תואר שני במדמ"ח באונ' ת"א

DadleFish

New member
זה שפגשת לא מעט מהם,

זה לא אומר שעשית את הקורס, שאת יודעת מה התכנים שלו, מה מידת הלחץ בו, ומה כמות ההשקעה הנדרשת לעשות אותו - את זה אני יודע, ואם קורס תכנות היה כפול והיה לוקח שנה, הוא היה משאיר את התואר הראשון קילומטרים רבים מאחור. אני יודע כמה אני השקעתי בקורס תכנות - וכמה השקעתי בתואר הראשון. בשניהם קיבלתי את אותו ממוצע סופי (בקורס טיפה יותר), ואין ספק בכלל איפה הייתה השקעה הרבה יותר גדולה.

אם לא היה ברור

אני מאמינה (כמובן, לא מנסיון, כן מהיכרות קרובה) שמידת ההשקעה הנדרשת בקורס היא התעללותית. ייתכן שישנם תארים שניתן לעשות כמו שצריך בשנה, ואם כן אז בוגרי קורס תוכניתנים בהחלט יהיו אנשים שאהמר עליהם שיצליחו, אבל לא הנקובים. לא מדעי המחשב היכן שלמדתי, ולא מתמטיקה בשום אוניברסיטה ישראלית (כן, ויני, גם לא בבר אילן). לא מפתיע שהאינפי של הטייסים הוא בעצם חדו"א (לאת"איסטים שבינינו - הפוך)...

vinney

Well-known member
על מה אתם מדברים?

מה הקשר בין טייסים לחדו"א? הם מציירים אינטגרלים באויר או משהו?

בקורס טיס

יש "שנה אקדמית", בה הטייסים לומדים תואר ראשון (אם כי ממה שהבנתי זה לא מדוייק שזו רק השנה הזאת). אחת האפשרויות לתארים היא מתמטיקה ומדעי המחשב.

DadleFish

New member
אולי, לך תדע

הם עושים תואר ראשון במהלך הקורס שלהם כיום, והתואר כולל מתימטיקה.

vinney

Well-known member
כבר רואה את זה

יום העצמאות הבא, 4 פייפרים מציירים באוויר אינטגרלים משולשים וגרפים של פונקציות מעריכיות...

DadleFish

New member
אוקיי,

כמו שצריך זה עניין של השקפה. אני בכלל חושב שהתואר הראשון במדמ"ח היום (בכל המוסדות) הוא בדיחה עצובה שלא מצליחה להעביר מספיק - לא פרקטיקה ולא תיאוריה, ואפילו לא מספיק בסיס להמשך. כל מדמ"חניק רציני לומד הרבה מעבר, בעצמו.

ברור לי שניתן להרכיב מע' שעות כזו

השאלה מה מפיקים ממנה (התמוטטות עצבים?). לא יודעת להגיד לך איך בדיוק בונים חומה אבל דבר אחד כן - לא ככה. לגבי התואר הראשון במדעי המחשב אני בטח מסכימה איתך... אמרתי הרבה זמן שהוא סובל מפיצול אישיות, ותיקן אותי (מישהו שמוכר לך
) שפיצול אישיות זה כאשר יש שתי זהויות ואילו לתואר במדעי המחשב אין אף אחת...

DadleFish

New member
אה, מישהו שמוכר לי,

ישר הבנתי על מי את מדברת
אמרתי כבר קודם שלדעתי האישית תואר ראשון כזה יהיה פחות אפקטיבי מתואר ראשון מתמשך (עד גבול מסוים כמובן
). אנחנו מסכימים, אפשר לסגור את הפורום עכשיו.

