שרשור

Berethor

New member
בסוף כולם מתים עם כל הצער שבדבר

וזיקנה היא הגורם מספר אחד למוות, ברור שלא ניתן לסמוך על ילדים בקטע של טיפול בזקנה, ומי שזה הסיבה שלו לילדים עדיף שלא יביא ילדים. לילדים יש גם חיים משלהם לא צריך לשכוח את זה. אבל באותה מידה שלהביא ילדים יכול לבוא ממקומות אגואיסטיים, כמו כדי שיטפלו בך, כך גם חוסר הבאה יכול לנבוע ממקומות אגואיסטיים, כמו אדם חיי רק בשביל עצמו ולכן לא מוכן להשקיע בילדיו. החובה לטפל בילד מוטלת קודם כל על ההורים ולא להפך, כי ההורים הם אלו שהביאו את הילד, וזה הילד שלהם. לדעתי אם לסבים אין נכדים זה מכה יותר קשה עבורם מאשר אם הילדים לא מטפלים בהם, כי אז באמת ההשקעה שלהם הייתה לשב, מבחינת המשכיות זה כאילו לא היו להם ילדים בכלל.

מה?!

אם אני מטפלת ב''גוזלים מגודלים" שאסחוב ברחמי במשך תשע חודשים
ומגדלת אותם עד גיל 20+
נותנת להם כסף לדמי כיס ללא תמורה
משקיעה הון כספי וקריעת תחת בעבודה כדי לממן ולפרנס אותם
וזה המוןןן הוצאות!!!!!

אז מה?!?!
לא מגיע לי שהם ישקיעו בי בעת צרה? שיממנו לי בזיקנתי בית אבות פרטי?!
כןןן מגיע לי!!!

במדינות מזרח הרחוק
הילדים שגדלו מפרנסים את הורים שלהם ועוזרים להם!

וביהדות ברוך השםםםם יש מונח שנקרא כיבוד הורים
מונח מאוד חשוב
אצל הדתיים הילדים כן עוזרים להורים ככל יכולתם
אם ההורים נותנים להם את זה {יש הורים שלא יודעים לקבל אלא רק לתת}

אז כן
ברור שאני רוצה ילדים ומניע שלי אגואיסטי
אבל אם יעשו מחקר
כול ההורים מצפים זאת מהילדים שלהם!!!

Berethor

New member
ממש לא, כל ההורים אולי מעדיפים את זה

אבל אלו שראשם במותנם ממש לא בטוחים שזה מה שיקרה, הם מודעים לכך בדיוק כמוך, שיכול מאוד להיות שהילדים לא יטפלו בהם. טיפול בילדים הוא כמו תרומה, הוא לא אמור להיות בגלל אגואיזם. אבל יש לזכור שאם מדובר בילדים ביולוגים הרי שמדובר בהמשך השושלת, לכן כמובן שיש שם אינטרסים. אני חושב שאם היו לך ילדים והם יממנו אותך הם היו ילדים טובים, אבל אני במקומך לא הייתי בונה על כך, את הרי מודעת לכך שלא בטוח שזה מה שיקרה. בסופו של דבר אדם יכול לשאר לבד בזקנה בין אם יש לו ילדים ובין אם אין לו, אבל אם יש לו ילדים עדיין יש לו, אפילו אם הם לא איתו. את לא משקיעה בילדים כדי שישקיעו בך בשביל זה יש לך פנסיה, את משקיעה בילדים כי את זאת שהבאת אותם, ואם את לא רוצה להשקיע אין לך מה להביא ילדים. כל הגישה שלך לילדים היא שלילית, כאילו הם חייבים לך משהו, אבל הנקודה היא שאף אחד לא מכריח אותך להביא ילדים.

זה הפירוש שלך מאמי

אין לי גישה שלילית
כי אין חייה כזאת שלילי או חיובי
כל אדם עם הגישה שלו לחיים ויש לכבד זאת

מבינה את מה שאתה אומר
ולא רוצה לתרום מהחיים שלי
סורי
שיחפשו פראייר אחר
עדיף כבר לגדל כלב
פחות הוצאות ואהבה עד המוות ללא תמורה

Berethor

New member
יש לך אחים או אחיות?

ככה לפחות ההורים שלך לא ישארו בלי נכדים..

