תואר שני במדמ"ח באונ' ת"א

supergirl83

New member
תואר שני במדמ"ח באונ' ת"א

שלום, השאלה שלי היא כזו: מה הממוצע של תואר ראשון הנדרש לצורך קבלה ללימודי תואר שני באוניברסיטת תל אביב? בידיעון של את"א רשום שהזכאות להרשמה היא לאנשים עם ממוצע מעל 80, אבל החל מאיזה ממוצע יש סיכוי ריאלי להתקבל, והאם יש התחשבות במוסד האקדמאי בו למדתי לתואר ראשון? אודה לכל מי שיוכל לתת לי קצת מידע בנושא

BugoK

New member
תגובה

גם אני מתכנן להירשם לתואר שני באת"א בשנה הבאה, ומבירורים שעשיתי עם מישהו שלומד שם השנה, אילו הנתונים הריאליים: 1. תואר שני רגיל - ממוצע 89. 2. תואר שני במסלול המואץ - אנשים התקבלו עם ממוצע של 84. לגבי מוסד הלימודים, הנתונים מתייחסים לאנשים שסיימו באת"א. מצד שני, במסלול המואץ יש הרבה אנשים שלמדו במכללות למיניהן.

neko

New member
המצאה חדשה של את"א -

תואר שני במדמ"ח ללא תזה בשנה. הרבה טוענים שזו סתם שיטה להכניס כסף למוסד המרושש.

vinney

Well-known member
המם...

אין בעיה לעשות את כל הקורסים של תואר שני בשנה, תכלס, זה משהו כמו 39 נקודות, לא כזה הרבה... קטע הוא שרוב מי שעושה תואר שני או שעושה את זה במקביל לעבודה, או שרוצה לעשות מחקר, אז למי זה יכול להתאים ?

pirateroberts

New member
על התואר השני המואץ

התואר הזה לא נועד למי שרוצה לעסוק במחקר. בשביל זה חייבים את התזה, ולכן נדרש תואר שני רגיל. הרעיון של התואר הזה הוא כפול: 1. להכניס כסף לאוניברסיטה המרוששת 2. לתת תואר לאנשים עובדים, שזקוקים לו בשביל ה-CV ולשם העלאה בשכר. זהו תואר מיוחד, אשר לומדים בו 10 קורסים אשר נקבעו מראש, בשעות קבועות בימי חמישי בערב ושישי בבוקר. אין כאן יותר מזה. לפרטים נוספים ניתן להכנס ל-http://www.cs.tau.ac.il/cpmsc

בנוסף

תוכנית הלימודים אמנם מענינת אך היא קשיחה, מה שמונע מהתלמיד אפשרות לבחור את תחומי הלימוד שמענינים אותו. מי שיהיה מעונין להמשיך באקדמיה יאלץ להרשם מחדש לתואר שני רגיל וללמוד שליש תואר (בערך) כדי שיוכל לעשות תיזה של תואר 2.

DadleFish

New member
או למשל, כמו לאנשים כמוני,

לתת תואר שני למי שלא מעוניין לשרוף זמן מיותר על תזה, ורק רוצה לעשות עוד כמה קורסי בחירה תיאורטיים ויישומיים, ביחד עם פרויקט חביב, ולקבל MSc.

vinney

Well-known member
אבל זה קורסים קבועים מראש...

זה תוכנית מוקשחת, בלי אפשרות לסטות שמאלה או ימינה, עם קורסים רוחביים בעיקר, אין לך פה אפשרות להתמקצע במשהו שאתה צריך, גם בלי התיזה...

pirateroberts

New member
בשביל התעודה

זה תואר בשביל התעודה. 3 מתוך הקורסים שם עשיתי בתואר הראשון, ובארחרים פשוט לא בחרתי. אין לתואר הזה ממש משמעות מעבר לתעודה. את"א הזנו את עצמם עבור בצע כסף. בר אילן עושים את זה באופן קיצוני כבר שנים עם התארים המפוברקים בלוגיסטיקה לאנשי הצבא, וגם בן גוריון החלו באחרונה עם התואר במהלך קורס הטיס. ככה זה כשתקציבי מל"ג מצטמצמים, ועוד מתכוונים להקים עוד אוניברסיטאות פיקטיביות מסיבות פוליטיות, שיאכלו עוד ועוד נתחים בעוגת התקציב. במקרה של את"א, הסיבה היא בעיקר המנכ"ל הקודם, שהפסיד מליונים בשנה אחת. אבל בשביל זה הוא כלכלן ממדרגה ראשונה..

