שרשור שגעונות, IF U WILL

yb10

New member
ל- IC4

האמונה באלוהים בשבילי היא אמונה באחדות, ברוח האחת הנמצאת בכל. אתה טוען שאינך מאמין באלוהים, לדעתי כן. פשוט לכל אחד יש שם אחר לכנות את הדבר הזה שבין כה וכה אינו נתפש בהכרה המודעת שלנו. אני בוחר לומר שאני מאמין באלוהים כי אני מאמין בכוח האחד (אחדות) וברוח הנמצאת בכולנו. אלוהים אינו אדם ואינו "מלאך על" שניתן לייחס לו תכונות אנושיות וכאלה, על אחת כמה וכמה אינו צריך מאתנו דבר. מטרת התיקון שלנו היא להידמות לשלמות שיש באלוהים, לחקור, להפוך, לתהות ולהבין את דרך הבריאה ולהתמזג בה בשלמות. כשמתבוננים במאטריקס רואים רק את האשליה, כלומר התוצאה. צריך לחפש את הסיבה וזה כבר עניין אחר לגמרי. בידידות.

srullli

New member
כן , זאת באמת שאלה בעייתית

"אתה מאמין באלוהים" כל אחד מגדיר את המשמעות אחרת , ולכן גם המשמעות של התשובה תהייה אחרת..... בוא נגיד שאני למשל חושבת/אולי מאמינה שיש איזה משהו או כמה דברים בלתי-מוסברים או מובנים שאופפים אותנו מסביב כל הזמן ללא ידיעתינו.... לא יודעת לשם איזו מטרה......פשוט נראה לי מאוד ככה...

rshilkrot

New member
אם תשאלו אותי -

אני אגיד שני כן מאמין באלוהים... אני מאמין שאני האלוהים של עצמי. ואני מאמין שאני קיים. אני האלוהים של עצמי בגלל שרק אני יכו לחוות את התחושות והרגשות שאני חווה, ולכן אני יכול להגיד שרק אני קיים בוודאות... ואם אני היחיד שקיים בעולם - אני האלוהים בעולם שלי. מממ? נשמע הגיוני לא?

IC4

New member
נשמע יותר מעיק מאשר הגיוני

[נשמע = BANG
] אני מאמין בטבע! רק רציתי לדעת אם אתה מאמין באלוהים כאל שעלינו לסגוד לו אני שמח שהאמונה שלך היא חופשית ולא מחויבת לדת, כפי שלמרבה הצער (בשביל אנשים כמוך) המילה אלוהים מעלה ישר שייכות שכזו.

rshilkrot

New member
אפילו אם היה אלוהים (דתי, לא אני)

אנו חושב שלסגוד לו זה היה הדבר האחרון שהיה צריך לעשות. נראה לך באמת שישות כזאת גדולה מעניין אותה בני-אדם והשטויות שלהם? - "בבקשה בבקשה תעשה שמכבי חיפה ינצחו בדרבי!! בבקשה אלוהים?" - "לך תתנייק! נראה לך שיש לי זמן להתעסק בשטויות של מכבי חיפה? יש מטאור בגודל השמש שהולך לפגוע בכד"א עוד 30 שניות, החייזרים מנפטון רוצים להשתלט על הכוכב בטא-פריים ולהרוג את כל אוכלוסיית הכוכב, יש חור שחור בגודל כל הגלקסייה ששואב את אנדרומדה, ואתה רוצה שאני אעשה שמכבי חיפה תנצח בדרבי בשבת?!" - "טוב, טוב, תרגע.... (אלוהים חרא!, אני עובר להינדו)" - "שמעתי את זה!" (דיאלוג טיפוסי של מאמין מתוסכל) ככה שאין טעם לסגוד לאלוהים. אבל לסגוד לעצמך! זה כבר משהו אחר...

rshilkrot

New member
ברור

אני אלוהים. גם אתה אלוהים. גם כולם. כל אחד הוא האלוהים של עולמו. והוא היחיד שהוא צריך לסגוד לו.

אני בת לא בן! תודה...

אתה לא מרגיש קצת יותר מדי סנוב? בואו נסתובב ברחוב ונגיד לכולם "אני אלוהים" כמה חביב... זה שאני קובעת לעצמי זה לא אומר שאני אלוהים לעצמי!!! ובטח שאני לא אתחיל לסגוד לעצמי מהסיבה הברורה שיש בי חסרונות ואני לא מושלמת (תנציחו! לא תזכו לראות אותי אומרת זאת הרבה).

