תהיות על מוות

אייני

New member
טוב שמעי

אחרי שהגעתי במקרה למסמך ה19 עמודים שכתבת בוורד על למה קטניס וגייל צריכים להיות ביחד.... אני נאלץ להסכיםXDDDDDDDDDDDD (אגב, הסיבה הרשמית שלא קראתי את כל החפירה ההיא שלך שם היא שאני מפחד מספויילרים לספרים המתקדמים. ואני אכחיש אם מישהו יטען אחרת!XDDDDD) לגבי מה שאמרת על הספר השני והשלישי - לא קראתי אותם. ואחרי כל השרשור הזה אני לא חושב שיש לי כ"כ רצון לנסות אפילו האמתXDDD ובה"פ... האמת שדווקא סנייפ ממש אכזב אותי. כאילו, היה צפוי שהוא טוב, אז ציפיתי שהבגידה שלו בוולדמורט תהיה משמעותית יותר - ודיי התאכזבתיXD רולינג אכן מתכננת לעתיד בצורה לא רעה, אבל יש לה כמה פאשלות, וזאת לדעתי הייתה אחת הגדולות שלה - שהיא לא ניצלה את הפוטנציאל של הגילוי שסנייפ טובXD כאילו, כשגילו את זה, הדבר היחידי שעשיתי היה "טוב, ו? ידעתי את זה כבר" וזהוXDDD כי הוא הרי לא עשה משהו ממש משמעותי בשביל הארי מלבד להביא לו את החרב וזהוXD כאילו, לא יודע. כולם כ"כ מתלהבים מהארי פוטר ובאמת שאני לא יודע למה. הסדרה מעולה, זה לא שהיא גרועה. אבל באמת שיש כ"כ כ"כ הרבה ספרי פנטזיה ששמים אותה בכיס הקטן שלהםXD *ספויילר לספר של האיש במסכת הברזל/שלושת המוסקטרים***** כאילו, בחיי, אני עד היום זוכר כשרולינג באיזה ראיון השוותה את ההריגה של סיריוס להריגה של פורתוס בשלושת המוסקטרים מבחינת הדיכאון שבמוות של הדמות. בחיי שבאותו רגע פשוט פלטתי "היית רוצה!"XDDDDDDDDD כבודה של רולינג במקומו מונח, אבל היא צריכה לעבוד יותר קשה אם היא רוצה להשתוות לדיומא
****אין חשש לספויילרים יותר****
לגבי גיימן - האמת שאצלו הוא קצת בעייתי כי הסגנון שלו נוטה לחזור על עצמו. אני אישית ממליץ לכולם לקרוא מהספרים שלו רק את אבק כוכבים, אלים אמריקאים ולעולם לא עולם. פראצ'ט... תקראי הכל פשוט. הבנאדם גאוןXD ובשורות טובות זה פשוט אחד הספרים הכי טובים שקראתי אי פעם בחיים שלי, נקודהXD

ellendili

New member
היא באמת אמרה את זה...?

יש לה חוצפה, לבחורה...
ז"א.. אני מאוד אוהבת את ה"פ והכל אבל... שתנוח!! ונראה לי שאתה האדם היחיד שאני מכירה (טוב..סוג של מכירה..) שאשכרה קרא את ההמשכים של 3 המוסקיטרים!! אפשר להיות חברה שלך?? (דיומא הוא עוד אחד מאלה שאני מאוהבת בהם
). את האיש במסכת הברזל לא כ"כ אהבתי כי הוא נורא עצוב. אבל 20 שנים אחרי מעולה! בקטעים מסויימים, אפילו יותר טוב מהראשון. מסכימה גם לגבי גיימן. למרות שאומרים שסנדמן שלו (נובלה גרפית) גם מעולה. לא ניסיתי עדיין. אתה קורא רק את התרגומים או שניסית אנגלית? (הרבה יותר כיף אנגלית!
) ובשורות טובות זו הברקה ברמות אחרות. ספר מושלם.

