תגידו לי מה הבעיה שאנו יושבים על

יאיר 158

New member
תגידו לי מה הבעיה שאנו יושבים על

שטחים שהיו פעם של ערבים כביכול. כבשנו אותם וזהו. החזק מנצח. האם תירצו שהאמריקאים יחזירו את השטחים לאינדינים, ופתאום תראו שבבית הלבן יושב לכם איזה אינדיני עם נוצות? למה לא? למה רק אנחנו? ולאלה שכל כך אוהבים ערבים אז הריני להודיעכם שרמת החיים שלהם הישתפרה עשרות מונים בחמישים שנה האחרונות, כך שהם לא הפסידו, מה הם יכולים לנהל מדינה לבד?

SpOnGeTuLa

New member
הבעיה היא שמתים מיליוני חיילים

כדי להגן על אלו שיושבים בשטחים האלו

תגובה

ההתנתקות לא תעצור את הטרור - היא תעביר אותו לקו חזית קרוב יותר אלינו. אז במקום שגוש קטיף יספוג קאסמים - אלו יהיו מקומות אחרים. ואם אני טועה - והלוואי שכך, למה ממגנים בתים? גגות? שחר אדום???

NimrodOZz

New member
דמגוגיה בגרוש.

לפי מה שאתה אומר יש בעיה בזה שיש במדינתנו ישובי ספר הקרובים לגבול, (כמו ישובי הצפון ורמת הגולן), חיילים נפצעים, נחטפים ונרצחים כדי להגן על הגבולות הללו ועל האנשים שיובים בישובי ספר אלו. לפי ההגיון שלך מדד החילים המתים צריך להיות יחסי לשטח שבשליטת המדינה. אתה קורא מה שאתה כותב? עוז

Nimst

New member
כרגע הם לא יכולים

אבל כשהם יקבלו מדינה, הם יקבלו גם עזרה מארה"ב ואולי יסתדרו. אם אתה אומר ש"החזק מנצח" (מה שבכלל לא נכון מבחינה ביולוגית, זה בכלל "המותאם שורד"), אז כנראה שמוסר לא ממש מדבר אלייך וחבל על הזמן שלי להסביר לך למה כיבוש לא מוסרי. אתה רוצה רק טענות אינטרסנטיות? בבקשה. כרגע אין להם שום דבר להפסיד, אז יש לנו טרור. ברגע שניתן להם משהו להפסיד, הטרור יפסיק.

bnitribe

New member
מה?ברגע שמה?

החמאס אמר בפירוש שההתנתקות תביא טרור. בדיוק הפוך-אנחנו נותנים להם פרס על זה שהרגו מאיתנו 2000 איש. על מה אתה מדבר? מה יש להם להפסיד? כל ילד פלסטיני רואה בברור דבר אחד-הטרור עוזר-עובדה,קיבלנו את גוש-קטיף

Nimst

New member
דבר ראשון, אני בת.

מה יש להם להפסיד? כרגע כלום. לא כל כך מעניין אותי אם זה נראה כאילו נתנו פרס לטרור. מדינה לא יכולה להלחם בטרור ולנצח, זה לא עובד. הדרך היחידה היא להפריד ביננו לבינם. הם במדינה משלהם ואנחנו בשלנו, ומצידי חומת הפרדה באמצע. מה אתה רוצה, שלא ניתן להם מדינה ונפסיק את הטרור רק כדי שזה לא יראה כאילו הם "ניצחו"? שינצחו. אם לקבל מדינה זה לנצח, אז שינצחו. אתה באמת חושב שכשניתן להם מדינה הם ימשיכו לעשות פיגועים? הם יהיו הרבה יותר מדי עסוקים בשביל זה. כרגע אין להם כלום. קרה לך פעם שלא היה לך כלום? כשאין כלום, עושים כל דבר כדי שיהיה משהו. מאבדים צלם אנוש. אתה רוצה לשאול אותי אם זה בסדר? ברור שזה לא בסדר, ברור שזה לא מוסרי. אבל להגיד "זה לא מוסרי" לא יעזור לנו להפסיק את זה. הטעות הנפוצה היא להגיד "ברגע שניתן להם מדינה בגבולות 67, הם ירצו גם את תל אביב ואת כל מדינת ישראל". שטויות. ברגע שניתן להם מדינה, הם יתרכזו בלנסות לנהל מדינה ולאף אחד לא תהיה מוטיבציה לעשות פיגועים כדי להשיג עוד כמה קילומטרים של שטח. זה פשוט לא יקרה, טבע האדם.

TheOrion

New member
שאלת אותם?

הלכת ושאלת כל פלסטיני ופלסטיני, או שאת מסתמכת על התארגנויות של החמאס, ארגון קיצוני, שמביא כמה אלפים לכיכר וקורא לזה רוב? היי, רגע, אני מכיר עוד קבוצת אנשים שעושה את זה...

תגובה

חמאס, ארגון קיצוני - שדרך אגב קיבל רוב בבחירות. כן אני מסתמכת על זה. ואתה יודע מה? זה לא רק החמאס. אתה צריך להיות נאיבי ביותר בשביל עדיין להאמין שלא. להשוות למחבלים זה יותר מוסרי מלהשוות לשואה?

