אנחנו חיים תחת שלטון החוק, לא?
גם אני אדם תחרותי, במיוחד כרגע, כי אני נמצא בתחתית הפירמידה האקדמית. אני רוצה להיות distinguished professor עם קביעות, משכורת גבוהה ותקציב לכנסים בינלאומיים. אהא, ואפשר גם מעבדה עם fMRI פרטי. אבל אני מעניק חשיבות לא רק למי שאני ומה שיש לי, אלא גם לאיפה שאני ועם מי אני. אני רוצה להיות בסביבת אנשים שרוצים לשתף את המידע שהם ייצרו ולקדם את הידע המדעי ללא התניות של קידום קריירה. מבחינתי, מי שלא רוצה לעשות את זה בגלל אידאלים, לא חייב - יש חוקים שאנחנו חייבים לציית להם ללא קשר למידת ההסכמה שלנו. במידה והיה חוק חובה לשיתוף מידע עם מנגנון ענישה אפקטיבי, אני בטוח שהמצב היה שונה לגמרי אפילו שכל האנשים היו נשארים זהים. הרבה דברים שהיו מתקבלים על הדעת פעם, כיום אינם מוסריים ואינו חוקיים.
אני לא יודע מה זה "רק היבט טכני ולא מהותי". לפי ההיכרות שלי עם העולם, ללא ההיבטים הטכניים שום דבר לא עובד, במיוחד במחקר עם בני אדם. לדוגמה, במחקרים שמתבססים על ראיונות, יש השפעה קריטית לאינטראקציה בין הסוקר למשתתפים. אני חושב שזה מהוא יהיר להגיד שזה מהותי וזה לא. לכן, נראה לי שהפוליטיקה הטובה ביותר היא לא לקחת ולא לתת קרדיט אמורפי. במידה ואני אחראי על משהו - אני צריך לדעת על מה. אפשר אפילו לנהל יומן ולרשום את העזרה הספציפית שחוקר מקבל (למי שחושש שזיכרונו יטעה אותו).