אייני

New member
כע

כאילו, קראתי איזה ראיון שלה אחרי שהספר החמישי יצא והיא אשכרה העיזה להשוות את המוות של סיריוס (שלא הזיז אצלי אפילו נים יחיד בגוף. המוות היחידי בה"פ שבאמת גרם לי להיות עצוב היה המוות של דובי. עצוב קצת
) למוות של פורטוס! כאילו, טוב, אצלי ההשוואה אפילו עוד יותר לא הוגנת, האיש במסכת הברזל היה הספר הראשון שקראתי אי פעם (בגיל 12-13 בערך) שבו דמות ראשית מתה
אני עד היום זוכר את ההלם ביום שגיליתי שסופר יכול להרוג דמות ראשית
ואז את הדיכאון שאחרי ההלםXDDDD (איכשהו הייתי בטוח עד אז שהן חסינות מהכל!) עולם אכזר
ותראי, קראתי אמנם, אבל כמו שראית, קראתי את הספרים האלה ממש ממש ממש ממש ממש מזמן. למען האמת, אני לא זוכר כלום (אבל ממש כלום) מהספרים האלה, ואם המוות של פורטוס לא היה גורם לי לכזה הלם באותה תקופה, סביר שגם את זה לא הייתי זוכרXDDDDD וכע, גם אני שמעתי על סנדמן. ובדיוק הייתי בדיזינגוף סנטר, וזכרתי שיש שם איזו חנות קומיקס, אז החלטתי ללכת לשם. ואז גיליתי שסנדמן זה אוסף של 10 חוברות בערך, כשכל אחת עולה 90-100 שקלים. ז"א שאם את רוצה לקרוא את הכל, זאת הוצאה של אלף שקלים בערך. אז בואי נגיד... שאני אחכה עם זה עוד קצתXDDDDDD ואני קורא בעיקר תרגומים. לפעמים קורא אנגלית, אבל אני מעדיף עברית. גם אוהב יותר את העברית, וגם אני קורא בה הרבה יותר מהר אז זה יותר כיףXDDDD

ellendili

New member
וואי... המוסקיטרים זו אהבה...

באסה איתך, חשבתי שנחפור קצת עליהם ועל הרוזן מונטה כריסטו המבריק! הו וול... וטוב לא הייתי מגזימה... היה לי ממש עצוב על סיריוס. ועל דמבלדור. ועל סנייפ. וכמובן רמוס. וגם דובי
זה בגלל שאני בחורה רגשנית...?

אייני

New member
מצטער שאני מאכזבXDDDDD

ותראי, לטעמי, רולינג לא פיתחה מספיק את הדמות של סיריוס בצורה שארגיש קשר חזק בינו לבין הארי... ככה שכשסיריוס מת הדבר הראשון שהרגשתי היה סתם "הוא?? אותו היא בחרה להרוג???" ואחרי כמה זמן שחשבתי על זה פשוט הגעתי למסקנה שהסיבה היחידה שהיא הרגה דווקא אותו הייתה כי הוא ה-דמות המושלמת להיפטר ממנה. הוא היה תקוע לחלוטין מבחינה עלילתית, לא יכל לעזור לשום צד, לא יכל לצאת החוצה, לא יכל לעשות כלום מלבד סתם לדבר קצת עם הארי ולעודד אותו. והמסקנה הזאת רק גרמה לי להתאכזב מרולינג ומהמוות הזה עוד יותר. בגלל זה אני עד היום זוכר את המוות של סיריוס בתוך אחד ממקרי המוות-של-דמויות הכי חלשים שקראתי... דמבלדור - המוות שלו היה כ"כ כ"כ צפוי וכ"כ כ"כ נדרש שזה קצת פגם לי מבחינת הדיכאון. כן היה כאן איזשהו דיכאון בגלל המוות שלו - אבל בגלל שזה היה כ"כ צפוי, זה קצת הלך. סנייפ - באמצע. המוות שלו היה עשוי הרבה יותר טוב משל סיריוס, אבל פחות טוב משל דמבלדור. רמוס לעומת זאת - בקושי הזיז, כי יותר מוזכר שהוא מת בדיעבד, כלאחר יד, ולא באמת. דובי היה באמת מקרה המוות היחידי בסדרה שדיכא אותי. (טוב, אחרי הפסקה הזאת אין ספק שהכותרת הדרמטית שבחרתי לכל השרשור מתאימה בול
)

ellendili

New member
יש כאן איפשהו הודעת זעם שלי

על איך שרולינג כתבה את המוות של רמוס או שמא נאמר- התעלמה מהמוות שלו
. בכל אופן... נראה לי שהייתי קצת מתבאסת אם הייתי במקומך- ז"א שום דבר כבר לא מפתיע אותך! זה נורא מבאס לחיות ככה

