תואר שני במדמ"ח באונ' ת"א

pirateroberts

New member
בתור אחד שהתקבל

לא חייבים 89, השאלה היא בעיקר אם יש לך המלצות ממרצים. התקבלתי מיידית עם ממוצע 87..
 

pirateroberts

New member
הנחיה

לא סביר שתקבל הסכמה להנחיה לפני שתתחיל בכלל את התואר, אלא אם עשית עבור מרצה זה או אחר פרוייקט בתואר הראשון והוא מאוד התלהב, ואני לא רואה באיזו מסגרת תוכל לעשות פרוייקט כזה. ברור שהסכמה להנחיה הכי חשובה, אבל באין כאלה, ההמלצות חשובות מאוד.
 
נתונים קצת יותר מדויקים:

למסלול המקוצר תנאי הקבלה הם בעיקרון 80 ומעלה בתואר כלשהו במדמ"ח. שבוע לפני סוף ההרשמה סף הקבלה העיקרי היה ציונים טובים והנכונות לשלם את הכסף עבור התואר. אין ספק שאם אתה יכול להתקבל לתואר שני מלא בת"א - זו האופציה הכי טובה מבחינה אקדמית, שימושית וכלכלית. סף הקבלה לתואר שני מתחיל גבוה ויורד לאט לאט לקראת סגירת ההרשמה. הגיוני שאמרו לך 89 אבל השנה אפשר היה להתקבל גם 86 של אונ' ת"א ועם הרבה מאמץ ולחצים גם עם 85 זה היה אפשרי השנה. אני לא אפרט מה נאמר לי על קבלה עם תארים ממקומות אחרים כדי לא להוציא כמה אנשים פה מהבועה שלהם - תתקשרו ותשאלו בעצמכם.
 

supergirl83

New member
תארים ממקומות אחרים

הם אתה רומז שמקשים יותר על אנשים שמגיעים ממכללות? ואם יש הבחנה בין מוסדות הלימוד, אם למדתי בטכניון, אם יש אפשרות שיתנו לי להתקבל גם עם ממוצע קצת יותר נמוך מהסף? ( ממה שידוע לי, במכון ויצמן עושים את ההבדלה הזו בין בוגרי הטכניון לבין בוגרי שאר האוניברסיטאות)
 

pirateroberts

New member
מכון ויצמן

במכון ויצמן נדרש ממוצע 85 כדי להגיע לראיון. מאותו רגע מה שקובע זה ההמלצות והראיון עצמו. סביר שהם נותנים גם משקל מסויים למוסד הלימודים בו למדת, ומהסטודנטים שלומדים איתי שם, הבוגרים מתחלקים בערך שווה בשווה בין הטכניון ותל-אביב, ומעט פחות ירושלים. סטודנטים ממכללות כמעט ואין, לא שיש בכלל הרבה סטודנטים למדעי המחשב, ואלה שיש למדו ברייכמן.
 
מעט פחות מירושלים?

בשנה שעברה, כמדומני, היו 6 מהעברית מול 2 מת"א ולא זכור לי אף אחד מהטכניון. יתכן שמקרי לחלוטין... (אגב, אני מכירה מישהו שהתקבל עם ממוצע 83 מבר אילן... ההמלצות משחקות תפקיד בסינון לראיון. מכללות - לא רק הבינתחומי, גם תל חי והגליל המערבי)
 

pirateroberts

New member
כן, פחות

אני לא יודע בנוגע לשנה שעברה. רק בקשר להשנה, אלה שלומדים יחד איתי. ויש 19 סטודנטים מן המניין בשנה, מתמטיקה, מדעי המחשב וביואינפורמטיקה (מסלול מתמטיקה), כך שמס' הסטודנטים שיש לך בכל מקרה חסר מאוד (לא ניתן ממש להפריד, מעבר ל-3 בביואינפורמטיקה השנה).
 

pirateroberts

New member
6+2 << 19

כל ההפרש.. השנה יש 5-6 ת"א ומהטכניון ו-4 מהעברית. הנותרים מתחלקים בין בן גוריון, בר אילן ורייכמן.
 
אתה רוצה שאני אמנה אותם? ../images/Emo6.gif

כאמור - 6 עברית (+1, אבל קשה לספור כי סיימה לפני 30 שנה), 2 ת"א, 2 או"פ, 3 ב"א, 2 ב"ג, 2 תל חי, 1 בינתחומי. שכחתי מישהו? דרך אגב, השנה יש לפחות 2 מהפתוחה (וכנראה לפחות 3, אני לא בטוחה לגמרי לגבי השלישי) מהסתכלות ברשימת השמות באתר. מסתבר שגם בטכניון עניין המלגות לא משהו...
 
אנשי הפתוחה במכון

מתחלקים ל2 קבוצות. יוצאי 8200 ויוצאי 21
 

ron369

New member
../images/Emo6.gif כשקראתי את זה חשבתי שכתוב:

"יוצאי 8:20 ויוצאי 21 (9:00)"
(בדיוק התעוררתי)
 
באמת? לטובת מי?

בשנה שעברה לא נתקלתי שם אפילו בבוגר טכניון אחד (לעומת רוב ברור לעברית)...
 
אופציה הכי טובה?

למה, כי סיכוייך לקבל מלגה נמוכים משמעותית מבכל מקום אחר? צר לי, לא קונה שבמדמ"ח את"א עליונה על הטכניון והעברית (ובטח לא על המכון בתחומי המומחיות שלו).
 
למעלה