תגידו לי מה הבעיה שאנו יושבים על

NimrodOZz

New member
האמת היא שיש להם מה להפסיד

השאלה היא אם יש מישהו במדינה הזו שיש לו ביצים כדי לעשות אחד מהמהלכים הבאים: להחזיר את הפלשתינאים למעמד של פליטים, בלי הנהגה מסודרת, בלי צבא/משטרה, בלי שום זכות אזרחית. להוציא את השליטה על הר הבית מאנשי הווקף של ערפאת -הם עדיין שם. להוציא את העובד הפלשתינאי מחוץ לחוק, הם יחפשו עבודה במדינה אחרת. להוציא צו הריסה לכפר שממנו יצא מחבל מתאבד. יש להם מה להפסיד.

פלוני 20

New member
בואו נדבר על מוסר.

בס"ד בשם איזו זכות הערבים טוענים שהארץ שלהם? גם בתנ"ך, גם בקוראן וגם בברית החדשה, ארץ ישראל שייכת לעם ישראל. לפני כאלפיים שנה גורשנו מכאן באכזריות וללא הצדקה ע"י האכזר שבעמים: העם הרומאי שהתרבויות האמריקית והארופית הן התפתחות ישירה שלו ועכשיו אין להם זכות למנוע מאיתנו את שיבתינו לארץ ואחיזתינו בכולה. אכן זוהי בעיה שהשטחים לא סופחו למדינה אבל לדעתי זכותינו המלאה לספח אותם. נכון, שכל זה לא מקנה לנו את הזכות לכבוש עם זר, אבל מי שיושב בבית שלי ראי להינות מישיבתו כאורח, או ללכת כפי רצונו. אין בזה כיבוש. (אגב, מי שיתקוף אותי בבית שלי, אגרשנו) מצד המוסר האנושי הפשוט אני רואה כך את הדברים.

adishu

New member
קבל תשובה מהירה

האמריקאים הבינו בשלב מסויים את העוול שהם גרמו ועשו שני דברים חשובים: 1. הציעו את כל הסיוע האפשרי לנפגעים כולל מתן שיטחי אדמה לשמר את המורשת שלהם. 2. הם נתנו להם זכויות אזרחיות מלאות: להצביע ולהיבחר לבתי הנבחרים. אתה רואה את שני הדברים הללו מתבצעים אצלנו?

פלוני 20

New member
ההבדל הוא

בס"ד שהערבים לא רוצים את זה. הם רוצים מדינה - מה שאין לאינדיאנים כי הם לא מעיזים להלחם על זה. הם מסתפקים בשמורות טבע.

למעלה