקפות רק כמאמינים בהם ותעשה ...דווקא! ותחייך כמובן !:)

IC4

New member
אהה אני קצת מפחד

רדסטורם מסר ההודעה שלך קצת מרתיע אותי אם אתה מאמין שאסור לרצוח אנשים ואתה תקוע בלחיות על מחשבות על דברים כאלה, ההודעה שלך אומרת בעצם בכלליות אז לך תרצח מישהו אקראי. בעעעה שיהיה ברור שעצות מסוימות באות לאנשים מסוימים במצבים מסוימים
רציתי לרשום בכותרת: יהוה בנזונה
אני למשל WHILE WE´RE ON IT נראה לי כל יום חושב על אלוהים כל יום מזכיר לי מחדש למה אני לא מאמין בו ולמה יש בי מעין זעם ואי אהדה לשליטה של האמונה בו בכל כך הרבה אנשים, ועם זאת מבין את זה בערך.

lin23

New member
מה שיש לך זה...

OCD משמעו- OBSSESIVE COMPOLSIVE DISORDER. אני לא מתיימרת "לנתח" אותך, אבל לדעתי זה שווה בדיקה. ורצוי מוקדם כי ככל שהזמן עובר אתה רק תסתבך עם עצמך. טיפול נפשי הוא לא דבר מגונה, זו בעיה שניתן לפתור אותה עם פסיכולוג. הפסיכולוג ילמד אותך דפוסי התנהגות שונים (כיצד להיפטר מהבעיה). שוב, אני לא בטוחה, אבל תבדוק את זה. ועוד משהו ל-REDSTORM!!! שמו של המתנקש במרטין לותר קינג הוא: ג´ימס ארל ריי.

דנה^^

New member
חייבת להשמיע את דעתי

בקשר לפסיכולוגים!! שומדבר אישי נגדך אבל הרבה דברים נגד פסיכולוגים :) לא, אני לא מכירה כאלה, לא הלכתי לכאלה ומן הסתם עכשיו תגידו לי שבגלל הסיבות האלה אין לי אף זכות להגיד שהם דפוקים וכו´ וכו´ אבל אני אגיד את זה בכל זאת. [שוב אני אציין שכל מה שכתוב פה זה דעתי] פסיכולוגים לא יכולים לעזור בכלום! רק בן אדם עצמו יכול לפתור את הבעיות של עצמו, וכמובן שהוא חייב לרצות לפתור אותן כדי לפתור אותן. פסיכולוג מטופש יכול להגיד את מה שהוא רוצה להגיד במשך מליון שנה וזה לא יעזור בכלום אם זה לא יבוא מהאדם עצמו. דפוסי התנהגות שונים? מי זה הפסיכולוג המטופש שיקבע לו איך להתנהג? זה האדם שצריך ללמוד להשתנות, כמובן רק אם הוא רוצה בכך. אני לא שוללת עזרה. ברור שטוב להתייעץ אבל למה להתייעץ עם "איש מקצוע"? יש בכלל דבר כזה? טוב אני מניחה שלדעתך כן, אבל לדעתי אף אחד לא יכול ללמוד את המחשבה של כל אחד ואחד מכיוון שהיא שונה. הכי טוב להתייעץ עם אנשים קרובים אליך (כי מן הסתם הם ירצו לעזור ויבינו אותך ותרגישי חופשי לדבר איתם) או עם כל אנשים אחרים וזה תלוי בבן אדם עצמו. החלטה שלו בלבד. מצד שני הוא גם יכול להחליט להתייעץ עם "איש מקצוע" שלא מבין מהחיים שלו.. נו טוב.. כל אחד והבחירות שלו. נ.ב. - "טיפול נפשי"- מי בדיוק קבע איזו נפש היא נורמלית ואיזו לא? למה לחיות עפ"י חוקי החברה המוסכמים והמטופשים לרוב?

lin23

New member
סליחה?!

דנה יקירתי, עם כל הכבוד...איש מקצוע עוזר במקום שצריך בו עזרה. עצם זה שעלתה כאן "הבעיה" של הבחור, אומרת שזה מפריע לו בקיום חיים "נורמליים". ההתנהגות שלו מתנגשת עם הנורמה ולכן הוא מרגיש שונה. ולדעתי כן יש צורך באיש מקצוע, כי אולי עכשיו הבעיה הזו נראית קטנה, אולי הוא בעצם מרגיש מיוחד (נון- קונפורמיסט), אבל פתאום בגיל 24 הכל יכול להתפרץ אצלו (ובעצם אצל כל אחד). גם אני חייתי לי 24 שנים בשקט יחסי...עד שמשהו גרם לבעיה להתעורר אצלי...אני לא אכביר מילים על הבעיה שלי, אבל אני חושבת שכן מומלץ ללכת לטיפול, אין שום דבר מביך בזה. כמו שיש רופא לכאבי גרון, יש גם רופא (להלן פסיכיאטר/פסיכולוג) לנפש. אז אל תשללי טיפול שכזה.