pirateroberts

New member
נועה צודקת

עשיתי קורס של חצי שנה בצבא באותו סגנון, וברור שהלחץ האסטרונומי הרבה יותר גבוה מאשר באוניברסיטה, ועם זאת אתה טועה מכמה סיבות: 1. עם כל הכבוד לקורס ממר"מ, התואר הראשון הוא ברמה יותר גבוהה, ואת זה אמרו לי לא מעט יוצאי ממר"מ. 2. זה פשוט מגוחך שאתה סופר את מס' השעות. אתה יודע טוב מאוד, שבקורסים של מדעי המחשב ומתמטיקה, נדרשת השקעה גדולה בהרבה ממס' השעות שנמצאים בכיתה. ואם היית צריך לדחוס את כל זה לשנה, אני בספק אם היית מוצא שעה לישון. זו גם הסיבה שהחבר שלך הצליח ללמוד במהלך העבודה, כי הזמן שהוא הוריד לא היה עד כדי כך דראסטי, ורק הרג לו את הזמן הפנוי. אם אתה רוצה להיות פופליסט תשנה את הכינוי למארק אנטוני. 3. ברור שכל אחד לומד הרבה מעבר. בניגוד לקורס, התואר לא נועד להכשיר אותך נטו כמתכנת. פרט לכך, זהו תחום משתנה ומתחדש. אם אתה לא מתקדם, אתה הולך אחורה. 4. אם אתה סבור שבגלל שהטייסים עושים את התואר במסגרת הצבא, הם עובדים קשה כמו בקורס ממר"מ, זו פשוט בדיחה עצובה. התואר הזה לא אמור להיות חלק מכשיל בקורס, ושנה בלחץ כזה תגרום לכל אחד לקרוס. אגב, חלק מהלימודים שלהם בשנתיים הראשונות נחשבים להם באופן מאוד פיקטיבי לנקודות זכות לתואר..

DadleFish

New member
שני דברים קטנים,

כי נדמה לי שהדיון מיצה את עצמו. 1. אמרתי כבר לנועה שאני יודע כמה השקעה נדרשה ממני בקורס תכנות, ולעומתה כמה השקעה נדרשה ממני בתואר הראשון. אין פרופורציה בכלל בין השניים. 1300 השעות שדיברתי עליהן היו שעות פרונטליות, ויש עוד המון שעות של השקעה בקורס תכנות מעבר להן, בשיעורי בית, תרגולים והכנה לעשרות מבחנים. 2. אין לי מושג מה בדיוק הטייסים לומדים ואיך הם עושים את זה, הדיון היה עקרוני - אפשר לסיים תואר ראשון בשנה, לדעתי, גם במדמ"ח ומתימטיקה.

DadleFish

New member
ואגב,

קורס תכנות לא קשה כמו שהוא נשמע. אפשר לצלוח אותו, מסתבר
אז נכון, לאנשים שעשו תואר ראשון ב-4-5 שנים תוך כדי עבודה, זה נראה טירוף לעשות את זה תוך שנה. אין ספק שזה לחוץ מאוד, ואפילו סביר להניח שזה פחות אפקטיבי מתואר "איטי" יותר, שבו לחומר יש זמן לשקוע כמו שצריך. ובכל זאת, זה לא נשמע לי לא הגיוני.

supergirl83

New member
ממוצע 89 ?!

ממוצע 89 נשמע מאוד לא ריאלי...
ידוע לך אם אפשר להתקבל על תנאי או משהו בסגנון, אם אין לי את הממוצע הדרוש, או שפחות מ 89 אומר שאין מצב להתקבל לתואר שני?

MegaMango

New member
גם אני שמעתי על משהו כזה, שצריכים

בסביבות ה-90. אני מניח שאסיים את התואר עם 87-88 . בנסיבות רגילות בטח לא הייתי מתקבל כי את התואר הראשון אני עושה במכללה למינהל , אבל יש התחשבות בכך שעשיתי את התואר לפני הצבא? או שאני חייב לשפר את הממוצע שלי?

the new L

New member
לא כל כך

אני לא חושב שיתחשבו בכך. אגב, אתה מוזמן לקומונת סטודנטים צעירים, זה אחלה מקום לשאול שאלות כאלה

לא צריך 90 בשומקום

אולי בשביל מלגה. סביר להניח שמה שיהיה הוא שיתנו לך להשלים כמה קורסים וע"פ הציונים בהם יחליטו אם לקבל אותך.

למעלה