ששרשור שאלות רנדומליות - - "אופן סיזון" - או כל דבר אחר

Boston Guy

New member
אם כבר אז עד הסוף - למה אקונומיקה שכאפשר potassium hydroxide

סודה קאוסטית לא רק שתעלים את בעיית הציפורן הנגועה - היא תעלים את כל כף הרגל...
למרות שאם כבר ללכת על פיתרון רדיקלי עדיף גרזן.
יכאב הרבה פחות מסודה קאוסטית.

Ani15

New member
נשמה

לא נעים, נפלת על כימאית...
סודה קאוסטית זה נתרן/ סודיום הידרוקסיד ולא פוטסיום הידרוקסיד (שהוא חבר טוב שלנו במעבדה ורמת הסיכון שלו נמוכה למדי). גם סודיום הידרוקסיד (שבהחלט יגרום לנזק בריכוז גבוה) לא יעלים את הרגל (אלא אם מערבבים אותו עם כל מיני כימיקלים אחרים בתגובה סוערת), בשביל זה צריך חומצה הידרופלואורית. ואז, בהחלט, גרזן עדיף. אבל חומצות אינן במרכז הדיון שלנו פה.
אקונומיקה הוא נתרן תת כלורי בריכוז נמוך למדי, כן, יש בו ממש קצת נתרן הידרוקסיד (בריכוז עוד הרבה יותר נמוך). קבל הפתעה: בכל מאכל מימי שאתה ממליח (כלומר מוסיף נתרן כלורי שהוא אפילו לא תת) יש קצת נתרן הידרוקסיד. מזיק לך? אולי ברמת הלחץ דם. מעניין אם מישהו בדק את השפעת הבאסה מפטרת ציפורניים על לחץ הדם.

debby12

New member
מנהל
תודה על הרעיונות המעולים

את הגרזן והסודה הקאוסטית/חומצה הידרופלואורית אשמור לשלב הייאוש הסופי....

אבל שמן עץ התה ורטיית צמר גפן עם אקונומיקה בהחלט אנסה מיד.

debby12

New member
מנהל
קושיה 3: קשורה למרואיינים ברעיון עבודה

בימים אלה אנחנו מראיינים מועמדים למשרה שפרסמנו.

אחת המועמדות שהגיעה היתה המועמדת המועדפת עלינו מבחינת קורות החיים/נסיון רלוונטי וגם מבחינת הראיון הטלפוני <היא לא ידעה את זה - אני נותנת את זה כרקע>

ואז הגיע שלב הראיון האישי. גם בו היא עשתה רושם טוב מאוד, עד שהגיעה הנפילה הבאה

היא תיארה איזה תכנית/פאנל מקצועי שבה היא נכחה בנושא הקשור אלינו. הדבר נראה לנו מאוד תמוה כי

1) אני והמועמד השני היינו רשומים לפאנל הזה, אבל נאמר לנו שהפאנל בוטל. אז שאלנו אותה ישירות: את בטוחה? כי רצינו ללכת אליו ואמרו לנו שהוא בוטל. היא אמרה: כן, לגמרי בטוחה. ואני יכולה לומר לכם שהדובר X אמר ככה, והדובר Y אמר ככה

2) זה עוד יותר הפתיע אותנו כי העמדות שהיא תיארה, לפחות לגבי דובר מסוים, היו לא הגיוניות (אנחנו מכירים את האיש ואת עמדותיו/עמדות החברה שלו). שוב שאלנו אם היא בטוחה והיא אמרה שכן וגם שלפה את הטלפון והעבירה לנו במייל את ההזמנה המקורית לפאנל כדי לוודא שאין בינינו אי הבנה על מה מדברים [גם לנו היתה את ההזמנה - פשוט כאמור נאמר לנו שהיא בוטלה]

נגמר הראיון. חזרנו למשרד, וחשבנו שאולי נאמר לנו בטעות שהפאנל בוטל (או אולי בזדון - כדי שלא נגיע - יש רקע]

התקשרנו לידיד שהיא אמור לדבר בפאנל ההוא, כדי לשאול איך היה הפאנל. תשובתו היתה: "לא היה פאנל - ביטלו את זה יומיים לפני כן"

למותר לציין שזה "הוריד" אותנו לגמרי מהמועמדת הזו. כזה פאק באמינות לא נראה מזמן ומי רוצה לעבוד עם שקרנית/פסיכית או מישהי שהיא גם וגם.

מה שעוד יותר לא מובן לנו זה למה היא שיקרה. לא היתה שום חובה עליה לנכוח בפאנל ההוא. היא יכלה פשוט לומר משהו כמו "התכוונתי ללכת אבל לא הלכתי בסוף" (בהנחה שלא ידעה שבוטל). אבל היא בחרה לשקר וגם להמציא מה נאמר שם לכאורה.