לא חושבת

שתוכנית תואר טייסים של בן גוריון קיימת מפאת הצטמצמות תקציבי מל"ג...

pirateroberts

New member
תואר טייסים

התוכנית לא קיימת רק עקב צמצום תקציבי מל"ג, אבל העובדה היא שזוהי הזנייה של התואר, כי אין מה לעשות, גם אם הטייסים מאוד מוכשרים ומשקיעים בלימודים הללו מעל ומעבר, בסופו של דבר, זה פשוט בלתי אפשרי לסיים אפילו קרוב לתואר מלא בשנה. דחיסה לשנתיים - אפשרי, בעומס כבד. לשנה - פשוט לא.

ברור.

זה קיים בשביל שלבוגרי קורס טיס יהיה תואר, וזה באב"ג... טוב... כי הקורס בחצרים...

DadleFish

New member
אני מכיר מישהו שעשה תואר ראשון

תוך כדי עבודה 100% משרה, בשנתיים. איך? הוא בקושי הגיע לשיעורים, למד לבד בערבים, ורק עשה ש"ב/מבחנים. עובדתית, הוא הצליח. אם הוא עשה את זה תוך כדי 100% משרה, אני לא רואה סיבה שבגללה אי אפשר יהיה לסיים תואר ראשון בשנה. קורס תכנות בממר"מ הוא קורס של 1300 שעות, בחצי שנה אחת. 120 נקודות של התואר הראשון, כפול 13 שבועות (שהם סמסטר אחד), הם 1560 שעות. אם מישהו חסר נסיון לחלוטין מסוגל לסיים קורס תכנות בחצי שנה (ובזמני זה היה קרוב ל-40 מבחנים, 13 פרוייקטים, 3 שפות תכנות מאפס ועד לשליטה, עוד כמה שפות SCRIPT שהיו דרושות "על הדרך", 3 מערכות הפעלה, אלגוריתמים, מבני נתונים, בסיסי נתונים, ארגון קבצים, מערכות הפעלה ברמה התיאורטית, אנגלית טכנית, וכו') - אני לא רואה למה שטייסים שאי אפשר לפקפק ברמתם לא יוכלו לסיים תואר ראשון בשנה שלמה. נכון, הם ילמדו בכיתה מ-8 בבוקר עד 8 בערב (כמו בקורס תכנות) ואח"כ יעשו שיעורים עד 1 בלילה (כמו בקורס תכנות), אבל אין סיבה שהם לא יצליחו. וכדי לסייג את הדברים - אין לי מושג האם בפועל התוכנית שלהם "ראויה לשמה" בהשוואה לתואר ראשון נורמלי.

"אם מישהו יכול לסיים קורס תכנות..."

נו בטח יכול, יש לו ברירה? חוץ מלנשור... צר לי, אבל אני בהחלט מפקפקת ביכולותיהם של הטייסים (ושל כל אדם) לסיים תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב ראוי לשמו (ואפילו בתוכנית הלא משהו של בן גוריון).

DadleFish

New member
וזה טיעון קביל לדעתך לעניין התואר?

עובדתית, אנשים מסיימים קורס של 1300 שעות בחצי שנה בהצלחה לא מבוטלת. למה שאנשים לא יוכלו לסיים קורס (את יכולה לקרוא לו תואר ראשון) של 1560 שעות - או לצורך העניין, של 1800 שעות - בשנה שלמה? ולגבי טייסים ספציפית, האוכלוסיה של קורס טיס מתאימה תיאורטית גם לקורס תכנות.

קורס תכנות הוא לא תואר ראשון

ובוגרי קורס תכנות לא יוכלו לסיים תואר ראשון בשנה. לפחות לא במדעי המחשב, מתמטיקה, או שילוב של השניים.

DadleFish

New member
קורס תכנות הוא לא תואר ראשון,

וכל תת קורס מרכזי בקורס תכנות (כמו אלגוריתמים למשל) יותר קשה מכל קורס בתואר הראשון. אני לא יודע על סמך מה את קובעת את מה שאמרת עכשיו, אבל אין לי שום ספק שבהינתן תוכנית לימודים מותאמת (לא מבחינת תכנים אלא מבחינת שעות וימי מבחנים) ובהינתן שנה שלמה לביצוע, רוב בוגרי קורס תכנות יכולים לעשות זאת - וכמוהם, מסתבר, גם טייסים.

../images/Emo46.gif

בינתיים, פגשתי לא מעט מהם בקורסים לתואר ראשון בפתוחה, ולא שחלילה אני מזלזלת במי מהם - אבל, צר לי, אתה בכלל לא בכיוון.

למעלה