IC4

New member
חובשת, את הורסת את כל הכיף

הוא לא אומר ללכת לאנשים ברחוב ולהגיד להם אני אלוהים תסגדו לי הוא אומר ללכת לאנשים ברחוב ולהגיד להם אתם אלוהים של עצמכם, תסגדו לעצמכם
ברור שלאנשים יש חסרונות שהם קובעים לעצמם או מתאמצים לשנות אבל זה לא אומר שמי שבעל התפיסה של רועי הוא סנוב כלל וכלל לא הגישה שלו לא מביאה אותו להתנשאות על אחרים להפך הוא לא רואה טעם בהתנשאות של אף אחד על אף אדם/אלוהים אחר.

rshilkrot

New member
GOOOO IC4!!!!

מגן הדמוקרטיה! כלב השמירה של חופש הדיבור! ולך חובשת, יש לי רק משפט אחד: "ככל שתלמדו דבר אחד - כך פחות ופחות תבינו אותו" (הוא הולך ככה פחות או יותר..)

rshilkrot

New member
את בטח תוהה אם יש קשר בין המשפט

שלי לשרשור... אין. בכולופן (
מילה של שרולי, אני מעתיקן מניאק), אני מאמין ש - כל אדם הוא אדון לגורלו, והוא קובע את מסלולו. הוא בעל ההשפעה היחיד על מהלך חייו, והוא לא תלוי בגורמים על-אנושיים. לכן הוא האלוהים של עצמו. והוא צריך לסגוד לעצמו, לו רק בשל העובדה שהוא חי ונושם על כדה"א, וזה הנס הכי גדול שהוא הביא על עצמו.

סבבה!

בכל אופן, אני רואה את זה קצת אחרת... ובקשר לזה שככל שאני אדע יותר כך אני אדע פחות- שמעתי את זה פעם וזה עובר לי הרבה בראש, אבל מישהו מוכן להסביר את זה?!?! ואם זה ככה- כנראה שאני הכי חכמה כאן
BE HAPPY

voguemaster

New member
הממממ

דוגמאות יסבירו לך הכי טוב: 1. דוגמא פשוטה יחסית, אך בעלת מורכבות אינסופית. אני מתאמן בקונג-פו (אני אכן עושה את זה, לא ממציא). ככל שאני לומד יותר תנועות, מתאמן יותר על טכניקות התנועה שלי, ועל קואורדינציה, איזון (שיווי משקל) וכל דבר אחר בעצם, כך אני מבין יותר, שייקח לי פרק זמן גדול יותר ממה שכבר השקעתי כדי לבצע דברים כמו שצריך. כלומר, תוכל ללמוד מלא תרגילים, לשלוט על התנועות ולבצע דברים טוב, ובכל זאת להרגיש שאתה בעצם רק עכשיו מתחיל להבין עד כמה אתה לא שולט במה שעשית. דוגמא פשוטה היא בעיטה. תוכל ללמוד מלא סוגי בעיטות, להתאמן ביציבות ושיווי משקל, עוצמה ונכונות התנועה ומה לא, אבל ככל שתעשה את זה, כך תבין שאתה יכול לעשות את זה אפילו הרבה יותר טוב, ולא משנה כמה תשקיע, כך תחשוב שאתה צריך ללמוד יותר כדי להשתפר יותר. 2. מדע. לימוד כל סוג של מדע הוא קשה. הוא לא רק משלב מדעים מכמה סוגים, אלא גם מכריח אותך לבחור ברמת העיקרון ענף אחד או שניים שבהם אתה ממש מתמחה ובוחר ללמוד יותר. ומה מסתבר, שככל שתדע יותר, כך תבין שיש עוד יותר מה לדעת ולהבין דברים טוב יותר. שתי הדוגמאות מביאות שני אלמנטים: האחד הוא הרצון שלנו לשאוף לשלמות. בדוגמא של אומנות לחימה, זה לרצות להיות מסוגל לבצע פעולות בצורה מושלמת, מה שכמובן לא ייתכן.. אם נשליך את זה על מדע, אנחנו רוצים פשוט לדעת הכל בכל תחום. האלמנט השני הוא אפשרויות. ככל שאתה לומד משהו יותר טוב, הוא פותח לך יותר דלתות להבנה של נושאים קשורים. ככל שתדע אומנות כלשהי טוב יותר, יש סיכוי טוב יותר שתבין שאתה יכול ללמוד עוד מאות סוגי תנועות וכד´ (או לחלופין, להבין שזה רק פותח לך אפשרות ללמוד עוד הרבה סוגים אחרים של אומנויות לדוגמא). שוב, בהשלכה על מדע, ככל שתדע יותר, כך תהיה לך אפשרות להבין יותר ויותר מדעים אחרים, בעיקר אם הם קשורים לתחום שלך. וכלל שתלמד יותר, כך תרצה ללמוד עוד יותר. (אני יודע שאת בת, אבל מטעמי נוחות כתבתי בלשון זכר) אלי

