תהיה על הקמת משפחה

אתה יודע פוסידון , שמחתי שכתבת את זה

היכולת להודות שאינך חי עבור הילדים היא למשל משהו שלי היה קשה להוציא החוצה.
רק מוסיף אחד ואומר שאני אעשה הכל כדי שילדי לא יחיו למעני, מקווה להצליח.

poseidon111

Active member
איני חי עבורם לפי המודל של הורי. יחד עם זאת

אין דבר חשוב לי מהם, אפילו לא חיי, אם להיות קצת שמאלצי.

כפי שסיליין כתבה בחכמה אני חי את חיי לצידם תוך אינטראקציה מלאה, אך לא חושב שמשמעות החיים היא ביטול חייך עבור ילדים.

וכן, פרות קדושות שהן בבחינת טאבו, יש בשפע.

דיבבלעס

New member
אני חושב

שדווקא מי שאוהב את ילדיו ודואג להם צריך לדאוג לעצמו ולא להקדיש את חייו בשבילם כפי שתיארת שהיה במקרה של הוריך.
כשאדם מממש את עצמו וחי את החיים בצורה מלאה הוא מעביר את התחושה הזו הלאה וכשהוא כבוי הוא מעביר זאת הלאה במרירות, נודניקיות, קטנוניות ועוד...
חבל לבזבז את החיים על חיבוקי דב שגם הסביבה לא רוצה בהם ושיגרמו לנו להצטער לעת זקנה למה לא עשינו את זה ולמה לא עשינו משהו אחר...

seelinewoman

New member
רינת ופוסידון, תרשו לי להקדיש לכם

מאמר שנוי במחלוקת שעשה בזמנו רעש ואולי שמעתם עליו, שהתפרסם ב-NYT,
של איילת ולדמן, סופרת ועיתונאית שנולדה בארץ והוריה היגרו לארה"ב כשהיתה תינוקת.
היא מתוודה שם שהיא מאוד אוהבת את ילדיה, אבל היא אוהבת את בעלה יותר מהם,
וזאת התמצית שהוציאו מהמאמר שלה והיא הופיעה בתכנית של אופרה וינפרי עם זה.
זה היה מרתק לראות ולשמוע ולהבין שיש הורים שמרגישים אשמה על הדרך שבה
הם רואים את ילדיהם בחייהם.
בעלה, אגב, הוא הסופר מייקל שייבון.
אני עדיין לא הייתי נשואה ואין לי ילדים, לכן אני לא יכולה לשפוט או להחליט.

אנקדוטה נוספת עליה:
היא זאת שכתבה מאמר שכדאי לעשות סקס עם בעלך גם כשאת לא ממש רוצה,
כי זה עושה לו טוב ולך זה ממש לא מאמץ גדול, ואת נהנית מהרוגע שלו אחר כך.
רבע שעה ושניכם מרוצים מהתוצאות, זה מה שהיא טוענת, ואני לגמרי איתה.
אין מה לעשות ביג דיל מכל סקס.

poseidon111

Active member
אקרא אחר כך, אך היא כבר מוצאת חן בעיני בגלל

הסיפא.

זה יכול להיות נושא מעניין שתפתחי פה כמו למשל מה משקל הקוויקים במערכת זוגית או כל ניסוח טוב יותר שתחשבי עליו.

תודה על ההפניה.

seelinewoman

New member
תשאירו לי את זה למחר

אעשה סיעור מוחות בין-פורומי

Doctor Goblin

New member
תגובה מאוד מעניינת

ובהחלט אני מקווה שאתה צודק. אבל שמעתי לא מעט מקרים של אנשים ש"השליכו" את החויות הקשות שהיו להם בילדות על ילדיהם. אני חושש שלא די בכוונות טובות.

פתאום הבנתי שהחשש שלי הוא שהחיים שלי הם סוג של טרגדיה יוונית ואיזה אורקל ניבאה לי נבואה שקבעה את גורלי וגורל הדורות שאחרי. סיפור אדיפוס מודרני, הלא כן?

seelinewoman

New member
אענה לך תשובה לא פוליטיקלי קורקט, ומסוכנת

האנשים שהם משליכי כאבי הילדות שלהם על ילדיהם לא למדו לתקן ולחיות אחרת.
אחת הסיבות היא שלא היתה להם מודעות.
לך יש מודעות ולכן יש לך יותר סיכוי לא לחזור על כך.
עם זאת, אני ואתה יודעים שלמרות המודעות שלך, אתה עלול להחליט לנהוג אחרת.
זהו היסוד הנפשי המפורסם שאני משתמשת בו כדי להבהיר מהי אחריות.
מי שלא יודע להבחין בין טוב לרע, זאת בעיה, למרות שהרוב יודעים כמובן.
מי שיודע את ההבדל ובכל זאת בוחר ברע, משלם את המחיר, אני מקווה.