אייני

New member
וול, אני מבין את הזעם לגמריXDDD

והיי, המוות היחידי שצפיתי שם היה של דמבלדור! כל השאר הופתעתי לחלוטין! אז זה לא הכי מדוייקXDDDDDDD אבל בלי קשר באמת קשה להפתיע אותי בסיפורי פנטזיה כמו שאמרתי

terrapin

New member
לגבי סיריוס

(יש צורך לסמן ספוילרים? נראה לי שכולם קראו פה) מעולם לא היו לי כלפיו רגשות מיוחדים, ובספר החמישי כשגיליתי שהוא והחברים שלו התעללו בסנייפ כאחרוני הבריונים - שנאתי אותו ממש. אבל גם אם הייתי אוהבת אותו - מה זה המוות המעפן הזה? הוא פאקינג נפל דרך מסך. מעולם לא באמת גילו לנו איך ולמה הוא מת. לגבי רמוס - המוות שלו היה מיותר ולא קיבל את הכבוד הראוי.

אייני

New member

את הבנאדם הראשון שאני מכיר חוץ מחבר טוב שלי שמסכים איתי שסיריוס לא היה כזה מעניין ושהמוות שלו היה סתם מוזר ומיותר!!! תודה לאל!

פאנגירל

New member
בשורות טובות

כמובן, שני ענקי פנטזיה יחד, איך לא יצא ספר מעולה?
בנוגע לה"פ - אני מסכימה לגבי זה שההיסטריה קצת לא במקוםXD אבל תנסה את משחקי הכס שוב! אולי לא תתחבר גם הפעם, אבל באמת שהם שווים את הניסיון. אחרי שעוברים את הפרק-שניים הראשון של הבילבול ("מה קורה פה? מי זה מי? למהההה?") זה ממכר ברמות אחרות. אני לא יודעת אם זה קשור לגיל שלך אז (כי בכל זאת אני כרגע בת 14 וקוראת את זה כמו מכורה כבדה) אבל אולי זה כן, ושווה בהחלט בהחלט לחזור ולנסות אותם. ellendili - אני צריכה מישהו לדבר איתו על ששאו"ק (ככה מקצרים את זה?
), אז את נבחרת! לכל האחרים נמאס שאני חופרת על זה \ אין להם מה להוסיף \ הם רק בהתחלה של הסדרה. זה די מתסכל, למען האמתXDD

ellendili

New member
יש!!!!!! *אייקון קופץ מאושר*

גם ממני כבר התייאשו
אני לשירותך! ולגבי מה שכתבת ליונתן- לא נראה לי שזה הגיל... אני התחלתי אותם ב18-19 והתמכרתי קשות! אני גם חושבת שכדאי לנסות שוב. ההתחלה טיפה מעייפת אבל אח"כ נשאבים לגמרי ואי אפשר להשתחרר יותר... יאללה- רוצה לחפור כאן או במסרים? מה שבא לך
(רק אם זה כאן אז צריך לסמן ספוילרים בקפידה)

פאנגירל

New member
אני גמישה!

נדמה לי שעדיף מסרים כי אחרת אני עוד בטעות אתן ספוילרים ולא אסמן אותם ובלה בלה בלה... אני כבר רואה את צעקות השבר פה
מסרים זה אחלה! איכפת לך לשלוח מסר ראשון? אין לי שמץ איך לתפעל את מערכת המסרים של תפוז
התרגשות התרגשות התרגשותתתתת אני הולכת לחפור למישהו על ששאו"ק! DD:

אייני

New member
אני לא יודע אם זה קשור לגיל

ניסיתי בפעם הראשונה, עד כמה שזכור לי, בגיל 14, כמוך, ואז אחרי כמה שנים שוב, בגיל 17 בערך. ובשתיהן התייאשתי. לדעתי זה יותר קשור למצבי רוח וכוח לקרוא ספרים כבדיםXD ומקצרים את זה בד"כ לששאוש"ק, אבל זה לא באמת קריטי, כל אחד שיראה ראשי תיבות כ"כ ארוכים שמתחילים ב2 ש' ונגמרים בק' יבין מה זה

ורדונה2

New member
לייק ענקי!!!

על החלק הזה במיוחד: "לרעת הסדרה הזו יאמר שהיא לא שנונה. אין פה דברים שנרקמו שנים מראש. הכל די צפוי, ואם הוא לא צפוי אז הוא עשוי בצורה מגוחכת. הספר השני משחזר את הספר הראשון. הספר השלישי סתם גרוע. לזכות ה"פ כן יאמר שאפשר לראות שרולינג חשבה המון המון קדימה... קולינס, לעומת זאת, מבליחה כמה רמזים פה, כמה רמזים שם, הסוף. כל השאר צפוי." הבעיה של קולינס היא שלא הייתה לה תמונה ברורה בראש של הסוף. כל ספרי ההמשך מרגישים כמו ערבוב רנדומלי של דברים שהיא חשבה עליהם באותה השנייה, נראה שהיא ממש כתבה את הספרים הללו באיזה שלוש שעות, מתוך שיעמום, וללא כל כיוון בכלל לאן הכל הולך. פשוט ישבה- מה שיצא, זה מה שיהיה. ומה היה? תירוץ עלוב לספר המשך.

