שרשור

Berethor

New member
כתבת שאת מעוניינת

אבל אני רואה שלא באמת. טוב שיהיה.

dori78

New member
ההתייחסות לאמהות ספציפיות

היא על סמך עדויות של הבנים של אותן אמהות כאן בפורום.
אמא שמציעה לבן שלה בגיל 25 למצוא פונדקאית כדי להתרבות - בעיניי זה לחץ לא הגיוני בעליל.

Berethor

New member
מה לא ברור פה

כמו שיש פה אנשים ששוקלים שיט כמו "הורות משותפת" שלא הרבה יותר טובה מפונדקאות או תרומת זרע, רק כי ילדים זה האינטרס מספר אחד שלהם והם מאמינים שהמטרה מקדשת את האמצעים, אפילו שזה בא על חשבון טובת הילד ועם הורויות מפוקפקות ולא נורמטיביות בעליל, ככה יש גם אמאות שרוצות נכדים, עד כדי כך שכמעט ולא אכפת להן אם זה יהיה במסגרת נורמלית וטובה כמו זוגיות ושני הורים או לא.

askimosi

New member
על הורות ללא מחויבות לא, על משפחה כן....

גם אני נמצא בשלב דומה לשלך,עובד על מספר נקודות שמפריעות לי בחיים,אז כן יצא לי לחשוב אבל לוא דווקא על הנושא שהעלית.
דעתי בעניין היא שהסביבה בה גדלים ילדים אמורה להיות תומכת ומקרינה ביטחון, אחרת יגדלו ילדים מתוסבכים עם בעיות רגשיות שונות ומשונות ואתה ממש לא רוצה את זה.אני אומנם לא דתי ולא מגיע ממשפחה הרוסה, אבל אני רואה במשפחה כערך עליון וכבסיס להכול גם מבחינת תמיכה הדדית וגם כסביבה שהיא החלק הכי חשוב בחיים וחלק ממך.לכן כשיגיע הזמן ואני בטוח שהוא יגיע מתישהו,אחרי הכול לכולנו מגיעה זוגיות.אכנס לעניין כשאני שלם עם עצמי,יציב כלכלית ונותן דוגמא אישית לאנשים הקרובים אליי.

בברכה,
אסקימוסי

askimosi

New member
תוספת קטנה:אני כמובן מדבר על משפחה "נורמטיבית

"ולא כול מיני גרסאות - שבדיות,חד הוריות,אותו מין.

askimosi

New member
נכון...אך בכול זאת דובר פה על סגנון למשפחה

אז כתבתי אייך אני רואה משפחה.

iba90

New member
זה אמנם לא הדיון....אבל...

עם כל הכבוד מי אתה שתחליט אם משפחה חד הורית\חד מינית לא יכולה להיות משפחה נורמטיבית? לכל בן אדם יש זכות להקים משפחה ולהביא ילדים ולרצות להקים לו משפחה.

dori78

New member
די, נו, הוא דיבר על עצמו.

בסה"כ אמר שכשהוא אומר שהוא רוצה משפחה הוא מתכוון לתבנית של אבא-אמא-שני ילדים-כלב ותוכי. ומזדה.
אל תיקחו הכל כל כך קשה.

askimosi

New member
דיון או לא, אני לא מחליט כלום....

קודם כול תרגע,שב תשתה כוס מים

אז ככה...

אנשים שבחרו בדרכים שונות לגדל ילדים שיהיה להם לבריאות לא שופט אותם.יודע מה, אפילו מכבד אותם על הדרך הלא קונבינציונלית שבחרו בניגוד לנהוג בחברה.
מה שכן, הם יכולים להיות הכי חמים וטובים אפילו מקני ביטחון לילדים שלהם.להגיד לך שהילד יצא מזה שלם?לא תמיד עובד.אצלנו במשפחה למשל יש 2 מקרים כאלה,מקרים הפוכים.אבל שים לב להבדל בין שניי המקרים

דוד שחי עם אישתו 20+ שנה מגדלים ילד משותף לשניהם,אבל חיים כזוג ידוע בציבור ומסתדרים לא רע.הילד יצא נורמטיבי ולא בעייתי כי גדל בסביבה בה מצויים אמא ואבא - אז כן זו דוגמא טובה לסביבה אותה אני רואה כנורמטיבית
מהצד השני יש דודה שלא מצאה בן זוג(כן נראת לא משהו ובנוסף משדרת חוסר ביטחון)וניהלה רומן עם מישהו ממנו יש לה ילדה והוא אפילו לא יודע על כך.אותה דודה גרה לבד ומגדלת את הילדה שלה לבד(חד - הורית).לא מזמן היא הגיעה אלינו לביקור בפסח(אצלנו בדרך כלל נפגשים או בהלוויות או בחתונות)יחד עם הילדה שלה שכיום משרתת בצבא - להגיד לך שהיא יצאה שלמה?לא ממש,אוליי היא קיבלה תשומת לב וחום אבל כבנאדם רואים שחסר לה משהו וכן גם היא משדרת חוסר ביטחון.כי גדלה ללא דמות אב ברקע.