הגעתי להתלבטות: הייתם נותנים לה פידבק? זו מישהו שנורררררא רצתה את העבודה. בראיון פנים אל פנים נכחנו שהיא אפרו-אמריקאית. משגעת אותי המחשבה שהיא תחשוב שלא קיבלה את התפקיד בגלל גזענות/דיעה קדומה.
לטובתה - הייתי גם רוצה לייעץ לה בחום לא להמציא דברים בראיון העבודה הבא שלה.

הקולגה שלי במשרד (לא זה שראיין אותה יחד איתי - מישהו אחר. לא הבוס שלנו), גורס שבשום פנים ואופן לא לדבר איתה או ליצור איתה שום קשר וזהו. זה שראיין יחד איתי מתלבט

מה הייתם עושים? פרטו, נמקו והסבירו.

xbuffalomen

New member
לא לחזור למרואיין אחרי ראיון - פשוט לא הוגן

לחזור ולהסביר לה בדיוק מדוע לא עברה זו סתם הגינות. יכול להיות שבעקבות השיחה הסתבר לכם שהיא טעתה או פשוט שקרנית פתולוגית ... האפרו-אמריקאית פשוט לא רלוונטי

debby12

New member
מנהל
אשת כוח האדם שלנו כן מתכוונת לחזור אליה כמובן

עם הודעה לקונית/כללית של: "תודה שפנית אלינו. היו לנו הרבה מועמדים טובים ולא נבחרת"

כלומר - תשובה של כן/לא היא כן תקבל. ההתלבטות היתה יותר האם לתת לה פידבק על הראיון.

xbuffalomen

New member
אני הייתי נותן תמיד נהגתי כך - אני מראיין , אני מגיב ולעניין

לא יודע זה נראה לי פשוט יחס הוגן. אבל אין לי מושג מה התרבות הארגונית במקום העבודה שלך

placid1

New member
הייתי רק מודיעה לה שהחלטתם ללכת עם מישהו אחר. בשום

אופן לא הייתי נכנסת לשום הסבר ושום עצות שלא לשקר. בשום אופן. אף פעם לא לתת הסבר למה לא, בעיקר אם יש לך חשד שהיא פסיכית.

vinney

Well-known member

אף פעם לא נותנים הסבר מעבר למשפט לקוני ש״נמצאו מועמדים יותר מתאימים״.

randomwinds

New member
מבלי לגרום לחפור יותר מידי - יש עוד דרכים לברר קיום הפאנל

למשל המארגנים או האתר בו היה אמור להתקיים או משתתפים אחרים

לא ברור ממה שכתבת אם היא ציטטה דברים לכאורה של אותו ידיד שהכחיש שהיה בפאנל או שאלה שני אנשים שונים

אפשר גם לנסות להתעמת 'ברכות' - להודיע לה שמטריד אתכם העניין ואם במיקרה 'הסתבכה בלשונה' או שיש לה הסבר אחר

debby12

New member
מנהל
היא ציטטה דברים של משתתף-לכאורה אחר

לא זה שדיברנו איתו. אבל זה לא משנה - כל האירוע בוטל

JimmyGee

New member
בו'אנה אתם מגזימים

שקרנית, פסיכית....
הרבה אנשים מגזימים ומיפיפים ב job interviews.
היא רצתה להראות שהיא הולכת לארועים מיקצועים והביאה ארוע שלא היתה בו כדוגמא. ברגע שהבינה שניתפסה בשקר לא ידעה מה לעשות (ראיונות עבודה זה מצב מאוד מאוד מלחיץ) וחפרה לעצמה בור יותר עמוק.
למה לעשות כזה big deal?
זה דבר שיכול ליקרוא לכול אחד תחת לחץ כשה livelihood שלך (job interview) ניבחן תחת מיקרוסקוף.

debby12

New member
מנהל
אולי. הנה - ארחיב לשאלת סקר:

אם הייתם מראיינים למשרה והייתם נתקלים בתסריט כמו שציינתי. האם הייתם פוסלים את המועמד/ת או שהייתם חושבים שזה לא "ביג דיל"?

JimmyGee

New member
אולי גם פוסל

אבל מבין מה קרה. היא ניסתה להרשים ונפלה.
מיצד שני היא נשמעת good candidate וחבל שנפלה על כזאות שתות.

דונודו

New member
בוודאי שפוסל

למה להזמין צרות בדלת הקדמית. מי ממציא סיפורים יש מאין כדי ״להרשים״?

איי ל

New member
מנהל
לגמרי פוסל

אני מצפה מהעובדים שלי שיהיו אמינים. איך אני יכול לסמוך על אדם כמו המרואיינת שציינת אם ברור שמה שהיא מנסה לעשות זה להרשים?
היא נשמעת לי מסוג האנשים שיאמרו לי דברים לא נכונים רק כי זה מה שלדעתם אני רוצה לשמוע. עם מידע שגוי, אני לא אוכל להשתפר.

למעלה