ששרשור שאלות רנדומליות - - "אופן סיזון" - או כל דבר אחר

debby12

New member
מנהל
ששרשור שאלות רנדומליות - - "אופן סיזון" - או כל דבר אחר

תפוז לא נתן לי לערבב עברית ואנגלית בכותרת היום.... פותחת שרשור לכל מיני שאלות וקושיות. תרגישו חופשיים להוסיף משלכם

debby12

New member
מנהל
קושיה ראשונה: חופשת ספרינג ברייק ופסח (מצה ומרור)

אנחנו רוצים/שוקלים ליסוע לאנשהו בחופשת האביב מבי"ס. רצה הגורל ו, בעצם כמו תמיד, אצלנו זה בשבוע של ה 6-10 באפריל. ליל הסדר נופל "בול" באמצע, ביום רביעי ה-8 באוקטובר

מכיון שלא מדובר במלון בישראל... לא מציעים שם ליל-סדר.... וחשוב לנו לנסות לציין את ליל הסדר [אנחנו לא שומרים כשרות אדוקים - כך שיתר הימים אינם בעיה]

מה הייתם עושים? היעד עדיין בדיונים. כרגע מדברים על סן אנטוניו טקסס.

צאו מנק הנחה שהכי נוח לנו זה שיום רביעי ייכלל בחופשה (תיאורטית אפשרי לקצר אותה וליסוע לפני או בבוקר אחרי ליל הסדר - אבל זה פחות מתחשק....)

debby12

New member
מנהל
תודה - אבל אנחנו לא בקטע של חב"ד

יותר מדי אורתודוקסי בשבילנו (ע"ע הדרת נשים), כמו בקטע של עבודת אלילים (הלובאביטשער), וחלוקת סוכריות לילדים חילוניים בישראל בתמורה לאמירת פסוקים.
יותר מדי מנוגד להשקפת עולמי.

דונודו

New member

הייתי לפני הרבה שנים וזכור לי שהיה נחמד ומסביר פנים, אבל לא ממש חשבתי על הדברים האלה אז, ובמחשבה נוספת עם כל המטען שציינת, היום בעצם גם אני הייתי מוותר.

Ani15

New member
מה שעשינו בשנה שעברה

שבה היינו בנויורק סיטי המעטירה בליל הסדר - מצאנו מראש מסעדה יהודית, הזמנו ממנה תפריט סעודה מסורתי, לקחנו דירה בסבלט, ישבנו סביב השולחן וקראנו את ההגדה מהטלפונים. היה כיף.
מכיוון שהכל היה מתוכנן מראש ביקשנו את המשלוח בבוקר - לפני שיצאנו לטייל - ותכננו יום קצר יחסית שאיפשר לנו לחזור לדירה ולחמם בנחת את האוכל, לערוך שולחן - עם מפיות עם מגן דוד כמיטב האספקה במדף היהודי בסופר, זה ממש לא בעיה בנויורק - ולהסב לאירוע. בדיעבד, מה שלא ידענו זה ש"זאבר'ס" היה ממש מעבר לכביש מהדירה והיינו יכולים לקנות שם במקום להזמין טרנס אטלנטי עם תכנון מדוקדקים מראש. בקיצור, הכל אפשרי.

debby12

New member
מנהל
נשמע כיפי

אצלנו היעד המתגבש הוא מלון, לא דירה/אייר-בי-אנד-בי. כך שזה לא יסתייע באופן שתיארת. על כל פנים - נשמע שהיתה לכם חוויה מיוחדת/ליל סדר כיפי שלא תשכחו

placid1

New member
תלכו למסעדה חגיגית ואם תגידו פסח, מצה ומרור

יצאתם ידי חובתכם :)

וברצינות, אפשר לבחור יעד שבו תהיה נגישות יחסית קלה למיני מזונות לחג ואז או שתקנו מוכן או שאם אתם בדירה עם מטבח, תכינו דברים. אפשרות נוספת היא לחגוג את הסדר, עם הגדות וכאלה, אבל עם אוכל אחר, לא בהכרח מה שבדרך כלל נהוג אצלכם (את צלחת הפסח מאד קל לעשות, בכל מקום שתהיו). במקרה כזה, ״מה נשתנה״ יהיה רלבנטי מתמיד :) ועוד אפשרות, לחגוג בסופשבוע אחרי שתחזרו מהטיול. יש רבים, שגם כשהם בבית, שלא חוגגים באמצע השבוע כי זה לא מסתדר ואז חוגגים בסופשבוע.
הילדות שלך גדולות, הייתי מכנסת מועצת משפחה להחליט מה כולם מעדיפים. בכל מקרה ובכל החלטה שתקבלו, אני חושבת שהכי חשוב שאתם מבלים יחד, זה לא מובן מאליו....

debby12

New member
מנהל
צודקת לגמרי

אעלה את הרעיון של לחגוג פשוט באחד מימי חול המועד פסח אחרי שחוזרים הביתה...

תודה על החיזוק החיובי. לא פשוט עם 2 בנות עשרה (+ אחותן שעוד לא בת עשרה אבל סופגת מהם גישה ספקנית...). מקווה שברבות הימים הם יזכרו את החופשות האלה לטובה.

