תגידו לי מה הבעיה שאנו יושבים על

פלוני 20

New member
אז מה? למה שהם יגידו לנו?

בס"ד אנחנו לא חייבים לשמוע לכבוצת מחרחרי הריב האירופית. חסרות מדינות באירופה שסובלות מטרור?! האם הם עושים בעצמם את מה שהם דורשים מאיתנו? האם האמריקאים מתייחסים לטרור באותה צורה שהם דורשים מאיתנו להתייחס? אז מה היה להם לעשות בוויטנאם, באפגניסטן, בעירק? ארה"ב שטופה בדם של פליטים חפים מפשע שהופצצו בגלל שהתפרעו. כל זה, תוך כדי שלוחצים על מדינת ישראל להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים. תסבירו לי סוף סוף, הרי אנחנו הורגים בצורה הרבה יותר מדוייקת מכל ה"עולם" הנאור שיטבע ביאור. אז למה אסור לנו להשמיד נקודתית את הרוצחים? לסיכום, הגיע הזמן שנתחיל להתעלם ממה שהעולם אומר לנו ונשפוט את המעשים שלנו בעצמינו. ולא נפחד מעונשים למניהם שה"עולם יעניש אותנו. הם לא יעיזו. הם יודעים שאנחנו צודקים - הרי הם עושים דברים יותר גרועים. וחוץ מזה, הרבה שנים לא היו לנו לא אמריקה ולא אירופה לסמוך עליהן - כולם היו נגדינו. ולא הקשבנו להם כי ידענו שרק אנחנו טובים לנו ולא רק שרדנו אלא הפכנו תוך חמישים שנה למדינה מהמתקדמות בעולם בכל התחומים. גם לזה יש הסבר, אבל הוא שייך לפורום אמונה.

Nimst

New member
כמו שאמרתי, טבע האדם

אנשים לא קמים בבוקר ואומרים "בוא נלך להתפוצץ, נשמע כיף". צריך להיות בתחתית כדי להגיע לכזה מצב. ברגע שמעלים אותם מעל התחתית - אפילו קצת - המוטיבציה נעלמת. אנשים שיש להם מדינה לא יקריבו את החיים שלהם רק בשביל עוד קצת שטח. הם לא נולדו עם גנים שכתוב עליהם "להשמיד את היהודים בכל מחיר. להשיג את כל ארץ ישראל". אלה מטרות שנוצרו בנסיבות מסויימות, ונסיבות אחרות ישנו אותן.

תגובה

הם לא יקריבו את החיים שלהם בשביל עוד קצת שטח, הם יקריבו את החיים שלהם בשביל לפגוע בנו. קשה לי להאמין שהם באמת רוצים מדינה - מהסיבה הפשוטה שהם לא יודעים ולא יצליחו לנהל אותה. הם רוצים להרוג אותנו, והם רוצים לפגוע במפעל הציוני. אם היו כל כך רוצים מדינה - יכלו לקבל בקמפ דיויד.. ציטטתי כתבה על זה היום - באנגלית.

silverhawk

New member
לא יצליחו לנהל אותה?

וכיצד בדיוק הגעת למסקנה הזו? וכן, זו בהחלט הייתה טעות קריטית מבחינתם (ולטעמי, מזל מבחינתינו) שהם סירבו להסכם קמפ-דייויד, אך עידן ערפאת כבר תם.

תגובה

אני לא צריכה הרבה שכל בשביל זה - אני רואה מה קורה שם עכשיו.. ודרך אגב - מי ששאל אותי איך אני מרגישה את הנוכחות של אלוקים בחיים שלי - זה למשל נתן לי את ההרגשה הזו.

silverhawk

New member
מה שהיה ברשות בשנים האחרונות

אינו שילטון אמיתי. לאחר ביצוע הרפורמות המתבקשות בפיקוח בינלואמי המצב יהיה שונה

Nimst

New member
תמיד יהיו קיצוניים

תמיד יהיו כאלה שיסכימו להתפוצץ כדי להרוג אותנו. זו לא סיבה לא לתת לפלשתינאים מדינה. הבעיה היא שאת אומרת "הם". לך נדמה שכולם ככה, שכולם קיצוניים. כרגע יש תמיכה רחבה בטרור, אין ספק. ברגע שהנסיבות ישתנו ותהיה להם מדינה - אז כן, עדיין יהיו קיצוניים, רק שהם יהפכו, באופן בלתי נמנע, למיעוט. ובמיעוט הזה נוכל להלחם, אם המדינה הפלשתינאית לא תצליח לעשות את זה לבד.

silverhawk

New member
דווקא בזה אני חולק עלייך

אמנם זה בהחלט לא קיים בגנים שלהם, אך כן בדת שלהם (לפחות בפירוש הפנאטי לקוראן המתקבל ע"י מרבית המאמינים), וכולנו מכירים את הסכנות הגלומות בפירוש מוטעה וקיצוני של דתות.