מה שאני קוראת אצלך בין השורות זה המודעות לכך שלמרות הניסיון האישי שלך,
ולמרות שתטפל בעצמך, ולמרות שתשקם את חייך ותרחיק את עצמך מדמות הוריך,
בכל זאת תמצא את עצמך עושה זאת לילדיך.
כאן אתה מבקש מאתנו לחזות את העתיד ולנחש מי אתה ומהו היסוד הנפשי שלך.
איך אפשר לדעת, יקירי?
רק אתה יודע.
רק אתה יכול לבחור כך או אחרת.
כולנו תקווה שתבחר לא לעשות זאת כמו הוריך,
אבל זאת ההחלטה שלך מי ומה להיות, גם אם בהיותך בנם של הוריך אולי קיים בך מטען גנטי של אלימות.
גם בי זה קיים, ולא הרבצתי לתינוקות שהופקדו בידיי.
אבל אני מודעת לכך שאני גם חמומת מוח ותוחמת זאת רק להגנה עצמית במקרים של אין ברירה ואין דרך אחרת.
זאת הבחירה שלי.

כפי שכבר נאמר:
הֲלוֹא אִם תֵּיטִיב - שְׂאֵת, וְאִם לֹא תֵיטִיב - לַפֶּתַח חַטָּאת רֹבֵץ, וְאֵלֶיךָ תְּשׁוּקָתוֹ וְאַתָּה תִּמְשָׁל בּוֹ (בראשית ד' 7)

Doctor Goblin

New member
אוי זה כל כך נכון

את צודקת בהחלט, אין לי מה לומר.

חוץ מזה שזה קצת מזכיר לי את אנג'ל, הערפד והמאבק שלו בדם שלו עצמו.

אבל אני לא מצפה לקבל כאן תשובה כן/לא מוחצת. אבל החויות שלכם עוזרות לשים את שלי בפרספקטיבה כשאני בא לשקול את הדילמה לפניה אני עומד.

בוקר טוב דוקטור

אודה שקראתי את הודעתך בזמן אמת לערך ולא באמת הייתי
מסוגל לענות.
בתחושה אינסטקנטיבית נראה לי שאדם שמעלה תהיות כאלה לגבי עצמו יש
בו מן התכונות שהופכות הורים לטובים.
אבל אודה, שהחשש שלך מדבק
ומפני שאצלי למעט אולי סטירה רוסית מצלצלת בארועים חגיגים לא הייתי שותף למה שהיה מנת חלקך,
אני לא באמת יודע מה יהיו ההשלכות.
האם ניסית ללבן את הדברים בטיפול עם אדם מקצועי ? יחד אולי תוכלו להגיע לתובנות ?

בלי קשר, אתה יודע שמגיע לך איזה חיבוק הגון , נכון ?

Doctor Goblin

New member
בעברי היו טיפולים מקצועיים

הם מהדברים שעיצבו את דעתי לגבי אותם טיפולים שאינה חיובית במיוחד (אתה יכול לשאול את פוסידון). לצערי, הפקתי מהם תועלת אפסית במקרה הטוב ונגרם נזק במקרה הרע.

אב תודה על ההצעה. והחיבוק.

obelina

New member
מה אני אגיד לך, מה שכתבת נכון.

אבל כאשר בת הזוג שלך תרצה להקים משפחה, אני חושבת שזה לא יהיה הוגן שתסרב.
וכמו שאומר אבא שלי, ירום הודו, כל בעייה אפשר לפתור.
יש קורסים להורות, בטיפת חלב, במעון של הילד/ה ובעוד מקומות. הקורסים האלה טובים. הם יעשו אותך אבא טוב.
גם תסתכל על הורים אחרים מוצלחים ותלמד מהם.

Doctor Goblin

New member
עושה רושם שכאשר החברים שלי מגדלים משפחה

אני מתחיל להתרחק מהם. לא במכוון, אבל זה דפוס שהבחנתי בו.
קורסים להורות? זה חדש לי לגמרי...

