ששרשור שאלות רנדומליות - - "אופן סיזון" - או כל דבר אחר

Ani15

New member
אם בכלל

הייתי מחפשת את ההודעה שקיבלתי על ביטול הפאנל ומוצאת דרך דיסקרטית להעביר לה את זה בלי ליצור איתה קשר ישיר (אולי לבקש מאנשי כ"א לצרף את זה להודעת הדחיה המנומסת והטכנית).
זה מביך והדאגה שלך מובנת, אבל זה שלה ואת צריכה להשאיר לה לעשות את הטעויות שלה בעצמה.

Midriff

New member
הסיבה שרוב החברות לא נותנות פידבק

היא כי זה יכול לפתוח פתח לתביעות על אפליה (למשל חיפשנו מועמד עם יותר אנרגיה יכול להטען שזה שם קוד למועמד צעיר יותר - אפליית גיל).
דחייה היא לא נעימה ומעוררת כעס אצל הרבה אנשים, מצב שהוא יותר נפיץ מבחינת תביעות.
(לאחרונה ראיינתי מישהו ואחכ שדיברתי אם איזו רקרוטרית היא אמרה לי שהיא לא הציעה לי אותו כי הוא שלח לה לשתי משרות שונות קורות חיים שונות לגמרי - מבחינת איזה חברות הוא עבד...)

דונודו

New member
אני חושב שהייתי מניח לזה

אם מדובר בחולשה מקצועית שאפשר לשפר (כמו ידע בתחום מסוים) אז זה פידבק קונסטרוקטיבי. אבל כשמדובר באופי או התנהגות, אלה דברים שממילא אין הרבה מה לעשות איתם (ואי-אמינות שכזו נשמעת כמו דפוס אישיותי, לא משהו שאפשר לכבות ברגע), והפידבק באופן כמעט בלתי נמנע נחווה כעלבון. היא הרי יודעת שהיא לא אמרה אמת ושהיא נתפסה ונשמע שאין הרבה מה להוסיף. בנוסף אם אתם באמת חוששים שהיא ״פסיכית״ אז כל התקשרות נוספת היא סיכון לצרות.

debby12

New member
מנהל
זהו - שלא נראה לי שהיא קולטת שהיא נתפסה בשקר

היא שלחה לנו איזה 3 הודעות מעקב אחרי הראיון כאילו הכל אחלה סבבה.

ואחרי שכתבו לה "לא תודה" מהכוח אדם היא שלחה לי בקשת לינקד אין וגם שלחה לכל המראיינים מייל שאם במקרה תיפתח משרה אחרת אצלנו, שנגיד לה.

בכל מקרה - שכנעתם אותי - לא יוצרת איתה שום קשר

איי ל

New member
מנהל
בשום אופן לא לחזור למרואיינת

בשלב הזה, אתם צריכים להיות חכמים ולא צודקים. בשלב הזה הדבר הכי טוב זה לקצר כמה שאפשר- הודעה לקונית שמודה על שהגישה מועמדות ושהחלטתם ללכת על מועמד אחר תהיה הכי טובה.
כל משפט נוסף עלול לסבך אתכם.

danakama10

New member
ברור שלא להגיד

את הסיבה בגינה פסלתם ולהסתפק במשפט גנרי.
גם כי אתם עלולים לסבך את החברה, וגם בגלל שכל מה שתגידי לא יעזור לה. הבחורה גם שקרנית וגם טיפשה - אמרתם לה שהפאנל בוטל, והיא במקום לסגת בתחכום המשיכה להתעקש.
אם יש לה בכל זאת קצת שכל, בבית היא תבדוק אם הפאנל אכן בוטל, ואז תבין מדוע היא נדחתה.
אני לא מבינה מדוע את חושבת מיד על הפאן הגזעני. את אמורה לקבל כל שחור/הסיפני/אסייתי לעבודה אחרת הם עלולים לחשוד שאת גזענית? את אמורה להיות עיוורת לצבע.

JimmyGee

New member
כרגיל דנה הוכחת שאת טיפשה, גיזענית ואכולת שינאה

ראיון עבודה זה דבר מאוד מלחיץ שאנשים עישים בה טעויות. כנראה שאת לא עובדת אז אין לך מושג, חוץ מהיותך גיזענית ואכולת שינאה.
המרואינת ניסתה להראות עינין מיקצועי וסיפרה שקר לבן (שהיתה באיזה conference שלא באמת היתה בו). למי בכלל איכפת אם היתה שם או לא?

