קושיה 3: קשורה למרואיינים ברעיון עבודה
בימים אלה אנחנו מראיינים מועמדים למשרה שפרסמנו.
אחת המועמדות שהגיעה היתה המועמדת המועדפת עלינו מבחינת קורות החיים/נסיון רלוונטי וגם מבחינת הראיון הטלפוני <היא לא ידעה את זה - אני נותנת את זה כרקע>
ואז הגיע שלב הראיון האישי. גם בו היא עשתה רושם טוב מאוד, עד שהגיעה הנפילה הבאה
היא תיארה איזה תכנית/פאנל מקצועי שבה היא נכחה בנושא הקשור אלינו. הדבר נראה לנו מאוד תמוה כי
1) אני והמועמד השני היינו רשומים לפאנל הזה, אבל נאמר לנו שהפאנל בוטל. אז שאלנו אותה ישירות: את בטוחה? כי רצינו ללכת אליו ואמרו לנו שהוא בוטל. היא אמרה: כן, לגמרי בטוחה. ואני יכולה לומר לכם שהדובר X אמר ככה, והדובר Y אמר ככה
2) זה עוד יותר הפתיע אותנו כי העמדות שהיא תיארה, לפחות לגבי דובר מסוים, היו לא הגיוניות (אנחנו מכירים את האיש ואת עמדותיו/עמדות החברה שלו). שוב שאלנו אם היא בטוחה והיא אמרה שכן וגם שלפה את הטלפון והעבירה לנו במייל את ההזמנה המקורית לפאנל כדי לוודא שאין בינינו אי הבנה על מה מדברים [גם לנו היתה את ההזמנה - פשוט כאמור נאמר לנו שהיא בוטלה]
נגמר הראיון. חזרנו למשרד, וחשבנו שאולי נאמר לנו בטעות שהפאנל בוטל (או אולי בזדון - כדי שלא נגיע - יש רקע]
התקשרנו לידיד שהיא אמור לדבר בפאנל ההוא, כדי לשאול איך היה הפאנל. תשובתו היתה: "לא היה פאנל - ביטלו את זה יומיים לפני כן"
למותר לציין שזה "הוריד" אותנו לגמרי מהמועמדת הזו. כזה פאק באמינות לא נראה מזמן ומי רוצה לעבוד עם שקרנית/פסיכית או מישהי שהיא גם וגם.
מה שעוד יותר לא מובן לנו זה למה היא שיקרה. לא היתה שום חובה עליה לנכוח בפאנל ההוא. היא יכלה פשוט לומר משהו כמו "התכוונתי ללכת אבל לא הלכתי בסוף" (בהנחה שלא ידעה שבוטל). אבל היא בחרה לשקר וגם להמציא מה נאמר שם לכאורה.
הגעתי להתלבטות: הייתם נותנים לה פידבק? זו מישהו שנורררררא רצתה את העבודה. בראיון פנים אל פנים נכחנו שהיא אפרו-אמריקאית. משגעת אותי המחשבה שהיא תחשוב שלא קיבלה את התפקיד בגלל גזענות/דיעה קדומה.
לטובתה - הייתי גם רוצה לייעץ לה בחום לא להמציא דברים בראיון העבודה הבא שלה.
הקולגה שלי במשרד (לא זה שראיין אותה יחד איתי - מישהו אחר. לא הבוס שלנו), גורס שבשום פנים ואופן לא לדבר איתה או ליצור איתה שום קשר וזהו. זה שראיין יחד איתי מתלבט
מה הייתם עושים? פרטו, נמקו והסבירו.