Nimst

New member
כמובן שיש סכנות בפירוש קיצוני

של הדת. אבל אנשים מוכנים ללכת עם הפירושים האלה עד הסוף רק כשאין להם מה להפסיד. קח את הדת היהודית לדוגמא. לפי הדת היהודים אמורים לשבת בכל ארץ ישראל, נכון? כשלא הייתה לנו מדינה בכלל, נלחמנו ועשינו הכל כדי שכן תהיה לנו מדינה. ברגע שהאו"ם נתן לנו שטחים - רק 55% מארץ ישראל - הפסקנו להלחם על שטחים. זה לא היה שווה את זה, זה לא היה מספיק חשוב. עם הדת והכל.

silverhawk

New member
לא ניתן להשוות בין הדת היהודית לבין

האיסלאם. המעבר בין הפירוש הפשוט לכתוב בקוראן לבין קיצוניות ועידוד רצח 'הכופרים' הג'יאהד נגד העולם המערבי הוא מהיר ביותר, לצערינו.

מדיוק מאוד,

וגם חסכת לי תגובה ארוכה יותר. בכלל, אני מציע לכולם ללמוד על תרבות האיסלאם קצת יותר לפני שקופצים למסקנות (וזה כולל אותי כמובן). בנוסף, ההנחה כי "כל בני האדם שווים" נכונה רק בכמה מישורים (ביולוגיים בעיקר). תקראו לי גזען, אבל להגיד שבן-אדם בהודו יעשה X, כשנעשה לו Y, בגלל שבן-אדם בנורווגיה עשה X כשעשינו לו Y, זה לחזות את העתיד לא פחות מיאיר שטוען שמדינות ערב יכו בנו שוב בהמוניהם. תרבות שונה, דפוסי מחשבה שונים, שפה שונה (!) ועוד. כל זאת למרות שהחברה המוסלמית עוברת אמריקניזציה (לאט מאוד, ובמינונים קטנים). [ד"א, Sof sof טוב לראות דיון תרבותי פה בפורום.]

פלוני 20

New member
בתחתית

בס"ד בארה"ב יש הרבה אנשים שנמצאים בתחתית וזועמים ולא מתפוצצים. בעוד הרבה מקומות יש דברים דומים. ההתפוצצות היא גם תוצאה של חינוך קיצוני פנאתי ואמונה עיוורת (של המתפוצץ) בצדקת דרכו ובשכר הממתין לו בעולם הבא ובעצם קיומו של העולם הבא - להערכתי אף אחד לא היה מתפוצץ אם הוא היה חושב שבכך הוא היה נעלם לחלוטין ומפסיק להתקיים. למצב הזה אף אחד לא מגיע לבד. ישנם אנשים שעובדים קשה כדי לחנך את המחבלים האלה להתפוצץ. זה אומר שני דברים: א: שגם במצב ש"נרים" אותם מעל למב שבו הם נמצאים, אם החינוך הזה ימשיך, ימשיכו גם ההתפוצצויות. קנאים מסוגלים לכל. ב: גם אם לא "נרים" אותם מהמצב שלהם ניתן יהיה להפסיק את ההתפוצצויות אם נפסיק את החינוך או ננטרל אותו. למשל, אני לא זוכר מי זה היה אבל איזו מדינה קברה את המתאבדים בעור חזיר, דבר שמונע מהם להגיע לגן עדן לפי אמונתם וזה עבד. פה אפילו לא ניסינו. ולמרות שזה לא נראה יפה, אם זה יציל חיים חייבים לעשות את זה (נכון, יכול להיות שהם ימציאו פסק שאומר שגם אם נקברים בחזיר מגיעים לגן עדן, אבל לנסות חייבים).

NimrodOZz

New member
ההשואה לאירלנד לא ממש נכונה

דרישת האירלנדים לא כללה חלקים מהאי הבריטי או מלונדון.

bnitribe

New member
חשוב שתיקראי את זה---->

ילד בן 3 יודע שאם 6000 פצצות מרגמה הוציאו את ישראל מרצועת עזה אז 60000 פצצות מרגמה יוציאו את גם מאשקלון.

silverhawk

New member
אין ספק כי החינוך בימים אלו ברשות

מחנך לטרור (אמנם לא ממש לזה התכוונת, אך החלטתי להגיב בכל זאת). עם זאת, כאשר תקום מדינה פלסטינאית המצב יהיה חייב להשתנות.

silverhawk

New member
כי מדינה קיימת לא יכולה לחנך את

ילדיה לטרור ושינאה. ובמידה וזה קורה, ישנם אמצעים שניתן לנקוט כנגד מדינות אך לא כנגד רשות כגון זו הקיימת כיום.

למעלה