voguemaster

New member
אופס, דבר נוסף

מה לעשות, לדעתי זה בלתי נמנע, אבל לכל דבר נלמד לדעתי יש סיבוכיות אינסופית. תמיד תוכל לפרק תנועה לדוגמא לפיסות קטנות יותר ולנסות ללמוד אותן טוב יותר ממה שאתה יודע כרגע. לכן זה לעולם לא נגמר.. אלי נ.ב אנו מסתפקים ברמת ידע "נורמלית", כלומר שמתאימה לעולם המקרוסקופי שלנו, עם המגבלות שלנו..

rshilkrot

New member
חחחחחחח ../images/Emo6.gif

BANG אבל זה בכלל BONG רק הערסים בארץ הפכו את זה לBANG BANG זה קול של פיצוץ!

S__A

New member
גם לי זה קרה.. >>

אבל לא בכל כך ענקיות .. לי הייתה אמונה שאם אני נגיד בבוקר לוקח את הגרביים שלי [שהיו מקופלים ביחד] , ואז אני פותח את החבילה הזאת ומנחש איזה גרב תתאים לשמאל, אם אני צודק, אז יהיה לי יום טוב, ואם לא, אז יקרה לי משהו רע .. אני אישית פשוט אמרתי לעצמי, תפסיק לחשוב על זה בבוקר, אז בפעמים הראשונות זה עיצבן ועדיין חשבתי על זה, ואז מגיע שלבשפשוט זה ברח לי מהראש. אני לא יודע למה אני מעלה את זה בחזרה, אני מסתכן בזה שזה יחזור אלי .. קשה ..

assassin

New member
זה עניין של ראש

קודם כל- שיהיה לך הרבה הצלחה בהפטרות מהאובססיה.... לפי דעתי זה עניין של מחשבה, כמו שיש אנשים עם ראש למתמטיקה, ואנשים שטובים בעצות ככה יש אנשים עם ראש לטבע או סתם משיכה למה שמסביבם. גם אני לדוגמא, יש בדרך לבית שלי משטח אספלט של בערך 100 מטר, והוא מלא בסדקים- אני אף פעם לא דורך על הסדקים.... ואני נזהר מזה כמה שיותר....אבל אני לוקח את זה בתור משחק, בתור משהו משעשע כזה- מאין אתגר: לחשב את הצעדים שלי ככה שכשאגיע לסדק את אעבור מעליו ולא עליו... קודם כל, אם את רוצה להפסיק את העניין הזה- תפסיק אותו לגמרי, לך דווקא על רגל שמאל, דווקא שים את הקלמר הפוך וכל מיני שטויות כאלה- אחרי יומיים של קיצוניות לצד השני, לאט לאט תראה שזה לא כזה נורא... או שפשוט תנסה להתייחס לקטע של הצעדים בתור משחק משעשע או משהו- תסתכל על זה בתור ייחוד שיש לך, אתה רואה ומרגיש משהו שאף אחד אחר לא מרגיש, זה לאו דווקא רע. ואל תשכח אף פעם שזה בסדר להיות מיוחד, ולא מה שכולם עושים. בהצלחה רבה. מקווה שעזרתי..... מעבר לכל, אל תאבד תקווה.... נדב

סליידר

New member
תגובה ורשמים מהיום השני

מה שתיארת זה בדיוק מה שאני חווה בדרך לבי"ס. יש גם אצלי סדקים ואני נזהר לא לדרוך עליהם, ובהתחלה זה באמת היה משחק, עד שאיכשהו הפכתי את זה להרגל שאני מאמין שאם אני יעבור עליו, אז יבוא לי מזל רע. רשמים מהיום השני: המשכתי ללכת על ראש למעלה בלי להסתכל למטה אפילו, ועדיין כמו אתמול, המצב שלי נשאר דיי רגיל, אבל גם שדנה הציעה, אני עושה את זה בהדרגה. תודה לכולכם, על התגובות, שעל חלקן אני לא עונה כל יום אני כותב תשובה כוללת (ואני מצטער על זה שאני לא כותב לכל אחד). בזכותכם אני חושב שאני יצליח לעבור את זה. האובססיה הזאת עלתה לי על העצבים, ופשוט פחדתי לצאת ממנה. תודה רבה! נ.ב. ראיתי היום שוב את המטריקס, ודיי נראה לי שמפתחי מקס פיין העתיקו מהסרט. לא נראה לכם?

למעלה