שרשור

askimosi

New member
נכון אבל יש הבדל

בין לגור עם שותף לבין לגדל ילד עם אותו שותף,ילד משותף.אני עוד רחוק מזה,אבל לגדל ילד נראת לי חתיכת אחריות וזה לא יהיה פייר מצידי לגדל ילד כשאין לי שום רגש כלפי האמא שלו ולהפך,הילד לא טיפש ויקלוט מהר מאוד שאין פה אהבה בין שניי השותפים.
אני אומר סתם מתכון לצרות שלא לצורך.

לילה טוב,
אסקימוסי

Berethor

New member

אכן מתכון לצרות והכי נורא פה שבניגוד לזוג שנפרד הפגיעה בילדים פה כבר ידועה מראש, כי זה דבר מפוקפק כבר על ההתחלה.

Berethor

New member
לשקר זה דבר רע

במיוחד בתחום כל כך רגיש. במקום לשקר למישהי שאתה אוהב אותה, עדיף שתחפש מישהי כמוך, כזאת שגם רגשות ואהבה זה לא בדיוק הצד החזק שלה. אתה יוצא מתפיסה כאילו שחייבים להביא לך ילדים, ולא כך הדבר, אף אחת לא חייבת להביא לך ילדים, אם לא תמצא מישהי שרוצה ילדים איתך, זה מה יש, זה לא תלוי רק בך. אומנם מה שאת מציע הוא אולי קצת יותר נורמלי מתרומת זרע או אם פונדקאית, אבל לא בהרבה. זה פשוט הזוי, שותפות בחדרים שונים ושם קשר זוגי, אבל ילדים משותפים, כאילו זה דבר של מה בכך. אני באמת שלא מבין את הזילות הזאת בנושא ילדים, ילדים ביולוגים זה השותפות והחיבור הכי גדולים שיש בין אנשים. אז מה הקטע של "בואי נשכב ונביא ילדים ואז נתנהג כאילו אנחנו שותפים לדירה", זה נראה לי כל כך מקולקל.

אני מסכימה שיש זילות בנושא ילדים

אבל לגבי העניין המוצע, אני דווקא מכירה מהמשפחה המורחבת מקרים מוצלחים של הורות משותפת (אם כי ללא מגורים משותפים).

אם יש משהו שלי אישית נראה משונה, זה שבחור בן 28 חסר נסיון חושב על דברים כאלה. אבל זה שלי זה נראה משונה לא אומר כלום לגביו. אולי לו זה מתאים וטבעי והכי טוב שבעולם. לגבי מה שטוב לילדים, אני מעדיפה לא להתערב, כפי שאני לא מתערבת במקרים של הורות "נורמטיבית", שבמקרים רבים היא דפוקה מן היסוד.

AlanSmith

New member
סוד קטן. עוד מעט אני בן 29 אני חושב שאני סובל

ממשברון פסיכולוגי קטן שתכף אני מגיע לגיל 30 בלי שעשיתי יותר מדי בחיים בשום תחום כלשהוא. אני מודע לעובדה שאצל גברים גיל 30 זה לא נחשב עדין גיל מבוגר יותר מדי וכנראה רק בגיל 32-33 אני באמת אתחיל לחשוש הרבה יותר מעניין הילדים. סתם העליתי את זה לדיון פה כשיש קבוצה של אנשים שאפשר לשאול אותם כי בגיל 32-33 אני לא בטוח שהפורום יהיה עדין קיים, או שיהיה פה אנשים שאפשר לשאול אותם.

אתה בטח יודע שברגע שיש ילדים יש הרבה דברים שכבר הרבה יותר קשה לעשות אותם.
שיהיה לך בהצלחה... אני מאמינה שהפורום הזה או גלגול אחר שלו יהיה קיים גם כשתגיע לגיל 32-33. אבל מי יודע איפה תהיה אז? הכל פתוח!

חושבת על כך

כרגע אני עוד נותנת לעצמי את הזמן גם להתקדם אישית וגם למצוא זוגיות אבל אם זה לא יקרה אני בהחלט אשקול אופציות אחרות כדי להביא ילדים. אני מרגישה שאוכל להיות אמא טובה וזה לא משהו שהייתי רוצה לפספס כי אני לא בזוגיות. אם תהיה לי אפשרות לעשות זאת עם פרטנר נוסף זה יכול להיות מעולה כי אז הילד גם יקבל דמות אבהית בחייו

askimosi

New member
סלחי לי...