מה שמענין זה למה המשיכה לשקר אחרי שניתפסה בשקר לבן.
והתשובה פשוטה מאוד. היא כניראה לא פסיכית ולא שקרנית פתולוגית (כמו Trump למשל). אלא פשוט נילחצה ולא ידעה בזמן אמת איך לצאת מהשקר הלבן באלגנטיות ופשוט המשיכה איתו.
טעות כן. פסיכית ושקרנית לא.

danakama10

New member

JimmyGee

New member
איזה פאטתית דנה, פתחת new user רק כדי להגיד לי את זה?

והכן כן. אין לך בעיה אם נשיא שהוא שקרן פאתלוגי. אבל מרואינת לחוצה שלא הצליחה לצאת משקר לבן שסיפרה מוציא ממך כול כך הרבה שינאה וגיזענות. Disgusting!!!!

Boston Guy

New member
ג'ימי - לפעמים אתה קצת נסחף בהיסטרייה שלך כשדנה כותבת כאן

הכותרת שלך פשוט לא במקום. חד וחלק. הדיון כאן הוא לא על דנה.

וככל הנוגע למה שכתבת עכשיו:
יש לי 25 שנות וותק (כמעט) של עבודה בארה"ב, בתאגידים וחברות "אמריקאיות".
עברתי בין כמה חברות במהלך הקריירה, ובתהליכים המעבר וחיפוש המקום המתאים התראיינתי לא מעט פעמים.
מה שעזר לי במשך השנים להתכנן לראיונות היתה העובדה שבמסגרת העבודה שלי - גייסתי לא מעט עובדים לאירגונים שבהם עבדתי. ריאיינתי כמה מאות אנשים במשך השנים, וכדי לעשות את זה נכון עברתי הדרכות והכשרות.
בין האגודות המקצועיות שבהן אני חבר נמצאת "אגודת מנהלי משאבי אנוש" (SHRM) שממנה למדתי הרבה במשך השנים על "חוקי המשחק" בנושאים רבים שקשורים לכח אדם - ועל שדה המוקשים שנקרא "גיוס עובדים חדשים".

ומנקודת המבט שלי, על בסיס הנסיון והידע שצברתי בנושא - אתה פשוט לא צודק בתפיסה שלך את הנושא.
אני מניח שהתפקיד שאותו דבי מנסה לאייש באדם שהיא מחפשת הוא לא תפקיד זוטר באירגון.
ואני גם מניח שהמועמדת שעליה היא מדברת היא לא "ילדה שרק סיימה קולג'" - אלא מישהי בעלת ותק ונסיון מסויימים באירגונים אחרים.
אז יש "סטנדרטים להתנהלות" בעולם העבודה בארה"ב. אחד הסטנדרטים האלו הוא ששקר (שנתפסת איתו...) נחשב כאן כדבר הרבה יותר חמור ממה שהוא נחשב, למשל, בעולם העבודה בישראל.
והמועמדת הזו התראיינה במקום עבודה בארצות הברית. וסביר להניח שהיא מודעת ל"חוקי המשחק".

קורה שאדם נסחף ואומר משהו שאינו אמת במהלך ראיון עבודה. ההתנהלות שאני הייתי מצפה מאדם בוגר ושפוי היא להודות - בצורה אלגנטית ודיפלומטית - בטעות שעשית. באנגלית קוראים לזה to own up to your mistakes. להגיד משהו כמו "אופס - כנראה שהתבלבלתי עם כנס אחר שבו הייתי בשנה שעברה..." או משהו בסגנון. אם זה מה שהיה קורה - אז היחס שלי לעניין היה תואם למה שכתבת בהודעתך.
אבל לפי הסיפור של דבי, לא זה מה שקרה. כשהיא נתקלה בספקנות, הגברת המשיכה ל"פתח" את השקר ולהמציא דברים שלא היו ולא נבראו.
יש כל מני סוגים של שקרנים. אף אחד מהם הוא לא GOOD NEWS במקום עבודה - אבל חלק מהסוגים הם רעילים ונפיצים במיוחד, וגיוס של אדם כזה יכול לגרום לאירגון (ולך כמנהל) נזק משמעותי.
אולי, אם הייתי נמצא בחדר בזמן הראיון, הייתי יכול להבחין בעוד אינפורמצייה שהייתה עוזרת לי להעריך עד כמה הצרה רצינית.
שפת הגוף של המרואיינת בזמן הסיטאצייה - יחסית ל BASELINE שאתה בונה לעצמך בראש לגבי המרואיין במשך השיחה, יכולה לספק מידע חשוב.
דברים כמו - האם היא מסיטה את המבט שלה מהאנשים שמולה כשהיא משקרת.
האם היא נראית יותר עצבנית מקודם? האם היא מזיעה פתאום? שינתה תנוחת גוף? מתנהגת בצורה "מתגוננת"? נעשית אגרסבית?