אז ממה שראיתי מקרוב עדיף משפחה בה חיים שני ההורים ביחד ולא בנפרד.

בברכה,
אסקימוסי

dori78

New member
אם אנחנו עוסקים בהסקת מסקנות תלושות

אז הדבר היחיד שאני הסקתי מהסיפור שלך הוא, שבת הדודה היקרה שלך גדלה להיות העתק של אמא שלה.
זה לא בהכרח כי היא גדלה ללא דמות אב ברקע, זה יכול להיות מאלף ואחת סיבות אחרות, כולל כל אחת מהסיבות שהוזכרו פה, בשרשור שעסק בשאלה הקיומית "למה אתם לבד".

askimosi

New member
מסקנה לא תלושה בכלל...

זה שאת רואה השפעה של אמא זה כי לא הייתה לה דוגמא אחרת.
אם אמא לא הייתה מרימה ידיים ומשקיעה קצת בעצמה ולא מתנהגת באיגואיסטיות(כן מה לעשות אני רואה את המעשה הנ"ל כאיגואיסטי נטו) - לילדה יכלו להיות חיים הרבה יותר מלאים או במילים אחרות הייתה מתחילה ברגל ימין.
לא אכנס עכשיו לסטטיסטקות ומחקרים, אבל כבר הוכח כי על התפתחות הילד משפיעה הסביבה כך שאם הילד גדל עם אחד ההורים או רואה אותם נפגשים פעם ב....זה משפיע עליו,גם לא צריך להיות חוקר מה שרואים בסביבה הקרובה זה מה שסופגים לטוב ולרע,מה לעשות.

בברכה,
אסקימוסי

AlanSmith

New member
אם מחפשים מספיק טוב אפשר למצוא שותפ/ה

שיסכימו לחתונה פקטיבית כדי לרצות את קרובי המשפחה.
ואז להקים את התבנית אבא-אמא-שני ילדים-כלב ותוכי.

אני ממש לא בעד חתונה פקטיבית, כי זה סתם בזבוז כסף לדעתי. מה שאני מקווה זה אם בסוף אני אפנה לגישה זאת (רב הסיכוים שלא כנראה)למצוא מישהי שתהיה מוכנה לגור בשותפות בחדרים שונים, אין שום סיבה ש2 אנשים שסבבה להם ביחד והחליטו להוליד ילד ביחד ולא מאוהבים זה בזה לא יוכלו לגור ביחד לדעתי. למרות שאולי הרבה זוגות שם מעדיפים את החיים הפרטיים שלהם ויש שם גם מלא הומוים ולסביות שיודעים ש2 מסקס של 2 נשים או של 2 גברים לא באים ילדים לעולם והם אולי דווקא כן היו מעדיפים לגדל בנפרד. זה עניין של העדפות ולא לכולם אותו סדר העדפות בחיים.
בקיצור העניין של הבאת ילדים משותפים זה לא פשוט, זה לא זבנג וגמרנו - זה עניין די מורכב.
אבל מה אם אני לא מתאהב במישהי, אני אשקר לה שאני אוהב אותה רק כדי שתביא לי ילדים? או שאני אחכה עד גיל 70 וישאר ללא ילדים? מבחינתי זה די מצב לא מקובל.

חוץ מזה גם אם גרים בנפרד אפשר לדאוג לעשות גם פעיליות משותפות עם הילדים. זה לא שמביאים ילד לעולם ביחד ואז יום למחרת שוכחים את קיומו אחד של השני.
לא מדובר פה בתרומת זרע.

askimosi

New member
אם כבר אז עדיף להיות ידועים בציבור מאשר לגור

עם אדם זר ולא אוהב תחת אותו גג.

AlanSmith

New member
כל אחד וסדר העדיפויות שלו. חוץ מזה מלא

אנשים הגרים מחוץ לבית, ושוכרים דירות גרים בשותפות עם אנשים שהם לא הכירו קודם. זה לא אומר שהם אוהבים אחד את השני אלא זה פיתרון זול יותר למגורים עם יוקר המחייה הקיים.
אדם זר? כל האנשים הם זרים עד שמכירים אותם. ברגע שמכירים אותם הם כבר לא זרים. תאמין לי התהליכים האלה זה לא לוחצים על כפתור היום ולמחרת מולידים ילד ביחד.. יש היכרויות קודם עושים כמה מפגשים, מדברים יש גם חוזה משפטי של מזונות מן הסתם וכל מיני פרוצדורות משפטיות (אולי הסכם ממון). בדיקות רפואיות יש כאלה שחשוב להם מחלות תורשתיות, גנים וכדו'. יציבות תעסוקתית השקפות אידואלוגיות על החינוך וחלוקת תפקידים. זה לא הליך פשוט כל כך, ובטח שנוצרת היכרות לפני שמביאים את הילד ביחד ומחליטים אם מגדלים אותו בנפרד, ביחד, שבוע שבוע וכדו'.

למעלה