שרשור

AlanSmith

New member
כל אחד נכנע בצורה מסוימת לנורמה מסוימת.

אני חושב שיש דברים שזה לא קריטי אם נכנעים בהם לנורמה, ויש דברים שממש חבל שנכנעים לנורמה - כי מדובר בדברים קריטים ולא לכולם מתאימה הנורמה.

Berethor

New member
זוגיות וילדים קשורים זה בזה באופן טבעי

הרי ילדים הם תוצאה ישירה של קשר זוגי(אלא אם כן משתמשים באמצעי מניעה כמובן), כל הקטע הזה של הורות עם אדם זר היא לא בסדר בעליל לדעתי, זה אפילו יותר גרוע מסטוצים.

AlanSmith

New member
זה שאתה הופך נורמה חברתית לדבר טבעי זה יפה.

אבל באוכלוסיות חיות מסוימות, הגברים תוקעים את הנקבה המיוחמת.. היא ממליטה מגדל את הגורים עד לגיל מסוים ואז משחררת אותם לחופשי ומסלקת אותם ממנה. אני לא אומר שלדעתי זה מה שאמור להיות גם אצל בני האדם אבל אם כבר לוקחים דוגמאות מהטבע הלא ממוסד אז זה מה שיש בו בקשר להתרבות.

Berethor

New member
זה לא סותר

זוגיות היא המסגרת הכי מכובדת לעשות בא סקס, ועל אחת כמה להביא בא ילדים. הרי כל הרעיון פה של "הורות משותפת" מתעלם לחלוטין מכל החלק הזה, כאילו לא קרה כלום, אי אפשר להתעלם מההיתממות והזילות בכל נושא, ילדים, זוגיות וסקס. שיש בדבר הזה.

טוב, טחנו כבר מספיק מים בנושא

זכותך לחשוב על דברים שהם "לא מכובדים" או "לא ראויים", ובהקשר הנוכחי אני יכולה לקבל חלק מהנימוקים. אבל לערבב נימוקים על "טבעיות" זה לא לעניין. כתבת שילדים הם תוצאה ישירה של קשר זוגי, אבל זהו שלא. ילדים הם תוצאה ישירה של סקס.

iba90

New member
קודם כל...למה אתה חושב ש...

לא יהיו מסוגלים להתאהב בך או שאתה לא תתאהב?
אני יכול להבין את השיקולים הכלכליים להבאת ילדים לעולם במצב כמו של היום...ילד זה באמת כמו משכנתא ואני רואה אנשים מסביבי שפשוט "מכרו את הנשמה שלהם" לעבודה רק בשביל לפרנס את הילדים שלהם. אני חושב שלא יכול להווצר מצב של הורות משותפת בלי מחוייבות לקשר בין בני הזוג...אתה לא יכול להביא עם מישהי ילד לעולם ואחרי זה להגיד לה "טוב לא בא לי להיות יותר אבא...אני הולך תתמודד.."

AlanSmith

New member
הבהרה של 2 דברים

א. אני יותר מדי רציונלי, ונוטה לנתח כל דבר בצורה רציונלית מדי, ופחות רגשית. אני לא שולל על הסף התאהבות, וגם לא אומר שהסיכוי נמוך אך מודע לעובדה שקיים סיכוי שזה לא יקרה.

ב. בקשר להורות משותפת זה לא אומר שאין מחויבות כלפי הילדים. מחויבות זה תכונת אופי, ולא צריך בשבילה קשר או נישואים או אהבה. אם מספיק חשוב לך הילדים שלך אתה תהיה מחויב אליהם ולא משנה באיזה מצב. ואם ילדים לא חשוב לך אתה תפיל הכל על האישה והיא תרגיש לדברי מישל אובמה כמו "אם חד הורית", למרות שהיא טענה אחר כך שהוא אבא למופת ומשתדל לעזור ככל האפשר ושזאת סתם הייתה פליטה. זה לא סוד שלא כל הגברים מושלמים (וגם לא כל הנשים מושלמות שלא יגידו שאני מפלה מגדרית) ויש גברים/נשים שבהחלט יכולים להרגיש חד הוריים גם כשהם מאוהבים וגם כשהם נשואים.