אבל זה נשמע איגואיסטי משהו ולא הוגן ,לעשות דבר כזה לילד העתידי.עדיף שתשקיעי בעצמך וזה תקף גם לגביי ולגביי כולם פה.

לילה טוב,
אסקימוסי

כל דבר הוא אגואיסטי

גם זוג נשוי שמביא ילד חושב על הרצון שלו. אם אני בשלה ומוכנה כלכלית למה שאמנע מעצמי. אני בהחלט יכולה לתת לילד חיים טובים. כמו שאמרתי זה לא משהו שיקרה בזמן הקרוב

Berethor

New member
כמובן שעדיף עם פרטנר מאשר לבד

גם מבחינתך וגם מבחינת טובת הילד, אבל דבר אחד שאני לא מבין בקונספט הזה, זה איך לעזזל אנשים שהיו מוכנים להביא ילדים ביחד, לא היו מוכנים להיות בזוגיות זה עם זה. ילדים זה דבר יותר רציני אפילו ביחס לזוגיות, ולא להפך. אז אלא אם כן הם ממש לא מסתדרים או ממש לא סובלים זה את זה, אני לא מוצא הרבה היגיון בכך ואם הם כל כך לא סובלים זה את זה אז למה שירצו שאותו אדם יהיה ההורה השני של הילדים שלהם.

טום גיא

New member
לא הבנתי לגמרי

מה הכוונה "ללא מחויבות אחד כלפיי השני"? ילד נשמע לי כמו חתיכת מחוייבות רצינית.
איך אתה תופס את החיים שלך, של האמא, ושל הילד משתלבים בכזו מסגרת?

AlanSmith

New member
מצב אידיאלי זה שבני זוג מתאהבים, ורוצים ילדים

ביחד לדעתי.
ולא מצב בו 2 אנשים נפגשים ומכריזים על שותפות כמו שתיארתי פה. רק לצערנו הדברים לא תמיד מסתדרים באופן אידיאלי.
"ללא מחויבת אחד כלפיי השני" - הכוונה ללא התאהבות אחד בשני, המחויבות היא כלפי הילד וכלפי המשימות שתלויות בגידול הילד.
ללא מחויבות הכוונה זה שכל אחד בכל רגע יכול לצאת עם מי שבא לו, להתאהב במי שבא לו ולעשות איזה תחביב שבא לו כל עוד זה לא במסגרת זמן בו אמור לדאוג לילד.

לא הגעתי למצב שאני רוצה לבצע את ההליך הזה עדיין, וכנראה שלא אגיע לכזה מצב אבל לא לפוסל על הסף. אני תופס זאת כמו זוג רגיל שעושים פעילויות ביחד ושדואגים לילד ביחד, כיף לנו ביחד ולכל דבר יש תורות. יהיה קצת ויכוחים כמו זוג נשוי אבל סה"כ אנחנו לא מאוהבים אחד בשני ומודעים לעובדה הזאת. אפשר להתנהג אחד לשני כמו בני אדם גם לא מאוהבים זה בזה, ואפשר להסתדר גם טוב ביחד אין תמיד קשר בין הדברים.

אין לשכוח שמדובר באלטרנטיבה למי שלא מצא את האהבה שלו ועדיין רוצה ילדים ולא רוצה לפספס את חווית גידול הילד.

Berethor

New member
נאמנות ומחויבות יכולה להתקיים גם ללא אהבה

איך נוצר מצב שמישהי טובה לך בתור הורה לילדים אבל לא בתור בת זוג. משהו פה נתפס כמקולקל. הורות היא דבר שקשה יותר מזוגיות ולא להפך, אז אלא אם כן מדובר במישהי שממש גרועה בתור בת זוג מסיבות התנהגויות. אם תחשוב על זה מה שאתה מתאר פה זה נשמע כמו זוג לכל דבר רק ללא נאמנות וללא אינטימיות, כאילו מה הם שכבו כמה פעמים כדי להביא ילדים ואחר כך תפסו מרחק או משהו נדפק.

אם להיות ריאלים

בשביל מה לך להביא ילדים לעולם?
זה כמיליון שח הוצאות בסהכ כשחישבו את זה!!!

ברצינות
למה אתה רוצה ילדים?

חחחח {צחוק ציני}

מזמינה אותך להתנדב בית אבות
ולשמוע סיפורי של אנשי גיל הזהב שהוזנחו עי ילדיהם
והם באים לשם רק כדי לקחת כסף בחגים
{ראיתי במו עיני}

אז השקעה?!
ממש לא...
הדור הX
Xy
שכתוב באינטרנט הוא דור אגואיסט