TheOrion

New member
נמנמ

חמאס הוא ארגון קיצוני, כן. כנראה שלא קראת פה את ההודעות של nimst. כשאין מה להפסיד פונים לקיצוניות. ככה אנחנו עשינו לפני קום המדינה, וככה הפלסטינים עושים כיום. זה לא רק החמאס, זה גם הג'יהאד האיסלמי
. לא מוסרי יותר, אבל לבטח לא מוסרי פחות. למה כשמשתמשים בהשוואה הזו נגד המתנחלים הם קופצים פתאום?(לא מדבר עלייך באופן פרטי, אלא באופן קצת יותר כוללני) וד"א, בהשוואה המאוד מסויימת שאני עשיתי יש צדק. החמאס אכן מארגן הפגנות של מספר אלפים וטוען שזה רוב, בדיוק כמו שהמתנחלים עושים. מארגנים מחאה של מספר אלפים(10,000 לפי המשטרה) וטוענים שזה רוב במדינה שלנו. לא ידעתי שיש פחות מ-20,000 אנשים במדינת ישראל.

TheOrion

New member
נעים לדעת שאת קוראת ../images/Emo13.gif

(דמייני שבמקום חבל יש שם שתי ידיים שלוחצות ידיים) נעים מאוד
, ושמי משה.

תגובה

אבל לא יהיה להם מה להפסיד גם אחר כך - כי אנחנו נמשיך לתת.. הכיצד בן אדם יפה נפש ימשיך לנהל את חייו על מי מנוחות כשפלסטינאי אומלל טוען שהוא רוצה גם את ירושלים? ישנם "מתנחלים" - פעילי ימין רבים, לא רק אני, שקופצים ומגנים את ההשואות לשואה. ואלו שלא - אני משערת שלא יקפצו גם אחרי שיקראו את ההודעה שלך. ובהשוואה שאתה עשית אין כל כך צדק.. לא יודעת מה החמאס קורא לזה רוב. ההפגנה בשדרות - המשטרה אמרה 15 אלף (לא עשר..) ויש"ע אמרו 30 או 50 (הממ יש הבדל) ועוד 20 אלף תקועים בדרך. תראה, באופן אישי אני יכולה לומר שהיה שם המון אנשים, לדעתי אפילו יותר מכפר מיימון - אבל אני לא יכולה להעריך - לא 15 ולא 50 אלף. למשטרה הייתה מטרה לומר שזה קצת אנשים, ולישע הייתה מטרה לומר שזה הרבה - אז זה מן הסתם איפשהו באמצע.. וחוץ מזה - שאף אחד לא אמר שמשתתפי העצרת הם רוב במדינה, אלא שמתנגדי תכנית ההתנתקות, ולא כל מתנגדי תכני תההתנתקות הגיעו לעצרת.

TheOrion

New member
תגובה לתגובה

יהיה להם מה להפסיד. ברגע שהשטח שלהם, וישראל תשב איתם לדיבורים, יהיה להם מה להפסיד. רוצה לדעת מה? את הסיכוי למדינה. את הסיכוי לחיים שלווים. כרגע, אין להם את זה, אין להם את הסיכוי אפילו, אז ברור שהם יחפשו משהו לעשות, ואם זה יכול לעזור למטרות שלהם, אז מה טוב להם. יש כאלו שמגנים ויש כאלו שלא. לא יודע אם יש רבים בצד זה או אחר, כי לא עשיתי סקר. גם 30 אלף זה לא רוב. והיה פה לפחות אחד שאמר שמי ששם זה רוב. אני לא מוציא את זה מהאוויר. וגם עליו אני צחקתי כשאמר את זה. גם מתנגדי תכנית ההתנתקות הם לא רוב במדינה. אני לדוגמה מכיר מישהו עם סרט כתום על האוטו והוא תומך התנתקות(גיליתי זאת לאחרונה, מקרה מאוד עצוב). למה יש לו סרט כתום, את יודעת? כי את הסרט הכחול הוציאו לו יחד עם האנטנה, אז עכשיו הוא מפחד.

TheOrion

New member
הבהרה לדוגמה האחרונה.

היא ניתנה על מנת שלא יגידו ש"על כל מכונית כחולה יש 10 כתומות".

תגובה לתגובה לתגובה ../images/Emo3.gif

אוף אני כבר אומרת את אותו משפט אלף פעמים היום, ומתחיל להיות נמאס לי. אז תגיד לי: נניח שהם מתנהגים בטרור אחר כך, מה נוכל לעשות? לקחת להם חזרה את המדינה? זה גם יגביר את הטרור. כל דבר שנעשה - יגביר את הטרור.. העולם יהיה לצידינו? למה? עזה לא תספיק להם, הם רוצים יותר, הם רוצים רצץ טריטוראלי - זה לא מוסרי מצידנו. אני אצטט משפט שלי: וחוץ מזה - שאף אחד לא אמר שמשתתפי העצרת הם רוב במדינה, אלא שמתנגדי תכנית ההתנתקות, ולא כל מתנגדי תכני תההתנתקות הגיעו לעצרת. והאדם שכתב כך בפורום כנראה לא ניחן בחכמה יתירה. מתנגדי ההתנתקות הם לא הרוב - נדמה לי שדיברנו על זה פעם, לא? זה לא היה הנושא, הנושא היה האם הדוגמא של החמאס חופפת - והסברתי למה לדעתי לא.. אני מכירה גם ערבי ששם סרט כתום, למה? אין לי מושג. אני לא מודדת לפי סרטים כתומים.

פלוני 20

New member
ערבי עם סרט כתום

בס"ד שמעתי חייל במחסום שאמר לחייל השני שהוא בודק טוב טוב גם את הרכבים ה"כתומים" כי יש ערבים שעושים את זה כדי שלא יבדקו אותם.

למעלה