תהיה על הקמת משפחה

somewoman

New member
ומה רע באחריות?

מי שבורח מהאחריות הזו משלם סוג של מחיר..
אין דבר החיים שלא כרוך באחריות
אבל ברגע שתאמין בעצמך ובדרך שלך, תוכל להוביל את המשפחה למקום שבו אתה רוצה שהם ואתה תהיו - וזו המשמעות של האחריות.

טעויות כולם עושים, זה לא אנושי לא לטעות.. השאלה היא מה לוקחים מהטעויות ואיך ממשיכים איתם הלאה.

Doctor Goblin

New member
עם כוח גדול באה אחריות גדולה

אני אוהב את ספיידרמן.

אבל אני לא חושב שרק עם כוח גדול באה אחריות גדולה. האחריות הזו, לדורות של המשכיות, כאשר יש לך סיכוי סביר לפגוע בכולם הלאה היא לא דבר שצריך לפטור בלי מחשבה.

כאשר הסיכונים הם על עצמי, אפילו על בת זוג, אני מסוגל להיות אחראי, אבל על דורות שלמים?

אגב, זו גם הסיבה שלא נעשתי רופא, למרות שהיו לי הנתונים.

דיבבלעס

New member
אתה גם יכול להיות אחראי

לכך שלא יהיו אותם דורות אם תחליט בגלל היסוסיך לא להביא ילדים...
בכל מקרה רובצת על כתפיך אחריות רבה,
עכשיו השאלה היא במה אתה בוחר
והבחירה בידיך...

somewoman

New member
זה קל

לא לקחת אחריות זה מורכב לקחת אותה.
לוותר עליה זה להרים ידיים ולא להתמודד, יש פעמים שזה נכון, יש אנשים שזה מי שהם..
אבל לקיחת אחריות יש בה מן העצמה, יש בה סיפוק גדול ויש בה גדולה.

אתה לוקח אחריות מאוד גדולה במילים כשאתה אומר שלהביא ילדים היא אחריות לדורות הבאים, אם תיקח את האחריות במעגל הקטן יותר שלה, כאחראי על עצמך ומשפחתך ייתכן וזה יהיה פחות "מאיים" ..

אחריות היא חלק מביטחון עצמי, ככל שתאמין בעצמך יותר כך תיקח על עצמך יותר אחריות, והמודעות לחששות שלך היא הצעד הראשון בלקחת את האחריות למקום הטוב שלה, למקום שאתה רוצה להיות למרות ואולי בזכות מה שעברת בחיים..

אני יודעת, שעבורי, החיים היו שיעור לא קטן, למדתי מהם גם על בסיס טעויות, אבל היום אני לוקחת את הדברים למקום האחר, בגלל או בזכות מה שעברתי בהם [מבלי לפרט יותר מידי..]

רק קח בחשבון שגם ההחלטה לא להביא ילדים היא סוג של אחריות
בדיוק כמו אותו אחד שבוחר לא לגשת לקלפי ולבחור - הוא בעצם בוחר, רק שלא במה שהוא באמת רוצה...

Doctor Goblin

New member
זו טקטיקה בה אני לא אנקוט

אין מצב שאני אייפה את המציאות כדי לבצע מניפולציות על עצמי. אם אבחר להביא ילדים, זה עם האחריות לכל דורות ההמשך. אני לא מסוגל "לעצום" עינים כדי לבחור בהחלטות "קלות" יותר.

זה בא עם האופי של מדען.

seelinewoman

New member
באתי ממשפחה אלימה מאוד

שבה חטפנו מכות פיזיות ורגישות מאמא שלי.
הייתי הבכורה והתמודדתי עם התקפי הזעם שלה, עם חוסר התפקוד שלה כאמא סבירה חוץ מעבודה וקריירה, למרות שהיום ברור לי שהיא לא ידעה אחרת.
זה מקל עליי אולי לסלוח לה יום אחד, אבל כשלמדה להיות אחרת כבר לא רציתי אותה.
טיפלתי באחיי, ואפילו הפסקתי בעצמי את המכות בבית כשהייתי בת 16 והייתי צריכה להשתמש פעמיים בכוח נגד אמי כדי שתפסיק להחטיף מכות לאחיי.
אחרי הצבא הלכתי לעבוד כמטפלת, כי ידעתי שאני רוצה ילדים ומשפחה, וידעתי אינטואיטיבית שעד שלא אחזיר לעצמי
את השלווה ואבדוק איך אני מתנהגת עם ילדים לא אקים משפחה.
עד גיל 30 טיפלתי בילדים של אחרים והייתי מעולה, והייתי אמא שנייה או ראשונה לאחדים מהם.
הם קראו לי מרי פופינס

אני יודעת שאהיה אמא נהדרת משום שלמדתי לתעל את מה ששייך לאמא שלי רק לכיוונה, ולפתור או לא לפתור, אבל רק בנוגע אליה.