דנה^^

New member
תגובה

"איש מקצוע עוזר במקום שבו צריך עזרה", את יכולה להמשיך להתווכח איתי על זה (למרות שבעצם לא התייחסת לזה בכלל..) אבל, לדעתי, אין כזה דבר איש מקצוע לנפש. כל נפש היא שונה, ולכן, לדעתי, כל אחד שקורא לעצמו איש מקצוע בתחום הזה עושה מעצמו צחוק. כמובן שזו דעתי וכבר אמרתי שאת יכולה לא להסכים איתה אבל זה לא ישנה אותה. "ההתנהגות שלו מתנגשת עם הנורמה", איזו נורמה? מי קובע את הנורמה? כמה פעמים אנחנו הגדרנו נורמה שכיום נראית לא נורמלית לחלוטין? לפי מה שהבנתי, הוא לא מרגיש שונה, אלא הוא מרגיש שהפעולה שהפכה לאובססיבית משפיעה יותר מדי על החיים שלו- תקן אותי אם לא הבנתי נכון. על "איש מקצוע" בתחום הזה אני לא אחזור ואגיד את מה שכבר אמרתי, אבל אני כן אחזור על מה שכתבתי קודם- לא שללתי עזרה, אבל עזרה מאנשים שמבינים, ולדעתי, עזרה שבאה מאנשים שהמקצוע שלהם הוא לנסות להבין את נפש האדם זו לא עזרה אמיתית משום ש: 1. לא באמת אכפת להם מהאדם 2. האדם לא תמיד מרגיש שהוא יכול לסמוך עליהם באופן מלא 3. כמו שכבר אמרתי לדעתי אי אפשר לרכוש מקצוע של הבנת נפש האדם. אולי לדעתך זה נראה כמו בעייה ותסבוך, אבל לדעתי לא צריך לעשות מכל עכבר הר. אם אפשר לפתור את זה בדרך קלה ומהירה, אז למה לא? למה להסתבך עם "אנשי מקצוע" שסתם יגרמו לתסבוך נוסף? אני מבטיחה לך שאם עכשיו הוא מסתדר עם זה אז אין סיבה שזה ירדוף אותו.. אני לא יודעת מה היה המקרה שלך, אבל אני לא חושבת שאפשר להשוות, ולדעתי אם הבעייה התעוררה שוב אז כנראה שהיא לא טופלה היטב בעבר. דבר נוסף הוא שלא שללתי טיפול שכזה. אם אדם מרגיש נוח ללכת למישהו שלאו דווקא יוכל לעזור לו בסופו של דבר ומאמין שהוא יעזור לו אז אולי זה באמת יעזור לו, העיקר שהוא יאמין בזה, גם זה חלק חשוב.

lin23

New member
תגובה:

זו זכותך המלאה להחזיק בדעותייך, אבל אני לא יכולה להסכים עם דעתך. נכון שכל נפש היא שונה, אבל איש מקצוע (כשמו כן הוא) למד את סוגי האישיות השונים. יש להם נסיון רב בהבנת תהליכים נפשיים, בשיטות טיפול מתאימות וכן במתן תרופות (במקרים היותר מורכבים). אין מה לעשות אבל אדם צריך להתאים עצמו ל"נורמה" בכדי שירגיש שייך "ובסדר". אי אפשר להתעלם מהחברה, היא קיימת! אילולא החברה לאדם לא היו בעיות, כי אז איש הישר בעיניו יעשה, ללא התחשבות בחברה. עם כל הכבוד ל"אנשים שאכפת להם" אין להם את הכלים לעזור, על אף רצונם לעזור. "הבעיה" שלי אכן שונה ("חרדה חברתית") ובאמת אין מקום להשוואה. כל מה שאני אומרת הוא: בגלל שלא טיפלתי בבעיה שלי בזמן, היא התפרצה. מה שלמדתי מהטיפול הנפשי הוא שלכולם יש בעיות (הבעיה היא שרובנו מתעלמים ומדחיקים), יש אנשים שיכולים להתמודד טוב יותר ויש כאלו שנשברים. בגלל זה אני אומרת שאולי כדאי לו לפנות לשיחה (אפילו רק בכדי לגשש), כי הוא עוד צעיר (בן 15?) וחבל ... עוד פרט לגבי הבעיה שעלתה פה- המצב הזה נקרא "ביטול פעולה"- ע"י הימנעות מלמשל הליכה על מדרכות אדומות יימנע אסון כביכול (זה לא מודע), זהו מצב בעייתי...

דנה^^

New member
:)

לין, הדעות שלנו יישארו חלוקות ולכן אני לא רואה טעם בהמשך הוויכוח בקשר למידת המקצועיות של הפסיכולוגים. מה שכן רציתי להגיד הוא שלפעמים לאנשים שאכפת כן יש כלים לעזור וכמו שאת אומרת לי לא לשלול עזרה מקצועית עד כמה שתהיה, אני לא חושבת שאפשר לשלול עזרה\תמיכה מאנשים קרובים. עוד דבר קטנטן שרציתי הוא לאחל לך המון המון
עם הבעייה שלך, שאני מניחה שאת עדיין מתמודדת איתה עכשיו (?) בעצם זהו, נראה לי, אהה רגע אני רק אחדד עוד נקודה.. כמו שכבר אמרתי, לא ששלתי את העזרה, פשוט לדעתי אם אפשר למצוא פתרון יותר פשוט זה עדיף על להיכנס לטיפול נפשי כי יכול להיות שבסופו של דבר זה רק יותר יסתבך (ולפעמים דברים כאלה קורים).

RedStorm

New member
השאלה היא

אם הוא רוצה לחיות חיים נורמליים אם ה"בעיה" שלו מפריעה לו כי היא מתנגשת עם החיים לפי הנורמה..... --------שפויים לחלוטין-------(כמה אדיוטי!) בכל מקרה אם זה באמת מפריע לו לדעתי גם עדיף הרבה דברים על פסיכולוג אבל ! אם הוא רוצה להיות נורמלי , סליחה להרגיש "נורמלי" שיילך לפסיכולוג שיחשוב שהפסיכולוג עוזר לו - הוא יפסיק עם המנהג - ירגיש שהוא נורמלי ויהיה מאושר! והפסיכולוג עשה את עבודתו!

למעלה