פאנגירל

New member
טוב, גם בתוך פנטזיה יש מיון P:

אתה לא ממש יכול להשוות את ה"פ לטרי פראצ'ט (האדיר!). (אגב אם את מישהו זה מעניין, אחד מספרי הפנטזיה הכי טובים שקראתי אי-פעם הוא 'משחקי הכס'. כן, הכס, לא הרעב. מומלץ בחום למי שמיניות \ אלימות לא מפריעים לו!). טוב, אז לנושא. קודם כל אתה ממש צודק, וגם לי זה הפריע בקריאה הראשונה והשנייה אבל אף פעם לא הצלחתי לשים על זה את האצבע ולהגיד "זה זה". אז ח"ח על היכולת לנסח את זה בצורה כזו שאמרתי "האהא! לזה התכוונתי!" וחייכתי לעצמי. לדעתי קטניס היא נורא פאסיבית (לא כמו גיבורות נוער אחרות, אהמבלהאהמ, אבל עדיין). במשך כל המשחקים היא נורא מבולבלת, נורא לא מפוקסת בעיני. היא לא מבינה מה קורה סביבה. פעם היא אוהבת את פיטה ופעם שונאת, פעם היא חוברת לאנשים ופעם הורגת אחרים, פעם היא מנסה לשמור על אנושיות ופעם לא ממש איכפת לה. וכמו שאמרו כבר לפני, באמת שתי ההחלטות העיקריות שלה (אם לא היחידות פחות או יותר) הן הגרגרים וההתנדבות. חוץ מזה - גורנישט. הכל בא אליה. חוץ מזה שאני תוהה מה היא הייתה עושה אם מישהו היה עובר בדרך ב"תמימות" (בכל התמימות שאפשר לגייס כשמדובר במשחק שמטרתו להרוג אחד את השני
). היא הייתה יורה בו? נשארת בשקט במחבוא שלה? רצה? זה די מוזר שאני מכירה את הדמות הזו כדמות ראשית כבר שני ספרים שלמים ואני לא יודעת במה היא הייתה בוחרת. תובנות כלשהן?

ellendili

New member
למשחקי הכס. גאונות צרופה.

קראת את השאר גם?? ואני מסכימה עם מה שכתבת. אפילו שתי ההחלטות היחידות שלה הן לא ממש דילמות. אני חושבת שבהתנדבות היא פעלה מתוך דחף, זה לא שהיא שקלה רגע את הבעד והנגד והחליטה איך להתמודד. היא פשוט עשתה את הדבר הראשון שעלה לה בראש. זה מובן מאוד מעורר הערכה. אבל זו לא דילמה מוסרית. לגבי הגרגרים... טוב אולי הגרגרים זו באמת ההחלטה היחידה שלה. למרות ש...מי יודע מה היה קורה אם הקפיטול לא היו נכנעים. היא הייתה באמת בולעת אותם? או נותנת לפיטה לבלוע את שלו ואז יורקת? גם כאן הדילמה היא רק התחלה של דילמה, היא לא באמת הייתה צריכה להחליט ולשאת באחריות המוסרית של ההחלטה.

פאנגירל

New member
כמובן שקראתי!

כרגע אני בסופת החרבות (השלישי) כרך ב'. טריון33333> קראת? עד לאן? O: אפילו הגרגרים הייתה מן החלטה שנבעה מדוחק בזמן ומלחץ ולדחף, וממש לא מהחלטה שקולה. בקיצור, אפשר להגיד שקטניס מאוד טובה בהחלטות פזיזות ופעילות מתוך דחפים, ויש לה הרבה מזל (או הרבה סוזן קולינס) שההחלטות שלה הובילו אותה בסופו של דבר למצבים טובים יחסית (וגם זה בסימן שאלה).

ellendili

New member
בדיוק.

סיימתי לא מזמן את החמישי (ריקוד עם דרקונים) המעולה-מעולה-מעולה. וטיריון

N o R i K o

New member
רק תסמנו ספויילרים

בניגוד לה"פ שכולם קראו, את זה לא עוד לא קראתי. *מפחדת מוות מספויילרים*

למעלה