כל ה"שושלת" זה עוד טפיליזם קרניבורי אגואיסטי שמזהם את הסביבה
תודה
לא תודה
עדיף לצמצם את פיצוץ האוכלוסיה
בעזרת השם באחד הימים
אולי בעשור הבא
האנשים הפרימיטיביים יקבלו שכל שהם לא חייבים להביא ילדים לעולם כי כולם מביעים וכולם עושים זאת {לחץ חברתי}

ואז כל אחד יחיה איך שטוב לו
יהיו שיביאו
ויהיו שלא

Berethor

New member
את מבלבלת בין התרבות לבין שושלת

המשך שושלת יכול להיות אפילו עם ילד אחד או שניים, הפרימיטיביים שאת מדברת עליהם זה אלו שחושבים שחייבים להביא עשרות ילדים, והם אלו שבגללם יש פיצוצי אוכלוסין, ואני לא לוקח אחריות על קבוצות שאני לא שייך עליהן. אני עצמי ילד יחיד אז כל עניין הנכדים הוא על הכתפיים שלי(ככה שבמקרה שלי זה ממש לא רק בשבילי), זה הימור רציני ככה שיש רק ילד אחד. בכל אופן את יכולה לא להביא ילדים, לא אכפת לי זה זכותך, אומנם אני אישית לא הייתי מוכן להיות בקשר רציני עם מישהי שלא רוצה ילדים, אבל זה כבר הבעיה של בן זוג שלך ולא שלי..

גם את זה ראית בערוץ המדע?

את צמחונית? טבעונית? אולי בקרוב תהיי אפילו חילונית?

בתולת, מה קורה?? מקווה שהכל טוב

מה זה כל כך כואב לך?

הכי נורא, ההורים שלה יאמצו את הנכדים של ההורים שלך

אגב, בימינו להיות סבא וסבתא זה לא תמיד תענוג גדול. לא מעט הורים מצפים מהסבים (ובעיקר מהסבתות) לשמרטף בכל הזדמנות, ומתלוננים אם לאלה מתחשק לפעמים לנוח או לפתח חיים משלהם.

את מתכוונת לאהבה עד המוות של הכלב...

הזכרת לי את הפרסומת הזו.

אני מסכימה עם שניכם, להביא ילדים בשביל שיהיה מי שיאהב ו/או יטפל בך זה דבר מאוד עצוב בעיניי.

Berethor

New member
שום רווח בזה לא בטוח

הרווח היחידי שבטוח בזה זה שיש לך ילדים.

Berethor

New member
הורות עם מישהו שאתה לא רוצה?

לא משהו בכלל, בהתחשב בכך שילדים זה יותר מזוגיות, זוגיות יכולה לגמר, אבל ילדים זה לתמיד, אז איך אפשר לראות את זה בכזאת קלות ראש כמו משהו ללא מחויבות, זה אפילו יותר גרוע מזוגיות ללא מחויבות. ילדים יותר חשוב לך מזוגיות? אתה נכנס לקשר זוגי רק בשביל ילדים, לי זה נשמע מאוד רע. אני באופן טבעי מעדיף שהדברים האלו ילכו בילד, שיהיה לי אישה שהיא גם אם ילדיי, בהתחשב בכך שאני יהיה יותר בררן כלפי האישה שאישה יהיה לי ילדים אפילו יותר מאשר אני בררן כלפי האישה שיהיה לי איתה זוגיות(בזוגיות ללא ילדים אדם יכול להרשות לעצמו להיות פחות בררן ורציני לדעתי), ואני אדם שכמובן בררן גם בתחום הזוגי. זה אירוני איך מצד אחד אתה טוען שילדים זה כל כך חשוב לך, ומצד שני עושה רושם שלא אכפת לך מי תהיה האם של ילדיך, למרות שכידוע ילדים יורשים דברים משני ההורים. ילדים זה גם מחויבות יותר גדולה אפילו ביחס לזוגיות, אז כל הקונספט הזה של הורות ללא מחויבות נשמע לי מגוחך לחלוטין. לדעתי עדיף להיות בזוגיות בלי אהבה, אם אתה לא מסוגל לאהוב, אתה יכול להסתפק גם במשיכה ובזה שאתם מסתדרים כאנשים, יש הרבה זוגות שאין בניהם אהבה גדולה, זה עדיף מאשר בלהיות "בהורות משותפת" בלי זוגיות ומחויבות. לילדים מגיע שני הורים, להביא ילדים במסגרת מפוקפקת כל כך זה מעשה מאוד נואש, וגם לרעת הילדים בסופו של דבר.

טוב, אני באופן כללי בעד שרשורי אופ טופיק

בלי קשר מה הטופיק

ברגע שהפורום מיועד גם למטרה חברתית, אין לדעתי סיבה לאסור על נושאים מסויימים, והשרשור שלך היה בנושא מספיק חשוב בכדי לאכלס שרשור עצמאי.

למעלה