תואר שני במדמ"ח באונ' ת"א

מה את קופצת?

אני בטוח שיש לך יכולת בסיסית בהבנת הנקרא, אז תקראי שוב לאט את ההודעה שלי.

מלא לעומת מקוצר?

עמך הסליחה, הערתי את עצמי בכוח, השעון עדיין מצלצל לי באוזניים...

ELIELI22

New member
אם מישהו יקרא את התגובה שלי ....

אם מישהו עוד יקרא את התגובה שלי תחת כל השרשור ??? ובכן אני גם כן מעונין להמשיך לתואר שני במדעי המחשב הבעיות הן : 1> היכן אתם ממליצים . 2> אני כעת על 83 ... (ואם אתן פול גז ) אני מאמין שאצליח לסיים ב 85 . 3> יש איזשהו סיכוי שאתקבל למקום סביר ??? 4> אני מתקשה מאד מאד בלימודים אך אוהב כל רגע . מה אתם חושבים .? נעה ביחוד את מגיבה הרבה נראה לי שיש לך הרבה מה לאמר בכל נושא . אני אשמח לכל תגובה .

מהיכן אתה בארץ?

היכן ריאלי עבורך ללמוד? האם אתה מתכוון לעבוד תוך כדי הלימודים? מה מעניין אותך?

ELIELI22

New member
ריאלי ...

ראילי בכל מקום שיקבלו אותי עם בסביבות 85 (+-) . נראה לי שאני אהיה מוכן לסוע לבאר שבע , ירושליים (טכניון כמעט ואין סיכוי) .. אני מתכוון לעבוד תוך כדי הלימודים ככל הנראה . כמו היום. מעניין אותי הכי מעניין אותי : להיות עצמאי בהרבה תחומים, אבל לכדור הארץ בחזרה גרפיקה , תלת מימד אנימציה (לא שאי פעם עסקתי בזה) הדמיות . הרבה דברים מענינים אותו .

vinney

Well-known member
לא תהיה לך בעיה להמשיך בפתוחה

זה אני יכול להגיד לך מנסיון. נועה טוענת שזה לא המקום המוצלח ביותר לעשות בו תואר שני, היא גם כנראה צודקת בזה, אבל זה מקום נוח, אם הקורסים שישנם זה מה שמעניין אותך.

vinney

Well-known member
לדוקטורט? למה?

אתה יכול לעשות תואר עם תיזה בפתוחה, זה אפילו פותח לך הרבה יותר אופציות, כי אתה לא מוגבל לקבוצות מחקר במוסד אחד, אתה יכול להצטרף לכל קבוצת מחקר בכל אחד מהמוסדות בארץ (או לא בארץ) שמוכנות לצרף אותך. לדעתי זה יתרון ענק לפתוחה (שאני חושב על לנצל).

DadleFish

New member
כן, אבל השאלה הגדולה היא כמובן,

למה שמישהו יקח אותך למחקר מבלי להכיר אותך בכלל?

vinney

Well-known member
שאלה מצוינת.

עובדה שלוקחים. כנראה שזה דורש טיפה שכנוע ורצינות. גם האוניברסיטה עוזרת (אם אתה לא מצליח למצוא מנחה, האוניברסיטה תדאג לך למנחה או מהסגל הבכיר של האו"פ, או שיגייסו מישהו). אבל מצד שני - לא כולם עושים תואר שני באותו מקום בו עשו את הראשון, או ברצף שעוד זוכרים אותם, ועדיין איכשהו מסתדרים, לא? אז למה שזה יהיה שונה? תבוא עם הצעת מחקר מסודרת ומנומקת, תראה רצינות, זה אמור להספיק, לדעתי.

DadleFish

New member
יכול להיות שזה יספיק,

ויכול להיות שלא. למען הסר כל ספק, השאלה שלי הייתה שאלת תם. באמת שאין לי מושג. ההבדל בין המתכונת כפי שהצגת אותה באו"פ לבין נגיד תואר ראשון במכללה ולאחריו תואר שני בויצמן הוא שכשאתה עושה את כל התואר (ולא רק את התיזה) באותו מוסד, אתה מן הסתם מוכר על ידי המרצים. למען האמת, בתואר הראשון כמעט ולא עשיתי יותר מקורס אחד אצל מרצה אחד - אז אין הרבה הבדל בין זה לבין התואר השני. בתואר השני, לעומת זאת, עשיתי קורס אצל מרצה מאת"א שהזמין אותי לעשות אצלו (באת"א) את התיזה.

edi18

New member
שאלה בקשר לתואר שני

יש אפשרות לעשות תואר שני ללא תזה ואחרי כמה שנים להשלים רק את התזה ולהמשיך לדוקטורט? זה אפשרי מבחינה מעשית? תודה.

למעלה