תהיות על מוות
(תמיד רציתי לפתוח בכותרת דרמטית, תסלחו לי?
) אז בדיוק שבוע שעבר ראיתי את הטריילר של משחקי הרעב, והחלטתי שזאת הזדמנות לא רעה לקרוא את הספר (אם יש משהו שאני שונא זה לראות סרט שמבוסס על ספר לפני שאני קורא אותוXD). והאמת - הספר כתוב מעולה. זורם - ומלא אקשן. אבל (היה צפוי שיגיע "אבל" הא?) הפריע לי בו דבר אחד, ותהיתי אם לעוד מישהו זה הפריע. בעיקרון, אחד הדברים שהכי הכי עניינו אותי בספר וגרמו לי לקרוא כל הזמן - היה לראות מה יקרה כשקטניס תיאלץ להרוג מישהו שהיא התיידדה איתו, או לפחות יש לה כבוד כלשהו אליו, כמו רוש, או הבחור השני ממחוז 11 (ת'רש נראה לי?). לגבי פיטה פחות עניין אותי ההתמודדות של שניהם אחד עם השני כי פחדתי מהמצב ששניהם יישארו אחרונים - ואז פשוט ימצאו איזו דרך ששניהם ישארו בחיים, שזה דיי קלאסי (וזה מה שקרה בדיעבד). ומה שקרה בפועל זה שנורא איכזב אותי שכל פעם מישהו אחר הורג את בעלי הברית של קטניס, וקטניס עצמה לא צריכה להתמודד עם זה בכלל. והשיא היה כמובן עם פיטה - שהסוף הקלאסי קרה ושניהם נשארו בחיים. ואז, אחרי שסיימתי את הספר - פתאום קלטתי שזה לא רק זה - זה אפילו גרוע יותר. אם תשימו לב - אין אפילו מישהו *אחד* שקטניס הורגת/תוקפת בלי שהוא מאיים על החיים שלה או של חברים/בעלי בריתה באופן מיידי. אפילו בסוף הספר, כשהיא הורגת את הבחור האחרון - היא "במקרה" לא הורגת אותו בזמן שהוא נמלט מהזאבים - כי פיטה משתרך מאחור. מתי היא הורגת אותו? רק אחרי שהוא מאיים על החיים של פיטה. וזה צרם לי אפילו יותר - שהסופרת כ"כ התעקשה בעצם להשאיר את המצפון של קטניס טהור בצורה מושלמת - אין כאן אפילו מקרה יחיד שקטניס פוגעת במישהו שלא תקף אותה/את החברים שלה ראשון. וזה הרי משחקי הרעב - הייתי מצפה לקצת יותר קונפליקטים נוראיים כאלה. המינימום שהייתי מצפה זה שהיא תראה מישהו שהולך בדרך ופשוט תירה בו חץ ותקטול אותו. אבל אפילו זה לא קרה. ובעיניי - מעבר לעובדה שזה כבר קצת פוגע בסיפור עצמו (מישהו שמשתתף במשחקי הרעב ויש לו את הפריוולגיה להרוג רק אחרי שהוא מותקף - ועוד לנצח את המשחקים?) - זה מוריד באופן דרסטי מהפוטנציאל שיכל להיות לו לטעמי - היה אפשר לפתח את זה הרבה יותר לשם. (ובלי קשר לנושא - עוד משהו שרציתי לראות זה מקרה שבו בעל הברית של קטניס בסוף יבגוד בה וינסה להרוג אותה - שזה גם לא קרה, וגם זה היה פספוס קל לדעתי - אבל פחות קריטי - כי הספר היה יותר באווירת אקשן מאשר באווירת בגידות - אבל עדיין, היה גם כאן פוטנציאל אדיר ולא מממומש לדעתי) ואני תוהה - אני היחידי שזה הפריע לו?! כאילו, לא יודע - הקטע של הבגידות פחות, אבל הקטע של המוות ממש ממש צרם לי בסוף הספר. למרות שזה לא מוריד מהסיפור עצמו - שלדעתי מעולה בלי קשר. אבל עדיין! אה כן ואני חדשXD
(תמיד רציתי לפתוח בכותרת דרמטית, תסלחו לי?
![](http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo3.gif)