אחר כך באו שנים שבהן הלכתי קצת לאיבוד, וכל חיי נעצרו מלבד עבודה ולימודים, גם כי הייתי חולה בצורה קיצונית במחלת תת פעילות בלוטת התריס
שגרמה לי למה שאני מכנה: מטבוליזם של גופה.
זה אומר שהדיכאון שחשתי באותן שנים בכל מה שקשור להתקדמות בחיי היה תוצאה של המחלה, עם השלכות נוספות של החיים ההם, הראשונים.
למזלי, אמי מתה בגיל 36, ואני התחלתי לחיות סוף סוף.
גיליתי גם שאני שמנה די לא באשמתי, ואחרי שרזיתי עשרות קילוגרמים לבד ובלי ניתוח אני עדיין מתמודדת עם הקילוגרמים הרבים שנשארו,
וחייבת חיייבת חייבת לרזות עוד כדי שאצליח להיכנס להריון.
אבל גם אני כבר עייפה כמו שיקרה גם לך לפעמים באמצע הטיפוס ותצטרך לנוח מהעבודה הקשה.
יש לך עבודה קשה לפניך, יותר מהאחרים, אבל אם זה יעזור לך, מעולם לא התלוננתי על כך שאני אחרת ושאצלי זה קשה יותר.
מה שכן, למרות שאין בי קנאה לעולם, אפילו לא בנשים רזות ממני, אני מקנאה לפעמים רק באלה שיש להם משפחה חמה ויציבה.
כזאת בדיוק אני נחושה להקים לעצמי, גם משום שאין לי משפחה מסביב.
אין לי הורים ובגלל נסיבות וסיבות מסוימות גם בחרתי לנתק קשר עם אחי ואחותי, ולהישאר רק עם אחות למחצה אחת.
אז אני לבד לגמרי ומקימה לי משפחה אלטרנטיבית של חברים טובים, חלקם הכרתי כאן, בתפוז, אגב

אין לי ספק שבאותן שנים קשות נכנעתי לאלימות הקשה הנפשית שלא הניחה לי לראות מה שמגיע לי בחיים.
מרגע שהבנתי שגם לי מגיע ושכל האלימות הזאת אין פירושה שזה מה שחייב להיות גזר דין של מאסר עולם, התחלתי לשנות ולהתמודד.
למזלי אני פייטרית מבטן ומלידה, ולשמחתי לא נתתי לזה להרוס את מתנת האהבה בלבי.
אני ממליצה לך לא להפסיק לאהוב אנשים, ולפי מה שאני קוראת אצלך אתה בסדר גמור.
אתה לא מיזנתרופ, רק צריך ללמוד יותר על אנטומיה של חיות מחמד

באשר להקמת משפחה: שיקמתי מאז את רצוני במשפחה רגילה, וניסיתי למצוא בן זוג כי היתה לי פנטזיה
לתקן את ילדותי עם אבא-אמא-ילדים כמו שצריך להיות, כך חשבתי בטעות.
אבל אז הבנתי שהפנטזיה מונעת ממני להגשים את החלום להיות אמא ולהקים משפחה, ולכן ויתרתי על בן זוג, בכאב לב, ואני מנסה היום להרות לבד.
אין לי ספק שרקע כזה גורם לקשיים, אבל אם אתה מודע להם זהו הצעד הראשון בדרך לפתרון, ויש פתרון.
אתה צריך להיות קשוב כל הזמן למה שמתעורר בך ולהתמודד עם זה כמיטב יכולתך.

שמע סיפור ששמעתי מליהיא לפיד בכנס נשים יוזמות עסק, והיא שמעה מוורדה רזיאל-ז'קונט וקיבלה רשות לספר:
אישה אחת בגיל חמישים ומשהו באה לוורדה לטיפול, וסיפרה לה שהיא כישלון.
נכשלה באהבה, במשפחה, בנישואים, בעבודה ובקריירה, לא הצליחה בכלום.
ואת יודעת למה?, שאלה את ורדה, וענתה: כי אמא שלי אמרה לי שממני לא ייצא שום דבר.
למחרת באה אליה אישה באותו גיל, וסיפרה לה שהיא סיפור הצלחה.
היא הצליחה באהבה, עם בעלה, בקריירה, בעבודה ובהקמת משפחה.
ואת יודעת למה הצלחתי? שאלה את ורדה, וענתה: כי אמא שלי אמרה לי שמממני לא ייצא שום דבר.

כך שכל אחד לוקח מה שהיה בבית ועושה ממנו מה שהוא רוצה.
כל אחד תלוי במידת המודעות שלו, ולך יש המון, ויש לך יתרון נוסף: אתה רוצה לשנות, אתה רוצה לתקן, אתה רוצה למצוא את היסוד הטוב בך שיעשה
את החיים שלך למה שהם היו אמורים להיות אם לא היית צריך להתמודד עם הבעיות שאחרים השיתו עליך במקום לפתור אותן ולהגן עליך.
אין מה לעשות עם העובדות. אלה העובדות הקשות, יקירי, עכשיו זה תלוי בך מה תרצה לעשות בהן.
לי זה לקח 36 שנים.
אני מאחלת לך שתהיה בשל ומוכן לשנות ולתקן מוקדם יותר.
בהצלחה

גם אני שמעתי סיפור דומה...

דווקא עם גברים. שני ילדים שגדלו לאבא פושע שישב בכלא.
אחד מהם יצא מוצלח והשני עבריין.

שאלו את העבריין, איך יצאת כזה? אמר, עם אבא כזה איך אני יכול שלא להיות עבריין.

שאלו את המוצלח? איך יצאת כזה? אמר, עם אבא כזה איך אני יכול שלא להיות אחרת.

בסופו של דבר, זה יותר עניין של איך מתייחסים לדברים מאשר הדברים עצמם.

וחוץ מזה. אני לא מאמינה במשפחות נורמליות. אין דבר כזה.

למעלה