דוקטור יקר

אז קודם כל אני מצטרפת לדבריו של הקפטן. גם אני על הבוקר קראתי אותך ולא ידעתי איך להגיב ומה להגיד...
אחר כך קראתי את סלין ואת כל שאר החברים. ופתאום הבנתי שעד כמה שבתור ילדה לא רציתי להיות כמו אימי, הרי אני מוצאת את עצמי בדמותה ובצלמה ונוהגת בדיוק כמוה, רק בצורה קצת יותר משודרגת.
קצת לא נעים לי לספר על עצמי בכל דיון ודיון, אך כמו שפוסידון אומר, זה מה שיפה בפורום חברתי שכזה. פורום שבו אני מרגישה כמו בית שני, בית שבו כל אחד מאיתנו יכול להעלות את הגיגיו, את שאלותיו, את הבעיות המציקות לו, בדיוק כמו שעשיתי בנוגע לדירה עבור הבן שלי. זה כל היופי של הפורום הזה.
הסיפור שלך הביא את כל אחד מאיתנו, לעצור רגע ולהתבונן פנימה ואחורה ולהיזכר בעצם איפה הוא גדל, ומה הוא קבל כשהיה ילד קטן, לטוב ולרע.
גם אני גדלתי למשפחה ענייה במעברה עם עוד חמישה אחים וסבתא שגרה איתנו. אבא שלי בצוק העתים, ידע להיות אלים. אחיי סבלו מכך בעיקר וחטפו מכות בין אם זה מכף ידו הגדולה או מחגורתו הכבדה. אמי גם חטפה כשניסתה להגן על אחיי בגופה. כל זאת אני זוכרת כילדה קטנה מאוד. יחד עם זאת אני זוכרת גם את הימים הטובים, הימים של האהבה, השמחה, החגים, והבית שלנו שהיה תמיד מלא אורחים. מאחר והוריי הקדישו למעשה את חייהם עבורנו, הילדים, אני נשבעתי כשיצאתי מהבית, שלעולם לא אחיה בשביל ילדיי, ומעולם אצלי בבית לא ירימו יד. גם אחיי אשר ראו את נחת זרועו של אבי, מעולם לא נקטו באלימות כשנישאו והביאו לעולם ילדים.
דווקא כשאתה יודע שגדלת בסביבה שבה נעשו לך או לאחיך דברים רעים, אתה רוצה ושואף לעשות את ההיפך. לעשות רק דברים טובים.
והנה אני מוצאת את עצמי חיה לצד ילדיי, נותנת להם כל מה שאני מסוגלת ויכולה, אפילו לפעמים מעבר לכוחותיי, ומטפלת בנכדיי, וכששאלתי את עצמי, רגע... למה את עושה את זה בכלל? מצאתי את עצמי מבינה ועונה, שפשוט מאוד, אני נותנת לילדיי ונכדיי מה שלי לא היה. אני לא קיבלתי שום עזרה כשנולדו ילדיי. אמי נפטרה בטרם עת וילדיי לא הספיקו אפילו להכירה. ככה שאין מה לדבר על עזרה בבייביסיטר או טיפול בהם או ארוחות שבת. לכן, אני מוצאת את עצמי נותנת לנכדיי את הסבתא שלא הייתה לילדיי. לא היתה לילדיי סבתא גם מצד בעלי, ולנכדיי אין סבתא מצד אביהם. כמו איזו קרמה שעוברת בין ילדיי לנכדיי. אני שברתי אותה. אני יודעת שלפחות הנכדים שלי יגדלו ויזכרו את סבתא שלהם כל חייהם.
גם אתה צריך ויכול לשבור את הקרמה הזאת. אתה תעשה בדיוק ההיפך ממה שספגת בבית מההורים או מהסביבה, כי אתה מבדיל בין טוב לרע. מבדיל בין שנאה לאהבה. מבדיל בין תפל לעיקר. כרגע אתה מעניק את כל החום והאהבה שיש בך לחתולים. בבוא היום אתה תעניק את כל הטוב הזה שיש בך, לילדיך ולנכדיך. זאת תמצית החיים. שילמת כבר את שכר הלימוד של החיים. עכשיו אתה יכול להתחתן בשקט, להוליד ילדים ולקצור את הפירות.

שבת שלום

Doctor Goblin

New member
תשובה מאוד מעודדת

תודה רבה רבה, על השיתוף... ועל התשובה. אני מעריך מאוד את דעתך.

Anna begins cc

New member
איזה פוסט, דוקטור..

גרם לי לחשוב במשך הרבה מאד זמן.

אני נמצאת במקום דומה לשלך, רק שאצלי זה בקטע של זוגיות ולא של ילדים.
ראיתי סביבי את הזוגיות הכי לקויה שיש.
שני אנשים חכמים, טובי לב, נדיבים, מצליחים, אנשים מרשימים לכל הדעות,
כשכל אחד מהם עושה משהו שגורם לי לא לכבד אותו כאדם.
הוא מזיין חצי מירושלים, והיא נשארת איתו 30 שנה.
והיום אני נמצאת במקום של לפחד באמת מזוגיות. להאמין באמת ובתמים שאין לי שום יכולת לקיים אחת כזו בצורה נורמלית..
והדילמה שאתה נמצא בה, של לוותר מראש על העניין, היא דילמה שמלווה אותי כבר זמן רב.

מה שאני מנסה להגיד- כולנו נושאים אתנו את המטען של הורינו. אין איך להתחמק מזה. גם כאלה שגדלו ללא הורים נושאים את המטען הזה עליהם.
השאלה היא איך אנחנו מגיבים לזה..
מאד התחברתי למה שאמרה סיליין- אתה יכול לקחת חוויה שלילית בחייך ולמנף אותך לטובתך, או שאתה יכול לתת לה להוריד אותך,
ואני באמת מאמינה שההחלטה היא רק שלך.
הצעד הראשון והכי מופלא שיכול להיות בתהליך כזה- זו מודעות.
ויש לך אותה, בגדול.
אתה חושב על זה, אתה מודע לזה, אכפת לך, אתה מתייעץ עם אחרים.. זה מדהים בעיניי.
זה הכלי הכי חשוב שיכול להיות לך..

ואני מצטרפת לכל מה שנאמר פה- מהכרות קצרה איתך, אני חושבת שתהיה אבא מדהים.
למרות ובגלל חוויות העבר שלך.

למעלה