אני אביא דוגמאות מתוך השרשור הזה
אני לא עומד להתחיל לחפור אחורה בכל ההודעות שלך בפורום, אבל אני יכול להביא לך כמה דוגמאות משרשור זה בלבד: 1. האשמת את אלפקה בכך שהיא חוסמת מהפורום את כל מי שאומר את האמת- דבר שהוא, ראשית, שטות מוחלטת, ושנית, עלבון לא רק לאלפקה עצמה אלא למעשה לכל משתתפי הפורום- מכיוון שניתן להסיק מהטענה הזו שמכיוון שאנחנו לא נחסמנו, אנחנו לא אומרי אמת. 2. האשמת את אלפקה ש"קשה לה לשמוע את האמת", 3. אמרת לגליה שאין לה זכות לדבר כל עוד היא לא בעד זכויות בעלי-חיים. 4. אמרת בזלזול על הודעה של גליה שהיא "הודעה מדהימה שתכנס להיסטוריה". 5. האשמת את אלפקה בכך שהיא "ממציאה דברים". אני אישית חושב שאלפקה נוהגת איתך כאן סובלנות במידה שהיא לפנים משורת הדין, ולו אני הייתי מנהל הפורום, יכול מאוד להיות שלפחות חלק מההודעות שלך היו נמחקות. הדבר הכי גרוע שאתה עושה, לדעתי, הוא זה שאתה טוען שמי שלא תומך בזכויות בעלי-חיים אין לו בכלל זכות לדעתו ואתה מסרב להקשיב לו בכלל. אין לך מושג איזה נזק עצום אתה גורם לבעלי-החיים עליהם אתה מתיימר להגן בכך. בגישה הזו, אתה מפרק את הבסיס שעליו התנועה לזכויות בעלי-חיים נשנעת ובזכותו היא יכולה להתקיים. בתרבות המערבית קיימת מסורת של תרבות דיון שלקח מאות בשנים לבנות, מסורת שמבוססת על העקרון שגם אם אתה מתנגד לעמדתו של מישהו, תהיה מוכן לעמוד על זכותו להביע אותה- מסורת שעל אף שהיא אינה מוערכת מספיק כיום, והיא הולכת ונשחקת, היא זו שאפשרה את קיומו של חופש הביטוי, ולא חייבים את עצם קיומן על תנועה שיוצאת נגד המוסכמות המקובלות בחברה ומנסה לשנות דברים. אם נוותר על המסורת הזו- נוותר על כל הזדמנות להשפיע ולשנות. בכך שאתה אומר שלאף-אחד שלא מסכים איתך אין זכות להביע את דעתו, אתה בפועל אומר שאין מקום לדיון. שאין מה לדבר בכלל על זכויות בעלי-חיים, שאין שום מקום להעלות טיעונים בעד ונגד- ובכך אתה גורם את הנזק הגדול ביותר למאבק לזכויות בעלי-חיים. הדרך היחידה שלנו לקדם את זכויות בעלי-החיים- היא רק על-ידי דיון. אין לנו שום אפשרות לשכנע אנשים ברעיונות שאנחנו דוגלים בהם, אם אנחנו לא מוכנים לפתוח אותם לדיון. אם אנחנו מסרבים להקשיב לטיעונים נגד העמדה שלנו- אנחנו שוללים בכך גם את זכותנו להביע טיעונים בעדה, כי איך נוכל להגיב על טיעונים נגדיים אם לא נאפשר להם לעלות בכלל? הנכונות לכבד את זכותו של הזולת להביע את דעתו, גם אם היא מאוד לא מוצאת חן בעינינו, גם אם היא מאוד מעצבנת אותנו, היא מה שמאפשרת לנו להטיל ספק בדיעות קיימות, לערער עליהן, ולפתח או לשנות אותן. אם אין דיון- אם אין החלפה חופשית של רעיונות על בסיס כבוד הדדי ונכונות להקשבה- גם אין אפשרות להגן על זכויות בעלי-החיים. מי שיוצא נגד קיומו של דיון- פוגע בפועל במאבק לזכויות בעלי-חיים. אתה יכול לראות איך זה קורה כבר בשרשור הזה- בדבריה של גליה, שאומרת שהיא לא מוכנה להגיד למה היא לא רוצה להפסיק לאכול ביצים, בגלל שהיא יודעת שזה רק יוביל למתקפה מצדך (וקשה לי להגיד שאני לא מסוגל להבין אותה). אם היא הייתה מוכנה להגיד מה הסיבה שהיא אוכלת ביצים, היינו יכולים לדבר על הסיבה הזו, לנתח אותה, לנסות להעמיד אותה לדיון בצורה בוגרת, ואולי- אם היו עולים בדיון טיעונים שהם ברי תוקף מספיק- היא הייתה משתכנעת בהם, ושוקלת מחדש אם להמשיך לאכול ביצים. אבל עכשיו דבר זה לא יכול לקרות, בגלל שהיא מפחדת בכלל להציג את העמדה שלה ולהעמיד אותה לדיון- בהתאם לגישה שלך, שאומרת שאין שום מקום להשמיע דיעות שונות משלך, כי אלו דיעות שאינן לגיטימיות, ואסור אפילו להעלות אותן על הדעת. בצורה הזו- כמובן שאין שום מקום להשפיע על אנשים או לשכנע אותם להפתח לדיעות שונות. והמפסידים הגדולים ביותר מכך, הם, כתמיד, בעלי-החיים. מה שאתה עושה בפורום- מזיק להם הרבה יותר מאכילת ביצים או שתיית חלב.