Boston Guy

New member
מה אני הייתי עושה?

לא בטוח שמה שזה רלוונטי עבורך - אבל כחבר בקהילה רפורמית שהיא חלק מה URJ (האיגוד ליהדות רפורמית) אני יכול ליצור קשר עם בית כנסת רפורמי ביעד שאליו אני נוסע ולבקש להשתתף בפעילות שלהם לכבוד החג. רוב הקהילות הרפורמיות המבוססות עושות ארוע "ציבורי" באחד מערבי החג - סדר ראשון או סדר שני. בקהילה שלנו, למשל,עשוים את הארוע הקהילתי בסדר שני - כך שחברי הקהילה יכולים לעשות סדר ראשון כליל סדר משפחתי, ואת השני - עם הקהילה.

לו אני הייתי מחפש פתרון בסן אנטוניו - הייתי מחליף מילה עם הרב של הקהילה שלנו ובודק אם הוא מכיר מישהו מהקלרג'י של אחת הקהילות שם ויש לו המלצה.

Midriff

New member
הייתי בוחרת באחת מהאופציות

1. הולכת למסעדה יותר פנסית ממה שבד"כ הולכים אליה מה שהופך את הערב ליותר מיוחד
2. אם אפשר לסדר חדר פרטי, אז אפשר גם לשיר או לקרוא דברים
3. יש אי אלו מסעדות שמגישות Matzo ball soup באיזור, הייתי הולכת לשם ומציינת אולי ככה...

danakama10

New member
2 הסנט שלי:

1) הייתי שוכרת חדר פרטי במסעדה, מביאה צלחת ליל סדר של ילדים (שמכילה את המאכלים הסימבולים בתור צעצוע), מביאה חבילת מצות (או מבררת מראש איפה אפשר לקנות במקום בו אהיה).
2) הייתי מבררת עם בית כנסת מקומי/JCC אם יש משפחות שמעוניינות לארח, זה מאוד מקובל (וכמובן הייתי מביאה מתנה מאוד נאה).

לדעתי חב"ד זו בכל זאת אופציה נהדרת, גם אם הם דתיים מדי עבורך. "הדרת נשים" הרי לא תהיה בליל הסדר, בדר"כ מגיעים לשם אנשים מאוד נחמדים, וממה שאני פגשתי כשהייתי הולכת לפעילויות שלהם, כולם חילונים. את לא תרגישי שם כפייה דתית או נסיונות החזרה בתשובה משום סוג שהוא.

debby12

New member
מנהל
קושיה שניה
- פטרת ציפורניים ברגליים

קיבלתי "מזכרת" מקורית מהביקור האחרון בישראל בקיץ. בחיים לא זכיתי לכזה דבר.

רופאת המשפחה אישרה את האבחנה, עשתה לי בדיקת דם לתפקודי כבד, ונתנה לי איזו תרופה מגעילה שעושה כאבי בטן (זה רשום כתופעת הלואי העיקרית). היא נקראת Terbinafine, ועלתה אשקרה כלום. שנאמר: מה שעולה אגורה - שווה אגורה....

בינתיים עבר חודש עם התרופה המגעילה הזו ולא רואים שום שינוי. אם כבר אז החמרה לדעתי.

למישהו יש נסיון אישי עם הגועל נפש הזה?

<כן. אני אחזור לרופאה... עדיין אשמח לשמוע תובנות מנסיון אישי. היא אמרה אגב שאפשר גם לנסות טיפול בלייזר אבל שאין שום הוכחה שזה עובד>

placid1

New member
טיפול בפטרת ציפורניים, כל טיפול, לוקח חודשים

לפני שתראי תוצאות, גם חצי שנה.

מה שקיבלת אמור לעזור. כדי למנוע התפשטות לציפורניים נוספות את יכולה גם להוסיף טיפול מקומי של השריית כפות הרגליים בגיגית מים חמימים עם כמה טיפות של שמן עץ התה או מריחת בשמן על הציפורן הנגועה עם Qtip.

Boston Guy

New member
לא נסיון אישי - אבל אני הייתי מנסה "שמן עץ התה".

לא חושב שזה יכול להזיק לטיפול הנוכחי, ויש לי נסיון עם שמן עץ התה בתחומים אחרים שנבהם זה הוכח כאפקטיבי. אומרים שגם זה לוקח חדשים עד שהבעייה נפתרת - אבל זה לפחות לא יגביר את כאב הבטן...

Ani15

New member
תרופת סבתא פופולרית בישראל

אקונומיקה (בליץ') = למרוח ישירות על הציפורן הנגועה לכמה שעות או להשרות בקערה עם אקונומיקה מדוללת בקצת מים. לא מנסיון אשי אבל מי שניסה נשבע ביעילות הטיפול. לא לוקחת אחריות על בטיחות/ תופעות לוואי של טיפול חיצוני כזה (לא שמעתי על כאלה אבל זה לא אומר שאין), אבל כמי שטבלה ידיה לא מעט באקנומיקה לצרכים אלה ואחרים, הייתי מנסה.

למעלה