מכת 10 ../images/Emo31.gif
שדרני רדיו וחברים יקרים, הרשו לי לספר לכם סיפור קטן, היום כמו כל יום ראשון במספר החודשים האחרונים אני מדליק את הרדיו בתחנה האילתית "קול הים האדום" ומאזין לתוכנית החביבה עלי, "הפסקת עשר". לקולם הערב של ידידיי, שירן, שגיא ויונתן. לאחר מספר דקות של הקשבה, ושמיעת ההצהרה כי התוכנית
שוב תהיה תוכנית שקטה בצל הפיגועים הקשים בישראל (ואני לא ימשיך את הדיון הזה, כי אני מאמין שהבעתי את דעתי בנושא כבר מספר פעמים
) התחלתי לשמוע את הפירושים המדיניים \ בטחוניים של שלושה נערים אילתים. אני יוותר בכלל על הטענה שהרמה הרטורית הייתה כל כך נמוכה אבל לא משנה, אלא אני יותר ידגיש את העובדה, ששלושה נערים שמפרשים את מילותיו של ראש הממשלה אריאל שרון, שנאם שעתיים קודם לכן, למאזינים כאילו הם מפגרים, בעוד השדרנים עצמם לא בקיאים בחומר שנאמר כלל. מספר הערות שהועלו שאני זוכר כעת ונוראה הפריעו לי :"נאום לא מצונזר", למה מתי רה"מ נואם נאומים מצונזרים?!, "נאום שמסביר בדיוק מה הוא הולך לעשות" , רה"מ לא אמר דבר חדש או אחר ממה שהוא אומר כבר חודשים, שיש להילחם בטרור ובתשתיות... אי דיוק בפרטים על
החלטת הממשלה על גיוס 30 אלף אנשי מילואים, וכי זו רק החלטה ובפועל גויסו עד להיום בערב בשעה 20:00 רק שבע אלף. והאמירה שזה "הגיע כמעט למרבית ישראל" היא לא נכונה! עוד דבר, הדמגוגיה הפשוטה והזולה שהוצגה היום בתוכנית על דרכי שרון והממשלה, ממש לא במקום, והרמה הנמוכה של ההגשה. דבר נוסף העובדה שבני 17 מפרשים את ההחלטות הפוליטיות ,מדיניות והבטחוניות של ממשלת ישראל ממש לא במקום, אם הייתי רוצה פרשנות הייתי פותח חדשות ערוץ 2. ובכלל, כל הדיון הזה, על נאום שרון ושוב טחינת הנושא על הפיגועים לא במקום, לאחר שלוש תוכניות שבהם נלעס הנושא, והיה ברור שאף אחד לא מגיב ולא היו טעינים ולא היו משתתפים, שוב הועלה הנושא ושוב לא היה מענה. אני בהחלט לא אומר לא לדבר על זה, חשוב לדבר על זה, אבל חייבים קודם, לעלות את הרמה הרטורית, ולומר בהצלחה ולהמשיך האלה, לא להקנות 20 דקות מתוכנית של שעה על פירוש נאום שרון
תתנו לנוער קצת נחת, תתנו לנו קצת אוויר לנשום, אי אפשר יותר לשמוע על פיגועים וכדומה... לאחר איזו תקופה שהרמה של התוכנית עלתה, והשתפרה, צר לי ששוב ירדה. ועוד דבר אחרון ודי, יונתן, אני חייב לציין שיש לך קול שמכותי מצויין, אתה ממש רדיופוני... אתה נשמע מצויין ברדיו. בנימה אופטימית זו, שלכם, מרקו
וזהו!!!