אני לא רוצה להפוך את הדיון לדיון אישי כלפיי, מה גם שכנראה בחצי שנה - שנה הקרובה אני לא אתחיל באף סוג של קשר כי עדיין יש לי דברים על עצמי שחשוב לי מאוד לעבוד עליהם קודם.

dori78

New member
הנושא בהחלט מעסיק אותי בשנים האחרונות.

מצד אחד - אני רוצה ילדים, חשבתי על זה הרבה וזה ממש לא מתוך איזה אוטומט מותנה חברתית.
מצד שני - אני לא חושבת שיש לי יכולת נפשית, פיזית וכלכלית כדי לעשות את זה לבד.

אני מכירה שניים-שלושה גברים שאני חושבת שבהחלט יכולים להיות הורים נפלאים, אבל לא הייתי מעוניינת באף אחד מהם כבן זוג שלי, אם מטעמי חוסר משיכה פיזית ואם מטעמים אחרים. עם אחד מהם שוחחתי על הנושא, אבל הוא פסל את זה על הסף ואמר שמבחינתו ילדים זה רק בזוגיות.

יש בזה לא מעט בעיות, צריך לחשוב על הרבה פרמטרים ולקבל החלטה מושכלת, לא סתם להחליט שעושים ילד.
אבל אני חושבת שאם מביאים ילד בצורה כזו - שני ההורים יהיו מחוייבים לתהליך ולתוצאה, הרבה יותר מהרבה זוגות שיצא לי להכיר, שעברו לגור ביחד, התחתנו והביאו ילדים כי "הגיע הזמן".

Berethor

New member
הבן זוג שלך נגד ילדים?

דורי יש לך זוגיות והשעון מתקתק, במקום להציע לגברים שאת לא נמשכת עליהם תציעי את זה לבן הזוג שלך..

dori78

New member
לבן הזוג שלי אין שום דבר נגד ילדים,

הוא ניסה הכל: K-300, סילית, שום דבר לא עובד...

שיתפתי במה שרציתי לשתף, אני לא מעוניינת לשתף פה מעבר לזה.
ואם הזוגיות שלי טריה? נראה לך הגיוני להציע דבר כזה לבן זוג שנמצא איתך חודשיים?
חשבת אולי על האפשרות שיש לי או לו בעיה פיזית כלשהי, שעלולה למנוע ממני להביא או לגדל ילד?
תפסיק להשליך את הלחצים שאמא שלך מפעילה עליך על אנשים שאתה לא מכיר.
לא כולם מסוגלים להתמודד עם גידול ילד בצורה מוצלחת, כמו שלא כולם מסוגלים להתמודד עם נהיגה בצורה מוצלחת.
משום מה, את שני הדברים אנשים עושים בקלות ראש מופתית.

"להציע לגברים שאת לא נמשכת עליהם..."?!
1. אני לא נמשכת עליהם, אני יכולה מקסימום להימשך אליהם. אחרי הכל מדובר בגבר, לא במגנט.
2. אמרתי שהצעתי? אמרתי שאני מהרהרת בנושא.
3. ואם מחר אני אכנס להיריון, אתה תפרנס את הילד ותקום אליו בלילות? לא. אז שב בשקט, קשקשן.
להביא ילד לעולם, בניגוד כנראה למה שנדמה למשפחה שלך, זה לא משהו שעושים כבדרך אגב.
4. להגיד לאישה "השעון מתקתק" זו גסות רוח והפעלת לחץ מהסוג הגרוע ביותר.
5.
צא לי מהשחלות.

Berethor

New member
תמשיכי עם הגישה הזאת

היחידה שתפגע ממנה הסוף זאת את, יש לך זוגיות יש לך אפשרות, ואת מפספסת אותה. תירוצים תמיד היו..

dori78

New member
אני אגיד את זה שוב, כי כנראה שלא הבנת:

לא תמיד זוגיות מאפשרת או מזמינה ילדים.
לא תמיד ילדים חייבים להיות כפועל יוצא של זוגיות.
לא כל מי שלא מביאה ילדים נפגעת, יש כאלה שפשוט לא מעוניינות.

תפסיק עם הגישה הזאת של להשליך על כל העולם את ההעדפות הפרטיות שלך.

למעלה