אבחנות כאלו יכולות לעזור להעריך אם היא אכן "נלחצה והמשיכה עם השקר", או שמדובר בבעיה התנהגותית יותר גדולה.
אני לא אוהב לזרוק מילים פסיכולוגיות נפוחות כמו "שקרן פתולוגי" או "פסיכי". צריך קצת יותר מסיפור של 4 שורות בכדי להבין אם האדם הוא סוציופת, שקרן קומפולסיבי, שקרן פתולוגי או סתם מישהו שהתבלבל.

איך שלא יהיה - בהנחה שהכנס שעליו דובר אכן בוטל ושמה שהיא סיפרה אכן היה שקר שהתנפח תוך כדי השיחה - לא הייתי מגייס אדם כזה כעובד.
עכשיו הוא משקר "כי הוא בלחץ מהראיון" - מה יקרה בעוד 3 חדשים כשהוא יהיה בלחץ מ DEADLINE?
מה יקרה בעוד חצי שנה כשהוא יעמוד במצב שבו הוא צריך לקחת אחיות על טעות שנעשתה ON HIS WATCH?

JimmyGee

New member
Boston לא הבנתה למה היתקווני

לא אמרתי שהיה צריך לגייס את הבחורה. אני ריאינתי מספיק אנשים כדי לדעת שאי אפשר להחליט אם לקבל או לא מישהו לעבודה על סמך 4 שורות שמישהו כתב בפורום. אין לי אפילו מושג מה המישרה ומי החברה.
מה שלא אהבתי זה שדנה אמרה דברים כמו "הבחורה גם שקרנית וגם טיפשה - אמרתם לה שהפאנל בוטל, והיא במקום לסגת בתחכום המשיכה להתעקש. "
יכול להיות שאם הייתי נוכח בראיון ,היתי גם מגיע למסקנה שהבחורה טיפשה ושקרנית. אבל זה לא מה שהבנתי מ Debby.

<>
גם לא ברור לי מה ניסתה להגיד? אמרתי שהיא ידעה את חוקי המשחק והבינה שניתפסה בשקר. אם כך למה המשיכה? זה לדעתי מראה יותר על לחץ מראיון מעל שקרן מתוחכם וסידרתי ,style George constanza שהיה יודע לנווט כשניתפס בשקר

JimmyGee

New member
ועוד דבר Boston

אתה אולי טוב בראיונות עבודה. אבל מניסיון אישי ראיון מוצלח לא מעיד על עובד מוצלח וההפך. בראיון עבודה יש לך חצי שעה או שעה לימכור את עצמך למישהו שלעולם לא עבד איתך. יש אנשים שיודעים לעשות את זה טוב ויש כאלה שנילחצים. אין פה שום קשר לאיך יהיו אחר כך כעובדי חברה מהמינין, למשל ב deadline לחוץ. ריאינתי כבר אנשים שנראו superstars בראיון וכישלון חרוץ בעבודה. ואנשים שהיו על הפנים בראיון ובכול זאת שכרנו אותם ואז היתגלו העובדים מצוינים.

danakama10

New member
לא אהבת את מה שכתבתי

והחלטת שהתגובה הראויה היא לקרוא לי טיפשה גזענית ואכולת שנאה?
כמה עלוב נפש אפשר להיות?
בינתיים הדברים שעולים מדברייך הם שאתה אדם שקרן (רק אדם שרגיל לשקר כדרך חיים לא רואה בעיה עם שקרים של אחרים) וטיפש גדול מאוד. לא מפתיע, כי זה מאפיין רבים מתומכי השמאל הקיצוני.

JimmyGee

New member
איך החלטת שאני בשמאל הקיצוני?

אני מרכז שמאל. לדעתי השמאל הקיצוני אפילו יותר מסוכן מבוגד שפל ופחדן כמו Trump.

vinney

Well-known member
לא אהבת שהוא קרא לך טיפש, אז קראת לו טיפש? איזה יופי.

debby12

New member
מנהל
אני לא חושבת שאני אמורה לבחור כל מועמד/ת שחורים או היספאניים

אבל אין כן חושבת שיש רגישות מיוחדת לאנשים שחורים או היספאניים כי תמיד ינקר בהם הספק שאולי אולי זו הסיבה שלא נבחרו למשהו.

הנה סרטון מעורר מחשבה שהוקרן על ידי הדוברת המרכזית (זאת שדיברה בארוחת הצהריים) בכנס שנכחתי בו לאחרונה

https://www.youtube.com/watch?v=aC7lbdD1hq0&t=19s

למעלה